Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Sven Heikens 23 reacties

De laatste uitwedstrijd van het jaar staat alweer voor de deur. Komende zondag gaat FC Groningen op bezoek in de Domstad bij FC Utrecht. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg voor de winterstop kan het nog alle kanten op voor FC Groningen. Aanhaken bij de plekken in de strijd om het linkerrijtje of bibberen rondom de degradatiestreep. 

FC Groningen

FC Groningen speelde vorige week een fletse wedstrijd in Emmen, waarbij het achteraf tevreden oogde met een punt. De ploeg ging de wedstrijd in om niet te verliezen in plaats van na de knappe overwinning op PSV ook in Emmen van eigen kracht uit te gaan. Al met al resulteerde het in een wedstrijd waarin FC Groningen nauwelijks iets wist te creëren. 

Tegenover het clubkanaal wist Wormuth te vertellen dat er voor komende zondag weer de nodige afwezigen zijn: Verrips, Van Gelderen, Musampa, Suslov en Abraham. Verder zijn Balker en Duarte twijfelgevallen. Kortom, het wordt wederom puzzelen voor Wormuth zondag. Over een eventuele opstelling valt niets te melden, want Groningen trainde vandaag besloten.

Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt Groningen te smachten naar het eind van 2022, want in 2022 is Groningen de Eredivisieploeg met de meeste tegengoals. Tijd om in de winter door te selecteren en kwaliteitsimpulsen te plegen (met ervaring). Kanttekening is wel dat de transfermarkt pas 1-januari opent en de winterstop het eerstvolgende weekend alweer over is, want 8-januari staat alweer de uitwedstrijd bij Excelsior voor de deur.

FC Utrecht

FC Utrecht kende ook lange tijd een wisselvallige periode, maar lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen (Sparta Rotterdam, Sportlust en Heerenveen). Vorige week tegen Heerenveen had de ploeg van Fräser het de hele wedstrijd heel erg lastig, maar door geweldige goals van Douvikas en Saignan en knap keeperswerk van Barkas gingen de punten mee in de bus naar Utrecht.

Waar FC Groningen afgelopen zomer veelal in jongere spelers investeerde, koos Utrecht een ander spoor. Ervaren krachten als Dost, Toornstra, Younes en Klaiber werden opgehaald. Utrecht kent een erg brede selectie, zodoende had trainer Fräser ook tijd nodig om het juiste team uit de grote selectie te smeden. Inmidels lijkt hij dit team gevonden te hebben met de 3 overwinningen op rij. 

Historie

FC Groningen is op bezoek in de Galgenwaar de laatste jaren aan een prima serie in de Eredivisie. De laatste vijf edities wist Groningen minimaal een punt te pakken. De laatste nederlaag in Utrecht in de Eredivisie was in 2015. Alleen tegen Ajax wacht FC Utrecht langer op een nieuwe thuiszege dan tegen FC Groningen. Vorig jaar won Groningen ook in Utrecht door goals van El Hankouri, De Leeuw en Strand Larsen.

 

(plaat FCG Stats)

Zondag gaan er liefst 745 supporters mee naar Utrecht! Een record voor een competitieduel van de FC in Utrecht. Aftrap zondag is 12.15 uur. Come on FC! 

 

Reacties:
Herman Badkuip04-11-2022 om 20:15

Ben ontzettend benieuwd of de selectie van trainer Frank Wormuth óók in dit seizoen een resultaat kan halen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Maakt niet uit met welke spelers FCG om 12.15 uur zondagmiddag gaat starten, 't belangrijkste is dat alle spelers de hele wedstrijd blijven knokken om elke bal! FC Utrecht zal het spel willen maken in hun thuiswedstrijd en FC Groningen zal waarschijnlijk op de counter gaan spelen. Hoop dat FCG niet alleen maar angstvallig achterin blijft rondspelen met de bal, maar dat ze ook aanvallend iets willen laten zien aan hun hondstrouwe supporters in het Groninger sfeervak! Ben zélf met mijn broer één van de 745 FCG-supporters, die in de Galgenwaard ons team naar de overwinning zal gaan stuwen! FORZA FC GRUNN! 

appie happie05-11-2022 om 07:01

Ik denk dat Groningen uitstekend op de counter kan spelen.Utrecht mist ook spelers,kan zomaar een driepunter worden.

1 punt is ook al mooi,niet verliezen is mooi..

 

Helaas kan ik er niks van zien,moet wachten tot iemand de beelden op youtube zet,dan kan het wel.

m o i05-11-2022 om 08:39

Vanwege de belachelijke boycot van RTV Noord boycot ik tot nader order de FC spelersgroep. 

Nevland05-11-2022 om 08:46

Als Paulus nu had gebeten maar die blaft altijd maar een beetje 

Belachelijke boycot 

Herman Badkuip05-11-2022 om 09:48

Had die hond Paulos maar gebeten.....reactie van FCG inderdaad belachelijk!

Marco05-11-2022 om 10:52

Journalistiek is geen goed nieuws show. In de Nederlandse sportjournalistiek wordt er bij uitzondering over privézaken van voetballers bericht. 

Als een flat in angst leeft vanwege een agressieve hond heeft dit wel enige nieuwswaarde. Zeker nadat er een heftig bijtincident is geweest en de hondeigenaar volgens meerdere verklaringen opgelegde regels nog steeds aan laars lapt. Straks vergrijpt het beest zich aan een kind. Ook zijn gevaarlijke honden al langer een nieuwsonderwerp. Abraham is inmiddels geen veredelde jeugdspeler meer, maar een volwassen man van 20 die zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn huisdier en sportcarrière.

Zou beter zijn geweest als de club, Abraham in contact had gebracht met een goede hondentraining. En dat dit de reactie van de club zou zijn geweest. Een boycot met de pers slaat nergens op, en staat haaks op de maatschappelijke rol die Groningen wil spelen. Een flat bang maken met een agressieve hond valt hier niet onder.

Zonder de dagelijkse aandacht van de Noordelijke pers, zou de bv ook nooit zoveel betalende bezoekers en sponsoren hebben. Enstige supporters rellen zijn voor de media in het verleden geen reden geweest om Groningen te boycotten. Perschef moet profesioneel zaken snel repareren. 

Selectie moet bezig zijn met plezier in voetbal en duels winnen. Focus op winnen in Utrecht.

TomOkker05-11-2022 om 11:01

Vorige week in de Formule 1 hebben we ook zoiets meegemaakt, daar wordt al langere tijd laatdunkend over personen gesproken. Dat was een terechte boycot van RBR. In dit geval heeft FCG het compleet bij het verkeerde eind en treft RTVNoord geen enkele blaam. Wellicht was een kortere versie van het voorval beter geweest maar dan nog kom je niet aan de persvrijheid. Arrogantie ten voeten uit en hiermee zet FCG zichzelf behoorlijk te kakken.

Roelofsky05-11-2022 om 11:31

Het is compleet belachelijk om als club zo te reageren... Vraag mij af welke FC spelers nog meer in die flat wonen??? waar komt die boycot vandaan. Is dit onderling ergens bekokstooft. Mocht dit zo zijn dan is het helemaal een schande dat de volksclub FC Groningen hierin meegaat....Directie waar ben je en onderneem aktie.

RooieRed05-11-2022 om 11:39

Het boycot van fCG is volkomen, maar dan ook volkomen terecht. Het journaille heeft dit seizoen nog niet een keer in positieve zin bericht over de club. Aardig blijven tegenover de persmuskieten houdt een keertje op lijkt mij. Terecht statement, dat ze dit hele seizoen wel vol mogen houden.

Thomas Portugal05-11-2022 om 12:00

Misschien wilde die hond Abraham leren hoe je moet aanvallen...

ollie05-11-2022 om 12:11

Dit forum gaat over de voorbeschouwing van een wedstrijd en niet over een discussie van een hond!

m o i05-11-2022 om 12:41

@Ollie, eens. Ik wilde alleen even laten weten waarom ik tot nader order niet voorbeschouw, geen wedstrijden kijk cq bezoek en geen reacties geef tijdens of na de wedstrijd. En ja, ook mijn opstelling in dezen is volslagen belachelijk.  Maar ik ben niet begonnen mij belachelijk op te stellen.

appie happie05-11-2022 om 13:05

Moi  goed bezig..

m o i05-11-2022 om 14:28

Allemaal gekkigheid Appie, maar ik vermoed dat je dat zelf ook wel ziet 

appie happie06-11-2022 om 07:07

b.raatjes196605-11-2022 om 13:08

Ik vindt het overdreven als het een vreemde mensen waren geweest dan hoor je niemand er over je leest niks nu dat voetballer paulos abraham het over komt dan wordt het gelijk gepubliceerd in het nieuws je weet niet wat er is gebeurd het is super erg abraham zal ook een nieuwe hondje aan de buren moeten geven dat is zijn plicht en een flinke bos bloemen erbij en dan is de zaak toch opgelost maar de pers moet ophouden om dit verder te publiceren je richt zoveel schade aan dat moet voorkomen worden en verder zal abraham er beter om moet denken aan de muilkorf en verder de zaak laten rusten het is super erg wat er gebeurt is ik hoop dat abraham hier van geleerd heeft gewoon de muilkorf gebruiken voor dat je naar buiten gaat dat zal mijn oordeel zijn en gewoon de schade betalen en een flinke bos bloemen cadeau als excuus te maken

TomOkker05-11-2022 om 20:20

Dit soort berichten lees je vaker raatjes alleen nu kennen we de persoon die het betreft. Op verzoek kan ik wel een paar linkjes plaatsen. Het is mij een raadsel waarom dit soort honden nog steeds rondlopen in Nederland. Ik zelf ben een keer getuige geweest van een dergelijk voorval. Maar de hond was eigenlijk van niemand een maand later vergreep dezeldfde hond zich aan een retriever en is de betreffende hond gelukkig afgemaakt en toen was er wel een eigenaar gek hè.

Oeleoptak05-11-2022 om 13:20

Wat is de waarde van zo'n opgevoerde rat Raatjes? 

campesino05-11-2022 om 14:08

Dit gaat nergens meer over. Dvhn en rtvnoord zijn afgegleden tot roddelpers niveau. Opa wormuth en bijtende honden. Als ik dat soort flauwekul wil lezen, kijk ik wel naar hart van Nederland. 

Prima aktie vd FC 

TomOkker05-11-2022 om 22:36

Is dat de (roddel)pers waar jiij je mening door vormt om hier de meest mogelijke onzin te verkondigen? Het is een vraag ik zeg niet dat het zo is.

campesino05-11-2022 om 14:10

En over de wedstrijd. Ik verwacht een saaie por, waarbij groningen aan het kortste eind trekt. Maar ja dat dacht ik ook bij Psv

Marco05-11-2022 om 16:11

Voetbal is al ruim een jaar zo hopeloos, dat een hondengesprekje welkome afwisseling is.

Nog 2 wedstrijden uitzitten. Hopelijk komt er dan een spelbepaler die het elftal weer wat inspiratie geeft. 

 

TomOkker05-11-2022 om 20:11

Diemers maar eeens polsen voor volgend seizoen.

Fan op afstand05-11-2022 om 17:08

Zag ergens een opstelling zonder Balker. Geblesseerd? En het was een 5-3-2 opstelling? Niet toch weer verdedigen? Gewoon 4-3-3 en de druk erop want dan zijn ze klopbaar. We zijn tenslotte toch geen bibberende schoothondjes. Er zijn punten te halen.

no guts no glory05-11-2022 om 17:26

Ja Balker geblesseerd. Haalt het hoogstwaarschijnlijk niet. Duarte ook vraagteken. Verrips, Suslov,van Gelderen en Abraham kunnen ook niet spelen. Balker echt een aderlating. Voor de rest maakt het bij de FC niet zoveel uit. Bijna allemaal 13 in een dozijn voetballers. Hopelijk mag Valente nu wel spelen. 

Herman Badkuip05-11-2022 om 17:27

Klopt waarschijnlijk wel hoor, Radinio Balker en Laros Duarte zijn niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Emmen gekomen door dat waardeloze k*tgras van de Oude Meerdijk! Wellicht dat Luciano Valente wel weer in de basisopstelling staat, als Duarte er niet bij is. Trainer Frank Wormuth gaat waarschijnlijk de nadruk leggen op de verdediging én lange ballen naar voren op de spitsen Florian Krüger en Ricardo Pepi! Denk dat Cyril Ngonge achter de spitsen speelt en Luciano Valente met Joey Pelupessy op het middenveld. Achterin met vijf spelers, waarvan Damil Dankerlui en Isak Määttä als wingbacks én Nereysho Kasanwirjo, Mike te Wierik en Marin Sverko centraal achterin. 

Fan op afstand05-11-2022 om 22:46

Balker missen is echt een rib uit je lijf. En Abraham is op vakantie gestuurd. Kijken wie er nu op linksvoor terecht komt.

slchan06-11-2022 om 06:53

Het probleem bij de fc ligt denk ik aan de linkerkant.mischien wijndal polsen in de winterstop voor verhuur,Krijgt ook weinig speeltijd in a dam

Herman Badkuip06-11-2022 om 08:54

Dat geloof jij toch zelf niet.....Owen Wijndal gaat never nooit van Ajax naar FC Groningen! Dan kun je nog eerder proberen om Daley Blind naar de Euroborg te halen....dan is voor hém de cirkel weer rond! Maak mij trouwens helemaal géén zorgen over de linkerkant van FCG hoor, trainer Frank Wormuth heeft voldoende keus voor de linkerflank, mits zijn spelers fit zijn!

brummie06-11-2022 om 08:47

Moeilijk inschatten hoe deze wedstrijd gaat verlopen. Aan beide kanten veel blessures. Daarnaast 2 ploegen die allebei wat stroef draaien. Een punt zo mooi zijn. 

Wat  de berichtgeving van RTV Noord mbt Abraham aangaat, vind ik ook dat de zender hierin doorschiet. Vind het een beetje sensatiezucht van Noord. Ook wetende dat er tegenwoordig een heuse cancelcultuur gaande is, en bericht veel stof zou doen opwaaien.  De verhoudingen lagen al niet lekker tussen FC en Noord. 

Abraham wordt nu zo bedreigd dat hij op verplichte vakantie is gestuurd. Landelijke media pikt nu ook nieuws op. 

Herman Badkuip06-11-2022 om 08:49

Straks met mijn broer en nog drie vrienden naar stadion de Galgenwaard voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht! Heb er véél zin in en hoop op een heerlijke, ouderwetse partij vechtvoetbal met veel doelpunten! Niet nog een keer zo'n bloedeloze én slappe partij als tegen FC Emmen.....we willen in de lunchwedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen volop strijd zien van onze spelers, vechten om iedere bal én géén onnodige ballen terug in de eigen zestien! Opstelling maakt mij helemaal niets uit, verwacht van alle selectiespelers van trainer Frank Wormuth, dat ze tot de tanden toe gewapend zijn voor een aantrekkelijke partij voetbal in de Galgenwaard! Nog één keer alle fans van FCG verrassen, zoals ze, met de geweldige steun van het thuispubliek, tegen PSV deden! Misschien is dan weer een resultaat tegen FC Utrecht mogelijk net als voorgaande jaren.....

Aan het FCG sfeervak zal het vanmiddag niet liggen, de 745 meegereisde FCG-supporters zullen er helemaal voor gaan! Come on FC Grunn, stel je supporters niet teleur!!!!

FORZA FC GRUNN! 

brummie06-11-2022 om 08:56

Veel plezier Herman! 

Herman Badkuip06-11-2022 om 22:16

Bedankt Brummie, wij hebben ondanks de verdiende nederlaag genoten van het spel van FCG in de eerste helft! En van het enthousiaste FCG-sfeervak, dat de hele wedstrijd ons FC Grunn bleef ondersteunen! Het sfeervak overstemde meermaals de aanmoedigingen van de supporters van de thuisclub!

Zeeman06-11-2022 om 09:14

Heb zo'n gevoel dat Abraham zijn laaatste  wedstrijd voor de fc heeft gespeeld.

Dit is het nadeel van bekend zijn, klein nieuws gaat tegenwoordig als een olievlek rond en wordt steeds groter.

Ik denk dat Abraham met zijn 20 jr dit niet beseft heeft , met alle gevolgen nadien.

En de fc maakt een grote fout door gelijk TV Noord te boycotten, want zo slecht hebben ze het niet gebracht, nieuws over een bekende speler gaat gauw rond en niet alleen door TV Noord.

De spelers maken het alleen maar erger door zo te reageren.

En hoop dat de FC vanmiddag een puike pot neerzet en een goed resultaat haalt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!