Pover FC Groningen met 3-1 onderuit in Heerenveen

Het is vanmiddag niet gelukt om een resultaat mee te nemen uit Friesland. FC Groningen dat niet in staat was om het niveau te evenaren uit de laatste wedstrijden kwam al snel op een 1-0 achterstand door een treffer van Van Hooijdonk. Kansen voor de Groningers bleven lang uit en de enige (!) kans die voor de pauze kwam, werd benut door Kasanwirjo, 1-1. Tussen de bedrijven door had de thuisploeg een paar beste kansen gehad en mogelijkheden. Na de pauze kwam Grunn opnieuw snel op achterstand door wederom een treffer van Van Hooijdonk, 2-1. Een minuut of tien voor tijd kopte Van Beek de eindstand naar 3-1.

eerste helft
De Trots Van Het Noorden begon met hoog druk aan de wedstrijd. Bij balverlies zorgde Heerenveen voor het omgekeerde beeld. In de zevende minuut kwam FC Groningen op achterstand. Een diepe bal werd ingespeeld op Sarr. Leeuwenburg die verre van overtuigend uit zijn doel kwam, liet zich verrassen bij de hoog opstuiterende bal waardoor de doorlopende Sarr op de goal schoot en de paal trof. De bal caramboleerde voor het doel en Van Hooijdonk schoot raak, 1-0. De Feaners pakten het initiatief, de Groningers kwamen niet in hun spel.

Na ruim een kwartier werkte Leeuwenburgh een bal over de lat. De corner die volgde werd verlengd richting doel en voor de doellijn weggekopt door Van Hintum. Halverwege het eerste bedrijf leek het of FC wat meer in het spel kwam maar de finesse om tot kansen te komen bleef uit. Binnen een half uur viel dan toch de 1-1 van Kasanwirjo. Een corner ging hieraan vooraf. De bal werd weggekopt en uit de rebound vloog het leder via de onderkant van de lat in het doel.

Namens de Friezen was Van Ewijk dichtbij een voorsprong maar Te Wierik reageerde attent op de voorzet. In een andere situatie pakte Leeuwenburg een inzet van Sarr in de korte hoek. Doordat het tempo omlaag was gegaan gebeurde er tot aan de rust vrij weinig meer.

tweede helft
Abraham was gewisseld. Daarvoor terug Ngonge. FC leek wat meer controle te krijgen over de wedstrijd maar in de 52e minuut werd de diepstaande van Hooijdonk bereikt die twee Groningers in de luren nam en uit de draai de 2-1 achter Leeuwenburgh werkte. Groningen probeerde zeker wat terug te doen maar was te te slordig in de eindpassing.

Van Hooijdonk werd weggestuurd door Sarr en kon alleen op Leeuwenburgh af. De doelman bleef goed kijken naar de bal en kon deze net op tijd weggtikken. Een minuut of twintig voor tijd werden  Bogarde, Irandust en Postema ingebracht voor De Leeuw, El Hankouri en Van Hintum. Irandust was dichtbij de 2-2 maar Dresevic voorkwam de gelijkmaker.

Aan de andere kant voorkwam Leeuwnburgh in eerste instantie de 3-1 op de inzet van Sarr in de korte hoek. Uit de hoekschop die volgde kopte Van Beek de 3-1 achter Leeuwenburgh. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase schoot Duarte op de kruising.

Door deze nederlaag ligt de strijd om plek 8 volledig open. Go Ahead, NEC, Cambuur en nu ook Heerenveen liggen op het vinkentouw. De competitie wordt na dit weekend over 14 dagen hervat. FC Groningen ontvangt op zondag 24 april Heracles.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, van Ewijk, van Beek, Bakker, Dresevic, Kaib, Haye, Halilovic, Tahiri, van Hooijdonk, Sarr

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, El Hankouri, Kasanwirjo, De Leeuw, Duarte, Abraham, Larsen