Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen incasseert in een tijdsbesek van twee keer drie minuten, twee goals en verliest met 4-2 van Heracles Almelo

Door Redactie 16 reacties

Een grote deceptie in Almelo waarbij FC Groningen in de slotfase aan het kortste eind trok. In de eerste helft leek er na tien minuten geen vuiltje aan de lucht toen Strand Larsen FC op voorsprong schoot. Groningen vergat daarna om verder te gaan voetballen en zou uiteindelijk het deksel op de neus gaan krijgen. Het venijn kwam na een half uur toen de Groningers in een tijdsbestek van drie minuten twee doelpunten incasseerden door Basacikoglu en Laursen waarbij er aangetekend mag worden dat voorafgande aan het tweede doelpunt, een overtreding was gemaakt. Na de pauze leek Groningen wat meer aandeel in de wedstrijd te krijgen maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Toch zou FC op 2-2 komen door Postema. In de slotfase werd het (wederom binnen drie minuten) 3-2 uit een corner (dat achteraf gezien geen hoekschop had kunnen zijn) en Kasanwirjo die kort daarna een harde voorzet in het eigen doel gleed met als eindstand 4-2.

eerste helft
De openingsfase was voor Heracles wwarbij FC Groningen onder druk werd gezet en na verdedigende intercepties veelvuldig Leeuwenburgh zocht. Na een mislukte inseelbal van Kasanwirjo werd Sierhuis bijna in steling gebracht maar Leeuwenburgh reageerde attent. In de negende minuut stoomde Suslov op over de rechterkant en vond Strand Larsen die voor zijn man kwam en de 0-1 achter Blaswich schoof. 

De Almeloërs behielden het meeste balbezit en bleven de weg naar voren zoeken. De Groningers loerden op de omschakel momenten. De thuisploeg toonde dreiging bij een corner waarbij een poging op doel door Leeuwenburgh over de lat werd getikt. Daarna leek FC wat meer controle over de wedstrijd te krijgen maar het waren de Almeloërs die achter elkaar twee grote kansen kregen (Basacikoglu schot op doel en een rebound voor Schoofs) waarbij Leeuwenburgh zich uitstekend onderscheidde.

Na een half uur werd het 1-1. Een diepe bal werd ingekopt door Basacikoglu. Nog geen twee minuten later stond het 2-1. Er werd een overduidelijke overtreding gemaakt op Dammers, Sierhuis profiteerde daarvan en gaf voor op Laursen die kon afronden. De VAR greep niet in... Met een wat meer op en neergaand spelbeeld, gebeurde er tot de pauze vrij weinig meer.

tweede helft
Trainer Bijs had twee wissels toegepast. Dankerlui en Van Kaam waren ingebracht voor Sverko en Dammers. De La Torre kreeg al snel een grote kans maar volleyde de bal voorlangs. FC kende daarna een korte fase waarin het wat meer naar voren ging voetballen maar de Heraclieden namen het initiatief weer over. 

Na ruim een uur was Ngonge na een knappe individuele aktie in de zestien dichtbij de 2-2 maar schoot voorlangs. Aan de overkant van het veld verrichtte Leeuwenburgh een redding op het schot van Kiomourtzoglou. Een corner die in eerste instantie ongevaarlijk leek, werd uiteindelijk ingebracht op de lat waarbij FC heel goed weg kwam. Om het naderende onheil van een ophanden zijnde nederlaag te keren wisselde Buijs Van Hintum, Suslov en Ngonge voor Abraham, Postema en Joosten. Met name de inbreng van Postema zou goed uitpakken.

In de 78e minuut kopte Postema de 2-2 binnen, zijn eerste officiële wedstrijd goal in de hoofdmacht. Nog geen minuut later leek de bal voor het inlopen bij Leeuwenburgh maar deze werd nipt gemist door de inkomende Sierhuis. In de slotfaase kreeg Sierhuis een grote kopkans maar weer was het Leeuwenburgh die in de weg lag. De corner die volgde werd ingekopt door Kiomourtzoglou. Kasanwirjo bracht de stand naar 4-2 door een harde voorzet in het eigen doel te glijden. Leeuwenburgh voorkwam de 5-2.

Aankomende dinsdag reist de ploeg af naar Alkmaar en speelt de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. 

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, Schoofs, De La Torre, Laursen, Sierhuis, Basacikoglu

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dammers, Te Wierik, Kasanwirjo, Sverko, van Hintum, Suslov, De Leeuw, Duarte, Larsen, Ngonge  

Reacties:
Bas3818-12-2021 om 22:42

Waardeloos 

Herman Badkuip18-12-2021 om 22:44

Vanavond een dikverdiende overwinning voor de mannen van Wormuth! Was dat onze keeper Peter Leeuwenburgh nog een aantal grote kansen van Heracles uit zijn doel hield, anders was de uitslag nog groter geweest. In de rust had ik nog de hoop, dat de wedstrijd nog alle kanten op kon, maar Heracles was veel feller én fitter in deze wedstrijd!

Voor de KNVB-beker thuiswedstrijd medio januari tegen NEC Nijmegen! En als wij winnen wéér een thuiswedstrijd in de kwartfinale! Hoop dat er wel weer publiek bij de wedstrijden mag zijn tegen die tijd! 

appie happie18-12-2021 om 22:49

Beker  volgende ronde

FcGroningen-Nec  

Moet kunnen,thuis en een hele tijd om na te denken hoe het verder moet.

Vanavond snel vergeten..

TomOkker19-12-2021 om 11:32

Alles moet kunnen, maar de realiteit is weerbartiger.

Nachtwacht18-12-2021 om 22:54

En als we NEC overleven, weer een thuiswedstrijd

A Matter of Honor18-12-2021 om 22:59

Prima wedstrijd van FC-Groningen, helaas geen resultaat. Toch had Buijs het elftal goed door elkaar gehusselt zodat er weer een stel hulpeloze spelers op het plastic stonden. Hopelijk wordt Mark Jan Fledderus voor de kerst nog wakker en schopt deze onbenul de straat op want het was weer niet te pruimen wat er werd gebracht door dit elftal. Herman kom er maar in met een positief verhaal, ofschoon ik mij kan voorstellen dat jij zo langzamerhand ook moet inzien dat dit FC-GRONINGEN geen knip voor de neus waard is en die trainer heeeeeel snel moet opkrassen want zo gaat  onze club geheid naarde kloten. Mijn week-end is tenminste voor de zoveelste  keer verknald.

Herman Badkuip18-12-2021 om 23:20

Niet zo somber AMOH, zoals ik al eerder vermeldde, een meer dan terechte overwinning voor de mannen van Wormuth! Kan gebeuren, niet te lang treuren, want dinsdagavond moet FCG weer vol aan de bak in Alkmaar tegen AZ! Daarna de winterstop, misschien veranderingen in de wedstrijdselectie? 

Marco18-12-2021 om 23:00

Ontbreekt kwaliteit, zeker achterin. Alle tegen doelpunten komen vanaf rechts. Goede rechtsback en voorstopper is nodig. Dom hoe Dammers wordt aangespeeld bij 1-1.

Heracles heeft ook matige kwaliteit. Zij begrepen beter dat je ballen voor het doel moet gooien om te kunnen winnen. De enigste keer dat Groningen dit deed in 90 minuten was het ook gelijk raak. 

Dom elftal, weinig kwaliteit. 

grunn196718-12-2021 om 23:01

Ik denk dat je meer aan lijfsbehoud moet denken,  normaal gesproken staan we over 3 wedstrijden weer rond de degradatie streep. 3 volgende wedstrijden zijn Az, PSV en Vitesse. Zijn dus 0 punten.

We hebben 19 punten met veel  geluk en negatief voetbal.

 

alexvl19-12-2021 om 08:30

Zet FC G 2 er maar neer.
Scoren 6X tegen Twente 2. 
Denk dat ze het beter zullen doen dan elftal van Buys.

BROMBEER19-12-2021 om 08:52

Gewoon een zware wanprestatie can zowel buijs als fledderus,  allebei ongeschikt.  In het geval van buijs omdat je het presteert om naar 3 jaar nog een elftal zonder vertrouwen, enthousiasme en spelplan  het veld op te sturen  dat zo slecht afbraakvoetbal speelt dat je inmiddels het lachertje van de eredivisie bent, kunnen nog niet 5 x de bal naar de goede kleur spelen, stumpers! En fledderus omdat je je trainer  met een selectie opzadeld wat amper voldoende kwaliteit beschikt om zich te gaan handhaven in de eredivisie,  en dan heb ik het nog niet  over de ontwikkeling van onze talenten en het doorselecteren binnen een selectie zodat je elk jaar een iets sterkere selectie krijgt en jongens die het niet kunnen doen afvloeien. Beide moesten het hebben in hun voetbalcarrière van hun inzet, en niet van hun creativiteit en gogme , dat blijkt hier ook wel weer uit. Adieu we zijn jullie beu!!

Bayco19-12-2021 om 09:17

Slechte wedstrijd. Maar denk niet dat je het de spelers echt kan aanrekenen. Als je als coach zijnde met 5 verdedigers gaat spelen tegen een team dat heel weinig scoort. En ze vervolgens uitnodigt om maar in je 16 te komen , omdat je met de kont in de goal gaat voetballen..  en vervolgens  sta je achter en dan ga je met aanvallers voetballen en geen middenveld....Dan ben je naar mijn idee met wanhoopspogingen bezig...en ben je aan het sturen op een mega clash tussen jezelf en de club.. tel daarbij op dat je in openbaar zegt dat je spelers niveau niet aankunnen..... 

 

Ik vondt buijs prima trainer voor groningen maar nu doet hij aannavolgbare dingen.. en vindt ik zijn houding naar buiten toe over zijn werkgever respectloos..  zeg dit soort dingen binnenkamers.

Iedereen die trainer wordt van de fc weet dat je moet werken met jongere spelers vanwege financiële plaatje...

Dus ja ik erger me aan onze trainer .. blijf achter onze spelers staan. Want talent is er wel.. met de juiste persoon aan het roer komt het wel weer goed... want de jongens willen echt wel

Hopelijk weet onze club de handen ineen te slaan met de neuzen de zelfde kant op. 

manus19-12-2021 om 09:51

De Leeuw liep de eerste helft ergens als aanvallende linker middenvelder. Ik zei altijd "De Leeuw, die kan niet voetballen, maar wel goals maken." En dat is dan toch ook wel weer voetballen en zelfs een niet onbelangrijk doel van het spelletje. Maar linker middenvelder is natuurlijk geen plek voor hem. Buijs laat steeds spelers spelen op een plek waar ze niet in hun kracht komen.

Roelofsky19-12-2021 om 09:56

Volgens Buijs kunnen de spelers van de FC het niveau niet aan, onbegrijpelijk dat je als trainer zoiets doms zegt over je eigen spelers...

Misschien kan de trainer het niveau niet aan met je 5 verdedigers tegen Heracles spelen zo simpel is het....

brummie19-12-2021 om 11:31

FC startte goed aan de wedstrijd en kwam door een mooie aanval voor. Werd veel druk gezet en ook veel energie geleverd. Dat FC daarna zich iets terugtrok was begrijpelijk omdat bij Heracles er veel ruimte achterin lag bij een counter. Helaas was de uitvoering van FC onvoldoende. Ngonge was elke keer de bal kwijt waardoor samenwerking met JSL  en de Leeuw ook niet lekker liep. De ballen hadden secuurder in de diepte gspeeld moeten worden. 

Vond gaandeweg de wedstrijd dat dit steeds minder werd en ook een aantal spelers haalden hun niveau niet zoals bijv. NGonge, maar ook Suslov oogde vermoeid. Leeuwenburgh keepte trouwens prima. Kasanjawiro oogde beter op zijn eigen positie, net als ten Wierik toen ook hij centraal ging spelen. Sverko was niet in goede doen en Dankerlui mist ritme en had het af en toe ook wat lastig. 

Ik vond het tactisch gezien een interessante wedstrijd. Wormuth gaf in nabeschouwing aan dat hij drie keer zijn elftal heeft moet omzetten en spiegelen aan de FC. FC speelde ook met name met een 4 mans verdediging en eindigde met een 3 mans achterhoede. 

Het laatste kwart van de wedstrijd kwam er aan beide kanten ruimte. Buijs wisselde aanvallend en uiteindelijk maakte Postema de 2-2. Het is hem gegund. Ook het invallen van Joosten en van Kaam en Abraham  konden het tij niet keren. Uiteindelijk krijgt FC nog 2 doelpunten tegen, waaruit een uit een corner die geen corner was, en ook het 2e doelpunt van Heracles had afgekeurd moeten worden m.b.t. ovetredring op Dammers. Het sierde Buijs om zich daar niet  op te beroepen, maar zelf de vinger op de zere plek van het elftal te leggen. 

Na 5 wedstrijden met maar 4 tegendoelpunten en een een licht stijgende lijn met als mooi resultaat een punt tegen Feyenoord. Nu weer teleurstellend stap terug. De wil, inzet en bereidheid is er wel, uitvoering blijft grillig. De meningen over Buijs nemen steeds negatievere vormen aan. Hij oogt ook wel wat aangeslagen. Een trainer is net zo goed als zijn materiaal, en andersom. Ook heb je wat geluk nodig. Twente, Utrecht en Heerenveen spelen ook matig voetbal, maar pakken wel punten. En als je punten pakt, krijg je ook meer vertrouwen, en meer vertrouwen zorgt voor beter en makkelijker voetbal. Zo simpel is het ook. 

 

Herman Badkuip19-12-2021 om 11:55

Weer een prima analyse van Brummie, dáár hebben we toch veel meer aan dan al die kortzichtige opmerkingen van sommige andere posters! FC Groningen oogde in de loop van deze wedstrijd steeds vermoeider, het sterke optreden tegen Feijenoord én de bekerwedstrijd tegen Excelsior heeft toch té veel krachten gekost....Misschien een verrassende opstelling dinsdagavond tegen AZ in Alkmaar? Geeft trainer Danny Buijs een aantal jeugdspelers uit FCG O21 [ Sebastian Tounekti, Ajan Mjaki, Luciano Valente, Björn Meijer, Pim Betzema, Yannick Hettinga, Alex Mortensen ] speeltijd?

A Matter of Honor19-12-2021 om 13:38

@Herman, 

Ik vind jou opmerkingen over andere posters van een zeer laag niveau. Hoezo kortzichtige opmerkingen? Ik weet niet of jij het doorhebt maar elke poster heeft een mening over FC-GRONINGEN,  positief of negatief en ik vind niet dat jij daar een opmerking over kan maken. Ook de de door jou bewierrookte analyse van Brummie zitten componenten die van geen kant kloppen. Het is steeds "als het dit of dat was geweest dan.........". Onzin, het team, onder aanvoering van die waardeloze trainer, heeft gisteren wederom een zeer destructieve wedstrijd gespeeld, basta.  Je kunt erover schrijven wat je wilt maar dit zijn de feiten en niet anders en als er posters zijn die hier hun gram willen spuien vind ik niet dat hier ook maar iemand een opmerking over mag of kan maken en zeker jij niet, die over het algemeen positief reageerd...

 

Marco19-12-2021 om 11:51

Ik vind al langer het gezeur op Buijs vaak onterecht. 

De Leeuw heeft kwaliteit voor de playoffs, Larsen, Kasanwirjo, Suslov en Ngonge kunnen het play off niveau aan als ze een goede dag hebben, dit zijn nog jonge talenten die eerst 100 eredivisie duels moeten spelen.De rest is rechterijtje materaal of minder. Dan sta je in middenmoot.

Afgelopen zomer had er een linkerrijtje: keeper, rechtsback, voorstopper, linksback, verdedigende middenvelder en spelbepaler gehaald moeten worden. Deze posities zijn ook vertrokken. Er is voor ruim 10 miljoen verkocht. Wat er gehaald is te slecht, te jeugdig of geblesseerd. 

 

Johan19-12-2021 om 13:09

Idd. Ben ook van mening dat de aankopen grotendeels tegenvallen. Snapte de hosannastemming na de transferperiode hier ook niet zo. Kende de meesten niet en wat ik wel kende vond ik te matig voor woorden. Ben wel van mening dat spelers als Meijer en van Kaam nu een kans moeten krijgen. Want slechter als die Sverko bestaat niet. Volgende transferperiode graag een goede rechtsback halen. Vindt Kasius erg goed en ik hoop op Hoedemakers maar dat zal lastig worden. 

BROMBEER19-12-2021 om 13:43

Kom op mensen, allemaal leuk en aardig en overal zal best een reden  voor zijn, feit blijft dat het aanvalsspel al minimaal 1,5 jaar niet om aan te gluren is. En daar zijn 2 mensem verantwoordelijk voor 1) fledderus kwaliteit en balans van de selectie zijn onvoldoende  en 2) buijs  elftal ontbreekt het aan patronen , vastigheden en vertrouwen 

campesino19-12-2021 om 15:51

Het was gisteren vast de schuld van el hankouri 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!