Terug

Deel deze pagina:

Doelman Jan Hoekstra heeft het gehad met reserverol FC Groningen

Door Redactie 10 reacties

In gesprek met RTV Noord zegt reservedoelman Jan Hoekstra klaar te zijn met zijn reserverol bij FC en wil het liefst tijdens de winterse  transferperiode vertrekken. De doelman die het vorige seizoen was verhuurd aan Roda JC speelde 25 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Als het aan de Zuid Limburgers had gelegen was Hoekstra nog een jaar langer gehuurd. Daarentegen wilde Hoekstra gaan voor zijn kans bij FC.

Hoekstra voert aan dat er tegen hem gezegd was dat hij een eerlijke kans zou krijgen om de concurrentiestrijd aan te gaan met doelman Leeuwenburgh. Maar in de voorbereiding werd vanaf dag één voor hem duidelijk dat de technische staf zijn keuze al had gemaakt.

Een dag voor de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport kreeg Hoekstra (ondanks zijn stille hoop) te horen dat hij ook deze wedstrijd niet onder de lat zou staan omdat de prestaties van het team niet goed zijn. Daarbij knapte er iets in zijn gevoel.

Hoekstra heeft er nul vertrouwen in dat hij ooit nog voor FC 1 onder de lat zal staan en is er klaar mee om een beetje lief te doen. Daar komt bij dat Buijs heeft aangegeven dat het voor Hoekstra beter is om elders minuten te gaan maken. 

Mocht de doelman in januari vertrekken zal FC Groningen op zoek moeten naar een nieuwe reservekeeper. Het contract van Hoekstra die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen eindigt medio 2022.

 

Reacties:
A Matter of Honor03-11-2021 om 19:29

En zo wordt de club steeds verder uitghold en lopen goeie spelers zo de deur uit, mede de schuld van die goeie trainer die we hebben, liep die de deur maar uit, dan waren we daar tenminste vanaf, schreeuwlelijk. 

BROMBEER04-11-2021 om 10:16

Idd MoH ,hij heeft groot gelijk dat ie deurtje verder gaar kijken.Hij heeft  nooit een eertlijke kans gehad en als je zo'n sjap als el hansloerie aanvoerder maakt ben je totaal niet geloofwaardig. Weg met die Buijs an zijn assistenten!!

Herman Badkuip03-11-2021 om 19:36

Zou 't heel jammer vinden als Jan Hoekstra zijn club FC Groningen in de winterstop gaat verlaten, maar ik heb er alle begrip voor hoor. Hem is een eerlijke kans beloofd tijdens de voorbereiding op dit seizoen, maar heeft alleen maar in de wedstrijdjes tegen Duitse 2e of 3e liga clubs mogen spelen van onze technische staf. Zou voor hem fijn zijn geweest als hij de KNVB-bekerwedstrijden zou mogen keepen, wat je bij veel eredivisieclubs ook ziet....Maar hélaas Buijs, Poldervaart én waarschijnlijk de keeperstrainer Sascha Marth hebben weinig vertrouwen in zijn kwaliteiten. Wellicht is het voor Hoekstra het beste om in de winterstop te verkassen naar een KKD-club, die een prima keeper kan gebruiken! 

Marco03-11-2021 om 21:15

Dit 1 kant van het verhaal. De beste speelt uiteindelijk altijd. 

Pietjepal04-11-2021 om 00:20

Deze kant van t verhaal vind ik (ook) plausibel. Je moet wat. Je moet keepen. Hele goede keeper kan t worden. Denk ik dan. Denkt club ook, kan toch niet anders? Wat doe je nu?

Bombarda779104-11-2021 om 10:56

Ik hoop zo voor jullie dat Buijs er heel snel uitvliegt. Dan zijn we van dit gezeik af. 

Maar ik vrees dat iemand anders dan wel weer de kop van jut wordt... 

A Matter of Honor04-11-2021 om 17:19

Als je dit "gezeik"nu zo erg vind, doe eens een voorstel wie er nu aan de beurt moet komen.

appie happie04-11-2021 om 17:55

Ik ken deze keeper niet goed !! Snap zijn verhaal wel.

Nachtwacht04-11-2021 om 19:48

Ik moet zeggen dat Leeuwenburgh geen reden geeft om te wisselen. Ze zullen Hoekstra wel meermalen hebben bekeken, vorig seizoen. Kan me niet voorstellen dat de technische staf Hoekstra niet laat spelen als hij de beste is. Ben ook wel benieuwd hoe goed Jan de Boer is. 

grunn196705-11-2021 om 12:50

Heeft wel aardig gedaan bij Roda, was toch een talentvolle keeper (diverse teams jong oranje)

Jammer dat hij geen kans heeft gekregen, Leeuwenburgh vind ik nog niet overtuigen.

De 1-0 afgelopen weekend was voor 50% zijn blunder. Tegen Az sterk gekeept.

Nog lastig om een oordeel te geven.

Herman Badkuip05-11-2021 om 18:40

Even off topic....ik hoop, dat Arjen Robben zondagmiddag tegen RKC voor een uitverkochte Euroborg nog even 10 minuten meespeelt om de winnende goal te scoren! 

Bas3807-11-2021 om 10:44

Geef hoekstra de kans want van leeuwenburg is ook geen beste keeper bij elk schot op doel hou je je hart vast

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!