Terug

Deel deze pagina:

El Hankouri wijst eerste aanbod contractverlenging af

Door Redactie 24 reacties

FC Groningen en Mo El Hankouri zijn al een een tijdje met elkaar in gesprek over een contractverlenging. Technisch manager Mark-Jan Fledderus vertelt daarover aan RTV Noord dat club en speler in september met elkaar in gesprek zijn geweest. Mo gaf aan dat hij zich in eerste instantie wilde richten op het aanvoerderschap. Tijdens de interlandperiode van oktober zijn beide partijen opnieuw in gesprek gegaan. Fledderus (die wil doorpakken) heeft onlangs een voorstel uitgebracht voor verlenging en deze is afgewezen. Volgens Fledderus zegt dat nog niet zoveel omdat het vaker voorkomt dat een speler een eerste aanbod afwijst. De technisch manager is nu in afwachting op een tegenvoorstel en hoort graag wat wel interessant is voor de huidige aanvoerder, om eventueel bij te tekenen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties:
BROMBEER03-11-2021 om 16:29

Mooi laten gaan, nix aan verloren. TIS GRAAG OF NIET

campesino03-11-2021 om 16:34

Was eerst het pispaaltje. Had vorig jaar een goede periode en is nu weer terug bij af. Denk dat het geen goede zet was hem aanvoerder te maken, hij is nog teveel met zichzelf bezig. Ook dat heen en weer geslinger door het elftal doet hem geen goed. Persoonlijk vind ik het een prima speler voor de FC. Hoop dan ook dat hij bijtekent.

JPS03-11-2021 om 16:45

Mooi laten gaan. Vind het helemaal niets. Leuk als invaller maar als die weg is geen probleem.

ChiChi03-11-2021 om 16:53

Mooi laten gaan!

Heeft een aantal wedstrijden een opleving gehad.

Maar het was niks, het is niks en het wordt niks!!!!!

Lijkt mij ook niet geschikt als aanvoerder, de interviews na afloop is altijd tenenkromment.

Het is overigens wel een heel vriendelijk ventje.

marcelfcg03-11-2021 om 17:17

Mits Buijs hem neerzet op de plek waar hij hoort te staan, vleugelaanvaller, dan is het een waardevolle speler. Hij is geen natuurlijke leider dus een andere aanvoerder kiezen en Mo lekker scharen uit laten voeren in de vijandelijke 16 meter.

Roelofsky03-11-2021 om 17:17

De verantwoordelijkheid die het aanvoerderschap met zich meebrengt kan die niet aan... Wat mij betreft mag hij dan ook vertrekken voegt helemaal niets toe geen geld aan uitgeven....zonde van de cent'n.

Marco03-11-2021 om 17:23

Verkopen in de winterstop. Geen linkerrijtje speler. Daarnaast is er talent genoeg en uitgeleend dat volgend jaar beter is.

Herman Badkuip03-11-2021 om 17:25

Ben het volkomen eens met marcelfcg, Mo el Hankouri vind ik géén leider van het team, maar wél een verdienstelijke rechterwing verdediger óf rechter vleugelaanvaller....

BROMBEER03-11-2021 om 17:29

Dus weer een verkeerde inschatting van onze technische staf

A Matter of Honor03-11-2021 om 17:56

Precies Brombeer!!! Zoals gewoonlijk  zet trainer Diego Sirmione 2.0 de spelers op een verkeerde plek. Mo El Hankouri speelt leuk op links maar komt veel beter op rechts uit de verf. Ik heb het al vaker gezegd dat Mo op rechtshalf of rechtsvoor met een verdediger 'a la Dankerlui in z'n rug een zeer verdienstelijke speler is die voor mij niet weg hoeft. Ik heb liever dat de TD ene Duarte, die volgens mij helemaaaaal niet kan voetballen en daarbij ook nog reuze lui is, terugstuurt naar waar hij vandaan komt. Miskoop van de eeuw!!!!?

DanMan197103-11-2021 om 17:38

De algemene mening hier over Mo is redelijk negatief....

Ik kan hier eigenlijk alleen maar in meegaan.

Geen natuurlijk leider, en niet iemand die er qua voetballen boven uit steekt. Prima als invaller op de linkervleugel.

DanMan197103-11-2021 om 17:38

Nieuwe aanvoerder de leeuw, Kasanwirjo, leeuwenBurg of.....?

A Matter of Honor03-11-2021 om 17:58

Dammers.

Steve Goble03-11-2021 om 18:19

Ben absoluut geen fan van El Hankouri. In één ding heeft hij zich absoluut sterk verbeterd en dat is zijn werklust. Hij doet verschrikkelijk zijn best. Als aanvoerder een aanfluiting. Dit zou of Kasanwirjo moeten worden. Dit omdat hij op een mooie plek staat om aanvoerder te zijn, heel goed speelt. Weet alleen niet hoe hij communicatief is. Van Hintum zou het zeker kunnen. Heeft de goede leeftijd, kan prima communiceren. Verwacht alleen niet dat hij altijd basis staat. Suslov zou ook nog kunnen. Ik neem aan dat Mo een goed contractvoorstel heeft ontvangen. Groningen en El Hankouri is nooit een goede match geweest. Hij mag Buijs erg bedanken voor het onvoorwaardelijke vertrouwen. Laat hem maar gaan!

appie happie03-11-2021 om 19:16

Nou als El H. meeleest  dan zakt hem de moed in de schoenen neem ik aan.

Wat mij betreft laten we het hier ook bij,in de winter een paar centen voor hem beuren en klaar!

03-11-2021 om 19:43

Ik kan niet precies peilen hoe de selectiespelers aankijken tegen het wisselbeleid en de speelwijze;  sommigen zullen zeker bezwaren hebben tegen de speelwijze, anderen uiten zich minder openlijk.

Het is het oude liedje: zolang de fc wint hoor je minder kritiek, ook intern,  maar  na een verliesreeks en slecht voetbal gaat het wringen en kan je nu gerust stellen dat de transfers van MFJ niet toereikend zijn geweest vwb de vervanging op het middenveld, nl  van Matusiwa en Gudmundsson.  Dat heeft met geld te maken, natuurlijk maar zeker ook met de perceptie van noodzaak van goed investeren.  Korte termijn wint het altijd van lange termijn en een beetje mooi weer spelen en toedekken, waar de club zelf de eerste verantwoordelijkheid draagt, dat is wat mij betreft het paard achter de wagen spannen. 

Natuurlijk zal Buys alles in het werk stellen om punten te pakken, en moet  je zijn openheid in de pers ( " ik raakte eerste jaren bij Groningen gefrustreerd van het beleid" ) los zien van de feiten:

1. er is niet voldoende vervanging  van kwaliteit ingekocht, mogelijk door hoge vraagprijs of door salariseisen van spelers waar de club niet in mee kon gaan.

2. de ingekochte spelers hebben een lange termijn perspectief, maar kunnen net zo makkelijk al na een jaar weer moeten vertrekken;  Genoegen nemen met het TS beleid en de scouting bij FC G is iets waar het kraakt:  de belangen voor Buys zijn hetzelfde als van de clubleiding- een andere trainer kost erbovenop veel wachtgeld en is geen garantie voor succes van een ander; Een nieuwe trainer zal ook weer voorkeur hebben voor andere spelers.  Wat dit laatste betreft zou Poldervaart aanstellen als hoofdtrainer op zich niet eens zo  gek zijn nu de verwachtingen zijn afgeschaald al na 10 wedstrijden:  nu geen doelstelling meer voor PO'ffs-europees en als eerste zorg uit die onderste regionen te komen: gelijkspel is niet voldoende meer...er moet regelmatig worden gewonnen   Maar Buys op non-actief stellen betekent een deuk in het imago van de trainer en de club . Buys blijft dus aan zolang de situatie nog ten goede kan keren...

3. Veel spelers lopen op hun laatste benen, lijkt wel of ze aan het eind van hun seizoen spelen. Verder, vanwege jonge leeftijd nog niet constant zijn, of kwamen geblesseerd van andere clubs over, of gaan in de zomer van 2022 hun laatste contractjaar in, of zijn gewoon tegenvallend bij de gestelde taken die  Buys van ze verwacht. Sommige spelers staan er soms naast terwijl ze een half jaar geleden nog als basisspelers golden ( Te Wierik, Strand Larssen, D. van Kaam) En dat kan het hele lopende seizoen zo gaan door de spelerswisselingen van de trainer en dan vraag je je af:  wanneer komt er een winnend team te staan? .  Het gevolg hiervan is dat er in de zomerwindow weer opnieuw wordt geselecteerd en afscheid van spelers weer gerepareerd moet worden met modalen  spelers.  Het is daarom niet de beperkte beschikbaarheid van geld alleen maar de prioriteiten -  bij een eventueel lage eindklassering - komen op de tocht. Zoiets is niet makkelijk om toe te geven... de "vuile was buiten hangen" bedoel ik.  

Een lage subtopclub kan gerust suboptimaal/met wisselend succes- en in delen van het seizoen zelfs matig- presteren, een top of hoge subtopclub juist niet:  Daar zijn de supporters en de sposnors veel kritischer, of wordt een dolende trainer soms binnen een half jaar, als de spanningen wegens onvrede oplopen,  de laan uitgestuurd.  

Ik hoop dat de clubbestuurders nu over bovenstaande zaken die nu spelen, in de spiegel kijken, naar achterliggende oorzaken dus en hun eigen aandeel hierbij, en niet telkens naar anderen en andere clubs wijzen..of naar het tekort op begroting.. zoiets ergert mij nog het meeste in het geheel...

Dijk03-11-2021 om 19:48

Vriendje van Buys zal wel tegen MJF zeggen Hankouri moet zijn zin krijgen. Aub niks geen verlenging snel afscheid van nemen liefst al in de winterstop. En van nu af lekker laten zitten op de reservebank.  Nooit een keer toegevoegde waarde geweest. Andere spelers in de problemen laten komen. 

brummie03-11-2021 om 20:48

Hankouri heeft zich goed ontwikkeld bij FC. Vind hem als wingback prima. Heeft een aandeel van 20% in de gemaakte goals voor de FC dit seizoen, en verzet veel arbeid. Hij is vanaf het begin onder de supporters al niet onomstreden. Met enige regelmaat altijd de pispaal. Feit is dat zijn marktwaarde van 500.000 nu op 900.000 staat. 

Verbaasd me niets dat na de nederlaag tegen NEC ook Hankouri weer het mikpunt wordt, net als sommigen nu inhakken op Buijs. 

Hankouri is niet de eerste pispaal, veel spelers gingen hem voor, Hateboer, de Bacuna's, Sparv, Kieftenbelt en ook Chery werd toen hij bij FC voor veel geld kwam  eerst slecht gepruimd. Zo kan ik nog veel meer spelers opnoemen die er volgens posters hier ,er helemaal niets van bakten. Rusnak is ook zo'n mooi voorbeeld, schoot met 2 doelpunten ons naar de beker. Was ook niets. Ik volg hem nog steed en hij doet al jaren goed in Amerika. 

Ik lees hier teksten als.... ik bezoek regelmatig premier league wedstrijden (Appie), en vergelijkt dit met de eredivisie, een ander schrijft liever naar Ajakkes te kijken, ook al zo'n onmogelijke vergelijking t.o.v. onze FC. En dan heb je nog de supporters die het Oosterpark nog even gaan romantiseren. Ik heb sinds de opening van de Euroborg in 2006 leuker en beter voetbal gezien dan in de jaren in het Oosterpark. Begin jaren '90 was het prachtig, maar daarna was het vaak armoedje troef. Komt ook nog eens bij dat in die jaren, en beginjaren van de Euroborg, de gemiddelde leeftijd van het elftal veel hoger lag. De tendens is steeds jongere spelers, ook bij andere clubs. En dus minder stabiel.

Ik kijk veel voetbal, en ik kan alleen maar enige posters aanraden om naast de FC ook eens andere wedstrijden in de eredivisie te gaan kijken. Dan zal je tot de conclusie komen dat er maar zeer weinig clubs zijn die leuk, fris en aanvallend spelen. De meeste clubs kunnen het spel zelf niet maken namelijk. 

Blijf erbij dat we een hele talentvolle spelersgroep hebben. Het wegvallen van Matisuwa en Gudmundson kost gewoon tijd om dat weer op te vangen met nieuwe spelers. Daarnaast kampten we met blessures en niet fitte spelers waardoor er iedere wedstrijd geschoven moest worden. Gelukkig begint nu ziekenboeg snel leeg te lopen en worden Duarte, Abraham en Irandust steeds fitter.

Dit seizoen in de Euroborg heb ik al leuke en spannende wedstrijden gezien en een strijdend elftal. Ook het publiek bleef positief achter de ploeg staan,en de sfeer was gewoon meer dan goed. Heb nog geen fluitconcert gehoord. Dat zegt toch ook wel iets!

De teneur is op dit forum als het iets wat tegenzit direct zeer negatief. Maar of het representatief is voor de gemiddelde supporter die FC een warm hart toedraagt? 

 

Bosoape05-11-2021 om 20:01

Volledig eens Brummie!

appie happie03-11-2021 om 22:04

Brummie gelukkig ben jij positief samen met Herman B. Een goed koppel.

Ik kijk als ik kan ook op zondag alle wedstrijden.Ik moet zeggen dat de meeste toch  echt de moeite waard zijn daar kan de FC iets van leren..bv Utrecht en Go ahead - Fortuna dit weekend..Groningen is daarbij nogal flets.

Ik geef toe dat ik vaak emotioneel reageer,dat is natuurlijk niet goed.

Ik kom daarintegen al zeker 50 jr bij onze FC..heb dus ook vanalles mee gemaakt.

Rob197003-11-2021 om 22:22

Grote lappen tekst voor een woensdag, en dan ook nog over het contract van El Hankouri, ik zal het daarom dit keer kort houden over deze loyale en vriendelijke Fc Groningen speler.

De statistieken die ik van Hankouri dit seizoen op mijn netvlies heb staan referenen aan verschillende doelpunten, echter zijn dit wel de tegengoals. Dan heb ik het niet alleen over NEC, (onwaarschijnlijk domme terugspeelbal), maar ook de tweede tegen Willem II, (hij liep de zijlijn te dekken). Tegen Heerenveen, (laat zijn man volledig lopen, en kan daarna de meters niet meer goed maken)  Bij PSV, staat hij te schutteren in zijn eigen doelgebied en is hij schuldig aan de tegengoals vlak voor rust. Toch 4 wedstijden van de 11, bijna 27,5%, om ook eens een statistiek te gebruiken.

Verder is hij een modale voetballer waarvan er zovelen zijn, niets bijzonders, en voor zijn leeftijd met dito wedstrijden geen speler die ik een vorstelijk salaris zou bieden. Inmiddels 24 en 86 wedstrijden in de benen, dan mag je wel iets meer van hem verwachten dan slappe voorzetten en gemiste kansen. Een hardwerkende en volgzame speler, die je ook zelf zou kunnen opleiden, bij Groningen is hij wel iets gegroeid, maar toch niet naar een volwaardige eredivisiespeler. Afscheid nemen en een andere speler de kans geven.

 

Alberto104-11-2021 om 19:11

Heel goed verwoord. Op alle posities waar hij speelde heeft hij het eigenlijk nooit echt goed gedaan. Als rechtsbuiten vond ik hem nog het minst slecht. Maar hij had zeker een flink aandeel in fouten waar doelpunten door ontstonden. En dan die werklust die ook op dit forum regelmatig genoemd wordt: Ik zie dat toch anders . Hij is niet een man die 90 minuten lang zich volledig inzet. Hij kakt altijd in waardoor hij zijn man laat lopen. Hij is te laconiek en sinds hij aanvoerder is is het er zeker niet beter op geworden. Als je een elftal hebt met een aantal bikkels dan kun je je wel een prima Donna veroorloven, dat is echter sinds het vertrek van Matusiwa, El Messaouidi en zelfs Gudmundsson niet meer het geval.

En wat heeft hij nou als aanvaller gepresteerd? Hoe vaak scoorde hij nu? Toch waanzinnig weinig, ( net als trouwens Joosten en voorheen LaCruz). Ik hoop dat ze niet nog meer geld gaan bieden want voor hem zijn er diverse spelers uit de eigen jeugd of KKD te halen.

Bayco04-11-2021 om 06:16

Ik denk niet dat er een beter aanbod komt. Want dankerlui is de afgelopen weken al op rechts neergezet om weer te wennen. Dus dat lijkt me klaar.

 

Ligt het dan aan El hankouri of aan fc. Denk dat mo zelf te veel wil. En zichzelf behoorlijk overschat. Nu dankerlui op rechts redelijk doet. Zal ik zelf ook niet weten waar hij moet spelen. De laatste weken zakt hij enorm door het ijs. En ja verschillende posities enz. Maar als je plots ergens anders staat is het niet zo dat je geen bal meer goed kan spelen.

Bombarda779104-11-2021 om 10:57

Snel laten gaan die jongen!

Nachtwacht04-11-2021 om 19:58

El Hankouri is nou echt zo'n speler die bij een andere club ineens de pannen van het dak gaat spelen.

Hij begon dit seizoen wel redelijk, maar is voor mijn gevoel minder goed gaan spelen sinds hij 'de band' draagt.

Ik denk dat Joosten de volgende aanvoerder is 

Steve Goble04-11-2021 om 20:58

@Nachtwacht, dat vind ik best grappig; Joosten de nieuwe aanvoerder.. hihi.

Alf05-11-2021 om 12:19

Vreemd dat de tussenstand van een salarisonderhandeling uitlekt. Maar zo wordt het spel blijkbaar gespeeld. Verder snap ik de negatieve reacties hier niet zo. Mo levert veel gevaarlijke voorzetten af. Of het nu van links of vanaf rechts is. Hij is de enige op links die zowel binnendoor als buitenom kan. Dit is voor een verdediger erg lastig om op te anticiperen. Heel anders dan bij Joosten en Abrahams. Die gaan altijd binnendoor.

Hoe goed hij in zijn rol van aanvoerder functioneert kan ik niet beoordelen. Ik zit niet in kleedkamer en niemand hier volgens mij. Maar al zou dat minder zijn dan je zou willen dan zie ik nog niet waarom deze voetballer die alles geeft hier zo wordt afgeserveerd.

grunn196705-11-2021 om 12:47

Mooi laten gaan, zwaar overschat, dit seizoen een hele matige indruk.

In de winterstop lekker de uitgang opdrukken, ophoepelen (misschien nog een paar ton ontvangen)

Bas3807-11-2021 om 10:32

Strik eromheen en opdonderen waardeloze voetballer prutser

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!