Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen is het spoor bijster en slikt pijnlijke 3-0 nederlaag tegen NEC

Door Redactie 48 reacties

Foto header Rob Koppers met daarbij eveneens onze dank aan ForzaNEC

FC Groningen heeft zijn vijfde seizoensnederlaag geïncasseerd. Met de 3-0 nederlaag tegen de promovendus had het met name in de eerste helft bitter weinig in te brengen. FC kwam voor de pauze tot geen enkele uitgespeelde kans. Ondanks het gegeven dat de Nijmegenaren verzuimd hadden om voor de rust de rekker ruimer over te halen leidde El Hankouri in de slotseconden voor de pauze met een terugspeelbal de achterstand in. Akman profiteerde en zette NEC op voorsprong. In de 55e minuut was het Tavsan die aantekende voor de 2-0. In de extra tijd werd het 3-0 door Okita.

eerste helft

Een spectaculaire omhaal naast het doel van Leeuwenburgh was het eerste wapenfeit van NEC, niet veel later gevolgd door een lage bal op doel. De Nijmegearen voetbalden gemakkelijker en combineerden naar hartelust, Barreto poeierde naast. De gasten temporiseerden, probeerden onder de druk uit te komen en de weg naar voren te vinden. Van fatsoenlijk aanvalsspel kwam niets van terecht, FC was zeer slordig als het in balbezit kwam.

De Nijmegenaren behielden het meeste balbezit en initiatief. Een harde schuiver van Bruijn werd gestopt door Leeuwenburgh. Groningen leek wat meer aandeel te krijgen in de wedstrijd maar de thuisploeg werd opnieuw dreigend. Kasanwirjo ruimde bijtijds op. Niet veel later verrichtte Leeuwenburgh een redding op een lastig schot van El Karouani. De corner die volgde werd over het doel gewerkt. In een andere situatie kon Leeuwenburgh gestrekt op een hard schot in de korte hoek. Een achterstand hing in de lucht...

In de 39e minuut werd Sverko ingebracht voor van Hintum die geblesseerd was geraakt. De eerste groen-witte mogelijkheid  ontstond op slag van rust uit een vrije trap van Duarte, dat via Sverko ruim naast het doel van Branderhorst ging. Toch zou NEC op voorsprong komen op een moment dat je het niet meer zag aankomen. In de laatste minuut voor rust speelde El Hankouri vanaf het middenveld riskant terug op Leeuwenburgh. De doelman kwam niet overtuigend uit (in duel met de inkomende Akman), werd omspeeld met de 1-0 als gevolg. 

tweede helft

Irandust begon voor Kasanwirjo. FC Groningen startte met meer elan aan de wedstrijd, Suslov beproefde Branderhorst met een effectvolle bal. Ook een goede voorzet van diezelfde Suslov lag voor het inschieten maar werd half gemist door El Hankouri. In de 55e minuut viel ondanks de goede bedoelingen van FC de 2-0 voor NEC. Een snel genomen inworp werd ingeschoten door Okita, uit de rebound was Tavsan het eindstation.

FC voetbalde zeker meer op de helft van de tegenstander maar de finesse bleef uit om een doelpunt te maken. Abraham, El Hankouri en de Leeuw werden afgelost door Strand Larsen, Postema en Joosten. Het spelbeeld verplaatste zich op en neer met af en toe dreigende situaties voor beide doelen. In de extra tijd schoot Okita de 3-0 achter Leeuwenhorst. 

Het is te hopen dat trainer Danny Buijs de spelers snel weer bij de les krijgt. Een vrijwel kansloze wedstrijd spelen (en dan voetbal je nog niet eens tegen een top drie ploeg) is FC Groningen onwaardig. Een gegeven dat iedereen zich oprecht mag aantrekken!

Opstelling NEC: Branderhorst, van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani, Bruijn, Barreto, Schöne, Okita, Akman, Tavsan            

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dammers, Kasanwirjo, van Hintum, Dankerlui, Suslov, Duarte, El Hankouri, Ngonge, De Leeuw, Abraham  

Reacties:
Kevin31-10-2021 om 17:13

Niet degraderen is het doel. We kunnen wel weer hele discussies gaan voeren, maar Buijs wordt niet ontslagen en Fleddie vertrekt ook na vandaag niet vrijwillig. Ze gaan vanaf morgen gewoon weer verder aanmodderen.

Dit is wel de ondergrens, dieper kan je als elftal niet meer zinken. De praatsessies hebben weinig zin gehad.

GT-E31-10-2021 om 17:17

Misschien moeten ze eens een week lang aan teambuilding doen. Als ik ze op het veld zie lopen, zijn het allemaal vreemden van elkaar. Doe eens een voorstel-rondje; wie ben je, wat is je kwaliteit, hoe speel je het liefst.......

Houden ze wellicht ook energie over om eens in een wedstrijd te steken.

corinti31-10-2021 om 17:19

Opnieuw zet Buijs zijn spelers weer te kijk.Elke keer na een verloren slechte wedstrijd ligt het aan de kwaliteit van de selectie.Terwijl Fledderus en consorten toch echt de horlepiep liepen na de transfer deadline...De FC was de winnaar de transfer window.

Ik vind ook nog steeds dat de selectie kwalitatief goed en breed genoeg is, dus zal het manko ergens anders liggen.Als we nu in de winterstop weer gaan shoppen,maak je jezelf wel echt belachelijk.

Nachtwacht31-10-2021 om 17:27

Eens... denk dat Buijs geen steun meer heeft in zijn selectie. 

Spelers geloven het geschreeuw wel en als je dan spelers na Sparta niet noemt, maar wel publiekelijk afbrandt gaat het rommelen. Een goede aanvoerder zou dit kunnen lijmen, maar daar ligt een van de problemen. 

Buijs had eigenlijk behoefte aan 10 verdedigers in de transferwindow, terwijl Flederus heeft ingekocht op een ander type spelers

 

appie happie31-10-2021 om 17:30

Shoppen mag,voor ern trainer dan,we hebben echt mooie spelers..

A Matter of Honor31-10-2021 om 17:43

Als nu de leiding van de club niet ingrijpt en die trainer eruit werkt,dan weet ik het niet meer. We hebben een goede spelersgroep maar de trainers weten er niet van te maken. BUIJS TREK JE CONCLUSIES EN VERTREK, VOORDAT ER NOG MEER ELLENDE KOMT>

31-10-2021 om 18:29

Heb de tv uitgezet na de eerste helft.  Alle spelers op Suslov en Leeuwenburg na,  die haalden een dikke onvoldoende...Hoe kan je starten met een opstelling waarin geen middenveld staat...geen kopduel  gewonnen  en geen opbouw en waar geen enkele pass aankomt... wat heeft de trainer bedoeld toen hij opdrachten uitdeelde? Zeker "allemaal (helpen) verdedigen" ? ...waarom moet El Hankouri zo "ruk"spelen en wat deden Joosten en Duarte .. Het is te triest voor woorden, maar de trainer heeft wmb. de handdoek zelf gegooid... "ik maak ook fouten" zegt Buys... na 3 1/2 jaar weet ie het nog niet.    verliezen kan, maar het elftal lijkt stuurloos zo... en ook ik denk dat wij al die prietpraat moeten staken.

Bas3831-10-2021 om 17:27

Gaat niks veranderen volgend seizoen jong ajax daar hoort fc ook thuis met dit bager voetbal

BROMBEER31-10-2021 om 17:33

Ook een goed commentaar vam el hankouri trouwens,  jezus wat een aanfluiting . Echt geen gram verstand boven de ogen.., 

Fan op afstand31-10-2021 om 17:47

Kunnen Buijs de schuld wel geven maar vorige week zondag speelden ze een prima partij tegen AZ en ook afgelopen woensdag was het best om aan te zien. Dus die gasten kunnen het wel. Ziet er naar uit dat ze weer last van het uitspelen syndroom hebben. Willem II, Sparta en nu weer NEC. En dan zo vaak doelpunten tegen krijgen na persoonlijke fouten en miscommunicatie in de verdediging, dat gaat ook een Koeman niet voorkomen. En waar ik mij het meest aan erger is de interviews van de spelers na de wedstrijd. Het was echt niets, hand in eigen boezem en dit moet beter en anders. Daar koopt niemand wat voor, zeker de trouwe supporter niet.

Rob197031-10-2021 om 17:53

Daarom is het ook onverteerbaar dat je nu zo een draak van een wedstrijd speelt. Irandrust moet gewoon starten, mits je voetbal in de ploeg wilt krijgen tegen mindere tegenstanders. Maar zo langzamerhand zijn er geen mindere tegenstanders meer.

Nachtwacht31-10-2021 om 18:26

Zo... een van de Koemannen voor de groep. Top idee

BROMBEER31-10-2021 om 19:35

Klopt helemaal,  dan spelen ze voor de supporters en niet voor se trainer.  En al die eerste  bal van az op de paal binnenvalt , lopen ze maar uit naar 0-4 of meer. Zo goed was die wedstrijd namelijk ook niet. De chemie met deze trainer is over. Mark my words , danny haalt de kerst niet ben ik bang

ChiChi31-10-2021 om 17:49

Dit wordt Samen naar de OSSENMARKT i.p.v. de Gr.Markt!

Wat een domme slappe hap vandaag!!!! Tegen Willem 2 enSparta was al de ondergrens,maar dit was nog veel erger.!!!!

Dit elftal is in de meeste wedstrijden geen eenheid, met enkele spelers die alleen maar voor zichzelf voetballen!!!!!

En dan een schreeuwende trainer met zeer opmerkelijke wissels!!!!

Dit wordt weer een week met praatsessies die maar voor 1 wedstrijd werkt.

En dan ook dat gebral na afloop van onze 'aanvoerder' is gewoon triest!!!

NB Fledderus is ook medeschuldig met spelers halen die niet fit zijn of er nog niet klaar voor zijn,maar wel al jouw sterkhouders verkopen en

dan ook nog de champagnefles opentrekt en denkt ik heb het weer goed gedaan!

A Matter of Honor31-10-2021 om 19:06

Dat van die champagnefles weten we nu wel Chi Chi. Gewoon gemeentepils (water) drinken is voor deze spelers nog te goed.

Bas3831-10-2021 om 17:55

Buijs kan alleen maar laf voetballen vorige week was az gewoon niks en over helmond ga ik het niet eens hebben gewoon een triest elftal goeie spellers weg doen en rotzooi terughallen elke weekend een kutweekend als je die stumpers ziet spellen zelfs zwolle en rkc is nog leuker om na tekijken

Dijk31-10-2021 om 18:03

De trainer zorgt ervoor dat de spelers totaal geen zelfvertrouwen meer hebben. Enigste wat Buys doet is totaal geen team kneden.

Stop es met het maken van vriendjespolitiek o.a Hankouri aanvoerder en de vedette Suslov reserve aanvoerder te maken!

Er is helemaal niks meer over waar is de Leeuw,  Strand Larsen,Irandust, Abraham,Kasanwirjo. Worden inmiddels het lachertje van deze miskleun Buys. 

BROMBEER31-10-2021 om 20:07

Klopt helemaal 

alexvl01-11-2021 om 09:37

Hier ben ik t totaal mee eens. Kapitaalvernietiging

PDI31-10-2021 om 18:07

Iedereen had verwacht dat menner Danny wel even duidelijk zou zeggen wie en wat hij bedoelde..... maar nee hij had het eigenlijk zichzelf kwalijk genomen..... is dat je rug recht houden? Nee dat is is bang voor je hachie ...... je mag tot laat bezig zijn met onze fc en dan vandaag dit ..... doe je toch iets verkeerd..... als je de spelers in de wedstrijd in de ogen keek....geen vuur..... stel, ik wil geen krachtterm gebruiken, spelers op die het gras opvreten!!!

marcelfcg31-10-2021 om 18:21

Als je na maanden nog geen lijn in het spel hebt, iedere week weer een ander team het veld instuurt en het dan tijdens de wedstrijd ook weer bij moet gaan bijstellen mag je als verantwoordelijke trainer de hand in eigen boezem steken.

Hoe is het mogelijk dat je beste speler, Irandust, drie ballen aanraakt in een hele wedstrijd. Die man moet constant ingespeeld worden want hij kan wel iets met een bal. Waar trainen ze de hele week op? Ook de trainbare spelhervattingen zijn om te janken.

Reactie verwijderd door redactie

Bombarda779131-10-2021 om 18:24

Geen paniek mensen, bekijk het nu even over wat langere tijd. En die hetze tegen Buijs snap ik echt niet. Iedereen ziet dat ze daar allemaal keihard werken. Ja en dan lukt het even niet. Dat kan. We moeten niet vergeten dat we Real Madrid niet zijn he? Natuurlijk staan we te laag op de ranglijst obv begroting, statuur, fanbase... maar kom op, het seizoen is nog lang. En tot slot is Buijs toch een verademing tov coaches als Huistra, vd Looi, Maaskant of Faber?

En sommige mensen hier kunnen beter 'supporter' gaan worden van een andere club, werkelijk elke bijdrage is er een met een 100 procent azijngehalte...

Dijk31-10-2021 om 18:41

Bombarda deze 100% azijngehalte supporters hebben het beste voor met de fc . Hehe inderdaad zijn we geen Real Madrid dat heb je goed gezien. Maar deze trainer Buys zorgt er juist voor dat ze zo beroerd spelen hij de trainer is eind verantwoordelijk. Totaal geen zelfvertrouwen dit team. Dus Buys conclusie trekken en naar Fledderus stappen en eerlijk zijn ik krijg dit elftal niet meer tot voetballen. 

Bayern 31-10-2021 om 18:48

Ik denk dat het onder Maaskant, v/d Looi en Huistra weldegelijk beter was. Ook niet goed maar beter dan we de afgelopen 2,5 jaar onder Buijs gezien hebben. Het is lachwekkend dat deze clown nog steeds voor de groep mag staan. Geen idee, geen lijn, geen punten. Ik heb sinds Lodeweges niet meer zo'n slechte trainer gezien. Oprotten en neem aub hankouri en joosten mee. 

hermank196931-10-2021 om 18:27

Heb begrepen dat Koeman vrij is.

Dijk31-10-2021 om 18:31

Met golfbaan in de buurt? 

hermank196931-10-2021 om 19:48

Geen idee maar het geld wat hij heeft laat hij er wel één rraliseren.

appie happie31-10-2021 om 18:30

Nou sorry maar ik wil welvan die schreeuwlelijk af..na de wedstrijd altijd zg relexed..nou ik prik daar doorheen.het is een en al farce..gemaakt..hij kan geen elftal maken...we spelen al jaren KUT met af en toe een toevalstreffen Az en Ajac bv. Maar dat is het dan ook.

Dus!!!

31-10-2021 om 18:43

ik hoop niet dat de teleurgestelde FC supporters vanwege corona "hondsdol" worden net als bij andere clubs...daarom moeten ze wel wat doen hiermee...  

Jantje31-10-2021 om 18:47

ZoLang   Groningen elk jaar zijn beste spelers maar weg soen zal er een moment komen als dit. de nieuwe spelers die erbij  zijn gekomen zijn zijn bewoon stuk minder dan wat er vorige jaar stond. vooral de nieuwe doelman vind ik erg matig. ik zelf vind dat groningen overal in veld kwaliteit tekort komt, erzal in de winterstop wel wat moeten gebeuren wil groningen onderin weg komen straks, dit licht niet aan de trainer, dit komt meer voor rekkening van Mark-Jan . 

Bayern 31-10-2021 om 18:53

Groningen heeft geen topelftal natuurlijk. Maar er zit meer dan genoeg rek in met een aantal zeer talentvolle spelers. Er is zoveel meer uit te halen dan Buijs nu doet. Groningen had deze conclusie 2 jaar geleden al moeten trekken voordat iedereen het stadion uitgejaagd was met tranentrekkend betonvoetbal.

A Matter of Honor31-10-2021 om 19:14

Zo vroeg al in de lorem Jantje???

Herman Badkuip31-10-2021 om 18:51

Soms zit 't mee én soms zit 't tegen, vanmiddag in een troosteloze ambiance van een leeg Goffertstadion zat 't flink tegen! Ook de sterkhouders Kasanwirjo, van Hintum en Suslov, die normaal gesproken de boel scherp houden, waren flink van slag....Was dat keeper Leeuwenburgh nog een aantal geweldige reddingen in huis had, anders had het bij de rust al op 3 óf 4-0 gestaan. Jammer, maar al eerder gezegd, we moeten geduld hebben met de huidige selectie en niet té snel in paniek raken als er een keer een zeperd bij zit! Volgende week een uiterst belangrijk duel tegen RKC Waalwijk thuis, als wij de onderste plekken willen verlaten, moet deze wedstrijd gewonnen worden! De uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen snel wegspoelen en positief vooruit kijken naar de thuiswedstrijd tegen RKC van volgende week zondag 7-11! Ga er ook van uit, dat de trainers en alle spelers van FCG weten dat ze véél beter kunnen als ze met méér strijdlust én betere instelling de wedstrijd ingaan! Met de steun van alle supporters in én buiten de Euroborg gaan we komende zondag RKC pakken!

Bayern 31-10-2021 om 18:59

Ze kunnen jou ook echt keihard in de ballen trappen en dan sorry dat ging niet expres zeggen en dan is alles weer goed hè. Positief zijn is prima, maar jij gelooft echt in sprookjes volgens mij. 

Herman Badkuip31-10-2021 om 19:07

Maak je géén zorgen Bayern, ben zeker positief gestemd, maar ook héél realistisch hoor. Raak niet té snel in paniek en ga zeker géén enthousiaste mensen van onze club slachtofferen op deze site voor voetbalsupporters van FC Groningen, de Trots van het Noorden! Laat mij ook niet meeslepen door supporters, die bij de eerste de beste tegenslag gelijk goed van slag zijn.....

31-10-2021 om 19:34

Nou, nou Herman...  je praat over de FC alsof ze "topclub" zijn en over de trainer dat het ligt aan de instelling en speelwijze, en niet aan de opstelling en de uitvoering: daar is de trainer (eind-)verantwoordelijk voor!   Het is bekend dat er bij FCG meer spelers zijn bijgekomen die voetballend het verschil kunnen maken in confrontatie met de tegenstander, als daarmee nu een tactiek wordt gehanteerd om het middenveld maar over te slaan, het initiatief aan de ander te geven, en als zo kinderlijk eenvoudig de duels te verliezen, dan komt de vraag op tafel: hoe komt dit nog goed?>

De uitleg die Buys geeft, is dat het elftal tijd nodig heeft om ingespeeld te raken...IK permitteer mij een andere mening, namelijk dat door de trainer deze spelers verkeerd worden gebruikt..het geen toeval is dat ze nu verliezen van NEC .en dat er nu andere (!)maatregelen nodig zijn. Positief blijven is niet genoeg, en bij iedere volgende tegenstander is het weer billenknijpen...als ze weer een waardeloze eerste helft afleveren..anti-voetbal zogezegd. Daalt het zelfvertrouwen verder dan heeft dat ook weer een negatief  effect op spelers en supporters.  Ik moet denken aan Emmen van vorige jaar die pas in de laatste 4, 5 weken ingespeeld raakten...te laat dus. 

 

 

appie happie31-10-2021 om 20:09

Veendam Kees je bedoelt Emmen denk ik

 

Las net ergens D.Buijs functie elders 

31-10-2021 om 22:05

@Appie...  verbeterd

 

 

Lucian31-10-2021 om 19:27

Op dit moment is dit FC Groningen gewoon niet goed genoeg en te wisselvallig. We moeten de club volop blijven steunen. Met een goed gevulde Euroborg moeten wij de spelers aanwakkeren zodat er in ieder geval strijd in het veld komt. Vanuit die strijd moeten ze punten gaan pakken want op kwaliteit gaat dat niet lukken.

brummie31-10-2021 om 20:18

Grappig om te lezen dat bij verlies van de FC een groot deel leegloopt op het forum, terwijl bij  winst (AZ/Helmond Sport) er relatief weinig reacties zijn.

Fc speelde een zeer matige eerste helft en wedstrijd, maar credits gaan ook zeker naar NEC. Draaien gewoon goed op dit moment.

Ons elftal is jong & grillig. En nog niet helemaal ingespeeld. Toch heeft het team zich goed staande kunnen houden tegen subtoppers. We staan op de ranglijst maar 3 punten achter op o.a. Heerenveen.

Ik heb interview met Buijs gezien op RTV Noord na de wedstrijd waarin hij een prima analyse gaf. Snap kritiek ook niet zo goed op Buijs. Termen als 'betonvoetbal' etcetera... ik benijd hem ook niet , moet met zeer jonge spelers en elftal aan de slag. Ook heeft hij te maken met een behoorlijk aantal spelers die vanaf start seizoen nog niet fit waren, en nog steeds bezig zijn om op 100% te komen. 

Buijs heeft jonge spelers ook aantoonbaar beter gemaakt, waardoor verschillende  een mooie transfer maakten. Daarnaast wordt hij geroemd dat zijn elftal kan wisselen in systeem tijdens wedstrijden.  Vorig seizoen alles uit het elftal geperst met als resultaat een prachtige 7e plek.

Dit seizoen spelen we door het aantrekken van meer aanvallende spelers meer vooruit. En hebben we ook leuke wedstrijden gezien in de Euroborg. 

Fc heeft bewezen ook in periodes in wedstrijden goed te kunnen voetballen. Maar ook periodes dat ze het minder ging. Nog niet stabiel.

Gewoon realistisch blijven, en samen achter de ploeg, en staf blijven staan. Kwaliteit komt vanzelf bovendrijven! 

 

BROMBEER01-11-2021 om 08:06

Danny heeft maar 1 kwaliteit en dat is jonge spelers tot aan de grond afbreken en zijn lievelingetjes de hand boven het hoofd houden. Ze kunnen het kunstje van "hou druk, hou druk"inmiddels wel. 

Er staat een kwalitatief leuk elftal,wat gewoon tussen plek 7 en 12 moet mee kunnen doen, maar wat speelt zonder enig idee of strijdplan en vooral zonder zelfvertrouwen, en dat is het belangrijkste voor die jonge gasten. Of je nu abraham, strand larsen ,duarte of van kaam ziet, ze zijn allemaal geen schim meer van zichzelf en dan mogen we de trainer en zijn staf aanrekenen. En als je dan het interview van hem op radio noord hoort, dat is gewoon lachwekkend en dan heb ik het nog niet eens over de wedstrijdanalyse van onze aanvoerder op ESPN , dat is helemaal bedroevend. 

Steve Goble31-10-2021 om 20:30

Ben het met Herman eens dat Buijs ontslaan zeker niet de oplossing is. Ik zou werkelijk niet weten wie het beter zou kunnen. Ben het zeker niet eens met al zijn beslissingen maar Danny moet onze trainer blijven. Het is natuurlijk wel zeer teleurstellend dat je met deze groep zo slap een wedstrijd ingaat. Karakter en strijdlust waren juist de punten waarop Danny als voetballer altijd een '10' scoorde. Hij moet zich toch ook doodergeren aan de weinige passie in zijn elftal. Het moet goedkomen! Ik zou er overigens wel blij van worden indien Duarte, Joosten en van Kaam in de winterstop worden verkocht. Deze mannen belichamen naar mijn mening ons belachelijk slappe voetbal. 

Marco31-10-2021 om 20:52

Buijs perst er al sinds zijn aanstelling het maximale uit het elftal. Veel spelers hebben door zijn vertrouwen een top transfer kunnen maken. Dit maakt de club financieel gezonder en talenten komen graag naar Groningen. Buijs weg willen doen is daarom het domste wat je kunt willen.

Dit elftal heeft meer tijd nodig. Zwakke spelers moeten worden vervangen en er moet een aanvalsplan ingedrilt worden. 

Oeleoptak31-10-2021 om 23:57

4 basisspelers verkopen is gekkenwerk. Men moet hier anders mee omspringen. 
Ook moet er meer omgekeken worden naar karakterspelers, liefst met ervaring, mn op het middenveld. 
Neemt niet weg dat bijna alle spelers onder hun niveau speelden. De wedstrijdinstelling was bagger. Een trainer moet dit toch scherp zetten voor een wedstrijd. Andere ploegen voetballen zelden zo lamlendig als de AFC dat kan. 
Ook met deze selectie moeten de resultaten beter kunnen dan nu het geval is. De woorden van Danny dat het een jonge en wispelturige selectie is zeggen mij ook niet zoveel. Ik begin ervoor te vrezen dat hij de grip kwijtraakt. 

Alf01-11-2021 om 00:13

Verdedigend was het de eerste helft best ok. Maar opbouwend gingen er teveel simpele zaken mis. Ik denk concentratieverlies na de wedstrijden eerder deze week. Mentaal niet genoeg opgeladen om deze wedstrijd weer op het scherpst van de snede te spelen.

BROMBEER01-11-2021 om 08:10

Inderdaad verdedigend kan hij zijn team best redelijk neerzetten en de defensieve spelers ook misschien beter maken, maar onder buijs is nog geen aanvaller echt aantoonbaar beter geworden en speelt het team al maanden zonder aanvalsplan. Splers hebben geen idee wat ze moeten doen en we zijn afhankelijk van een enkele bevlieging. Want ook tegen AZ was het voetbal niet heel hoogstaand.

brummie01-11-2021 om 08:28

Beetje verwarrende post Brombeer, gister schreef je nog dat Buijs maar in 1 ding goed is , afbranden van jonge spelers. Nu kan hij het volgens jou ook redelijk verdedigend neerzetten. Whats next? 

Buijs is veel bezig met N Gonge, gedijt toch aardig. Het is ook aan de spelers om zich te ontwikkelen. Een trainer is net zo goed als zijn materiaal, en andersom. 

Het valt me op ondanks zeer matig optreden onze FC, dat er maar weinig credits gaan naar NEC. Met 2 zeer ervaren middenvelders speelden zij slimmer. Niet onlogisch kijkend naar de ervaring. Daardoor werd het bij FC onzekerder omdat zij telkens vrije man hadden.

Buijs aan de kant zetten is het slechtste wat je kan doen. Paniekvoetbal. Bij een wisseling zie vaak weinig tot geen effect. Vind het ook beetje armoedig dat dit geroepen en geschreven wordt. 

Uiteraard is Buijs nog een jonge trainer, en net als andere trainers maakt hij ook weleens verkeerde keuzes. Maar hij laat ook zien dat hij met hart en ziel met zijn functie bezig is, en zeker ook spelers beter maakt. 

 

 

BROMBEER01-11-2021 om 08:42

Ngonghe schiet er regelmatig een goede goal in omdat hij gewoon bulkt van het talent, maar zijn ook al behoorlijk wat wedstrijden geweest dat ie totaal onzichtbaar was, noem willem 2 , sparta en gisteren, waarbij hij ook nog steeds op het randje loopt van een rode kaart. Zie daar geen hand van buijs in. Neem JSL , aanvoerder van jong noorwegen weet totaal niet meer wat ie moet doen, abraham idem dito, van kaam loopt er al maanden verloren bij. Dit groningen heeft aanvallend talent genoeg, alleen er moet een speelplan, vertrouwen en vastigheden inkomen. Dat kan alleen met een aanvallend ingestellde coach of bijvoorbeeld een arjen robben aan de staf toevoegen wie met die jonge gasten aan de slag gaat. IK zie buijs,poldervaart of arts die jonge gasten niet beter maken.

Marco01-11-2021 om 08:30

De kracht van Buijs was de 0 houden en hoog druk zetten. De huidige achterhoede zijn voornamelijk de wisselspelers van afgelopen jaren. Verder ontbreekt er een verdedigende middenvelder. 

Meer voetbal had gekund door Poldervaart naar De Graafschap laten gaan en er een systeemcoach naast te zetten. Een type Co Adriaanse. Eindeloos oefenen op veldbezetting en patronen. Ook dit heeft tijd nodig, wat er door de verkopen niet was. Irandust is de nieuwe spelmaker, maar hij kan slechts een halfuurtje meehobbelen omdat hij nog niet top fit is. 

Roelofsky01-11-2021 om 08:57

Het vertrouwen is zoek... de spelers hebben geen vertrouwen meer in de trainer en de trainer niet meer in de spelers. Het begon al met het aanstellen van een nieuwe aanvoerder. Toen dacht ik al dit komt niet goed dit seizoen... El Hankouri is best een redelijke voetballer op een vaste plek... Maar om hem nu aanvoerder te maken dat zit niet in z'n karakter. Zo worden er wel meer spelers op de verkeerde plek neergezet. We hebben talentvolle spelers gehaald voor een bepaald systeem maar Buijs wil nog steeds het liefst met 9 verdigers het veld in. Daar hebben we de spelers niet meer voor Danny je moet overschakelen naar aanvallend voetbal want daar heb je de spelers voor. Op deze manier geef je het talent dat de FC zeker heeft weinig vertrouwen Trainer.

campesino01-11-2021 om 09:31

Een voetbalteam kan vooruit denken of achteruit denken. Groningen onder buijs denkt al 3 1/2 jaar overdreven achteruit. Robben had daar vorig jaar ook een opmerking over toen hij eindelijk een wedstrijdje meedeed. Buijs Wil safety first. Vooruitspelen MAG alleen als er geen risiko is. Ik hoor hem ook regelmatig schreeuwen: Bal in de ploeg houden. Wat synoniem staat aan tikkie terug. Dat gonsde ook door het hoofd van el hankouri en vandaar zo'n domme terugspeelbal. Ik wordt echt stapelgek van die terugspeelbal op de keeper. Helemaal omdat die de bal dan een lel naar voren geeft, met 9 vd 10 keer balverlies. Aanvallend zit er al 3 1/2 jaar geen gedachte achter en zijn we al 3 jaar 1 vd minst scorende teams. Je verschuilen dat je in 7 week geen team kan maken gaat dan niet op. Groningen heeft genoeg spelers waar je aanvallend wat mee kunt. Suslov, el hankouri, ngonge, duarte dribbelen regelmatig een mannetje voorbij. Maar daarna weten ze het nietmeer. Dan gaat de bal terug of lopen ze zich dood, of een blinde trap naar voren. Voeg daarbij de druk vd trainer die safety first Wil en je ziet allemaal onzekere voetballertjes. Mooi voorbeeld was sverko die in minuto 80 ( ja, ik was zo gek om de wedstrijd uit te zien) een mannetje uitspeelt, niet naar de keeper kan spelen, niet vooruit durft, dus hem maar onnozel over de zijlijn speelt. En dan irandust. Die man moet central op het middenveld en niet verstopt aan de rechterkant. Ik zag hem weinig, eigenlijk maar 2 keer als rechtbuiten!! Ik dacht, wat doe je daar? Man wat doe je daar?  En zo gaat het al 3 1/2 jaar. Voetbal in de achteruit. Een mooie zevende plek ja, maar ik heb er zo langzamerhand schoon genoeg van. Van mij mag buijs het seizoen afmaken. Maar AUB voor volgend seizoen een andere trainer.

appie happie01-11-2021 om 11:17

Zo precies is het..alleen Buijs niet het seizoen af laten maken non- actief  Poldervaart ervoor En uitkijken naar een nieuwe trainer.De spelers durven gewoon niks meer omdat schreeuwlelijk met zijn grote bek er steeds tussen zit.

Nee de jongens moeten weer iets durven,kijk maar gister ook somige jongens keken steeds angstig naar de bank...dat is niks..ik hou daar niet van want dan krijg je nooit zelfvertrouwen.

Rob197001-11-2021 om 11:27

Buijs mocht het al een keer eerder afmaken, en is gematst door Nijland. Onder het mom van ervaring, die in de toekomst zal toenemen en het kan alleen maar beter gaan.  Buijs heeft daarna een systeem neergezet om niet te verliezen, wat resulteerde in het voetbal van de laatste jaren. Ook hierin zaten regelmatig zeer slechte wedstrijden met diepe dalen.

Echter als ik het elftal vergelijk met andere jaren, is er zelden in dezelfde samenstelling gespeeld. Als je het elftal vergelijkt met de start van vorig jaar en die van dit jaar zitten er erg veel mutaties in. Dat heeft niet alleen te maken met het vertrek van de sterkhouders. Matusiwa, was ook onder Buijs wel eens omstreden, Itakura was een zekerheid, maar mocht in het eerste half jaar niet eens meedoen. Zeefuik, een klasse speler, maar niet spelend op een cruciale plek in het elftal. Dit geldt ook voor Hrustic, van der Looi en Warmerdam, die vertrokken.

Afgelopen seizoen gaan er enkele sterkhouders weg, en komen er ook spelers voor terug, wat in het verleden niet altijd aan de orde was.

Het vertrek van sterkhouders vind ik dan ook gewoon meevallen in de ogen van Buijs, Messaoudi mocht bij hem in ieder transferperiode wel vertrekken, en liet hem ook op alle positie's spelen die over waren. Matusiwa heeft 11 wedstrijden gemist afgelopen seizoen, toch een aannemelijk aantal. Gudmundson een sterke back, die indien hij speelde voor veel gevaar en actie zorgde, maar ook afgelopen seizoen 11x niet beschikbaar was. In het seizoen daarvoor zelfs 12x niet beschikbaar en ook nog eens 4x niet opgesteld.

Dan mag je toch echt wel meer verwachten van een trainer, die alleen een defensief elftal op de been kan brengen, die aan afbraakvoetbal doet, met van daaruit reageren en hopen op een doelpunt. Dat spelbeeld hebben wij jaren mogen aanschouwen, en daar zijn de supporters en sponsoren zo langzamerhand op uitgekeken. Fledderus en Gudde hebben daarop ingehaakt, en hebben de huidige selectie samengesteld, helaas niet geschikt voor het voetbal van Buijs, maar wel geschikt voor een andere trainer, die wel vooruit wil voetballen. Hoe kun je anders verklaren dat een Oosting, Grim, Wormuth, Meijer, van Wonderen en de Jong wel een elftal naar vermogen kunnen laten spelen.

Van deze trainer is er niet een die Suslov zo verdedigend laat spelen, Hankouri de rol geeft, die hij nu heeft. Om maar niet te praten over het niet opstellen van Strand Larsen. Oosting bij RKC heeft slechts een fatsoenlijke spits, Kramer, en hij krijgt het wel voor elkaar om deze speler in scoringspositie te krijgen. Ook deze clubs lopen averij op in het seizoen, maar hoe vaak Groningen averij oploopt is schrikbarend met dit materiaal. 

Gisteren was weer eens de bevestiging, dat het systeem niet werkt als er mutaties plaatsvinden, of dat het elftal door de tegenstander verrast wordt. Dat Schone en Baretto het spel van Nec zo kunnen bepalen dat Groningen een verloren wedstijd speelt is echt zorgelijk. Ik gun Buijs het einde van het seizoen, maar na de zeperd bij Sparta, en nu bij NEC, zie ik zeker geen verbetering.

 

JPS01-11-2021 om 12:06

Helemaal eens met je verhaal Rob1970. Ik zou het Buijs ook gunnen mar gezien het interview na afloop is een ander gezicht voor de groep beter.

A Matter of Honor01-11-2021 om 15:53

Buijs heeft hier niets meer te zoeken (behalve dan op visite gaan bij zijn vriendje Jopi Gall). Hij kan het team niet goed neerzetten, kan het team niet motiveren en heeft bij geen enkele wedstrijd een tactisch plan. Kort gezegd, geen goede trainer voor onze club, dus opzouten a.u.b. of in het goed Gronings...........vot mit die kwakdeuze

Marco01-11-2021 om 18:47

Zet Dammers als verdedigende middenvelder. Speler komt te kort als voorstopper. Hij is wel goed in bal onderscheppingen. Zonder verdedigende middenvelder is het elftal veel te kwetsbaar.

We verliezen door domme fouten. Daar kan een trainer ook weinig aan doen. 

Herman Badkuip01-11-2021 om 19:36

FC Groningen mist duidelijk een ervaren verdedigende middenvelder in de huidige selectie. Veel talentvolle voetballers zijn binnengehaald, maar een type Azor Matusiwa, een keihard werkende stofzuiger op het middenveld wordt node gemist! Als ik MarkJan Fledderus was, zou ik binnenkort even op de koffie gaan bij Ludovit Reis, de voorganger van Azor Matusiwa, die in Duitsland bij Hamburger SV op het 2e Bundesliga niveau speelt. Ludovit Reis heeft een paar seizoenen geleden al bij FC Groningen laten zien, dat hij héél geschikt is voor een centrale rol op het middenveld. Verder is hij bekend met het Groningse voetbalsfeertje en zal hij zich weer heel snel kunnen aanpassen aan de spelers in de huidige selectie. 

Nachtwacht01-11-2021 om 23:01

Tuurlijk is Reis een mooie speler. Nog uit de eigen opleiding ook. Zou zo in dit elftal passen en de nodige ervaring inbrengen.

Maar dat neemt niet weg dat we al lange tijd aanvallend onmachtig zijn en amper tot kansen komen

 

brummie02-11-2021 om 08:34

Ik zie het allemaal nog niet zo somber in. In de Euroborg hebben we alleen (onterecht ) verloren tegen Vitesse. Ondanks dat verlies met 9 man een vermakelijk pot op de mat gelegd. Ookde wedstrijden tegen Heerenveen, Twente en Utrecht huis waren het aankijken zeker waard. En met iets meer geluk was het kwartje de andere kant opgevallen.En werd er bij vlagen ook prima gevoetbald. Winst tegen Az , een elftal met meer kwaliteit was gewoon een knappe prestatie. 

We staan qua punten nog dichtbij clubs als Heerenveen etcetera. Met een mooi resultaat tegen RKC is de kans groot dat je ineens wat plaatsen stijgt. 

Tegen NEC stond er wel degelijk een elftal met aanvallende intenties in het veld. Met 3 centrale verdedigers, dankerlui en Hankouri hoog op, 2 defensieve middenvelders welke eigenlijk meer centraal of aanvallend ingesteld zijn, en 3 voorhoede spelers. 

Dat het voor geen meter liep eerste helft is zeer teleurstellend. Toch begon FC 2e helft goed maar na de 2-0 was het klaar. 

Laat ik positief eindigen, thuis zijn we op een onterechte nederlaag tegen Vitesse ongeslagen. Laten we zondag tegen RKC wederom massaal achter de ploeg gaan staan,en ook Robben een prachtig eerbetoon geven. En blijf ook achter achter de staf staan. Samen moeten we het doen. We hebben niks aan onrust! 

campesino02-11-2021 om 08:42

Brummie, het gaat er niet alleen om hoeveel aanvallende spelers je opstelt, het gaat om de aanvallende intenties en die zijn er niet. Zoals ik al zei, de ploeg denkt in de achteruit. Buijs herdenspoelt zelfs de aanvallende spelers, dat ze alleen aan verdedigend denken. Zo kan je wel 11 aanvallers opstellen, maar als die allemaal met de kont in de goal gaan liggen....

Herman Badkuip02-11-2021 om 09:41

Hey Brummie, duidelijk verhaal hoor, wij zitten op één lijn! Samen moeten wij komende zondag weer knallen tegen RKC! En alle wedstrijden daarna ook.....

brummie02-11-2021 om 09:01

Ik zie dit seizoen meer aanvallende intenties tov vorige seizoenen. Zeker in thuiswedstrijden.  En als je bij vlagen hoog druk zet zoals FC doet,  dat sta je zeker niet met z'n allen met de kont in de goal. 

Gelukkig mogen we hier op het forum verschillen van mening. Toch blijft het opvallend dat na een overwinning of goed spel, er weinig reacties zijn en na een nederlaag de beerput wordt open getrokken.

Natuurlijk baal ik ook van de prestatie tegen NEC. Maar je moet ook gewoon realistisch zijn dat veel jongens terugkomen van blessures en nog niet 100% zijn, sterkhouders zijn verkast, en we een jong talentvolle maar grillige selectie hebben. Deal with it zou ik zeggen en kijk ipv wat er fout gaat ook eens wat er wel goed gaat!   

campesino02-11-2021 om 11:10

Wat Wil je dan, dat ik een champagne fles opentrek als we van helmond winnen. Bovendien kon ik die wedstrijd niet zien. Dan is het moeilijk oordelen. En dan denk je, eerst maar eens afwachten wat ze tegen nec doen. Tsja daar wordt je niet vrolijk van. En jij kan een Andere mening hebben, maar ik vind dat we de afgelopen 3 jaar voetballend niet verwent zijn. Ja af en toe wordt er hoger druk gezet, in het algemeen is er meer strijd en van een doelpunt als de onhaal van strand larsen en die goal van ngonge wordt ik vrolijk maar voor de rest is het vooral afzien als groningen supporter.

A Matter of Honor02-11-2021 om 11:24

Was en als, daar hebben we weinig aan, het is het voetbal van nu en dat is in goed Nederlands " shit". We staan op een degradatieplekl laat dat duidelijk zijn, en al dat gezever over Vitesse thuis hoeveel pech we daar hadden en tegen Heerenveen, dat daar ook het pechduiveltje aanwezig was, daar hebben we niets aan. Aanstaande zondag tegen RKC wordt weer zo'n billenknijpwedstrijd die eerst maar eens gewonnen moet worden, nou en met het tactisch inzicht van deze fluttrainer staan we voor het begin van de wedstrijd al met 0-1 achter want ik schat Joseph Oosting een stuk slimmer in dan die schreeuwlelijk  die bij ons langs de lijn rent 'a la Diego Sirmione 2.0 van Athletico Madrid..

 

 

Correctie: Joseph Oosting trainer van RKC.

Nachtwacht02-11-2021 om 11:37

Fred Grim is trainer van Willem 2 tegenwoordig

Pietjepal02-11-2021 om 09:26

Nou, toch nog spannende degradatie voetbal.

BROMBEER02-11-2021 om 12:19

@ brummie.. Ze zullen zeker met aanvallende intenties een wedstrijd ingaan. Alleen wat er aan ontbreekt is een spelplan  met spelpatronen, en ja dat moet er inslijten maar na 4 maanden trainen moet daar wel wat van zichtbaar zijn. Verder het ontbreken van strijdt en passie waarmee uitwedstrijden worden gespeeld plichtmatig worden gespeeld en een aanvoeder zonder enige vorm van voetbalgogme gaan ons het hele seizoen parten spelen.

alexvl02-11-2021 om 14:34

Buys is spoor kwijt. Ligt aan spelers, aankoopbeleid maar niet aan hem

aardige vent maar niet meer geschikt voor de FC

 

marcelfcg02-11-2021 om 15:04

Campesino stipte het ook al aan. De positie van Irandust.

Binnengehaald als de koning maar door Buijs weggestopt als rechtsbuiten.

Waarom staat die man niet centraal. En waarom wordt hij niet veel vaker aangespeeld.

Hij heeft buitengewone, aanvallende, kwaliteiten. Ga daar als coach dan iets mee doen en verwacht vooral niet dat Irandust als een dolle achter tegenstanders aan gaat jagen.

 

marcelfcg02-11-2021 om 15:04

Campesino stipte het ook al aan. De positie van Irandust.

Binnengehaald als de koning maar door Buijs weggestopt als rechtsbuiten.

Waarom staat die man niet centraal. En waarom wordt hij niet veel vaker aangespeeld.

Hij heeft buitengewone, aanvallende, kwaliteiten. Ga daar als coach dan iets mee doen en verwacht vooral niet dat Irandust als een dolle achter tegenstanders aan gaat jagen.

 

brummie02-11-2021 om 15:45

Irandust heeft in de 6 competitie wedstrijden 3x op positie aanvallende middenvelder gespeeld. Rechtsbuiten 2x en linksbuiten 1x. Bij vorige clubs speelde hij naast aanvallende middenvelder ook op buitenposities.

Irandust is een zeer technisch begaafde speler, maar ook hij moet acclimatiseren en fysiek nog groeien Daarnaast kwam hij ook niet fit aan, zodat hij geen volledige wedstrijden in voorbereiding en competitie kon en kan spelen. Hetzelfde verhaal bij Abraham en Duarte. 

 

A Matter of Honor02-11-2021 om 17:50

Irandust komt eraan, Abraham,ook zo'n jonge hond die nog veel is bij te brengen. Duarte, per kerende post terug naar Sparta om daar de bank warm te houden, Miskoop van de eeuw!!!.

campesino02-11-2021 om 17:51

Daar sla je de spijker op zijn kop. Steeds op een andere positie. Denk je dat je dan makkelijk aclimatiseert? Zet de man central op het middenveld. Bouw aan vastigheid en automatismen. 

marcelfcg02-11-2021 om 18:03

Maar daar geef je ook gelijk een deel van het probleem aan Brummie.

Buijs heeft na maanden nog steeds zijn basisteam niet gevonden. Hij blijft maar aanrommelen met onzekere spelers als gevolg. El Hankouri heeft goede wedstrijden als buitenspeler gespeeld. Zet hem daar neer en zet een echte back op de backpositie neer. Een team wat het moeilijk heeft help je met vastigheden. 

brummie02-11-2021 om 17:55

De beste stuurlui staan aan wal...

Een vaste basisopstelling? Buijs moest elke keer schuiven m.b.t. blessures , niet fitte of afwezige spelers. Ondanks dat lukte het bij vlagen om behoorlijk te spelen in thuiswedstrijden. 

Ik kijk in iedergeval uit naar zondag! 

TomOkker03-11-2021 om 06:44

Nu iedereen zijn of haar mening heeft geventileerd, kan die van mij er ook nog wel bij.

Wat een gelukkige en/of onverdiende overwinning tegen AZ en een winst partijtje tegen een KKD ploeg al niet kan doen. Het voetbal is al jaren uit de Euroborg verbannen. De 'supporters' laten zich, als ik simpelweg naar vorig seizoen kijk,  zand in de ogen strooien door een 7e plek op de ranglijst in een seizoen waar 6 - 7 ploegen lager geklasseerde, leuker, herkenbaarder en de beter voetbalden dan onze FC.

Ploegen die ik niet hoor over wingbacks, rechtervleugelverdedigers die na een rush langs de zijlin de bal in de tribune jagen, ploegen die ik eenvoudig voetbal naar eigen kunnen zag spelen door simpelweg een betere ogende veldbezetting. Ploegen die onze FC bij vlagen alle hoeken van het veld lieten zien. Maar dat vind blijkbaar iedereen prima, nou ja als ik naar de lege plekken in het stadion kijk niet iedereen. En toch is het gros nog steeds verbaasd dat we dergelijke wedstrijden zoals tegen NEC te zien krijgen. Ik heb het  eerder toeval voetbal genoemd maar op de een of ander manier is het voor mij althans alweer voorspelbaar en als ik het al zie dan heeft de tgenstander het al veel eerder gezien. Ik heb al eerder dingen over de trainer geroepen, maar kom niet aan onze Danny en zie hier.  Maar ik ga niet mee in een hetze van mensen die een plek op de ranglijst belangrijker vinden dan het voetbal. 

Als 'neutrale' liefhebber en regelmatige bezoeker van Premier League wedstrijden, gaat het mij al jaren aan het hart hoe onze FC loopt te ploeteren en sinds het Jans Dynasty amper meer aan voetballen toe komt.   T'is niks moar het wordt ook niks.

Kein geloel Fußbal spiel'n 

 

alexvl03-11-2021 om 08:48

Voor het eerst in vele jaren ga ik de aankomende wedstrijd niet eens meer bekijken.
Vanaf de jaren 70 supporter. Mooie jaren meegemaakt in het Oosterpark, maar de laatste jaren is de FC flink afgegleden.
Naar een mooie wedstrijd kijken komt niet meer voor.

Begin steeds meer te genieten van Ajakkes

campesino03-11-2021 om 12:36

Zo is het maar net

Sapmeer03-11-2021 om 10:52

Volgens mij zit het probleem in het feit dat Buijs met opkomende vleugelverdedigers wil spelen terwijl hij daar niet de geschikte spelers voor heeft. Je hebt daar spelers voor nodig als Hateboer,Zeefuik of Gudmunson. Dit soort spelers ontbreken in de huidige selectie,bovendien vergt dit systeem veel dicipline In de veldbezetting. 4 4 2 of 4 3 3 is een systeem wat eenvoudiger is uit te voeren en past beter bij het niveau van de huidige selectie.

A Matter of Honor03-11-2021 om 12:48

We kunnen lang praten over sysytemen en opstellingen. Er moet maar één ding gebeuren en dat is een andere trainer voor de ploeg die dit team wel aan het fatsoenlijke voetbal gaat krijgen, voetbal dat de supporter van de FC-Groningen wil zien en niet dat eeuwige terugspelen en tikkie breed, gewoon d'r op en d'r over. Al die sysyetemen 442,433,532 en verder geleuter raakt kant nog wal. Vrijuit voetballen,dat willen de spelers ook en niet in de eindeloze bestellingen van Diego Sirmione 2.0 verzeilt raken. Voetbal is een simpel spelletje en laat het dan ook zo.

BROMBEER03-11-2021 om 14:58

Wat in bovenstaande discussies mis over trainer, spelers en spelstijl, is de rol van gudde en fledderus hierin. Mijn inziens hebben deze 2 de selectie volledig uitgehold  in hun geilheid op miljoenen en hebben ze verzaakt gelijkwaardige en evenwichtige vervangers te halen. Ze zien spelers als handelswaar en niet als instrument om hun uiteindelijke doel de grote markt te bereiken. 

Herman Badkuip03-11-2021 om 17:13

Vind écht dat jij nu wel flink doorslaat Brombeer met jouw negatieve kritiek op onze trainers Danny Buijs/Adrie Poldervaart en algemeen directeur Wouter Gudde én technisch directeur MarkJan Fledderus.....natúúrlijk maken zij ook [inschattings]fouten nét als jij en ik, maar om dan gelijk met allerlei vervelende aantijgingen te komen, vind ik een beetje zielig hoor.....Bij alles wat zij doen, zullen ze écht wel het belang van ons FC Groningen voorop zetten, daar ben ik van overtuigd. Ook zij willen echt het allerbeste voor de Trots van het Noorden en zullen met de eerlijkste intenties de nieuwe voetbaltalenten gehaald hebben. Vind dat wij met z'n allen achter FC Groningen moeten staan, in goede, maar vóóral ook in mindere tijden. En ik weet zeker, dat met ónze steun de spelers uit de selectie van Buijs en Poldervaart in de komende wedstrijden meer punten gaan scoren, zodat hun zelfvertrouwen gaat toenemen! 

appie happie03-11-2021 om 15:28

El Hankouri wil ( nog) niet bijtekenen..

Ik zeg doeiiii mooi laten gaan..

BROMBEER03-11-2021 om 16:34

Zou wel heel mooi vervroegd kerstkado zijn mocht hij niet gaan bijtekenen 

Hoekie03-11-2021 om 15:59

Ik heb zojuist het verhaal van Wim Masker gelezen in de gezinsbode en kan mij daar volledig bij aansluiten. Kern van het verhaal is dat we zonder middenveld spelen en daar worden vastgezet. Onze 2 middenvelders Suslov en Duarte kwamen tegen NEC telkens tegenover een numerieke meerderheid te staan. Gevolg daarvan is dat bij het uitverdedigen het middenveld wordt overgeslagen. Onze aanvallers staan niet bekend om hun balvastheid en helemaal niet als ze met lange ballen worden bediend.

Sapmeer legt in zijn post ook de vinger op de zere plek. Het spelletje met opkomende backs werkte goed met Gudmonsson en Matusiwa als slot op de deur maar het is nu tijd dat we de bezetting op het middenveld versterken.

Wat mij verder opvalt is dat onze FC bij inworpen steevast de ballen inlevert. Ik schat dat balverlies op 70 a 80 %. Door slimmere loopacties kan daar nog veel voordeel behaald worden. Ook vind ik het vreemd dat bij hoekschoppen alle spelers van de FC in de 16 staan. Zet 1 speler in de middencirkel en die krijgt geheid 2 verdedigers bij zich. 

BROMBEER03-11-2021 om 16:32

Dat gaat onze technische staf ze niet bij brengen, die zijn alleen ermee bezig om geen goals tegen te krijgen 

Bas3803-11-2021 om 16:11

Hankouri wil niet verlengen yes opgedonderd waardeloze speller

Oeleoptak10-12-2021 om 00:57

Ik raak ook wat uitgekeken op Buijs. Het leek wel de laatste wedstrijd dat hijzelf ook wat moedeloos was. 
Maar hem valt niet alles aan te rekenen.

Het aankoopbeleid laat ook te wensen over. Behalve Gonge en die CV van Ajax zijn de anderen maar van pover gehalte. Die Sverko schiet veel ballen blind weg. Irandust heb ik ook nog niet veel van gezien. Wel van de keeper, waar je ook niet blij van wordt. En waarom een bankzitten van Sparta voor zoveel geld halen?

Dan die jongen van 2 miljoen, ik zie het er niet aan. En waarom geen goede VM en een rechterverdediger gehaald? Die positie RB is al langer niet goed ingevuld. Dankerlui is ook niet goed genoeg. Al met al teleurstellend. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!