Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen eenvoudig langs Helmond Sport en bekert verder

Door Redactie 0 reacties

De bekerwedstrijd is geëindigd in een 4-0 zege op Helmond Sport. Postema (2 doelpunten) en Irandust zorgden voor een 3-0 tussenstand. Strand Larsen die na de pauze binnen de lijnen kwam scoorde met het hoofd de 4-0, hetgeen ook de eindstand was.    

eerste helft
FC Groningen begon een korte fase veel druk naar voren tijdens de openingsminuten. Het was echter Dolet die namens Helmond Sport in schietpositie kwam en ruim over het doel van Leeuwenburgh schoot. De fase daarna verliep het duel in evenwicht. In de twaalfde minuut kreeg Dankerlui een kans om doeltreffend uit te halen maar kegelde de bal naast het doel van Havekotte. Niet veel later verdween een lage bal van El Hankouri via een Helmonds been naast het doel. De druk werd opgevoerd.

In de 19e minuut de 1-0 van Postema die in de zestien werd aangespeeld door de handig wegdraaiende Irandust. Direct daarna de 2-0 op naam van Irandust die een fout van de Helmond verdediging afstrafte en kon uithalen. Daarna gaf FC wat minder druk waardoor de gasten overeind bleven maar hield daarbij wel de overhand.

Na een ruim half uur was het opnieuw Postema die aantekende voor de 3-0 waarbij de Brabantse verdediging de bal opnieuw niet lekker weg kreeg. Op slag van rust werd Irandust ingespeeld uit een vrije trap die hard in zijnet schoot. 

tweede helft
Joosten, Strand Larsen en Meijer werden ingebracht voor El Hankouri, Ngonge en van Hintum. Het was Strand Larsen die uit een prima voorzet van Dankerlui de 4-0 achter Havekotte knikte. Op de speelhelft van FC wist Dolet bijna te profiteren na een slippertje van Dankerlui. Wel kwam er nog een vrije trap voor de Brabanders die werd ingekopt en door Leeuwenburgh werd gered.

Voor de rest behield FC Groningen de controle en bleef veelvuldig de weg naar voren zoeken.

Een kwartier voor tijd kreeg Mortensen speeltijd als vervanger voor Postema die met heel veel trots zal terugkijken op zijn eerste twee officiële doelpunten in de hoofdmacht. Irandust was dichtbij zijn tweede van de avond maar Havekotte voorkwam erger. In de slotfase kon Havekotte nog één keer gestrekt op de schoten van Mortensen en Suslov. 

Zaterdagavond is er een nieuwe loting. We zijn zeer benieuwd welke tegenstander FC Groningen gaat loten.

Opstelling FC Groningen : Leeuwenburgh, Dankerlui, Sverko, Kansanwirjo, van Hintum, El Hankouri, van Kaam, Suslov, Irandust, Postema, Ngonge

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, Reith, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs, Vereijken, Lion, Bosiers, Van Landschoot, Goselink, Dolet

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!