Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Helmond Sport: Avondje bekervoetbal!

Door Sven Heikens 5 reacties

Na de eerste thuisoverwinning van het seizoen gisteren tegen AZ, staat de volgende thuiswedstrijd al weer voor de deur. Komende woensdag wacht Helmond Sport in de eerste ronde van het KNVB-Beker toernooi. De kortste weg richting Europees voetbal.

FC Groningen

Groningen kende gisteren een goed duel tegen AZ. Na een lastige openingsfase waarin de paal en Van Hintum op de lijn Groningen wisten te behoeden van een achterstand, wist Groningen AZ na de 1-0 voorsprong redelijk vleugellam te leggen. Of dezelfde elf weer aan de aftrap zullen verschijnen is nog onbekend. Dammers hield een forse wond over aan de wedstrijd, maar zei in gesprek bij De Koffiecorner dat hij er vanuit ging dat hij weer zou kunnen starten. Of de rest van de selectie fit (genoeg) is voor deze doordeweekse bekerpot is nu nog niet bekend.

Helmond Sport

De gasten uit Helmond zijn geen hoogvliegers in de Keuken Kampioen Divisie met een 16e plek na 10 duels gespeeld. Daarentegen zijn de Helmonders al wel vier wedstrijden op rij ongeslagen met o.a een gelijkspel tegen ADO en staat het elftal van Wil Boessen ook maar twee puntjes achter op bijvoorbeeld VVV Venlo (vorig jaar nog Eredivisionist). Daarnaast zullen de Helmonders op bezoek bij FC Groningen ook niets te verliezen hebben.

Man om op te letten bij Helmond is Jellert van Landschoot, die dit seizoen met 6 van de 13 goals bijna de helft van de Helmondse doelpuntenproductie voor zijn rekening heeft genomen. Daarnaast houdt Helmond voor Keuken Kampioen Divisie begrippen vaak de nul met 4 clean sheets voor keeper Mike Havekotte.

Historie

FC Groningen en Helmond Sport kwamen bekerverband nog nooit tegen mekaar uit. Wel enkele keren in de Eerste Divisie of bij promotie/degradatiewedstrijden. Van deze in totaal 11 duels won Groningen er 8, 2 duels eindigden gelijk en 1 keer wist Helmond in Groningen te winnen, namelijk in 1976. De laatste vijf edities verliepen als volgt: 

(FCG Stats)

Kortom, een wedstrijd die op papier te doen moet zijn voor FC Groningen. Start woensdag een nieuw bekeravontuur? Aftrap woensdagavond is om 21.00 uur in de Euroborg. Tickets zijn nog verkrijgbaar via de FC site. Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip25-10-2021 om 22:15

Hoop dat FCG de opgaande lijn van afgelopen zondag kan voortzetten in het bekerduel thuis tegen Helmond Sport op woensdagavond. Ben benieuwd of trainer Danny Buijs andere spelers (Daniël van Kaam, Patrick Joosten, Delaho Irandust, Björn Meijer, Marin Sverko en Romano Postema...) meer speelminuten gaat geven en vaste basisspelers rust geeft met het oog op de wedstrijd tegen NEC Nijmegen van komende zondag. 

appie happie26-10-2021 om 07:27

Waarom Joosten oid opstellen,heeft geen zin..gewoon sterkste 11.

Onderschatting zou slecht zijn.

Herman Badkuip26-10-2021 om 10:33

Natuurlijk Appie, sterkste elf zou eigenlijk moeten, maar er zijn spelers [Wessel Dammers en Nana Kasanwirjo ?] gehavend uit de strijd gekomen.....En je zal als trainer toch de gehele selectie tevreden moeten houden én dat kan alleen maar door ze meer speelminuten te geven....

Fan op afstand26-10-2021 om 11:58

Begrijp het verhaal van andere spelers een kans geven. Maar dan gooi je het elftal weer overhoop en volgens mij is het nu belangrijk om automatismen in te bouwen en dan moet je mijn inziens niet elke keer andere spelers opstellen, hoe graag ik die ook hun kans gun. 

Herman Badkuip26-10-2021 om 22:34

Deze week weer verrassende uitslagen bij de bekerwedstrijden, een aantal amateurclubs [DVS'33, Spakenburg én bijna Kozakken Boys, de vorige club van Danny Buijs] die in hun thuiswedstrijd een profclub verslaan. Altijd weer de charme van het bekertoernooi, dit seizoen gelukkig weer met publiek erbij! FC Groningen heeft in de eerste ronde een KKD-club geloot en ontvangt Helmond Sport morgenavond om 21.00 uur in de Euroborg. Het team van Danny Buijs zal waarschijnlijk op een aantal plaatsen gewijzigd zijn én zal dit bekerduel écht serieus moeten nemen om de Brabanders te kunnen verslaan. Oók morgenavond weer veel strijdlust én enthousiasme in de wedstrijd stoppen, dan gaat 't vast lukken! Dan in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen FC Emmen, kunnen we revanche nemen voor de nederlaag in het bekerduel van vorig seizoen!

marcelfcg27-10-2021 om 14:24

De 5-3 uit 1984 kan ik me nog herinneren. We stonden volgens mij met 0-3 achter en wonnen alsnog met 5-3. Voor vanavond liever een iets minder spannend scenario en een reguliere overwinning.

ik verwacht door het late aanvangstijdstip een erg lege Euroborg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!