Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen houdt punt over na een matige wedstrijd tegen Sparta Rotterdam

Door Redactie 25 reacties

De Trots van het Noorden heeft op bezoek tegen Sparta met 1-1 gelijkgespeeld. Het kwam binnen een half uur op voorsprong door een goal van Ngonge. Luttele minuten latter trok Smeets de stand in evenwicht. Na de pauze werd het spelbeeld van de Groningers vrij slordig met daarbij de beste kansen en mogelijkheden voor de Spartanen. FC kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Okoye. Dat het een puntje heeft meegesprokkeld mag Groningen het meest tevreden mee zijn.

eerste helft
FC ontsnapte binnen de openings minuut aan een 1-0 achterstand. Kasanwirjo gooide zich er bijtijds voor waardoor de inzet van Thy tot hoekschop werd verwerkt. Deze kwam goed voor, het schot van Smeets op het doel van Leeuwenburgh ging rakelings naast. Auassar kreeg al snel geel na te laat inkomen op Ngonge. De kasteelbewoners kenden in deze fase het meeste balbezit.

Het duel verliep daarna meer en meer in evenwicht zonder noemenswaardige kansen. In de 28e minuut werd El Hankouri door Strand Larsen weggestuurd. Diens voorzet bereikte Ngonge die geheel vrij voor het doel FC Groningen op voorsprong schoot, 0-1. 

Na ruim een half uur dan toch de 1-1. Ook hier werd de bal vanaf links ingespeeld en nu was het Smeets die helemaal vrij stond om Leeeuwenburgh te verschalken. Direct na de gelijkmaker werd Strand Larsen in stelling gebracht waarbij Okoye een nieuwe voorsprong van FC voorkwam. Na een onderling opstootje zagen Smeets en Ngonge geel. 

tweede helft
Sparta begon opnieuw met offensieve bedoelingen. FC hanteerde daarbij diverse malen de terugspeelbal op Leeuwenburgh. El Hankouri maakte onbedoeld kennis met de elleboog van Osman (was dat niet rood?) en werd opgelapt. De hoekschop die al was gegeven mocht doorgaan. Uit de rebound schoot Smeets hard op doel, de bal caramboleerde via een vervediger tot corner. Uit deze hoekschop was Sparta opnieuw dichtbij de 2-1. De bal werd voor de lijn weggewerkt.

De Leeuw was er bij gaan zitten en werd naar kant gehaald. Irandust kwam daarvoor terug. Kort na deze wissel was ook Abels dicht bij een voorsprong voor de Rotterdammers maar Leeuwenburgh voorkwam dat. Uit een spaarzame aanval van de gasten waarbij Suslov ruim over het doel mikte was Ngonge aangetikt. De aanvaller werd gewisseld voor Abraham.

Het spelbeeld werd steeds rommeliger. De kasteelploeg probeerde de hele tijd een doelpunt te forceren. Groningen beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en scoorde in aanvallend opzicht een dikke onvoldoende. In de slotfase kreeg de thuisploeg een vrije trap waarbij Suslov geel kreeg. Leeuwenburgh keerde de bal. De voetbalgoden bleven de bezoekers goed gezind want ook een opbouw van achteruit waarbij de bal achter de man werd gespeeld, had noodlottig kunnen aflopen. De voorzet kwam, Emegha's kopbal miste de juiste richting...

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Jans, Auassar, Smeets, Osman, Mijnans, Thy, van Crooy                                                    

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Dammers, Kasanwirjo, van Hintum,  El Hankouri, Duarte, De Leeuw, Suslov, Larsen, Ngonge               

Reacties:
Marco17-10-2021 om 17:07

Voetballend zeer zwak. Eerste helft matig, tweede helft dramatisch. Ngonge lichtpuntje.

De Leeuw scoorde afgelopen seizoen 13×. Tegen Sparta geen bruikbare bal gekregen in de 16. Larsen slechts 1× goede voorzet gekregen, knappe redding keeper.

Dankerslui, Duarte en El Hankouri ongeschikt voor eredivisie. Tegen doelpunt levert el Hankouri zo de bal in bij de tegenstander, Duarte als verdedigende middenvelder totaal geen oog in de 16 voor gevaarlijkste aanvaller Sparta.

Met hoekschop einde wedstrijd nog kans op overwinning. Zeer slechte uitvoering.

Aanvalsplan ontbreekt. Van Kaam in de basis en spelers moeten fitter worden. 

 

R2317-10-2021 om 17:12

Van Kaam? Evenmin te licht, maar oké

TomOkker17-10-2021 om 17:24

@Marco, jij wilde toch dat alle ballen blind in de 16 gepompt werden. Wat mij opviel is dat de Leeuw nergens te bekennen was bij al die voorzetten, zo wordt verdedigen wel erg makkelijk. 

Johan17-10-2021 om 17:10

Zeer slecht FC Groningen gezien. Behalve Kasanwirjo en Ngonge kan geen enkele aankoop me nog bekoren. Zorgwekkende is dat er bijna niks gecreeerd wordt en zeer slecht verdedigd. Begrijp de kritiek op Buijs niet zo goed. Hoor termen als verdedigend spelen en dat soort geleuter maar dan denk ik hebben jullie de opstelling wel gezien? Tis kwalitatief gewoon veel en veel te matig. En waarom speelt onze aankoop van 2 miljoen nog niet? Ook weer een miskoopje? Kortom begin me zorgen te maken.

R2317-10-2021 om 17:24

Wie is er verantwoordelijk voor "het miskoopje" ..? Zie je de trainingen? Zie of hoor je de coaching...? Ik herinner me nog een Sorloth, mislukte compleet bij de FC, maar elders bijna overal goed en grote clubs gehaald...iets wat kortzichtig om zoiets te zeggen 

Johan17-10-2021 om 17:31

Vind ik helemaal niet kortzichtig. Kijk de feiten er maar op na. Sorloth vond ik trouwens ook bij Groningen een goede spits. Dankerlui en Duarte zijn gewoon tot nu toe miskopen en ja dat heb ik vantevoren gepost net als dat Balker blessuregevoelig is. En srry maar dan mag je verwachten dat onze TD dit ook voorspellen kan...

R2317-10-2021 om 17:38

Feit is dat Buijs geen 2 week in dezelfde opstelling speelt, daardoor kan een speler niet in z'n vorm komen. Excelleren of laten zien wat z'n kwaliteiten zijn. Daarmee zorg je er alleen maar voor dat spelers met 0 vertrouwen speelt. Strand Larsen vorig seizoen 12 a 15 goals? Nu niet eens meer zeker van een basisplaats...moet het van voorzetten hebben, hoeveel geven we daar werkelijk van?5, waarvan 1 goed. Ze doen maar wat en al deze keuzes en omgang naar kwaliteit is Buijs aan te rekenen. Dat Duarte geen Matusiwa is, tja niet zo moeilijk te zien. Eveneens dat Dammers geen Granqvist is. Daar is de scouting indd op aan te rekenen, rest nog maar net in Nederland en bovengenoemde krijgen ze niet echt de ruimte en kans om zich te laten zien

Johan17-10-2021 om 17:53

Ah dan zijn we er. Nou ja ben van mening dat Buijs er niet echt veel van kan maken. Stand Larsen vind ik ook een erg matige spits en moet idd aanvoer hebben. Daarom verbaast het me dat een aankoop van 2 miljoen die oa ook voor wat aanvoer moet zorgen nog steeds niet speelt. Andere trainer gaat het met dit materiaal echt niet beter doen. Dammers was trouwens gewoon een basisspeler van Fortuna en transfervrij. Ik heb het over wissels die qua leeftijd niet veel beter meer worden en waar je van te voren al van kon zeggen dat dit ook niks zou gaan worden en nog belangrijker waar Groningen veel te veel voor heeft betaald.

R2317-10-2021 om 18:01

Basisspeler bij Fortuna, wauw, wat zijn we snel tevreden. Transfervrij is leuk, maar het levert je niks op! Heeft al met regelmaat punten gekost. Buijs kan er zeker wat aan doen, net als een andere trainer.. Sorry maar ik zie geen spelopvatting en idee, onzin dat het aan de spelers ligt, je moet bepaalde spelers ook in hun kracht brengen.. maar goed, je kunt het ook zo laten, wie weet hebben ze een keer geluk

Johan17-10-2021 om 18:23

Een basisspeler van Fortuna is voor Groningenbegrippen het maximaal haalbare en beter dan een wissel van Sparta waar je doodleuk een miljoen euro voor overmaakt. Maar goed we zullen zien. 

R2317-10-2021 om 18:26

Duarte is indd teveel, niemand zal dat ontkennen. Maar een basis speler van Fortuna de max... Dat ben ik niet met je eens, er zijn betere die bijv nu elders zijn. Dammers is gewoon überhaupt geen Groningen niveau... 

Nachtwacht17-10-2021 om 17:12

Het was nait al te best....

Ik vond dat Dankerlui en el Hankouri veel balverlies leidden. Hankouri had nog wel een goede assist, maar de tegengoal begon ook bij heel dom balverlies van hem, waardoor we verkeerd stonden.

El Hankouri liep linkshalf en dat is niet zijn plek. Begrijp ook niet dat daar niet is ingegrepen. Hankouri speelt beter op rechts en vind hem ook geen middenvelder. Dan hadden beter van Kaam of Meijer linkshalf kunnen spelen.

Dammers ook onrustig, met stuitjes aanspelen.

Er moet goed worden gekeken naar de veldbezetting

ChiChi17-10-2021 om 17:24

Einde transferperiode: een lachende Fledderus en trekt een fles champagne open!!!!!

Zo, lekker veel geld op de (ING) bank en mooi onze vier beste spelers verkocht en veel talenten gehaald!

Jammer dan: ARMOEDE op het veld als gevolg!

Alleen Kasanwirjo en Ngonge halen een ruime voldoende, de rest speelt matig in onder 21. Behalve Irandust dan maar die is nog lang niet fit.

Dus de hoofdschuldigen zijn Fleddie met zijn scouting!!!!

A Matter of Honor18-10-2021 om 13:35

Ik denk dat er wel goed is ingekocht ChiChi. Ook zonder de verkochte "sterkhouders" kan Buijs een goed team het veld op sturen. Fledderus heeft een aantal goede vervangers, waarvan weliswaar een paar geblesseerd zijn/waren, aangetrokken. Dat dit huidige team zo allerbelabberst speelt in gewoon een gevolg van het feit dat de trainers geen structuur in dit elftal kan brengen. Het is elke week weer anders, de automatismen ontbreken helemaal. Nu stond Hankouri als linkshalf, hoe bedenk je zoiets voor een spelerdie op rechts het beste uit de verf komt. Suslov is geen bepalende middenvelder, daar is hij te wild voor. Ach, we kunnen lullen wat we willen, Buijs en co, krijgt dit team, zoals het nu staat, nooit en te nimmer aan het voetballen. Het zou hem misschien lukken als hij een aantal wedstrijden dezelfde spelers zou gebruiken en die op een plek zou neerzetten waar ze het beste redenen, maar dit blijkt bij Buijs onmogelijk, daar is hij te eigenwijs voor, de praatjesmaker. 

A Matter of Honor17-10-2021 om 17:29

Je bent als trainer goed bezig als je spelers op de verkeerde plek zet. El Hankouri moet op rechts spelen met een man in de rug, dus rechtshalf of rechtsbuiten, maar ja, Danny Buijs is onze lieve heer zelve en die weet het altijd beter, daarom wordt er zo dramatisch gespeeld. Gudde/Fledderus doen er goed aan deze wijsneus de laan uit te sturen en Dick Lukkien over te halen hier trainer te worden. Ik zal wel weer tegen een paar heilige huisjes aanschoppen maar denk toch dat er iets moet veranderen en wel heeeeeeel snel, anders voetballen we volgend seizoen tegen b.v Top Oss.

appie happie17-10-2021 om 17:43

En toch heb je veel gelijkenissen met RobRoy

 

Of niet Kees??

Oeleoptak17-10-2021 om 17:51

Mee eens. Een punt uit een uitwedstrijd lijkt heel wat maar is puur geluk geweest dat we dat punt hebben. Hankouri op links is bekend dat hij daar minder is dus begrijp ik dat ook niet. 
Suslov beklaagde zich in het interview over de instelling van de spelers. Dat zal kloppen, zag er bij vlagen ongeconcentreerd uit. Mn  begin eerste en tweede helft. 
En dat is bij de FC niet voor het eerst. 
Wat ik ook zorgelijk vind is het spel. Aanvalsspel is zwaar ondermaats. Er komen bijna geen bruikbare ballen bij de spits. 

18-10-2021 om 21:21

@ appie happie

Ik ken de legende van die verzetsstrijder in Schotland...Rob Roy; ben hem niet tegengekomen op straat, evenmin als Robin Hood.   ken wel een sailor met een nickname die zo klinkt, trouwens...Maar alle gekkigheid: zijn we niet aan het zwarte Pieten begonnen: we staan er niet florissant op vandaag ;  Buys begint nu emotioneel te worden over de spelers en de selectie waar hij tot pas geleden juist vaak zo lovend over sprak !!  

En ja,, we krijgen waarschijnlijk nog meer voor onze kiezen: AZ en een handvol clubs uit de staart van de ranglijst...  Logisch dat de immer calculerende  trainer Buys  in de loopgraven duikt: "in 3  1/2 jaar niet meegemaakt"... en: "als ze een andere trainer willen moeten de spelers het maar zeggen"...

Kan mij goed voorstellen dat ook intern het wel eens tot meningsverschillen met directie , de opiniemakers en de voetbalcommentatoren  ( pfff )enz. leidt...dat komt overal en bij alle clubs voor als het minder goed gaat... Maar een trainer is inderdaad verantwoordelijk voor het team en voor het resultaat...zó werkt profvoetbal nu eenmaal  

A Matter of Honor19-10-2021 om 10:35

En als de resultaten uitblijven dan krijgt de trainer meestal .............maat 48........en zo hoort het ook.

Fido17-10-2021 om 18:12

De jongens kunnen niet voetballen in dit systeem, omdat er geen systeem is.

Buys eruit rampzalig past niet bij de fc

Bayco17-10-2021 om 18:17

Ik vindt buijs wel een prima trainer  voor groningen.. maar je hebt  nu 2 week kunnen voorbereiden. Lekker kunnen trainen. En dan kom je met deze opstelling. !!  Ik krijg het idee dat hij wel degelijk paniek heeft. En het even niet weet. En teveel baalt van het feit de fc een club is die het geld goed kan gebruiken. Hij blijft naar mij idee teveel hangen in negatieve. 

Fido17-10-2021 om 18:19

Mooi die fles champagne voor fled als je langdurig geblesseerde en wisselspelers haalt die er een tijdje uit zijn geweest en maar zeggen dat je goed hebt aangekocht.

Ruurd17-10-2021 om 18:52

Robben laten meetrainen als afleiding. Ploeg invorm AZ gewoon verslaan.

Dijk17-10-2021 om 19:22

Voor de de aanvoerder Mo is het ook niet zorgelijk. Begin competitie. Stonden er weer niet als wedstrijd begint. Komt allemaal goed. Diep triest allemaal. Komende 2 thuiswedstrijden AZ mag je hopen op 1 punt en KNVB beker Helmond Sport heeft Groningen nog niet gewonnen want dit seizoen thuis helemaal nog niet gewonnen. 

b.raatjes196617-10-2021 om 21:27

Deze spelers moeten nu in de spiegel gaan staan en nu opstaan ze kunnen veel beter dat ze laten zien het ligt niet aan de trainer ze kunnen veel beter ze hebben allemaal eredivisie niveau dus ze kunnen het kop op en laat je zien dat je het kunnen 

Marco17-10-2021 om 22:31

Er ontbreekt een rechtsback. Van nood is el Hankouri daar neergezet, maar net als Dankerlui ontbreekt het aan duelkracht. Ook ontbreekt een fysiek sterke  verdedigende middenvelder, dit was te voorzien. Messaudi laten gaan terwijl Irandust nog niet fit is, is ook niet handig. 

Tegen Utrecht, Vitesse, Twente en WIi waren we niet minder, alleen door fouten van de scheidsrechter kost het je minimaal 5 punten waardoor het crisis lijkt. Buijs perst er echt wel het maximale uit, tegen PSV voetbalde het elftal ook echt leuk. De Leeuw heeft aanvalspatronen nodig, Van der Looi was daar ook altijd erg druk mee. Larsen heeft flankballen nodig dus trap de ballen maar hoog voor, dit kun je goed trainen en erin slijpen. 

Wanneer Te Wierik, Abraham en Irandust fit zijn, moet het beter gaan. 

BROMBEER18-10-2021 om 07:29

Matige wedstrijd? Ronduit slecht , we spelen op pec na het slechste voetbal van de eredivisie! Zonder enige strijdwijze , creativiteit en idd veel spelers die het niveau gewoon niet aan kunnen. Buijs gaat deze ploeg niet aan het voetballen krijgen.

appie happie18-10-2021 om 08:28

En dan zomaar winnen van AZ zondag avond..

Herman Badkuip18-10-2021 om 09:27

Het glas is altijd half vol óf half leeg....tis maar net hoe je 't bekijkt. Vind 't alleen zo jammer, dat een aantal supporters zó negatief reageert na de wedstrijden van ons FC Groningen. We zitten met de huidige selectie nog steeds in een opbouwfase, alle punten die wij vóór de winterstop scoren zijn meegenomen. Weet zeker dat er vanaf medio januari 2022 een heel ander FCG in het veld zal verschijnen. We moeten niet zó snel de moed opgeven hoor, komt allemaal goed als we met z'n allen de rust bewaren. Neem een voorbeeld aan de meer dan 500 échte supporters, die op het Rotterdamse Kasteel ons team aanmoedigden! Volgende wedstrijd weer een overvolle Euroborg, die als één man achter het team van Danny Buijs gaat staan! Voorspel nu al voor komende zondagavond 24-10 een fraaie overwinning op topper AZ! 

A Matter of Honor18-10-2021 om 12:36

@Herman,

Jij probeert altijd de wedstrijden positief te becommentariëren  en de strijdwijze met de mantel der liefde te bedekken maar als je na bijna tien wedstrijden in de competitie nog geen structuur in het elftal hebt en steeds maar weer de spelers op de verkeerde plek zet, dan moet jij mij eens vertellen hoe dat komt. Zou je niet denken dat dit aan de beide trainers ligt, of moeten we werkelijk wachten tot na de winterstop,zoals jij suggereert.  Bedenk dan wel dat je dan zoveel achterstand hebt opgelopen dat de plek die voor het begin van de competitie aan de FC-Groningen was toebedeeld (door de deskundigen op dit forum, plek 4/5) al uit het zicht is en niet meer ingehaald kan worden. Tegen AZ gaan we de wedstrijd ook verliezen en dan sta je op plek 17 en op een serieuze degradatie plek, dus vertel mij nou maar wie er gelijk heeft.

20-10-2021 om 01:02

al de reacties van hierboven doen mij opeens op een idee komen:

Zou trainer Buys het erom dóen?  die hele zelfkastijding tijdens de wedstrijd, en bij de reacties voor microfoon en camera? Is de ego van Buys gekrenkt?  over wie de baas is enzo.... en tot slot:  denkt Buys dat dit gedrag helpt om het team beter te laten spelen?  

ben bang dat FC G supporters van deze trainer geen uitleg meer nodig hebben 

alexvl18-10-2021 om 09:53

Er moet iemand komen die de poppetjes op de goede plek neerzet.
El Hankouri wordt overal neergezet. Ik zie Buys hem nog als keeper proberen als Mo maar speelt.
Als rechtsback deed ie het naar behoren, waarom dan plots linksback? Er zijn 2 die dat altijd spelen/hebben gespeeld.

Daarnaast is Suslov geen verdedigende middenvelder, daar kwam goal ook uit. Hij slofte achter speler van Sparta aan waardoor die ruimte had.

Alles begint met de poppetjes op de juiste plaats en dat gebeurd nooit bij Buys.
Tis een beste kerel Buys en zijn interviews zijn altijd goed en oprecht, maar hij moet eens niet eigenwijs zijn en gewoon spelers neerzetten waar ze horen. De selectie heeft genoeg potentie om bij beste 7/8 te komen.

Mijn mening!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rob197018-10-2021 om 11:29

Helemaal juist, en dat heeft niet alleen te maken met het inpassen van nieuwe spelers. Je kunt ook een elftal neerzetten naar je mogelijkheden. Dit lukt Wormuth toch ook ieder jaar. Jans krijgt het ook voor elkaar bij Twente. Bij Zwolle krijgt niemand het voor elkaar door de dramatische kwaliteit van de spelers, maar als ik dat vergelijk met de huidige selectie, dan moet het anders kunnen.

Er staan nu iets teveel spelers in het veld, die het niveau niet aankunnen, en als ze dan ook nog op een voor hun nieuwe positie staan, dan gaat het hem niet worden.

Tevens vind ik het merkwaardig, dat er altijd na een interland periode, dramatische wedstrijden worden gespeeld. Iets van overkill en volgepropte spelers, die de opdrachten maar niet kunnen uitvoeren.

Buijs heeft het vorige jaar goed gedaan, maar daarvoor was het ook bagger. Buijs-Spijkerman was geen goede combinatie door de karakters van beide trainers. 

De pieken en dalen die wij nu de laatste drie jaar met daarbij dit kwakkelend seizoen is mede een verantwoording van de technische staf, en ik roep het al jaren, die is van een niveau van plek 8 tot 12. Wil je toch structureel hoger spelen, dan zal je je nek nog eens uit moeten steken en investeren in een duurdere trainer die andere bagage bezit dan alleen het soort voetbal dat wij al jaren zien. 

Ook ik sluit af met mijn mening. 

Johan18-10-2021 om 12:52

Trainer is zo goed als zn materiaal 

Herman Badkuip18-10-2021 om 13:46

Beste A Matter of Honor, je moet niet vergeten, dat de trainers van FC Groningen door omstandigheden [inpassen nieuwe spelers, schorsingen, ziektes en blessures etc.] nog géén wedstrijden achter elkaar met hetzelfde team hebben kunnen spelen. Elke week moesten er helaas weer een aantal spelers op een andere plaats in het elftal gezet worden en niet op hun favoriete stek. Dat zal pas veranderen als alle selectiespelers van FCG zo ver zijn, dat ze fysiek een volledige wedstrijd aankunnen. Natuurlijk zien wij allemaal dat de beste plek voor onze aanvoerder Mo el Hankouri rechtsachter óf rechts op het middenveld is en dat Tomas Suslov op z'n best is als aanvallende middenvelder. Laten we hopen, dat over een aantal weken de spelers van FCG inderdaad op hun sterkste positie staan en dat het écht gaat draaien zoals wij met z'n allen graag zien! We moeten wel realistisch blijven over de positie op de ranglijst ná 34 wedstrijden. Zou al geweldig zijn als wij dit seizoen weer mee kunnen doen aan de playoffs voor Europees voetbal, alles daarboven is meegenomen.

A Matter of Honor18-10-2021 om 16:24

We hebben voor de plaaats waar Mo dit week=end speelde Kalley aangetrokken en voor zover ik weet is die niet geblesseerd, waarom stelt die praatjesmaker die dan niet op. Ik neem aan dat ene Tonetki ook niet voor niks is gecontracteerd en waarom is Irandust nog niet fit, moet hij misschien even naar Arjen kijken hoe die werkt aan zijn fitheid.Allemaal vragen waar buijs zich wijzelijk stil houdt. Nee, die krijgt op ESPN een woedeuitbarsting van jewelste en valt zo zijn hele team af als een gieter en stelt zijdelings zijn positie in een vraagteken. Nou ik zal je vertellen, ik zal de dag prijzen als deze praatjesmaker enkele reis West-tNederland gaat want daar zijn ze mensen met zo'n grote mond wel gewend.  

 

p.s Zie voor commentaar van Hugo Borst op Soccernews onder de kop "Het was een afschuwelijk Eredivisie week-end", dat zegt,denk ik al genoeg!!!!

Roelofsky18-10-2021 om 16:42

Zo simpel is het.....

corinti18-10-2021 om 17:00

Als je het interview met suslov beluisterd dan zegt hij dat hij liever een linie naar voren speelt ipv verdedigende middenvelder.Nu denkt ie nog vooruit alszijnde aanvaller en dit valt op(zie maduro),maar ik krijg een dejavu met van Kaam.Kwam ook als aanvallende middenvelder op die positie.alles nr voren net als suslov,maar met risico', ook net als suslov (zie goal Sparta).Dus zou het suslov net zo verlopen als bij van Kaam.Dat Buijs de risico's wil minimaliseren waardoor ook suslov zijn flair kwijt raakt? Conclusie zoals al eerder benoemd:laat spelers voetballen in hun kracht en probeer ze niet om te vormen tot een speler die zogenaamd past in jouw tactiek.De beste spelers bepalen jouw tactiek.Dus dan zou er plaats zijn voor zowel van Kaam als suslov.

appie happie18-10-2021 om 18:27

Eens

Marco18-10-2021 om 20:28

Suslov is een aardig talentje maar ook nog niet meer dan dat. Chery scoorde 17 keer in een seizoen en gaf veel assists op De Leeuw, dan mag je wensen hebben over een vrije rol. Suslov mag blij zijn dat hij iedere week mag meedoen. Werken hoort erbij. 

Dijk19-10-2021 om 05:51

Helemaal mee eens. 

campesino19-10-2021 om 10:11

In principe zijn buijs en fledderus beide schuldig. Fledderus want die heeft goed verkocht maar beroerd ingekocht. Met itakura, padt, matisuwa en messaoudi is de hele ERVAREN as verkocht en daar zijn een paar onervaren koorknaapjes voor teruggekomen. En een vervanger voor gudmondson is er ook al niet aangetrokken. Buijs heeft op linksback al van alles geprobeerd en nu zelfs el hankouri. Verder heb ik het idee dat spelers als irandust en Paulus de boskabouter niet passen in de voetbalvisie van buijs. Zowiezo vind ok dat buijs aanvallend een beroerde coach is. Verdedigend zit het normaal prima in elkaar als iedereen zijn taak uitvoert. Aanvallend zit er al 3 1/2 jaar geen lijn in. Geen driehoekjes, geen ingestudeerde counters, geen steekpassjes, geen samenspel niks. Daarom lopen spelers zich vaak vast, lijden knullig balverlies en spelen de Bal naar de verkeerde kleur. Dus dan maar weer passje breed of naar de keeper. Maar goed wat we nodig hebben zijn punten, zodat het zelfvertrouwen niet nog verder wegzakt. Wat dat betreft was het gestolen Punt een opsteker.

Nachtwacht19-10-2021 om 10:30

Eens...  Als je de afgelopen seizoenen kijkt naar het aantal gemaakte doelpunten, zie je een beetje de spelinstelling terug. We zitten al seizoenen lang bij de drie minst scorende clubs, terwijl er wel geprobeerd wordt doelpunten in te kopen.

BROMBEER19-10-2021 om 11:37

Klopt helemaal nachtwacht, maar er wordt ook al jarenlang reactievoetbal gespeeld en er wordt niet uitgegaan van eigenkracht. Er daarbij schort het bij sommigen ook nog wel es aan de absolute wil om te winnen ( de tegenstander opvreten en oprollen, want het is al een hele tijd geleden dat we een 3-0 score of hoger hebben neergezet) en beter te willen worden. Mijn eigen gevoel zegt dan ook dat we binnen nu en 2 maanden gaan horen, dat het contract van danny buijs niet verlengd gaat worden. Nogmaals dit is mijn gevoel.. 

A Matter of Honor19-10-2021 om 15:34

Zou zo maar kunnen Brombeer. Als mijn gevoel (en hoop) juist is en je vraagt of Danny Buijs de kerst haalt, zeg ik van nee, tenminste als Gudde/Fledderus in het belang van FC=Groningen hun rug rechten en doen wat ze moeten doen.

Nachtwacht19-10-2021 om 17:32

Gek... in mijn herinnering was Faber een beetje een zoutloze trainer. Hij kwam in beide seizoenen wel tot min 50 doelpunten.

Buijs is nog niet boven de 40 doelpunten in een seizoen geeindigd... Het zijn statistieken, maar toch

Herman Badkuip19-10-2021 om 18:08

Als ik alle verhalen van onze supporters van FCG doorlees, denk ik, dat ik één van de weinige supporters van FCG ben, die nog écht vertrouwen heeft in de capaciteiten van onze technische staf [trainers Danny Buijs en Adrie Poldervaart én technisch directeur MarkJan Fledderus] en de spelers van FCG! In de meeste verhalen worden de trainers én veel talentvolle voetballers flink afgebrand en weggezet als spelers, die het niveau van de eredivisie niet aan zouden kunnen...Enorm kortzichtig allemaal en dat alléén maar omdat de resultaten na de eerste wedstrijden tegenvallen. Paniekvoetbal bij een groot deel van de volgers van FCG, die volgens mij ongegrond is. Heb dit lopende seizoen in de meeste wedstrijden genoten van de strijdlust van onze voetballers, heb zélfs veel spannende wedstrijden gezien tegen Vitesse, Willem II, Twente en Utrecht, waarin wij niet minder waren, maar toch niet met 3 punten afsloten door veelal domme pech óf een zwakke VAR....Sparta uit de tweede helft was zeker erg matig, dat kan ook gebeuren, maar ik weet zeker, dat onze jongens er zondagavond tegen AZ Alkmaar zeker weer zullen staan! En ik hoop, dat onze supporters al hun energie gaan stoppen in het steunen van hun club i.p.v. het afbranden van de technische staf óf spelers! Kop d'r veur FORZA FC GRUNN! 

A Matter of Honor19-10-2021 om 19:14

Zeker weer met jouw standaard uitslag 2-3 of toch 3-2, nou ik hou het maar op 0-4 maar zullen zien..

Nachtwacht19-10-2021 om 19:50

Het gaat niet om het eredivisie-niveau niet aankunnen. Ik zou andere keuzes maken. Ik vind dat er een hele talentvolle selectie staat, met daaronder nog eens een laag talentvolle spelers. De club heeft in dat opzicht echt solide beleid. Maar ik maak me wel zorgen om het soort voetbal dat we al seizoenen voorgeschoteld krijgen. Tuurlijke mooie klassering vorig seizoen, maar het gaat ook om de hut volspelen.  

20-10-2021 om 19:49

@ Herman Badkuip

Ik heb jarenlang, en bij veel trainers, de verrichtingen van de FC op de voet gevolgd...en ik denk niet de oplossing voor de huidige situatie in het lopende seizoen "te weten", en ook zoek ik nog steeds aanknopingspunten voor een herstel van het team en uiteindelijk het binnenhalen van de nodige punten in de competitie... 

Wel is mij deze week/weken  een aantal zaken opgevallen:

* Buys heeft voor het eerst niet meer zijn mantra ("het gaat erom waar wij in mei staan op de ranglijst") gebruikt, maar een veel omineuzere tekst:  "inpassen kost tijd, misschien wel tot het einde seizoen"

* Buys heeft zijn onvrede over het vetoonde spel in de tweede helft tegen Sparta ..min of meer benoemd als gebrek aan inzet en teamgeest en miste de overtuiging bij enkele spelers om hun taken goed uit te voeren.

* Buys benoemde spelers (die dit wel goed doen), gebruikt het machtswoord: eist ook wat van de spelers (voor de camera in de nabeschouwing ):  "er zijn drie oplossingen: ..."die spelers laten in t vervolg beter zien/ als de spelers mij niet willen als trainer dan hoor ik dat/ als ze niet willen (luisteren) dan passeer ik ze"

 

Ik hoop ( voor Danny Buys, en voor de FC G Supporters ) dat dit iets teweeg kan gaan brengen.. we hebben bij andere clubs in het recente verleden gezien dat er soms 6 - 8  wedstrijden afgerijselijk slecht werd gespeeld...en dat uiteindelijk een andere trainer de ommekeer moest bewerkstelligen...Feyenoord ( met Advocaat ) is hier een voorbeeld van geweest. emoties hebben zo hun grenzen, en corona en onhandellbare supporters hebben het er niet makkelijker op gemaakt.

 Wel concludeer ik dat het niet "alleen "schuld" is van Fledderus of Gudde vanwege het gevoerde spelersbeleid en toekomste ambities voor de club , maar dat zij wel op dit moment mede de oorzaak zijn van toenemende druk/verwachtingspatroon  op FC G -trainers Buys, Poldervaart en Arts,  en -met hun streven door te dringen tot een hoge subtop-club plaatsing, en daarmee opportuun hiermee toch voor de muziek uit te lopen : "Samen naar de Grote Markt, of spelerswaarde creëren op het veld", met tot bijna cult-held geroemde Technische man MJ Fledderus .... of door juist te zwijgen van de driekoppige directie op momenten dat je daadkracht en verantwoording verwacht...dat wordt niet met supporters gedeeld, dat dan weer wel !

Nog meer bikkelen en opstootjes  in de wedstrijd, daar  hebben we de spelers niet voor;  nog meer schuiven per wedstrijd met spelersposities en al dan niet begrijpelijke systemen en taken, dat lijkt mij ook niet slim voor het rendement  en om impopulaire maatregelen te nemen zoals nieuwe TS aanstellen of andere spelers opstellen, kan soms nodig worden,  als het niet snel beter gaat...zeg na eerste seizoenshelft/ december .

 Ik wens de club alle goeds toe:  als het helpt met mijn voorspelling van de uitslag:  FC Groningen-AZ :  2 - 2

 

 

Herman Badkuip21-10-2021 om 11:03

Sterk verhaal hoor Kees, kan voor een groot deel met jou meegaan! Laten we de komende tien wedstrijden tot de winterstop, vanaf zondag 24-10 AZ thuis t/m dinsdag 21-12 AZ uit, nog maar even afwachten.....Misschien keert 't tij ten goede? Mijn voorspelling voor a.s. zondag is iets positiever  3-1 thuisoverwinning voor FCG! 

b.raatjes196622-10-2021 om 19:58

. Ik ben het eens we moeten het met elkaar doen Danny buijs is een goede trainer de elftal moet opstaan ze weten wat van ze gevraagd worden ze moeten hun taak beter uitvoeren en Danny buijs verteld duidelijk wat hij vraagt van spelers wat hij voor ze verlangd

b.raatjes196622-10-2021 om 19:58

. Ik ben het eens we moeten het met elkaar doen Danny buijs is een goede trainer de elftal moet opstaan ze weten wat van ze gevraagd worden ze moeten hun taak beter uitvoeren en Danny buijs verteld duidelijk wat hij vraagt van spelers wat hij voor ze verlangd

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!