Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen houdt punt over na een zwaar bevochten wedstrijd

Door Redactie 12 reacties

De wedstrijd is zojuist geëindigd in 1-1. FC Groningen was voortvarend begonnen en kwam in de 8e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ngonge. Het had nog mooier kunnen zijn toen de Leeuw FC op 2-0 voorsprong schoot, maar tot onze grote verbazing werd de treffer afgekeurd. Na de pauze hadden de tukkers het betere van het spel en kwamen een kwartier voor tijd door een misverstand tussen Dammers en Leeuwenburgh op 1-1. Doelman Leeuwenburgh onderscheidde zich met een paar goede reddingen en had daarbij het geluk dat een bal niet onder - maar tegen de lat werd gekopt. Aanvaller Mortensen debuteerde in de extra tijd.

eerste helft
Jubilaris seizoenkaarhouder John Ploeg die inmiddels vijftig jaar kaarthouder is, mocht het eerste fluitsignaal geven voor de aftrap. De regen viel gestaag neer, het veld was zwaar. De eerste mogelijkheid kwam al snel voor de Leeuw met een kopbal in de handen van Unnerstall. Niet veel later een redding van de doelman op een knal van Suslov. Na drie corners (op verschillende momenten) en veel druk schoot Ngonge FC Groningen via de onderkant bij de kruising op voorsprong. Het voorbereidend werk kwam van een zeer gedreven spelende Suslov die een voorzet gaf waarna de bal half werd weggewerkt met Ngonge als eindstation. 

De gasten begonnen daarna meer aan te zetten. Limnios bediende Pröpper die hoog en naast het doel van Leeuwenburgh schoot. In een andere situatie schoot Pröpper van afstand nipt naast. De gasten kenden een sterkere fase. Vanuit een counter werd de Leeuw in stelling gebracht en scoorde de 2-0. Het doelpunt werd afgekeurd, een dwaling! Pröpper die zich in duel met de Leeuw ervoor gooide, en niet door de Leeuw ten val was gebracht, werd met notabene de goedkeuring van de VAR beloond voor zijn eigen valpartij... 

Groningen begon wederom (net als het openingskwartier) meer initiatief te tonen en nam de controle over. Na ruim een half uur kreeg de Leeuw op aangeven van Strand Larsen een schietkans dat werd gestopt door Unnerstall. Tussen de bedrijven door probeerden de tukkers er doorheen te komen maar achterin werd er robuust geduelleerd en weggewerkt. Op slag van rust raakte de arm van Ngonge ongelukkig in duel met Sadilek diens voorhoofd. Sadilek hield er een bebloed voorhoofd aan over en moest naar de kant om zich te laten hechten.

tweede helft
De hervatting begon in ongewijzigde samenstellingen. Over en weer waren er pittige duels en een gele kaart voor van Hintum. De gasten probeerden het initiatief over te nemen. Daarentegen scoorde de Leeuw onverwacht opnieuw maar ook nu ging het groen-wit feest niet door en deze beslissing was wel begrijpelijk. De bal die onderweg was naar de Leeuw, had de arm van Ngonge getoucheerd. In het doelgebied van Groningen schoot Vlap hoog over. Abraham werd gewisseld voor Kalley. 

De tukkers die het betere van het spel hadden waren na ruim een uur dichtbij de gelijkmaker. Leeuwenburgh bood uitstekend redding op de kopbal van Pröpper. De druk op Grunn hield aan met diverse hoekschoppen tot gevolg. Een misverstand tussen Dammers en Leeuwenburgh leidde de 1-1 in met invaller Ugalde die het cadeautje wist te verzilveren..

Postema die net was ingevallen voor Strand Larsen werd onderuitgehaald door Everink hetgeen de verdediger prompt op geel kwam te staan. Een vrije trap van Suslov raakte de buitenkant van de paal. 

Het spelbeeld verplaatste zich over en weer. In de slotfase leek Misidjan te gaan scoren maar voorkwam Leeuwenburg de 1-2. Direct daarna kopte Cleoniese op de lat. Daar kwam FC Groningen heel goed weg.

De extra tijd was vijf minuten. Mortensen mocht zijn debuut maken.

Scheidsrechter van de Kerkhof mag terugkijken op een matig optreden die niet alleen FC Groningen ten onrechte een doelpunt onthield, en vaak erg mild was met de kaarten voor overtredingen van de bezoekers...

Voor de Trots van het Noorden is de interland break begonnen. De eerstkomende wedstrijd is over 14 dagen uit tegen Sparta Rotterdam. 

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, van Hintum, Dammers, El Hankouri, Suslov, Dankerlui, De Leeuw, Ngonge, Larsen, Abraham

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Everink, Pröpper, Hilgers, Brama, Sadílek, Vlap, Zerrouki, Rots, van Wolfswinkel, Limnios  

Reacties:
Marco01-10-2021 om 22:27

Opnieuw een wanvertoning van de VAR en scheidsrechter.  Gelukkig liet het publiek en spelers zich niet provoceren door de KNVB.

Arbitrage snel vergeten. Groningen speelde goed en 3x gescoord. Tegendoelpunt kwam door een domme onervaren actie van een aanvaller die zich laat vallen, hierdoor organisatie weg. Volgende keer doorvoetballen ipv vrije trap willen verdienen voor eigen 16. Groningen kwam op het slot nog goed weg omdat de voorzet er niet uit werd gehaald. Leeuwenburgh heeft uiteindelijk punt binnengehaald. 

Nachtwacht01-10-2021 om 22:30

Ik heb genoten... Wat een strijd en wat een passie. Jammer dat die niet beloond zijn.

Suslov heeft een hoop puin geruimd. Leeuwenburgh, die afgelopen weken wat kritiek kreeg stond er toen hij er moest staan.

 

De wissel van Abraham vond ik wel jammer... Ik had hem laten staan. Kalley voor van Hintum (ivm snelheid en de gele kaart)

marcelfcg02-10-2021 om 08:49

Ik roep ook al weken dat Abraham erin moet ipv Joosten. Maar in deze wedstrijd zag ik wel waarom Buijs vermoedelijk aan hem twijfelt. Aanvallen in orde, maar hij kan werkelijk voor geen meter verdedigen. Is fysiek veel te licht (vergelijk eens met Suslov) en werd meerdere keren kinderlijk eenvoudig voorbijgelopen.

 

appie happie01-10-2021 om 22:34

Strijd,passie met het hart spelen,dat willen we..en dat is gebeurd.

Jammer geen 3 punten,maar als de FC dit zo door trekt kont het wel goed hoor.

Wel jammer dat Buijs op het eind toch weer te veel op de verdediging wil spelen..maar oke..tis maar een spelletje..toch!!

 

Eigenlijk moet de knvb onze fc 4 punten in meerdering brengen,wegens wanprestatie van de " leiding"..

Herman Badkuip01-10-2021 om 23:02

Heb echt genoten van een enerverende wedstrijd tussen twee teams, die met veel strijd het publiek flink vermaakt hebben! Jammer dat de VAR vanavond weer blunderde en niet ingreep bij het eerste doelpunt van Michael de Leeuw. Blijf vertrouwen houden in dit aanvallende FCG en weet zeker dat de punten na de interlandbreak gaan komen! Vond keeper Peter Leeuwenbergh en Tomas Suslov erg sterk in deze thuiswedstrijd! Ook een geweldige goal van de flegmatieke Cyril  Ngonge. 

Bombarda779101-10-2021 om 23:19

Nou beste forumleden, pak de fles azijn er maar bij en ik ben benieuwd naar jullie nieuwe wekelijkse lading kritiek! 

marcelfcg02-10-2021 om 08:51

Jij bent de enige met een zure reactie tot nu toe volgens mij.

alexvl02-10-2021 om 09:52

Prima vechtlust van de spelers.
1e goal van de Leeuw onterecht afgekeurd, 2e terecht afgekeurd.
Bij 2-0 is t heel andere wedstrijd, uiteindelijk nog goed weggekomen.

Punt van kritiek heb ik wel;
Buijs begint op Schmidt te lijken, snap niks van zijn wissels.
Spelers zelf ook niet volgens mij.
Groningen had Twente onder controle, Buijs wisselt en wedstrijd kantelt meteen.

Verder vind ik Postema nog niet rijp voor eredivisie

Er zullen mensen het met me eens zijn en mensen zullen t oneens zijn.

Maar laat de bakken stront aub bij jezelf.

Kevin02-10-2021 om 10:25

Ik ben het met je eens. Ik vind Postema nog te licht voor de Eredivisie. Met zijn strijdlust maakt hij wat goed, maar het is duidelijk te zien dat hij niet klaar is voor Eredivisieniveau. 

Over de wissels heb ik vooral het idee dat het elftal bij elke wissel minder wordt. Heeft in mijn ogen te maken met de kwaliteit die op de bank zit. We hebben jammer genoeg geen bank á la Ajax waar een elftal op vijf plekken gewisseld kan worden en er nog steeds een goed elftal staat...

Je kan ze inderdaad nooit verwijten dat ze niet vechten voor elke meter. De 1-1 was, op basis van het veldspel, uiteindelijk verdiend.

BROMBEER02-10-2021 om 10:05

Een schitterende wedstrijd gezien met passie en strijd. Misschien niet het beste voetbal van de laatste jaren, maar zeker wel het leukste voetbal. Waarbij wel duidelijk is geworden dat zowel abraham  als postema nog veel te licht zijn voor de eredivisie.  

Marco02-10-2021 om 10:21

Vind dat Abraham en Postema prima mee kunnen. Ze staan aan het begin van hun carrière en moeten vlieguren maken. Abraham betaalde dat vorig jaar al gelijk terug met doelpunten. Als de kwaliteiten van Postema wat slimmer in het veld benut gaan worden, kan hij ook een Fernando Torres worden. Wordt hij slim de diepte ingestuurd zoals tegen Cambuur dan is hij voor een eredivisie verdediger nu al niet meer te stoppen. Ook Larsen heeft tegen Twente, Vitesse, Ajax, WIi en HV geen bruikbare bal in de 16 gehad, zonde.. De Leeuw werd nu 2x gezocht en goed aangespeeld, dan zie je gelijk zijn kwaliteiten. Tegen Cambuur en PSV liep hij er ook verloren bij. 

Herman Badkuip02-10-2021 om 11:09

Vind ‘t erg lastig om Romano Postema en Paulos Abraham na een paar invalbeurten en een enkele basisplaats echt goed te beoordelen ....Volgens mij moeten ze nog vaker de kans krijgen om zich te laten zien. Gisteravond was de bank van FC Groningen matig bezet, vooral ook omdat een aantal spelers geblesseerd waren of nog niet sterk genoeg waren om ingezet te worden. Over twee weken, na de interlandbreak, zal er een ander FC Groningen tegen Sparta in het veld staan. En zullen er sterke wisselspelers op de bank naast trainer Danny Buijs zitten! 

Hofman04-10-2021 om 14:29

Abraham is veel te soft en lijkt weinig vertrouwen te hebben in zichzelf maar wat niet is kan nog komen, leert het verleden.  De leeuw was goed bezig, Leuke wedstrijd.   scheidsrechter/VAR wederom.........wat een drama!  

Johan04-10-2021 om 22:13

Nou gewoon opstellen want heeft 2 miljoen gekost. Met op de bank zitten zien we niks van die 2 miljoen terug. Var etc is idd om te janken. Scheidsrechterskorps wordt er niet beter op.  Wordt wel tijd dat we punten gaan pakken. Iedereen was lovend over de transferperiode en men schuift nu alles in de schoenen van Buijs. Ben echter van mening dat zn opstellingen best logisch zijn. Niet al zn wissels zijn logisch maar goed geen verkeerde trainer voor ons. Over Fledderus hoor ik weinig. Doet ook niet alles verkeerd maar ook zeker niet alles goed..... Balker, Dankerlui, Joosten, Duarte (veel te duur), Abraham, terughalen Te Wierik (valt mij ook tegen) kan ik ni niet bepaalt fantastische aankopen noemen tot nu toe. Kan nog veranderen bij een paar maar een beetje kritisch zijn mag ook. 2 miljoen voor een wissel vind ik wanbeleid evenals 1 miljoen voor een wissel van Sparta.

Herman Badkuip05-10-2021 om 14:56

Nieuwe spelers halen blijft altijd lastig Johan.....we hebben 't een aantal jaar geleden met Alexander Sörloth gezien! Bij FC Groningen in een korte tijd een middelmatige speler, bij zijn volgende clubs én in het nationale elftal ging hij aan de lopende band scoren. We moeten onze nieuwe spelers écht de tijd geven én niet té snel afbranden.....Sommigen hebben veel tijd nodig om te acclimatiseren en aan het spel/medespelers te wennen. Komt volgens mij met de meeste gehaalde spelers best wel goed hoor. Had zelf ook moeite met het spel van Wessel Dammers, maar die speelt de laatste weken ook sterker. Zie in hem nog wel een verdedigende middenvelder als Mike te Wierik weer terug is als centrale verdediger. Ben ook benieuwd naar Radinio Balker, misschien speelt hij na de winterstop wel samen met Nana Kasanwirjo als centraal duo achterin. Ook Paulos Abraham, Laros Duarte, Delaho Irandust en Yahya Kalley hebben meer tijd nodig. En dan hebben we nog Mortensen en Tounekti voor de voorhoede, daar verwacht ik ook nog veel van. Geef Buijs/Poldervaart nog de tijd, na de winterstop gaan we écht vlammen! Al ben ik niet ontevreden met de wedstrijdinstelling van de eerste 8 wedstrijden hoor....de meeste spelers gaan er écht voor, volop in de strijd. Zeker met het enthousiaste publiek er achter gaan we nog mooie momenten beleven met FCG! Hoop dat het spitsenkoppel Strand Larsen/de Leeuw blijft, Jörgen als bliksemafleider en Michael als hangende spits gaan voor veel goals zorgen. 

Steve Goble05-10-2021 om 18:53

Goed stuk Herman! 

Pietjepal06-10-2021 om 02:24

Kalley is voor mij ook absolute top voor Groningen. Ben zeer tevreden over "naar kunnen" spelen van de selectie. Nu al zo goed, het kan alleen maar beter worden. Ingespeeld, tactiek helder, voortaan ook resultaten, kan niet anders. Hooguit nog 2 zeperds, maar ik denk dat resultaten volgende wedstrijden al daar zijn. Gewoon te sterke selectie, met redelijke leiding. 

Steve Goble06-10-2021 om 12:01

Redelijke leiding? We mogen onze handen dichtknijpen met deze mannen! Denk dat er maar weinig teams in de eredivisie spelen met een betere leiding. Ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten gaat afwerpen.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!