Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest onnodig in Zwolle

Door Redactie 13 reacties

Een basisdebuut voor Miguel die kan terugkijken op een goede wedstrijd en aan het einde van het seizoen vertrekt. Een wedstrijd die eindigde in een 1-0 nederlaag, eentje om snel te vergeten. In de eerste helft waren de Zwollenaren wat meer te vinden op de speelhelft van FC. Na de pauze waren de rollen meer omgedraaid. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Een wegwerkende bal richting achterlijn van Miguel werd ongelukkig door de inkomende Itakura die een sliding had ingezet, in eigen doel gewerkt.

 

eerste helft
Beide ploegen combineerden erop los, zonder dat dit kansen opleverde. In de twaalfde minuut een doelpoging van Snieder die naast schoot. Kort daarna kopte Tedic naast.

Een vrije trap van El Messaoudi werd ruim over het Zwolse doel geknald. Aan de andere kant van het veld bokste Padt een corner weg en reageerde attent op de rebound. Aanvallend hield het weinig over bij FC. Een spaarzame schietkans voor El Messaoudi ging wederom ruim over het doel van Mous.

Opmerkelijk was de opzichtige overtreding van Doue die gemaakt werd op El Hankouri. Normaal gesproken een vrije trap voor FC op een aantrekkleijke plaats, leidsman Martens liet doorspelen. Trainer Buijs kreeg een gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Voor de rest viel er weinig te beleven en leek de wedstrijd af te koersen op een puntendeling.

tweede helft
El Hankouri leek hard op weg naar de openingstreffer maar schoof de bal diagonaal nipt langs de tweede paal. El Hankouri en El Messaoudi werden naar de kant gehaald voor Schreck en Lundqvist. 

In de 69e minuut kwam er een goede voorzet van Schreck op Strand Larsen. De Noor werd binnen de zestien behoorlijk vastgehouden, kwam daarbij ten val en claimde een penalty. Eerder claimde de spits ook een strafschop. Het spel mocht door...

Abraham en Dallinga maakten het slotkwartier vol voor Strand Larsen en Suslov. In de 80e minuut viel uit het niets de 1-0 voor Zwolle. Een voorzet van Pherei werd in duel tussen Resa en Miguel door Itakura in het eigen doel gewerkt. Kort daarna was van Duinen dichtbij de 2-0, Padt verrichtte redding. 

FC Groningen was vanmiddag niet in staat de achterstand om te buigen en incasseerde geheel onnodig de twaalfde nederlaag van dit seizoen dat nu ten einde is. Toch mag het nu al terugkijken op een prima seizoen met als eindpositie plek 7. Aankomende woensdag wacht de play off wedstrijd in en tegen FC Utrecht.

De andere wedstrijd gaat tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Opstelling PEC Zwolle: Mous, van de Belt, Nakayama, Paal, Doue, Strieder, Manuel, Clement, Pherai, Tedic, Misidjan               

Opstelling FC Groningen: Padt, Miguel,Itakura, D van Kaam, Leal, Matusiwa,Suslov, El Messaoudi, Joosten, Larsen, El Hankouri      

Reacties:
A Matter of Honor16-05-2021 om 18:06

Nog  een wedstrijdje tegen FC-Utrecht en dan allemaal maar op vakantie. Hebben met dit elftal toch niets te zoeken in Europa...........dus......richten op het volgende seizoen en dan hopelijk met publiek.op de tribunes.

 

 

 

Nachtwacht16-05-2021 om 18:09

"Toch mag het nu al terugkijken op een prima seizoen met als eindpositie plek 7"... 

Eens, cijfermatig heeft het team een goed seizoen gedraaid, maar toch blijft het idee van doodsaaie wedstrijden een beetje hangen. Hinken op twee gedachten en ook een probleem van de laatste jaren (wie de trainer ook was). 

Ik hoop dat de club koers wijzigt en dat we komende jaar weer wat frivoler spel kunnen zien

 

appie happie16-05-2021 om 18:18

Nou ik denk dat deFC gaat verrassen woensdag.( vandaag was geen maatstaf)

We verdedigen goed,geven weinig weg.Utrecht is slordig met hun kansen.

Robben er weer bij de normale achterhoede..nee ik zie zeker kansen.

 

Verwacht zaterdag  fcg- sparta

 

 

Pietjepal16-05-2021 om 18:29

Ik vind het allemaal wel prima. Tevreden over dit seizoen en hopelijk volgend seizoen eenzelfde of betere lijn oppakken. Zal weer veel van transfers afhangen. Maar zeer tevreden over de algemene inzet afgelopen jaar, echte strijders, om weer trots op te zijn. Robben nog een seizoen zou geweldig zijn.

 

Marco16-05-2021 om 18:35

Groningen wilde krachten sparen voor de wedstrijd van woensdag. Dat is een verstandige keuze.

Woensdag vol voor de overwinning gaan. 

marcelfcg16-05-2021 om 19:01

Dat lijkt mij ook. En de jonge spelers die zich vandaag mochten bewijzen hebben aangetoond terecht op de bank te zitten. 

Andries16-05-2021 om 18:46

Er gaan stemmen rond van wat een geweldig seizoen.

Nooit zoveel punten gehaald.

Dat zijn de punt kijkers die dat zeggen.

Kijken niet naar voetbal, maar naar punten.

Nu, als ik naar de FC kijk zie ik spelers met een bal.

Ik zie geen punten.

De FC heeft ondanks de vele record punten voetballend niets laten zien.

Buijs is een punten man.

Ik heb het nu ziet over zijn verbeterpunten.

Punten op de ranglijst.

Het was vandaag huilen met de pet op.

Matusiwa had een goede wedstrijd gezien.

Hij vond dat de ploeg steeds beter gaat spelen.

Met Robben is iedereen weer thuis.

Hoe zou het voetbal er uit zien zonder Buijs?

Dat weten wij pas als Buijs er uit geknikkerd wordt.

Zolang hij er is mag Robben niet vertrekken.

Wat is Buijs zonder Robben.

Wat is Robben zonder Buijs.

Allemaal vragen die een op een antwoord wachten.

Ik heb een Buijs trauma.

Kan niet tegen zijn zgn. logische voetbal expertise.

Om de talenten door te onwikkelen heb je een andere trainer nodig.

Strand Larsen, Abraham, waar blijven zij.

Het zijn liliput voetballers geworden.

Er komt niets uit.

Zij zitten in de Buijs put.

En zakken steeds dieper weg.

Buijs is een talenten vernietiger.

Schreck zit al een hele tijd in de put.

Talentvolle Miguel kan vertrekken.

Wat is die Buijs een talenten verprutser.

De grote Buijs wie krijgt hem klein.

Hij was al een koekenbakker,

En nu bakt hij ook pannekoeken.

  

 

Cantona16-05-2021 om 19:07

Normaal vindt ik jouw rijmelarij maar niks maar vandaag ben ik het grotendeels met je eens.

Natuurlijk tellen de resultaten ,maar het oog wil ook wat en zeg nou zelf ,9 van de 10 keer is het spel niet om aan te gluren.

En helaas is dit al jaren zo....☹️

Groen hart16-05-2021 om 21:16

Goed geschreven 

Herman Badkuip16-05-2021 om 19:06

Ons FC Groningen gaat woensdagavond 19-5 FC Utrecht in de halve finale van de play-offs Europees voetbal verrassen met een ongekende wedstrijdinstelling. Het team met Arjen Robben in de basisopstelling zal tegen FC Utrecht niet afwachten, maar volop druk zetten op de zwakke verdediging van de Utrechters. Verwacht de Emmen-variant met 3 verdedigers [te Wierik-Itakura-van Hintum] en twee backwings [Dankerlui op rechts en el Hankouri op links] op het middenveld Matusiwa en el Messaoudi én voorin het beweeglijke drietal Robben, da Cruz en Abraham op het veld. Wordt een spannende wedstrijd met veel kansen over en weer, twee uitblinkende keepers en veel onnodige overtredingen....Uiteindelijk wordt het een verdiende 3-2 overwinning voor ons FC Groningen met doelpunten van Abraham, el Messaoudi én Robben. Daarna de finale zaterdag 22-5 in de Kuip tegen Feijenoord! 

appie happie16-05-2021 om 19:27

Nee Sparta.. en in stad.

Cantona16-05-2021 om 20:41

Ik hoop het

Fido16-05-2021 om 19:40

Met supporters,want ze willen er een test event van maken.

Hadden ze nou gewonnen dan hadden we mss thuis supporters erbij kunnen hebben

Stadjer8116-05-2021 om 20:57

Zonde. Ten eerste kun je 6e worden omdat Utrecht PSV ontvangt (dat het 1-1- zou worden wisten ze nog niet), ten tweede de winstpremie, ten derde thuisvoordeel in de playoffs. En dan nog het goede gevoel dat je meeneemt naar die playoffs in plaats van zo zwak spelen en verliezen van zo'n matige ploeg. Er stond weinig nog op het spel de laatste weken, waarom niet gewoon vrijuit laten spelen. Ik denk dat het tegen Emmen lukte omdat Robben toen de lijnen uitzette, die bleef ook na 3-0 pushen om voor meer te gaan. Toevallig is het anders wel, dat was de enige goede wedstrijd in weet ik hoe lange tijd. De ploeg had net 3 keer op rij verloren en Emmen verkeerde in topvorm (wat ze vandaag ook weer lieten zien).

Fan op afstand16-05-2021 om 21:06

Laat mij woensdag graag positief verassen. Echter heb ik er een hard hoofd in. En met ons budget, smalle selectie, kwaliteit van de selectie en alle ins en outs aangaande spelers deze zomer, zowel transfers als vertegenwoordigers nationale teams hoop ik ergens dat het mislukt. Volgens mij heeft de FC wel andere prioriteiten deze zomer. En het is leuk voor de naamsbekendheid en wat extra gelden maar die wegen in mijn visie niet op tegen de "nadelen" van deelname.

Groen hart16-05-2021 om 21:14

Seizoen is over ondanks de 6de plaats waar ik vooraf had getekend vind ik het voetbal saai en vele wedstrijden niet om aan te zien.

Tegen Utrecht maken we een kans maar Feyenoord is een maatje te groot .

het blijft ontbreken aan een creatieve middenvelder. Ook kan Larsen mij niet overtuigen, hoop echt dat de Leeuw zijn vorm vasthoudt en we eindelijk weer een spits krijgen .

campesino16-05-2021 om 21:32

Snap niet dat iemand zich druk kan maken om oefenpotje van vandaag. Leuk voor wat jeugdspelers om hun debuut te maken. 

alisan17-05-2021 om 03:59

Ik vind de tendens wel heel negatief. Strand Larsen zit er al een tijdje doorheen. Die heeft een pauze nodig om komend seizoen te vlammen. Van Abraham kun je nu geen wonderen verwachten. Die is nog te licht voor het grote werk. Maar bepaalde spelers hebben zich prima ontwikkeld. Zoals Mo El Hankouri, die op dit forum vaak is vervloekt. Maar hij heeft keihard gewerkt en heeft zich opgewerkt tot een belangrijke speler. Soms vergeten we wel eens dat we FC Groningen zijn en geen Ajax of PSV. En we hebben geen geldschieter die jaarlijks  met geld strooit. En in de Buijs-kritiek kan ik me ook niet vinden. Wat moet hij dan doen; de poort opengooien? De wedstrijd tegen PEC was geen goede graadmeter. Een soort van FC Groningen 1,5, waarbij duidelijk is geworden dat verschillende spelers (nog) tekort komen. Ik heb vertrouwen in woensdag en als we verliezen, dan moeten we daar niet moeilijk over doen. Kijk maar eens naar alle namen in de selectie van Utrecht. Misschien toch maar eens een suikeroompje zoeken? 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!