Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt gelijk tegen AZ en plaatst zich voor de Play Offs

Door Redactie 23 reacties

De wedstrijd is geëindigd in 0-0. Door dit resultaat is de Trots van het Noorden verzekerd van de nacompetitie. Daarentegen kan AZ de aspiraties om Champions League te spelen voorlopig op een lager pitje zetten.

eerste helft
De eerste mogelijkheid was voor AZ na een verkeerde inspeelbal van te Wierik. De gasten trokken het initiatief meer naar zich toe op zoek naar een opening. In de elfde minuut een overtreding van Van Hintum op Aboukhlal waarbij de verdediger niet mocht klagen dat een kaart uitbleef. De vrije trap van Koopmeiners vloog via Padt op de paal en lat en kon worden weggewerkt.

De gasten behielden het betere van het spel. Een schot van Karlsson vloog voorlangs. Na een klein half uur een vrije trap voor FC op een aantrekkeljke plek. Lundqvist schoot naast.

Een paar minuten later mocht Da Cruz aanleggen voor een vrije trap maar mikte ruimer naast het doel van Bizot. Ondertussen stond PSV voor tegen PEC Zwolle, waardoor het spel van AZ minder urgentie kreeg. Het tempo ging omlaag. Op slag van rust was er een mogelijkheid voor Aboukhlal die een voorzet verkeerd met het hoofd raakte.

tweede helft
Beide teams gingen ongewijzigd verder. De Alkmaarders behielden het betere van het spel maar tot kansen leidde dit niet. In de 57e minuut was er een grote kans voor FC. El Hankouri slalomde door de AZ defensie en gaf de bal voor op El Messaoudi die ruim over het doel schoot.

Na een ruim uur verving Strand Larsen Abraham. In de 70e minuut een vrije trap voor FC. Deze werd prima voor het doel gebracht door Lundqvist, een omhaal van El Hankouri werd voor de doellijn weggewerkt. Padt onderging een blessurebehandeling, trainer Buijs praatte tussentijds zijn manschappen bij.

Van Hintum (die geel pakte na een tackle op Stengs en geschorst is tegen PEC Zwolle) haalde een gevaarlijke voorzet van Wijndal eruit. Robben maakte de laatste 10 minuten vol voor Da Cruz. Een schietkans voor Stengs ging naast. De Alkmaarders gingen meer druk zetten en probeerden een doelpunt te forceren. Padt pareerde een knal van Stengs.

Er kwamen vijf minuten bij. Strand Larsen leek iets te hebben verrekt bij een doelpoging maar kon door. In de laatste minuut kreeg AZ twee hoekschoppen maar Groningen bleef overeind. Aankomende zondag gaat FC op bezoek bij PEC Zwolle. Daarna zit de reguliere competitie erop.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, van Hintum, Da Cruz, Lundqvist, El Messaoudi, Matusiwa, El Hankouri, Abraham               

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Clasie, Martins Indi, Wijndal, Midtsjö, Gudmundsson, Koopmeiners, Stengs, Aboukhlal, Karlsson       

Reacties:
Marco13-05-2021 om 16:57

Met het Buijs antibiotica voetbal AZ lam gelegd. Gelukkig geen publiek, lijkt op het vd Looi resultaat voetbal. 

Eerste halfuur teveel domme fouten waardoor AZ gevaarlijk werd. Te Wierik die 2x de bal inlevert, Van Hintem die een vrije trap weggeeft. Zo werden bij Vitesse uit in de play offs uitgeschakeld.

La Cruz wordt gevaarlijk als hij door het midden wordt weggestoken. Dit is 0 keer geprobeerd. 

Tweede helft ging het iets beter. Uiteindelijk zonder kleerscheuren resultaat gehaald, tegen teleurstellend AZ.

Bij winst tegen Zwolle, kans op plek 6. Wanneer Sparta Tegen Feijenoord komt, zelfs kans op 2 thuiswedstrijd in de play offs. 

 

13-05-2021 om 17:35

hoho... moet nog wel even gebeuren he... Maar dit gelijkspel smaakt naar een overwinning... Minder dominant als tegen Emmen ( 0-4 , weet je nog? ) maar het accent lag deze wedstrijd op middenveld en controleurs... Opvallend dat er de eerste 25 minuten toch wat paniek was...we werden toen weggespeeld op het middenvelkd.  daarna en in de tweede helft zag je bij de Alkmaarderzs de hoop op een overwiunning vervliegen... overal, bij iedere aandrang tot de 16 meter stond er een groen-withemd te verdedigen

Positief: Abraham was zowel verdedigend als in de aanval goed inde zone, en Matusiwa vooral lijkt weer terug in vorm te komen.  Volgende wedstrijd tegen PEC is  v. Hintum EN Ter Wierik geschorst..moet op te lossen zijn tegen een mindere ploeg als PEC-Zwolle

We zijn wel weer terug bij de Buys-tactiek.  mooi dat we NU  11 punten boven SC Heerenveen staan ... En Padt op de schouders...pfff moet je wel effe bèuren !

...de rest zien we later wel

Nachtwacht13-05-2021 om 19:30

Dit seizoen niet van AZ verloren... kon minder

Andries13-05-2021 om 20:10

Padt is nog niet weg.

Als de FC op 19 mei de halve finale play-offs speelt, kan het zijn dat, dat een thuiswedstrijd is.

De kans is klein.

Dan moet de FC van Zwolle winnen en Utrecht zijn wedstrijd verliezen.

Als het toch gebeurd, wordt Padt opnieuw gehuldigd.

Zou wat zijn.

Twee keer feest voor Padt.

Dan de finale.

Weer een thuiswedstrijd.

Padt wordt voor de derde keer gehuldigd.

Het houdt niet op. 

En nu wegwezen.

En niet met hangende pootjes terugkomen.

Dag Padt.

Het gaat je goed in Dracula land.

Laat je niet omhelsen daar.

Ze verslijten daar aan de lopende band keepers aan Dracula.

Dracula is de sponsor van Ludogoretz.

Je moet het zelf weten.

Padt het allerbeste.

Herman Badkuip13-05-2021 om 20:16

Vanmiddag een prima resultaat gehaald tegen een sterk AZ Alkmaar....wedstrijd met weinig hoogtepunten, geen van beide teams verdiende de overwinning. Wellicht dat wij zondag bij een overwinning tegen PEC Zwolle nog een 6e plek kunnen afdwingen, als FC Utrecht thuis verliest van PSV. Maar we spelen in elk geval in de eerste ronde van de playoffs tegen de Utrechters....en misschien na een overwinning in de finale in de Kuip tegen Feijenoord of ....Sparta/Heracles. Bart van Hintum en Mike te Wierik zijn zondag geschorst en kunnen zich alvast voorbereiden op de playoffs. Meer spelers van FCG zullen zondag rust krijgen om zich te sparen voor de halve finale play-offs tegen FC Utrecht. Misschien zien we onze Noorse keeper Bratveit voor ‘t eerst in het team. Arjen Robben doet zeker niet mee, van Kaam, Suslov, Joosten en Schreck zullen waarschijnlijk wel meespelen. Ben trots op de mannen van Danny Buijs, die toch maar mooi de playoffs hebben gehaald! 

Metworst14-05-2021 om 21:26

Ja zo kijk ik er ook tegenaan, wat betreft de wedstrijd.

En over zondag, laat de vervangers zich maar bewijzen. Alhoewel  Van Kaam en Suslov dat eigenlijk niet meer hoeven, die zijn wel goed doorgebroken en mogen nog een jeugddipje hebben. Schreck kan zich wel een keer goed bewijzen, maar dan moet hij wel op een plek gezet worden waar hij past.

Ben benieuwd  wie er in de achterhoede staan zondag. Te wierik, Dammers en v Hintum afwezig. 

Ko met leal, v Kaam en Dankerlui?

Thomas Portugal13-05-2021 om 23:58

Mooi resultaat maar oersaaie vertoning voor de neutrale toeschouwer. Het is je cluppie dus je kijkt. Ik had een 4-2 overwinning voor Groningen voorspeld op mijn Portugese toto formulier. Na vijf minuten, wist ik al wel dat ie 'm dat niet ging worden. Tegen PEC maar lekker een fantasie elftal neerzetten, met jonge spelers.

 

Pietjepal14-05-2021 om 08:52

Uhm Conference League? Ik moet er nog even aan wennen. Prachtig dat Robben erop wijst dat er maar 1 ding telt: winnen die play offs! Schitterend. Blij met m'n nr 10 shirt van dit seizoen. 

appie happie14-05-2021 om 11:48

Leuk extra wedstrijd(en)  die conf.cup hoeft van mij niet echt!!voorronde in juli...

Herman Badkuip14-05-2021 om 16:45

Tis wel een prijs Appie, staat toch mooi in de prijzenkast zo’n UEFA Conference Cup! En als je meedoet aan Europees voetbal is dat altijd een voordeel als je nieuwe spelers wil aantrekken....De voorronde-wedstrijden zijn ook een goede voorbereiding op de nieuwe Eredivisie-competitie! Beter als al die slappe wedstrijden tegen amateurclubs, die je met grote cijfers inmaakt....

Herman Badkuip14-05-2021 om 16:51

Potverdorrie....Arjen Robben niet in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Onbegrijpelijk, echt een gemiste kans van bondscoach Frank de Boer. Wel goed dat Weghorst, Timber en Gakpo er bij zijn! Ze hebben alleen onze geweldige doelman Sergio Padt over het hoofd gezien! Hij is toch niets minder dan Bizot of Stekelenburg....

appie happie14-05-2021 om 17:03

En geen Babel,gelukkig..

Metworst14-05-2021 om 21:13

, nou misschien gelukkig voor ons. Na een mooi eindtoernooi zou hij wellicht stoppem.

Nu zal hij het gevoel houden dat vanwege afgelopen seizoen nog niet klaar is en zo geen afscheid willen nemen, dan volgend seizoen maar met publiek op de tribunes. Iedereen wil Robben nog zien schitteren toch?

14-05-2021 om 20:38

ZONDAG  PecZwolle...  verwacht paar wissels halverwege, en heel weinig spektakel... misschien kleine overwinning ...en plaats 6 alsnog in de lijsten?   Helemaal zeker ben ik niet van (goed resultaat van) die twee POffs wedstrijden...het zal misschien tegen Utrecht nog kunnen, zeg in de verlenging, maar tegen Feyenoord zakken we door het moeras, vrees ik...

we'll see

Fan op afstand15-05-2021 om 08:17

Je moet je afvragen of je Europa wel in wilt. Met al die EK's binnenkort zullen er spelers uitvliegen om voor hun betreffend land te spelen. En wanneer komen zij terug?  En wanneer kunnen zij hun rust nemen? De rest van de selectie zal medio Juni weer in training moeten want de eerste wedstrijden voor de Conf. League staan gepland voor 23 July dacht ik. M.a.w. wordt weer een lang seizoen. Moeten nu al de nodige nieuwe aankopen inpassen, weten niet wie er vertrekt en nog bijkomt. Neem daarbij in ogenschouw dat we een redelijk smalle selectie hebben dus is het ook nog de vraag of je een representatief elftal op de been kunt krijgen. En de geschiedenis leert ons dat Nederlandse vertegenwoordigers die vroeg beginnen met Europees voetbal vaak niet eens de 2e ronde halen. En de meeste supporters zijn dan op vakantie. Dus waar doe je het dan voor is mijn vraag.

A Matter of Honor15-05-2021 om 10:24

Het is nog maar de vraag of we überhaupt deze zgn. Conference Leaque halen. Er moeten eerst nog 1 of mogelijk 2 wedstrijden gespeeld voordat je in aanmerking komt voor deze Leaque, dus maar afwachten hoe het met play offs gaat. Straks krijg je van FC-Utrecht een zeperd om de oren en dan is het gelijk afgelopen.

Marco15-05-2021 om 08:59

Volksfeest in de stad en provincie. Uitwedstrijd meegaan met de supporters is unieke gebeurtenis. Club in positieve flow. 

15-05-2021 om 09:37

Risicobeheer:  dat is wat FC Groningen doet, of anders gezegd: moet doen.  We kunnen niet om de feiten heen: een begrotingstekort; een moeilijke situatie als er basisspelers worden verkocht, en groei gedachten van de club (door de directie nog onder het hoofdkussen gestopt) die worden wel ( voor de lange termijn) in woorden beleden, maar het lijkt meer op een handelswinst op de korte termijn...waarmee mogelijk de FC G, sponsors en fans in een roes, en tijdelijk,  resultaat kunnen behalen.

Samen naar de Grote Markt is nog wat anders dan een sterk team. 

Maar vooruit: laten we maar kijken hoever we nu komen.  en of Matusiwa, Gudmundsson  en Itakura nog een jaar blijven.?.. ik denk dat dit namelijk voorwaarde nummer 1 is voor een goed seizoen 2021-2022

 

Alf15-05-2021 om 12:05

Itakura gaat hoe dan ook weg. Nana, die aardig tweebenig is, is gehaald voor zijn positie. Ik weet niet hoe gewild Gudmundsson is, maar hopelijk blijft hij. Azor zou er verstandig aan doen nog te blijven. Hij heeft de laatste maanden weinig gespeeld en ik vraag me af of hij echt zo'n grote stap vooruit kan maken bij een andere club. Hij is nog niet uitgeleerd bij de FC. Als het lukt om Europees te spelen dan verwacht ik wel dat hij blijft.

Voor Suslov zal veel interesse zijn. De vraag is even wat het beste moment is hem te verkopen.

15-05-2021 om 13:02

weet niet of jij heel dicht bij het vuur zit... maar over -nog een extra jaar -Itakura heb ik nog hoop

Nana zie ik voor op het middenveld spelen als controleur ... in plaats van Matusiwa? Suslov blijft zeker nog , schat ik in.. maar inderdaad:   is het geld nu het harst nodig,  en nieuwe aankopen?

val15-05-2021 om 14:38

"Alle doelstellingen zijn afgevinkt" kopte het Dagblad van het Noorden boven het verslag van de wedstrijd FCG-AZ en "Complimenten na gortdroge 0-0". Danny Buijs maakte zijn spelers een groot compliment voor de behaalde doelstellingen; minimaal 50 punten en deelname aan play-offs Europees voetbal. Hij gaf ook aan dat de spelers dit jaar een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt daarbij ook doelend op de lange periode van een hoge klassering. Aan de doelstelling dit jaar het publiek aantrekkelijker voetbal te bieden wordt geheel voorbij gegaan. Behoudens enkele wedstrijden is- opnieuw -hieraan niet voldaan. Hoewel er door FCG behoorlijk is geïnvesteerd in aanvallers is het kijkplezier nog ver te zoeken. Ook bij de opmerking over de ontwikkeling van spelers valt nogal wat te zeggen. Natuurlijk is de 7e plek goed te noemen, ook afgezet tegen de begroting van FCG in vergelijking met andere clubs. Met zijn opmerkingen tekent Buijs zijn gedrag als coach; het resultaat is heilig en hoe is niet/minder belangrijk. Zijn insteek is verdedigend en dit gaat ten koste van het spel en ook van de kwaliteiten van spelers. Diverse keren werd begonnen met de verkeerde taktiek en navenant de opstelling. Het gevolg was veelal een reparatie en het wisselen van spelers. Wat betreft de ontwikkeling van spelers is het beeld wisselvallig.; enkelen zoals El Hankouri, El Messaoudi, Gudmundson en Suslov hebben zich goed ontwikkeld. Anderen zoals Dankerlui, van Kaam, Dammers, Joosten en te Wierik presteren minder resp.teleurstellend. Het laatste heeft ook te maken met het verkeerd gebruiken van de spelers. Dankerlui voelt zich alleen goed in een aanvallende rol, van Kaam speelt te controlerend en te Wierik is alleen te gebruiken als CV-er en schiet opbouwend tekort. Het laatste geldt ook voor Dammers.

Opvallend is verder dat bij het plan "Samen naar de Grote Markt" er al enkele scheurtjes zichtbaar zijn. Fledderus heeft nog altijd zijn contract niet verlengd hoewel eerder werd aangegeven dat het een formaliteit zou zijn. Jeltema vertrekt als Hoofd Opleidingen en Arjen Robben zoekt in zijn herstel steun bij iemand buiten de (medische) staf. Hoezo het doel "meest fitte spelers van de eredivisie" .

TomOkker15-05-2021 om 16:10

Met nog deze kleine aanvulling, dat je met Ko je hart vasthoudt als hij een bal inspeelt. Dat is ook een reden waarom FCG er opbouwend weinig van bakt. Verder een prima evaluatie.

appie happie15-05-2021 om 18:51

Hij had iig een fijne pass op Abraham..de 4-0

Ollie Wollie15-05-2021 om 16:41

Bleh, val en Tom Okker, dat was zuur om te lezen.... nu heb ik goed bier nodig om de nare smaak weg te spoelen. Niet meer doen, alsjeblieft. En dan bedoel ik het tegen mezelf: niet meer lezen. Schrijf wat je wil, haha.

Bikkel 15-05-2021 om 16:47

Finale play offs halen en wat mij betreft een meer dan uitstekend seizoen!! Die voorronde Europa... weet niet of dat wat is... hele voorbereiding looot erdoor in de soep! En vaak zie je deze ploegen een slechte competitie draaien... wat mij betreft hoeft het niet!

15-05-2021 om 17:35

ik heb de laatste jaren, behalve die mooie maar verdiend verloren wedstrijd in Euroborg tegen O. Marseille,   steeds het gevoel gehad dat de leiding van de club helemaal niet meer zo blij was met die extra zomercompetitie, die wel heel veel extra's vraagt in de voorbereiding en opbouwperiode nieuwe seizoen voor een relatief kleine club als FC G,  ..en de KNVB beker.. niet meer over praten. Nu denk ik, zet alles in om de POffs te winnen, en we zien het vervolg deze zomer vanzelf..Alles voor de supporters !! . Over kansen in die die Confed- wedstrijden denk ik : beetje heztzelfde  zoals in de volksmond geldt:  "Komt ie - ? die gewenste liefdesrelatie , dan is het goed;  Komt ie niet dan is het ook goed "

Bikkel 16-05-2021 om 14:21

Zit ook weer wat in.... nou we gaan het beleven!!

Groen hart15-05-2021 om 17:48

Waar blijft het verslag?

#zwolle

Tomfcg15-05-2021 om 19:27

Door miscommunicatie is er iets niet goed gegaan achter de schermen. Er volgt een uitgebreid "matchday" artikel om 12 uur vanavond.

appie happie15-05-2021 om 19:55

Ook goed toch!! Jullie draaien overuren....woensdag alweer

Pietjepal15-05-2021 om 17:55

Play offs en Europa is leuk voor de bij. Mocht je het halen dan is er druk om dure aankopen te doen. Dat heeft in ons verleden veel gedraai in bochten opgeleverd met spelers die in de seizoenen erna zwaar voor de begroting bleken. Waardoor de club weer bijna kopje onder ging met meer hachelijke aan- en verkopen.

Alternatief is om het als extraatje te zien en als je met wat mazzel en gemak wat verder komt dan is het leuk voor de ontwikkeling van de spelers. 

15-05-2021 om 20:10

EN OOK voor de supporters ! (zie hierboven)

Herman Badkuip15-05-2021 om 20:54

Daarnet een heerlijke wedstrijd gezien....Superboeren de Graafschap thuis tegen Roda JC, die de Limburgers met 3-2 dikverdiend wonnen. Leuke voetballers bij Roda JC, met twee Groningse huurlingen  [keeper Jan Hoekstra en linksback Amir Absalem] als uitblinkers in de KKD-playoffs! Thijmen Goppel de supersnelle spits, scoorde twee goals, lijkt mij ook geen verkeerde voor FC Groningen....

Johan15-05-2021 om 21:19

Absalem is definitief weg. Goppel niet goed genoeg maar ieder zn mening

marcelfcg16-05-2021 om 08:01

Goppel is inderdaad pijlsnel en heeft er af en toe een goede wedstrijd tussen zitten maar heeft een veel te beperkte techniek.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!