Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen thuis tegen VVV

Door Tom Kuiper 15 reacties

Na het Europese geweld in de EL en de CL is het zaterdag de beurt aan FC Groningen om voor de derde keer uit vier wedstrijden drie punten binnen te slepen. VVV Venlo is de tegenstander, de club die het afgelopen weekend even liet schieten. Het is tevens tijd voor revanche want de ploeg uit Venlo wist vorig jaar in de Euroborg te winnen!

VVV Venlo

Het was het gesprek van de dag, zowel in binnen als buitenland; de 0-13 nederlaag tegen Ajax. Afijn, daar is genoeg over gezegd en geschreven. Afgelopen dinsdag won het elftal van Hans de Koning wel in het KNVB Beker toernooi van FC Den Bosch. Uitgerekend Romano Postema liet zien wat er zaterdag moet gebeuren. Hij scoorde twee keer in Venlo, tevens zijn eerste twee doelpunten in het betaalde voetbal!

FC Groningen

Na een goede vertoning in Sittard en een 1-3 overwinning(!) lijkt het erop dat FC Groningen met dezelfde elf spelers aan de aftrap gaat beginnen. Stefan Bleeker meldt op Twitter dat Danny Buijs nog niet met El Khayati heeft gesproken. Fledderus heeft wel aangegeven open te staan voor een gesprek. Waarom Danny Buijs geen gesprek is aangegaan is niet bekend. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, El Messaoudi, Matusiwa, D.van Kaam, Joosten, Larsen, Da Cruz

COME ON FC!

Reacties:
Metworst29-10-2020 om 20:33

Indien ze deze niet onderschatten en met dezelfde drive spelen als de goede helften van de laatste paar wedstrijden is een overwinning gewoon mogelijk. Maar VVV zal op scherp staan en spelen om niet te verliezen. Als ze iets te slap spelen kunnen ze ook zomaar tegen een verlies aanlopen. 

Ik heb er wel vertrouwen in en zeg 2-0 (Larsen en Messaoudi)

ChiChi29-10-2020 om 22:01

Ik denk, net als vorig seizoen: 0-1.

Ze zullen ze wel weer onderschatten en VVV gaat zwaar verdedigen!

Johan29-10-2020 om 23:19

Ben er ook een beetje bang voor. Wordt gewoon een moeilijke pot denk ik.

Herman Badkuip30-10-2020 om 08:26

Zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar ik heb 't volste vertrouwen in de huidige selectie van Danny Buijs! Heb een 4-1 overwinning voorspeld, met doelpunten van Strand Larsen [2x], Joosten én invaller Suslov. Denk dat Danny Buijs met hetzelfde team zal starten als in Sittard tegen Fortuna, onder het motto never change a winning team! Verwacht een aantrekkelijke zaterdagavondpot met een aanvallend ingesteld FC Groningen! 

harley30-10-2020 om 10:13

14-0, makkie. Wij winnen immers met 1-0 van Ajax.

Nachtwacht30-10-2020 om 10:31

mijn idee... voetballogica, minstens 14 doelpunten

frankism30-10-2020 om 10:54

Wordt een pittig potje, met waarschijnlijk een tegenstander die gaat spelen om niet te verliezen.

 

Toch met Joosten/Gudmonson en DaCruz/Robben op de vleugels verwacht ik wel dat ze er doorheen kunnen spelen, en dat Larsen nu zn eerste kopgoal gaat maken.

 

Voor mijn gevoel wordt het wel belangrijk om weer snel te scoren om VVV uit de verdediging te krijgen. Als dat gebeurt kan het zomaar 3-0 / 4-1 worden.

 

Wel gek dat Buys nog niet met ElKahayti heeft gebeld. Net als op het veld moet het met spelers contracteren ook zo zijn: Volle bak gaan en fel op de huid zitten, dan valt er wat te halen ;). 

 

Fingers crossed, 

ChiChi30-10-2020 om 12:06

Robben er zondag weer niet bij, volgens Buys op de site van RTV Noord!

EEN GEBED ZONDER EIND!!!!!

Snel El Khayatti halen!!!!

appie happie30-10-2020 om 12:43

Wordt al bijna een zielig verhaal ook voor Robben zelf..maar we kunnen het ook zonder hem.Maar ik had hen graag zien spelen,wie weet komt dat nog.

En idd mijn idee El Khayati    !!

 

Zou het dan toch?

30-10-2020 om 18:39

beetje zielige foto van stampvolle tribunes "in coronatijd".. verder is het niet aannemeleijk dagt ALS Buys met El Khayati had gesproken  per telefoon dat dit dus NIET woirdt meegedeeld!.  Zon eventuele overgang si een delicaat niets:  mde transferwindow is gesloten en Afvocaat zat al te piepen over een bestuur wat geen geld meer ter beschikking wou stellen over een extra aanvaller...straks krijgen we een herhaling van Diemers - naar - Feyenoord.

(Diemers blijkt trouwens een gevaarlijke speler te zijn die makkelijk scoort of gedekt kan schieten uit de tweede lijn...)

en wat doet El Khayati?   nog even geduld hebben dus !

Fan op afstand30-10-2020 om 12:09

Robben is er in ieder geval niet bij. Heel jammer voor hem, de club en de supporters. Word toch wat pessimistischer wat betreft zijn lichamelijke gesteldheid. Maar vorige week ging het ook goed. Dus hoop weer op een klinkende overwinning.

grunn196730-10-2020 om 13:00

VVV zal een dubbeldekker parkeren, zal lastig worden. Geduldig moeten zijn. Niveau tegen Sittard moet het lukken.

Jammer van Robben.

Fc is bezig met een zweedse speler ben benieuwd wie ?

Groningen heeft al een gesprek gehad met El Khayati, zou een mooie aanvulling op de selectie zijn, kan ook een doelpunt maken.

 

Bikkel 30-10-2020 om 14:25

Hoe weet je van dat gesprek? Of lul je uit je nek 

Marco30-10-2020 om 13:04

Jammer dat Robben afwezig is. Zolang hij vecht voor speelminuten moeten we hem daarin als supporters steunen. Het seizoen is nog lang.

Als Groningen de bal weer wat laat rondgaan zoals in veel eerdere wedstrijden en wat meer ballen voor het doel gaat gooien hebben we goede kans om te winnen. Het creëren van kansen uit hoekschoppen kan beter.

Andries30-10-2020 om 13:26

Gehaktdag.

VVV na 13 -0 verlies is een nietig clubje geworden.

Zitten nog met de naweeën.

14-0.

Zou kunnen.

Maar de FC is Ajax niet.

Met de snelle creatieve vleugel spelers is de FC een gevaarlijke outsider geworden.

Strand Larsen heeft de huishoudelijke zaken op orde en kan zich volledig op het voetbal richten.

Dus afwachten maar weer.

Robben in de lappenmand.

Volgens zijn horoscoop kan het nog even duren voordat zijn zon aan zijn hemel gaat schijnen, zoals in Robben's beste jaren.

Zelf heb ik voordat bekend werd dat Robben voor de FC zou gaan spelen enige Robben cartoons getekend.

Op 1 daarvan zag je Robben op de brancard naar het FC hoofdkwartier gaan om een contract bij zijn cluppie te tekenen.

Commentaar: zijn aanwezigheid is al belangrijk.

Ik hoop niet dat dit een voorbode is.

Fleddi is goed bezig.

Hij heeft een nieuwe aanpak om spelers aan te trekken.

Gaat nu al met serieuze kandidaten in gesprek en mogelijk ook vastleggen en dat ver voor de eerst komende transfer window.

Buijs zou een telefoontje krijgen.

Dat zou deze week gebeuren.

Dus het kan nog.

Maar mijn inziens duurt het wel lang.

Dat wordt dus ook niks.

Trouwens veel afwijzingen hebben de FC  een scorende spits Strand Larsen opgeleverd.

Afwijzingen zijn dus ook wel gunstig.

Strand Larsen wordt niet serieus genomen door de 3 musketiers van Voetbal Insite.

Het clubje van NEC supporter Johan Derksen.

Toen de verslaggever ten Napel riep dat wordt een hele grote, vonden de Talpa 3 musketiers dat een onnozele opmerking.

Het vervelende van Voetbal insite is dat er bijna uitsluitend over Ajax, Feijenoord en PSV wordt geouweoerd.

Ajax, Feijenoord en PSV de 3 musketiers van het Nederlandse voetbal.

 

 

 

 

 

A Matter of Honor30-10-2020 om 16:03

Ach, Andries het is de moeite eigenlijk niet om hier nog stroom voor de TV te gebruiken om naar die drie idioten te kijken. Ik noem ze  "de onnozele drie" en die presentator is helemaal van de pot getrokken. De idioten denken verstand van voetbal te hebben maar als de één wat zegt, papegaait de andere hem na. Ik kijk nog liever naar een uitzending van de EO als naar die drie "onnozele idioten".

Bikkel 30-10-2020 om 18:58

Geweldig programma! Met een reële kijk op voetbal wat je vaak met een knipoog moet nemen! Maar heel veel snappen dat niet en kijken liever naar al die meepraters en jaknikkers  op fox of npo

TomOkker31-10-2020 om 08:02

Ik vind ze ook prima te pruimen, ze pikken er vaak momenten uit die het gross niet ziet of begrijpt, tot dat je het ziet. Als men denkt dat ze uitsluitend over de 'top' 3 - 4 praten, voor zo ver je van top kunt spreken, dan is dat ook wel logisch natuurlijk maar ze vegen er ook de vloer mee aan. Zo eerlijk moet je zijn. 

Je mag je wel afvragen of het fair is om een speler af te branden dat gaat m.i. soms iets te ver. Voor de rest prima programma kunnen de meesten nog wat van opsteken voordat ze weer gaan papegaaien in de diverse fora.

Bas3831-10-2020 om 19:24

Vermoeiend 

brummie30-10-2020 om 13:55

Heb vertrouwen in een goede afloop tegen VVV. De ploeg gaat steeds beter voetballen en ook de resultaten zijn goed.

Dat Robben er niet bij is, is jammer. Het is nog vroeg in het seizoen, en heeft zijn waarde al lang bewezen door exposure en samen te trainen met de groep.

Uiteraard zal VVV waarschijnlijk de boel dicht timmeren, het zou mooi zijn als FC de score snel opent, dan zal VVV ook uit de verdedigende stellingen moeten gaan komen. En qua zelfvertrouwen zal het bij VVV ook niet meevallen.

Ik kijk naar zaterdagavond uit, laat maar komen!

 

Ronnie 30-10-2020 om 14:08

Ik lees hier en daar steeds teksten over Robben. Ik ben het met die mensen eens als het gaat om de hoop en bijbehorende teleurstelling. Ik hoop ook dat hij veel speelt, veel goals maakt.

Echter, ik ben niet teleurgesteld. Iedereen wist dat Robben blessure gevoelig is, lang niet heeft gespeeld etc. Dat kan voor niemand dus echt een verrasing zijn.

Sterker nog, ook de fc heeft heus wel gezien dat de kans dat Robben speelt klein is en de kans dat hij structureel gaat spelen nagenoeg nihil is. Daarom hebben ze la cruz ook nog gehaald.

Teleurgesteld, nee. Jammer dat hij niet kan  spelen; JA.

We moeten het doen met de huidige mensen en dat gaat tot op heden goed.

Veel plezier tegen vvv. Moet 3 punten kunnen worden

Metworst30-10-2020 om 20:32

Nou, spannend, komt ie wel of niet.

Dat geeft wel meer mogelijkheden voor Buijs, en in vorm doelpunten.

Dit is een creatieve aanvallende en scorende middenvelder waar we al lang naar verlangen. Harroui zal wel gepasseerd station zijn, dit is een prima alternatief. Ik begrijp dat Harroui een beter verdienmodel heeft, maar die was financieel  nu al onbereikbeer.  En uiteraard kunnen ze die ook nog halen mocht dat later nog mogelijk zijn. Maar ik ben bang dat er voor hem al meer kapers op de kust zijn

Nachtwacht30-10-2020 om 17:57

Ik hoop niet dat de komst van el Khayati maakt dat we weer 442 gaan spelen.

Zijn komst zal dan vermoedelijk ten koste gaan van van Kaam of Messaoudi

Ollie Wollie30-10-2020 om 18:51

Ik vind El Messaoudi erg goed spelen dit seizoen, dus ik hoop dat hij in de basis blijft.

TomOkker31-10-2020 om 08:18

Ik denk dat het helemaal goed gaat komen zonder El Khayati. Messaoudi begint z'n draai te vinden en met da Cruz in da house heb je 2 spelers met voldoende creatieviteit. Daarbij weten we niet wat Covid financieel gezien allemaal aanricht.

 

Kein geloel Fußbal spiel'n

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!