Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen; Wie pakt de eerste punten van het seizoen?

Door Sven Heikens 6 reacties

De tweede speelronde staat voor de deur. Voor FC Groningen wacht de uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Beide ploegen verloren de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en dus zullen er bij beide ploegen revanchegevoelens zijn om deze wedstrijd wel winnend af te sluiten. 

FC Groningen

FC Groningen verloor, zoals bekend, vorige week van PSV en maakte vooral in de eerste helft geen beste indruk. Hierin kwam de FC niet verder dan verdedigen en werd het steeds verder teruggedrongen door de Eindhovenaren. In de tweede helft kwam de FC meer aan voetballen toe, maar tot een resultaat leidde het uiteindelijk niet. Deze week zal het anders moeten, want tegen ADO zal Groningen meer moeten klaarspelen in aanvallend opzicht om een resultaat mee te nemen uit Den Haag. 

Als we naar de training van vandaag kijken, zal er één wijziging plaatsvinden in de opstelling van de FC. Ajdin Hrustic zal de plek van de geblesseerde Robben innemen. De vermoedelijke basis zal zijn: Padt; Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, Van Kaam; Hrustic, Lundqvist, El Hankouri; Strand Larsen.

ADO Den Haag

Onder nieuwe trainer Rankovic heeft ADO een nieuwe, frisse start gemaakt na het rampseizoen 2019/20. Spelers als Beugelsdijk, Immers en Meijers zijn vertrokken net als de uitblinker van vorig seizoen Summerville. Daar tegenover staat de komst van een hele hoop jonge spelers zoals De Boer, Ratiu, Bourard, Arweiler, Rigo en Kemper. Laatstgenoemde pakte overigens tegen Heracles een rode kaart en zal daarom komende zondag geschorst zijn. 

ADO speelt dit seizoen in een 4-4-2 formatie met de lange aanvallers Kramer en Arweiler in de spits. In de eerste competitiewedstrijd kwam ADO er tegen Heracles totaal niet aan te pas en verloor het 'slechts' met 2-0. Trainer Rankovic was totaal niet tevreden en zal waarschijnlijk in de wedstrijd van komend weekend wijzigingen gaan aanbrengen in de basiself van ADO Den Haag.

Historie

De balans van FC Groningen in wedstrijden bij ADO is gelijk, ADO won twaalf keer, Groningen won 12 keer en 6 keer werden de punten gedeeld. 

Hieronder een overzicht van de afgelopen vijf seizoenen ADO-uit:

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
14-12-2019 ED ADO Den Haag-FC Groningen 1-1 Kooij  
06-10-2018 ED ADO Den Haag-FC Groningen 1-0 Lindhout  
02-12-2017 ED ADO Den Haag-FC Groningen 0-3 Gözübüyük  
08-04-2017 ED ADO Den Haag-FC Groningen 4-3 Manschot  
03-04-2016 ED ADO Den Haag-FC Groningen 0-1 Nijhuis  

Hoog tijd om deze balans in Gronings voordeel te veranderen! Come on FC!

Reacties:
appie happie18-09-2020 om 20:19

Hrustic zal wel de matchwinner worden,de 0-1 via een vrije schop.

0-1 is ook 3 punten.

18-09-2020 om 21:31

da's ook wat:dat het  zó  erg lang duurt met die transfer van Hrustic..  hoop dat ie niet geblesseerd raakt en dat het daarmee alsnog afketst.  Over de wedstrijd:  dat moet de FC kunnen winnen van ADO den Haag.  maar een foutje achterin kan het verschil maken.

@ zeeman: collega !  ik ben met je eens dat op het ogenblik die nederlaag tegen PSV tussen "veel oren" nog zit van de supporters.. Maar veel bloggers hier zijn weliswaar critisch maar die hopen intussen zeker dat de FC Groningen het goed gaat doen in de competitie, al hebben we opeens wel wat uitvallers bij  de selectie

 

mogelijke opstelling?:

 Padt - Dammers, El Messaudi, Itakura, v Hintum ; V Kaam, Matusiwa ;  Hrustic, Lundqvist, El Hankouri;  StrandLarsen

Zeeman18-09-2020 om 20:54

Ik zie het optimistisch in en geloof dat het goed komt met de fc en hoop dat we allemaal achter de fc blijven staan en niet aldoor zo negatief moeten doen.

Ze doen allemaal hun best bij de fc en denk dan ook dat het zondag wel goed komt met een kleine overwinning.

Marco18-09-2020 om 21:20

Lastig wedstrijdje wat wel de sfeer voor de komende weken gaat bepalen.

Vooralsnog hebben we een middelmatig elftal gezien, wat veel moeite heeft om te scoren.

Er is ondanks de crisis toch 1,5 miljoen aan spelers geïnvesteerd, dit zijn wel de wedstrijden dat het elftal moet laten zien dat ze beter zijn. 

Bikkel 18-09-2020 om 23:24

Moet gewonnen worden!!! Al wordt het lastig zat.... maar heb mixed feelings! Hopelijk kan Strand iets uitrichten want fatsoenlijke aanvallers zijn er verder niet....

FCG_far away_118-09-2020 om 23:48

Tegen PSV, waar de tegenpartij het spel maakt, ging het best goed. Nu wordt het afwachten of ze dat ook aan ADO laten. Als dat zo is én ze hebben dezelfde inzet als tegen PSV, dan zie ik een over winning wel komen.

Gaat de FC het spel proberen te maken in Den Haag, dan weet ik nog niet hoe het eindigt.

Desalniettemin (wat een mooi woord toch) verwacht ik 3 punten.

marcelfcg19-09-2020 om 13:22

Het spel maken lekker aan ADO overlaten. Wij komen niet om het weinige publiek daar te vermaken maar slechts voor de punten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!