FC Groningen o21 verliest ongelukkig van ADO Den Haag o21

Door Redactie 1 reactie

FC Groningen o21 speelde vanmiddag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen ADO Den Haag o21. De Hagenezen die de vorige wedstrijd klop kregen van Almere City o21 wilden wat goed maken. De Groningers wonnen daarentegen hun eerste wedstrijd uit bij NEC o21 en hadden vertrouwen geput.

FC Groningen begon in de volgende opstelling:

Jan de Boer

Nicklas Strunck, Pim Betzema, Görkem Can, Bjorn Meijer

Oussama el Azzouzi, Milan de Koe, Mohamed el Kharbachi

Joël van Kaam, Kian Slor, Max Hamelink

Op de bank zaten nog: Thom van Rotterdam, Ayoub Haddad, Yannick Hettinga, Thijs Dallinga

Bij de Hagenezen speelde o.a. Sem Steijn mee, de zoon van trainer Maurice Steijn.

Onder toeziend oog van o.a. Henk Veldmate, Hugo Hovenkamp, Edwin Olde Riekerink, Peter Hoekstra en Marcel Groninger (tegenwoordig assistent bij trainer Jong Oranje) probeerde FC Groningen het initiatief te nemen wat aardig lukte. Ze hadden iets meer de overhand, al waren de eerste mogelijkheden voor ADO. De Groningse goalie Jan de Boer moest eerst handelend optreden na een vrije trap van ADO. In de 13e minuut kreeg ADO een goede kans toen Amin Essabri Jan de Boer omspeelde en de bal vanaf de rechterkant kon inschieten. Pim Betzema blokkeerde de bal en zo bleef het 0-0.

In de 16 minuut dachten de Groningers na een vloeiende aanval te scoren via Max Hamelink. Echter stond Max net buitenspel, zie het filmpje. De Groningers bleven de iets betere ploeg en dat resulteerde wederom in een 1-0 voorsprong, althans dat dacht men... Een prima genomen vrije trap van Mohamed el Kharbachi verdween in de kruising achter een kansloze keeper Hugo Wentjes. Maar tot ontsteltenis van iedereen floot de scheidsrechter af want hij had terwijl de bal op goal ging hands van een Groninger gezien. De arbiter was de enige die het had gezien... Zelfs de ADO spelers waren verbaasd.

Vijf minuten later was het wel raak, maar aan de verkeerde kant van het veld. Via een goede aanval werkte Sem Steijn de bal achter Jan de Boer en zo stonden de gasten op een 0-1 voorsprong. In de 37ste minuut kreeg FC Groningen een corner die werd weggewerkt door ADO. Vanuit een supersnelle counter zette men Sem Steijn vrij voor Jan de Boer. Met een mooie stift maakte hij de 0-2. Slecht verdedigen aan Groningse zijde mag je zeggen. De Groningers probeerden uit alle macht om voor rust nog de aansluitingstreffer te maken en via schoten van Strunck, El Kharbachi en een kopbal van Milan de Koe waren ze dichtbij, alleen de Haagde keeper wenste niet te capituleren. Ze bleef het bij rust 0-2.

In de 2e helft kwam Yannick Hettinga in de ploeg voor een prima spelende Görkem Can die net terug is van blessureleed. Can speelde goed in de 1e helft, prima strakke inspeelpass en sterk in de duels. Vanaf minuut één nam FC Groningen het heft in handen en ADO loerde alleen maar op de counter. Tegenhouden en de 0-2 verdedigen was het Haagse motto. De Groningers gaven nog meer dan in de 1e helft, fel op de bal en fel in de duels. Dat leverde vele kansen op.

In de 57e minuut kreeg FC Groningen bijna loon naar werken toen Milan de Koe de bal op de lat kopte in vrij staande positie. Via Kian Slor, Max Hamelink en Milan de Koe had FC Groningen eigenlijk moeten scoren maar men kon het net niet vinden vandaag. Een extra stormram in de persoon van Thijs Dallinga kwam nog in het veld voor Joel van Kaam nadat eerder Ayoub Haddad in het veld kwam voor Bjorn Meijer, die ook net terug is van blessureleed. De Groningers bleven maar pompen op de Haagse goal maar zoals eerder gezegd, helaas kon niemand het net laten bollen. Ze bleef het na 90 minuten tegen de verhouding in 0-2.

Wij spraken na de wedstrijd even met Kian Slor, die in de spits met nummer 9 speelde hetgeen duidelijk niet zijn positie is. In de 2e helft speelde hij weer vanaf zijn vertrouwde linkerkant en toen was hij prima. We stelden hem de volgende vragen met daarbij zijn antwoorden.

BM:  Een ongelukkig nederlaag mag je zeggen?

Slor: In de eerste helft was ADO iets beter maar in de tweede helft creëerden we veel kansen en was ik goed in mijn acties en dreigend.

BM: Wat een moment bij die afgekeurde goal van MO?

Slor: Niet helemaal duidelijk want de ene zegt dat het een indirecte vrije trap was en geen directe. De ander zegt dat de scheids hands aan gaf.

BM: Jullie hebben de overhand en dan staat het 0-1, wat gebeurde daar?

Slor: Joel verloor de bal op het middenveld en toen lag het helemaal open wat natuurlijk niet kan, en via de zijkant naar de spits en een goal.

BM: Iets later de 0-2, uit een counter na een corner van jullie?

Slor: Goal nummer 2 heel makkelijk... zelf nemen wij de corner, we verliezen het duel en het ligt helemaal open, uit een hele goeie counter scoorden ze.

BM, Wat een kansen hebben jullie in de tweede helft gehad.

Slor, de tweede helft hadden we zeker 3/4  goals moeten maken, een paar kopkansen en afstandsschoten.

BM: Jij stond in de spits maar dat is niet jouw positie?

Slor: Ja, in de eerste helft stond ik in de spits en dat is een keuze van de trainer. Ik vind zelf dat ik daar niet goed tot mijn recht kom en beter aan de linkerkant kan spelen, dat zag je in de 2e helft. Toen speelde ik een goede tweede helft met veel acties en alles ging eigenlijk via mij.

BM: Volgende week maar revanche tegen Twente.

Slor: Op naar volgende week en meenemen hoe we de 2e helft hebben gespeeld!

De uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden zijn:

FC Groningen – ADO Den Haag   0-2

Almere City o21 – NEC o21   4-0

FC Twente/Heracles o21 – Feyenoord o21   1-3

NAC Breda o21 – Heerenveen o21   1-0

De stand na 2 wedstrijden leert ons dat Almere City o21 van trainer Hedwiges Maduro aan kop staat met 6 punten uit 2 wedstrijden. FC Groningen staat op plaats 4. Volgende week zaterdag speelt FC Groningen o21 weer thuis en dan tegen FC Twente/Heracles o21.

Hierbij ziet u een fotoreportage van de wedstrijd en enkele filmpjes met de afgekeurde goals van Max Hamelink en Mo El Kharbachi, de 0-2 en een grote kans voor Milan de Koe.