Terug

Deel deze pagina:

Werder Bremen ruim langs FC, Gudmundsson valt uit met blessure

Door Redactie 49 reacties

Met twee weken minder voorbereiding dan FC en dat nog niet eens met de sterkste selectie. FC Groningen keek tegen de rust tegen een 4-0 (!) achterstand aan en kwam zelf tot geen enkele doelpoging. Of het vermoeidheid was bij de Duitsers of gemakzucht van de ruime voorsprong, FC Groningen kon zich na de pauze meer voorin laten zien en kreeg nog mogelijkheden om wat terug te doen. 

eerste helft
FC Groningen probeerde tijdens de openingsfase met druk naar voren te voetballen. Gudmundsson blesseerde zichzelf al snel bij een verdedigende aktie en werd per brancard (met naar het zich laat aanzien een knie kwetuur) van het veld gereden. In de tiende minuut opende Sargent uit de draai de score (waarbij Dammers zich liet verrassen) en bracht de Duitsers op een 1-0 voorsprong. Absalem verving Gudmundsson. Binnen een kwartier de 2-0 van Eggestein die slim uit de rug was weggelopen van Itakura en vrij voor het doel van Padt kon opduiken.

In de 25e minuut nadat Padt twee reddingen kort na elkaar verrichtte, schoot Bittencourt uit de rebound de 3-0 snoeihard van dichtbij achter de doelman die woest was op zijn verdedigers. Loopt FC tegen een pak slaag op? Matusiwa zag geel na een tackle op Bittencourt.

Na ruim half uur werd het 4-0. Itakura die uitverdedigde leverde de bal onbedoeld in bij Chong die wel raad wist met het presentje. Kort voor de pauze was Chong nog dichtbij de 5-0 nadat de aanvaller Itakura wel heel gemakkelijk passeerde, Padt bood redding.

tweede helft
Groningen probeerde om meer naar voren te voetballen maar vond niet de opening. De Duitsers werden wel weer gevaarlijk. Hrustic werd al snel gewisseld voor Schreck. Er kwam een mogelijkheid voor Postema maar doelman Pavlenka lag bijtijds in de weg. Kort daarna trof Schreck de paal, tot aan dat moment de grootste kans voor FC van de wedstrijd.

Een schot van Van Kaam ging via een tegenstander over, de corner die volgde kwam aan bij Matusiwa die naast het doel mikte. In de 70e minuut een knal uit de draai van Lundqvist die Pavlenka tot een stijlvolle redding dwong, de hoekschop was ongevaarlijk. Van Hintum verving Dammers.

Tien minuten voor tijd werd Van de Looi ingebracht voor Lundqvist. Kort daarna mocht El Hankouri naar de kant voor Balk. In de slotfase een overtreding van Schreck op Betancourt net buiten de zestien. De vrije trap eindigde op de vuisten van Padt. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, Gudmundsson, Matusiwa, van Kaam, Lundqvist, Hrustic, Postema, El Hankouri

 

Reacties:
Marco29-08-2020 om 17:25

Paar jaar geleden verloren we met een veel beter elftal kansloos van Mainz met 4-0 in een oefenwedstrijd, uitslag is weinig verrassend.

De hele voorhoede onbreekt nog. Verdediging veel individuele fouten/kwaliteit. Matisuwa was verdedigend sterk, in balbezit onnodig slordig. Lundqvist vocht zich terug in de wedstrijd. 

Veel hangt af van de fitheid van Robben en de nieuwe centrum spits.

Johan29-08-2020 om 17:30

Nou dan kunnen we de wedstrijd tegen PSV beter schriftelijk afdoen dus. Robben is echt niet fit voor PSV. 30 min in de benen is noit genoeg. Bovendien kan hij het niet alleen doen mocht hij op tijd fit zijn. Ach we zien het wel. Heb echter weinig hoop op een goed seizoen. Ben zeer teleurgesteld in de aankopen tot nu toe

29-08-2020 om 17:31

Maar gauw vergeten.... en het belangrijkste hopelijk valt de blessure mee van Gudmundson!!de tweede helft liet Bremen de teugels vieren anders was de uitslag aanzienlijk hoger uitgevallen.... Schreck viel aardig in op een positie waar ie ook hoort te staan.... maar verder was het zeer matig allemaal....

de "aanwinsten " overtuigen ook niet echt....Joosten moet ik ook eerst nog zien... t is maar oefenen maar toch.... denk dat we t zelfde saaie voetbal te zien krijgen... hij blijft maar vasthouden aan een Hrustic! Die jongen heeft alle potentie maar het lijkt er maar niet uit te komen! Vindt Schreck een goede optie op die positie als vervanger...die speelt veel "directer "en veel meer loopvermogen....maar wie weet, stel er komt een topspits en het kan ineens heel anders gaan....

Marco29-08-2020 om 17:34

PSV is ook op iedere positie veel beter, ploeg heeft verder veel scordende spelers. Groningen moet tegen clubs als Den Haag de punten pakken. Wordt nog spannend of dat gaat lukken dit seizoen.

Johan29-08-2020 om 17:35

Helaas wel. 

29-08-2020 om 17:34

Tuurlijk uistlag is niet best,maar uitvallen van Gudmundsson is helaas slechter nieuws en hij was 1 van de lichpunten in voorbereiding.

 

Fledderus zal naast spits nu ook 100% zeker een linksback erbij moeten halen,want zowel Poll als Absalem zijn te licht voor Eredivisie al zie ik Poll over 3 jaar wel vaste linksback zijn van FC.

brummie29-08-2020 om 17:46

 1e helft veel persoonlijke fouten achterin waardoor binnen half uur ruim op achterstand. 2e helft was veel beter. Kansen en meer dreiging van FC kant. En verdedigend niets weg gegeven. Gudmundson uitvallen flinke domper. Toch iemand met veel loop vermogen en goede voorbereiding. 

Verder blijft het een oefenpot. Aantal spelers er ook niet bij waardoor het ook nog lastig inschatten is, wat de werkelijke sterkte is van onze ploeg. 

29-08-2020 om 17:56

We moeten niet vergeten we er Bremen speelt thuis en fc groningen kan nooit tegen zoon ploeg op maar tweede helft waren ze best goed bezig laten we daar op spelen San schreck was goed bezig lukvist ook beter alleen postma viel me wat tegen het is net niet hij moet leren om de kansen af te maken 

Reactie verwijderd door redactie

marcelfcg29-08-2020 om 18:08

Postema moet leren kansen af te maken? Welke kansen? Hij is zegge en schrijven 1 keer voor de keeper gekomen waarbij de keeper het prima deed. Verder heeft hij geen enkele kans gehad. Ik hoop niet dat je nu in iedere post over Postema begint te zeuren. Die jongen kan het fysiek nog niet doen en dat is niet vreemd gezien zijn leeftijd. 

ronald197629-08-2020 om 17:57

Wekunnen van alles zeggen    maar groningen wist al 6 maand dat er 2spitsen bij moesten komen          falendbeleid   dat er geen spitsen zijn        je   kan wel zeggen wil spits die   15 doelpunten maakt  had dan 2 spitsen gekocht die elk 10 doelpunten  maken    ik vrees dat je bij onderste 4 plaatsen speelt tot winterstop     helaas

opa29-08-2020 om 18:09

hoe vaak is Postema in stelling gebracht? 1x en 1x een poging om hem in stelling te brengen, wat verlang je van die jongen onmogelijkheden?

 

29-08-2020 om 18:36

Hij mist te veel kansen hij moet scherper worden hij kreeg ook geen steun maar tegen fc emmen wel en tegen Almere city ook hij mist nog te veel kansen hij m daar scherper in worden en er moet nog een spits bij komen en nu zo snel mogelijk 

brummie29-08-2020 om 18:11

Ah eindelijk iemand die al vreest voor degradatieplek. Had ik al eerder verwacht hier op het forum. Wordt namelijk elk seizoen hier geschreven. Negativiteit viert weer hoogtij. 

Johan29-08-2020 om 18:40

Misschien wel een realistische gedachte. Je hele verdediging is weg (je sterke punt vorig jaar). Tel voor de rest je goals maar van je elftal en het wordt een heel zwaar seizoen.

Nachtwacht29-08-2020 om 18:24

Vond het beter draaien toen Schreck er in kwam voor Hrustic. Lundqvist viel me vandaag wat tegen.

Wel jammer dat Buijs in de voorbereiding geen aanvallender vormen uitprobeert. Ook in deze pot zie je de FC behoorlijk inzakken, ook de aanvallers, waardoor het moeite kost tot fatsoenlijke aanvallen te komen. Als Postema wordt ingespeeld staat hij standaard tegenover 3 verdedigers en is hij zelden in overtal.

29-08-2020 om 18:51

Er gaat dit seizoen niet veel inzitten nee. De FC is nogal tandeloos. Erger dan vorig jaar nog. Robben zal misschien eens half uur spelen, soms een wedstrijd, maar daar kun je niet op gaan rekenen.

29-08-2020 om 18:59

Ach ja wel dat wel ik hoop dat ze zo snel mogelijk een scoren spits aantrekken dat moet nu gebeuren dus flederus aan de slag liefst vandaag dan morgen niet meer te lang wachten 

29-08-2020 om 19:01

Weer net zo een droevige vertoning als vorige week.

De nieuwelingen zijn geen verbeteringen gebleken!

Van Kaam wordt er ook niet beter op en denkt dat hij er al is.

Bij El Hankouri krijg ik steeds tranen in de ogen,bedroevend niveau, net als Absalem!

Het wordt nu wel tijd dat MJF met zijn 2 nieuwe aanvallers komt!

Met Hrustic win je ook geen oorlog.

 

29-08-2020 om 19:11

HRUSTIC vindt ik nog redelijk goed maar EL HANKOURI waardeloos ik hoop dat Joosten gauw fit mag worden en ik vind Sam schreck wel goed hij is snel aan de zijkanten moet vaker gebracht worden of EL HANKOURI op de bank en Sam schreck erin met robben en Joosten ABSALEM OOK OP DE BANK 

29-08-2020 om 19:30

Wij hebben gewoon een eredivisiewaardig elftal staan. Zo'n uitslag tegen Werder veranderd daar niets aan. Kop d'r Veur!

29-08-2020 om 19:32

Met de pet rond voor de FC.

Kopen het tweede elftal op van Werder Bremen.

Moet toch kunnen.

Het tweede elftal van Manchester City opkopen is ook niet slecht.

Barcelona biedt ook koopjes aan.

Zolang de portemonnee leeg is moeten wij het doen met afdankertjes. 

Buijs kan doen wat hij wil, de spelers doen niet mee.

Wel veel inzet.

Daar koop je niet veel voor.

Zet ons maar in het elftal.

Wij willen wel.

Niet kijken naar kwaliteit.

Dat hebben wij niet.

Naast inzet is kwaliteit van een speler van grootste belang.

Dat geeft de doorslag voor kans op  succes.

Dus met de pet rond.

Ik herhaal.

Met de pet rond.

Met de hoed rond mag ook.

Je ziet maar....

Laat ons weer eens juichen.

Robben laat ons zeker juichen.

Hoera voor Robben.

Hiep hiep hoera.

Laat ons juichen, juichen en.....

Robben, Robben en.....doe je best, best en.....

Laat ons juichen.

 

29-08-2020 om 20:01

Daar is ie weeeeeeeeeer......

29-08-2020 om 20:38

En kappen nou.

Nou kappen.

En kappen kappen kappen.

appie happie29-08-2020 om 20:46

29-08-2020 om 20:54

En zonder gekheid.

Het was niet best vanmiddag, gelukkig nam Werder na de rust gas terug. Daardoor leek het van de fc kant wat beter.

Ik denk dat de blessure van Gudmonsen mede komt door dat hij op een voor hem onbekende (achterhoede) positie speelt, en hij is van zich zelf al blessure gevoeliger. Hoop dat het meevalt.

Acterhoede moet nog erg wennen.

Ik had eigenlijk gehoopt dat Hrustic en Lunqvist dit jaar belangrijk zouden worden. Dat komt er toch nog niet uit, al was Lundqvist 2e helft iets beter.

Onze spits stond weer op een eiland, met het verdedigend ingesteld spelsysteem blijkt dat al de laatste jaren. Op het middenveld, icm een iets aangepast spelsysteem, ligt denk ik de oplossing. 

Eén voordeel met zo'n verliespartij, bij Gudde en MJF zal dat ook duidelijk geworden zijn. 

29-08-2020 om 21:45

Een paar dingen die mij opvielen bij die oefenwedstrijd in Duitsland tegen W.Bremen:

* spelers van W. Bremen zijn in doorsnee fysiek een stuk groter, sterker en schuwen een tackle niet

* de passing bij de Duitsers was veel verzorgder/preciezer en sneller (in de eerste helft) dan bij FC G:

* conditioneel was er een verschil: Duitse ploeg heeft vorige competitie afgemaakt en was duidelijker en sterker in uitvoering v.h.spelconcept

* kwetsbaarheid van Groninger selectie: bij blessures (zoals Gudmundson)  verlies je  meteen kwaliteit/ervaring die wel nodig is

* niet alleen die ene spits ontbreekt maar de aanvoer naar voren is gewoon te wisselvallig bij spelers: waarom pingelen op het    middenveld; verder worden persoonlijke fouten afgestraft, ook net als vorige seizoen: "op dit niveau mag het niet....enz " zei Buys in vorige jaren na een slechte uitvoering .   de vraag is of dit vandaag een incident is,   dat geknoei met positie kiezen in de aanval en langs de zijlijn, en die vertraging met het eindeloos breed en terug spelen achterin

* Buys noemt in de nabeschouwing dat het erom gaat, dat aan het EINDE van de competitie FC G staat op een plaats waarvan de TS vindt dat ze daar hoort te staan".  ik denk dat hij aan de supporters bedoelt te zeggen dat we in het begin van het aanstaande seizoen nog niet te veel van deze selectie mogen verwachten:     geduld hebben,  bedoelt hij waarschijnlijk. 

tot zover het spel van FC Groningen; dat W. Bremen sterker  was, en met maar een half basisteam, dat was van tevoren te verwachten

Al deze punten zijn niet nieuw, maar dat FC Groningen hierbij kwetsbaar is en voorlopig nog blijft...dat lijkt mij iets om wèl enige zorgen over te hebben.   

ronald197629-08-2020 om 21:55

Hoor iemand zeggen wat negatief     maar kan iemand mij iets positiefs  vertellen over deze selectie       verdedigend mager  bezet    middenvelders niet kunnen scoren  en fantsoelijk voorzetten kunnen geven    en we hebben nog geen spits 

Groen hart29-08-2020 om 22:32

Sterker nog . We zijn de enige eredivisie club zonder spits 

29-08-2020 om 23:00

Denk na de helft van de selectie niet compleet robben en Joosten en CAN waren er niet bij dus niet vergeten 

30-08-2020 om 00:11

Denk na  :  [en gebruik net zo makkelijk  leestekens als jij jouw mening hier verkondigt] 

 een reactiemogelijkheid is er niet enkel voor jouw plezier , maar vooral voor de volgers van dit BM forum !

lees-tekens,  die zijn er om e.e.a. te begrijpen ,  Bouwe 1966 

campesino30-08-2020 om 10:05

@ kees, je hebt punt voor punt helemaal gelijk. De groningen koorknaapjes leken wel kabouters in vergelijking met de werder mannen. Vooral die chong, wat een beest. Heerlijk om te zien. Verder beinvloeden alle punten die jij hebt genoemd elkaar. Sommige punten ( bijv. Fysiek) zijn op korte termijn niet te veranderen, maar het is aan buijs aan de slag te gaan met de punten waar hij wel invloed op heeft. En hij hoeft zich niet te vervelen....

De pressing vd duitsers was zo fel, dat het jouw genoemde pingelen meteen werd afgestraft door balverlies of onzuivere passing. Geen schande overigens, wel een goede leerschool. En wat betreft je lastste punt, alleen een spits erbij lost weinig op, want de bal komt niet bij de spits. Eigenlijk mogen dr wel 3 nieuwe spelers bij ( geen opvulling).

Een nieuwe linksback, een  middenvelder type chery, een nieuwe spits ( liefst eentje die een  kan uitspelen en zelf kansen kan creeren) en eigenlijk ook nog een kopsterke breekijzer. 

Oei, dat zijn er 4

30-08-2020 om 11:15

@ Campesino

gelukkig ben je het eens, maar ik ( "wij-als-supporters") moet mij voegen naar wat de TS heeft bedacht als selectie:  ze zeggen steeds een bepaald spelconcept te willen spelen met bijbehorende spelers, en daar op ingekocht te hebben bij de vervanging/vertrek van basisspelers.  En naar mijn idee kan dat nog wel groeien: als je Zeefuik van 2 1/2 jaar terug en Warmerdam in zn eerste jaar bij de FC vergelijkt met hoe (goed) die nu spelen,  dan mag je inderdaad verwachten dat de jonkies nog 1  à 2 jaar nodig hebben...

Helemaal gerust ben ik er niet op, want winst in het handelshuis gaat altijd vóór behoud van de selectie...dus ik zie Matusiwa ook nog wel vertrekken.  De door jou genoemde 4 spelers,  daar denk ik van dat daar niet veel (max 2) van terecht komt, en met weemoed denk ik terug aan Mahi, aan Chery, aan Kostic enz...  

Aan de andere kant moet je de trainers ( Buys, Arts enz) vertrouwen dat zij wel kijk hebben op waar het precies nog schort !

Emmen heeft een goede trainer en selectie en komt ook nog niet uit de verf;

30-08-2020 om 10:09

Het kan beter, beter en......

Dat moet Buijs maar voorelkaar zien te krijgen.

Iedere speler moet ook een guru naast zich hebben.

Dit voor het mentaal functioneren. 

Iedere F1 coureur heeft zo'n iemand naast zich.

Nu sommigen.

Dit zijn persoonlijke verzorgers.

De FC heeft een spits syndroom.

Fleddi is voorzichtig.

Na zoveel spits zeperds is dat oké.

Het probleem van Fleddi is dat zijn portemonnee bijna leeg is.

Heerenveen doet maar.

Hebben nu een volle portemonnee.

Werder Bremen 2 had ook een paar makkelijk scorende aanvallers. 

Zijn die te koop?

Waar haalt Bremen en de andere Duitse clubs zulke spelers vandaan?

Hebben zij een intelligenter scoutings computer?

En hebben zij een volle portemonnee?

Het probleem is de portemonnee.

Ik zelf heb daar ook weleens problemen mee.

Een lege portemonnee is verschrikkelijk.

Dat moet je niet meemaken.

Dat was het weer.

Weer een lullig verhaal.

Dat is de schuld van de spits die maar niet komen wil.

Ik neem weer eens een paracetamolletje.

 

30-08-2020 om 10:15

@ Campesino. Dat wordt dus keuzes maken want zoveel geld is er niet, zeker als je voor kwaliteitsimpulsen gaat. Maar je hebt wel gelijk. 

campesino30-08-2020 om 13:28

Ik weet ook wel dat die 4 spelers niet gaan komen. Wat ik ermee wil zeggen is dat met het halen van een spits, de problemen niet zijn opgelost. Maar goed, dat is het lot van groningen en het is aan buijs om er maar wat van te maken. 

Gaan we trouwens met 3 of 5 verdedigers spelen, want gisteren leek het meer 4-2-3-1  dan het beoogde 3-5-2

30-08-2020 om 16:32

Buys denkt in het wisselen van systemen.  

30-08-2020 om 16:47

Ik denk dat het een leerzame wedstrijd is geweest.(zonder meteen iedereen af te branden!!).Het leek erop dat de FC het initiatief (hopelijk bewust) aan werder over liet.En dan zie je dat we niet de kundige verdedigers hebben qua pass zuiverheid om onder deze druk uit te voetballen.En dan worden deze slordigheden(fouten) direct afgestraft.de Opbouw moet niet door dammers,itakura etc verzorgd worden.We kunnen ons behoorlijk staande houden als we zelf de druk naar voren houden en een betere ploeg het voetballen lastig maken(zie ajax thuis vorig jaar).uiteraard moeten we dan de enkele kans die we krijgen ook afmaken(om een resultaat te halen).Iedereen is het er dus over eens dat we een spits moeten halen die van een halve kans een hele kans maakt.En met name een omschakelspits,die snelheid heeft en een 1 op 1 situatie kan uitspelen..(zivkovich?),dat laatste twjfel ik bij postema nog over.

conclusie ..hoog druk  ,centrale verdediger niet het middenveld in laten komen,maar dit overlaten aan van Kaam en deze misschien iets directer de lopende spits laten bedienen ipv continu de opkomende backs in te spelen.meer de kortere weg naar de goal te zoeken.(maar buijs ..ziet dit anders..?!).

Nogmaals nuttig..beter dan tegen FC urk united oefenen.Hopelijk zien we de lering volgende week al..  

ronald197630-08-2020 om 18:39

Ik verwacht deze week toch een nieuwe spits   wat  denken jullie

30-08-2020 om 20:13

Drie weken complete radio stilte. Heel heel knap dat er niets naar buiten sijpelt. Nee, geloof zelfs niet dat we bij aanvang competitie al een spits hebben en dat is over 2 weken. Maar laat me graag positief verrassen.

30-08-2020 om 20:58

Van Wolfswinkel is vrij.

FC Basel heeft het contract niet verlengd.

Is tijden geblesseerd geweest.

Iets voor Fleddi?

Weer een geblesseerde speler erbij?

Van Wolfswinkel was een talentvolle spits en scoorde redelijk.

Dit jaar was zijn inbreng aan de lage kant.

Iets voor Groningen?

Kan de FC van Wolfswinkel weer aan de praat krijgen?

Utrecht heeft 6 spitsen en wil nog wel een zevende.

Van Wolfswinkel dus.

Twee vliegen in 1 klap.

Zivkovic en van Wolfswinkel naar de FCG?

Ik denk het niet.

Wie wordt het is nog de vraag.

Deze week weten wij het.

Dat is mijn idee.

Geen vast staand feit.

Wel logisch.

Afwachten maar.

De spanning stijgt, stijgt en......

30-08-2020 om 22:38

Wouter Gudde heeft een update gegeven van de (financiële) ontwikkeling in de laatste maanden van het afgelopen seizoen en tevens een vooruitblik op de binnenkort van start gaande competitie. Zoals te verwachten heeft FCG geen corona schade geleden in 2019-2020; er worden begin oktober zelfs prachtige jaarcijfers- vooral dankzij transfers- bekendgemaakt. Zoals ook van een voorzichtig bestuurder mag worden verwacht, schetst hij nog wel een mogelijk negatief scenario voor dit seizoen. Bij een huidige, maximale, bezetting van 25% van de stadioncapaciteit is er nog altijd voor een bedrag van 350/k gederfde inkomsten per thuiswedstrijd. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat supporters/sponsoren volledig worden gecompenseerd voor de gemiste wedstrijden. Net als vorig jaar (85%) zullen er ook dit jaar ongetwijfeld veel mensen geen restitutie vragen. Bovendien is er nog altijd de hoop dat er straks meer stadionbezoek mogelijk is. Hij maakt strategisch geen melding van concrete "meevallers" (effect Arjen Robben en de doorlopende loonsubsidie). Vooralsnog zijn de financiële zorgen te overzien. Daartegen lijken de sportieve zorgen groter. De supporters maken nog altijd terecht veel opmerkingen over het gebrek aan scorend vermogen. Vorig jaar was FCG, na Den Haag, de minst scorende club in de eredivisie. Ook de roep om aantrekkelijker voetbal hangt hiermee samen. De gezochte spits is er nog altijd niet. De vraag is of Fledderus er verstandig aan heeft gedaan te laten weten dat de aan te trekken spits goed moet zijn voor 15 doelpunten. Is zo'n speler wel haalbaar en welke spits van FCG heeft de laatste jaren zoveel gescoord? Bovendien je zult de spits maar zijn waarvan dit wordt verwacht. De druk is al snel te groot en de teurstelling bij supporters enorm. Beter is het te zoeken, zoals ook al verschillende keren is genoemd, naar 2 spitsen die samen met Postema zorgen voor meer doelpunten. Om het publiek meer te bieden en voor het nastreven van plek 7 zullen er hoe dan ook doelpunten moeten worden gekocht. Daarnaast vielen in de laatste 2 jaar de geringe tegengoals op. Dit zorgde voor een acceptabele plek in het linkerrijtje. Door het vertrek van de bijna complete achterhoede is het realistisch om rekening te houden met meer tegentreffers. Versterking met nog 1 verdediger is nodig zeker omdat er nu niet, zoals vorig jaar, allemaal al "zekerheidjes" zijn. 

PS; wat betreft de spitspositie worden vele namen genoemd. Duidelijk is wel dat er in ieder geval wordt gezocht naar een ervaren speler die al het nodige heeft bewezen. Naar dit type spelers wordt veel uitgekeken en bevinden zich in een beperkte vijver. De vraag is of Fledderus voldoende visgerei en het geduld heeft de juiste vis te vangen. In de vijver zwemt bijvoorbeeld ook Joel Pohjanpalo, bijna 26 jaar en Fins international. Momenteel is hij 3e of 4e spits van Bayer Leverkusen, heeft nog een 2 jarig contract maar mag vertrekken. Is het laatste halfjaar verhuurd geweest aan Hamburger SV en heeft daar in 14 wedstrijden 9x gescoord. Wil het liefst op het hoogste niveau blijven voetballen. Hij zal ongetwijfeld bekend zijn bij Rene Bakhuis, de Scandinavië scout van FCG.

31-08-2020 om 00:49

@ val

 

 Bedankt voor het geven van concrete update van de huidige en te verwachten toekomstige situatie van de FC Groningen;  Ook vwb. de info over vragen die bij veel supporters leven;

 

Het valt mij op dat de teneur in de vele reacties op BM van de laatste maand , hier gegeven,  dus niet zo erg afwijkt van de meningen en zorgen die - volgens andere bloggers - zgn. "negatief" gekleurd zouden zijn.

Wanneer je een oordeel wilt geven HOE we er een paar weken voor het begin van de nieuwe competitie vóórstaan, dan leg je de vinger op de zere plek:  Zo hopeloos slecht staan we er niet voor, ook niet met een eventueel "zwart" corona scenario van een heel seizoen spelen met weinig of zonder toeschouwers;

 De andere kant is de selectie: gaan we uit van eenzelfde of licht kleinere spelersbegroting in 2020/2021 dan is er zeker vooruitgang geboekt in het salarishuis vanwege de jeugdcontracten, en denk ik TOT NOG TOE is er relatief weinig geld voor de transfers van nieuwe  spelers betaald, sommigen (laag-)modaal ED transfersom, sommigen transfervrij;  Dan is er nog een netto opbrengst van transfergeld van spelers afgelopen jaar, deels in termijnen, deels doorverkooppercentages van eerdere tranfers : het gaat hier om "in de miljoenen"

Niet genoemd door @val werden reserveringen en afschrijvingen op posten in de balans die met de organisatie en BV's  te maken hebben... het zou mij niet vreemd lijken als hierkomende seizoen ter dekking van een tekort, geld naar toe moet uit de begroting: in dat geval is er weinig financiële ruimte voor het aantrekken van (dure) kwaliteitsspelers... een huurconstructie ter grootte van een jaarsalaris per speler  zou dan eventueel wel mogelijk zijn ! Extra  inkomsten uit nieuwe sponsors, verkoop skyboxen en merchendising zou ( volgens Gudde eerder) 1,5 tot 2 milj extra kunnen opleveren.

En tot slot:  @ val:  je pleit voor 2 spitsen-aankopen en 1 extra ervaren verdediger...  Drie spelers dus, die relatief zwaar op de loonlijst gaan drukken gezien de kwaliteitseisen bij deze vacatures; en dan blijft dus de hamvraag : gaan die drie er daadwerkelijk kómen ? 

Tot nog toe is er weinig over een overtalligheid op het middenveld geschreven ; verder werden sommige aanvallers  niet onverdeeld positief beoordeeld door de supporters tijdens de nog lopende oefenperiode.  Buys moest wel wat schipperen met posities en blessures, hetgeen resulteerde in een niet-ideale opstelling en wisselend spelniveau. Heel veel veranderingen op komst dus bij de FC ;  het zal zeker niet een ideaal plaatje worden wat er nog in de selectie gaat veranderen...en plaats 7 in de eindklassering is gezien de realiteit van nu misschien wel te hoog gegrepen ?  

koffiedik kijken ..maar dit denk ik er maar van

 

31-08-2020 om 11:54

@ kees n.a.v jouw reactie. Het spelersbudget blijft met 5,5 miljoen op peil. FCG gaat doorselecteren in de spelersgroep. Sommige spelers gaan het (nog) niet redden en zullen wellicht nog transfereren. Bovendien lopen er na dit jaar diverse contracten af, vooral van verdedigers. Met Benschop, Sierhuis en Asoro zijn er 3 aanvallers vertrokken (tussentijds Redan nog tijdelijk gehuurd). Hiervoor alleen Joosten terug. Robben is als bonus te beschouwen omdat niet bekend is of hij en zo ja hoeveeel wedstrijden hij kan spelen. Bovendien heeft hij zichzelf al terugverdiend. Getalsmatig en financieel zijn 2 nieuwe aanvallers te verdedigen. FCG zal de extra seizoenkaarthouders ook volgend jaar willen vasthouden. Het voetbal moet daarom beter en de ambitie van plek 7-ook voor meer TV gelden- was er vorig jaar ook al. Het blijft in deze Corona periode inderdaad nog koffiedik kijken.

31-08-2020 om 10:41

Fleddi gaat deze week naar het buitenland om een speler te bekijken.

(Dagblad van het Noorden interview)

Het zoveelste reisje.

Zivkovic is ook een optie.

Hangt van zijn prijskaartje af ( transfersom plus salaris).

Zivkovic moet inleveren.

Anders gaat het niet door.

Maar eerst een andere speler bekijken.

Het moet een jonge speler zijn met scoringspotentie en kans op winstmaking bij verkoop.

Veerman was voor zijn leeftijd te duur.

Nauwelijks verkoopwaarde na een paar jaar FCG.

Dus Fleddi komt deze week nog in actie.

Wij horen.

Succes Fleddi! 

Marco31-08-2020 om 11:07

In de voorronde Europa League lopen wel betaalbare spitsen. Groningen heeft zelf 3x meegedaan, en is 3x in de eerste ronde uitgeschakeld dus het niveau is wat we zoeken.

Verder zullen ook buitenlandse clubs last hebben van Corona, dan is 2 milj veel geld. Bij 2 miljoen zou ik gaan voor 2 spelers: een spits en een aanvallende middenvelder.  Dan spreid je risico's op een miskoop en blessures.

31-08-2020 om 11:37

Hoop alleen dat Fledderus zich goed aan de Corona regels houdt met al dat gereis.

TOPGrUNN31-08-2020 om 11:56

Pfff...deze week weer een reisje voor MJF... als men weer een reisje er tegen aangooit zou jekunnen denken aan iets concreets wellicht...maar ja. Maar gezien zijn vorige reisjes  (nog zonder resultaat), ben ik er nog niet zo zeker van...Heb nog wel vertrouwen in MJF, maar het begint wel te knagen, er had mijnsinziens al lang op zijn minst 1 nieuwe spits mee moeten draaien in de voorbereiding. Ik vind dat je het de supporters ook niet aan kan doen om weer te laat te komen  of met een b-garnituur aanvaller aan te komen, daar schaf ik geen seizoenskaart voor aan

31-08-2020 om 12:21

Ik neem aan dat als MJF naar het buitenland gaat,dat is met een speler(s) te onderhandelen!

Als je nu nog gaat scouten is er met de kerstdagen nog geen spits!!

Na verluidt is Zivkovic niet haalbaar ivm. salaris,cq.huurprijs,cq.koopprijs.

31-08-2020 om 12:47

Blijkt dat de FC belangstelling had voor een spits( 26 jaar)uit Roemenië. Die gaat richting de woestijn. Als dit het gebied is waar de FC zich op richt dan begint mijn vertrouwen in een goede afloop langzamerhand af te brokkelen. Uiteraard mag men mij betichten van een vooroordeel maar de Roemeense competitie spreekt niet echt tot mijn verbeelding. Bron FcGforum.

brummie31-08-2020 om 13:22

Goed dat FC geen onnodig grote bedragen uitgeeft als spelers zoals Veerman. En ook geen paniek aankoop doet m.b.t. een spits. De transfercarroussel moet nog flink op gang komen, zowel in Nederland als daarbuiten. Vrijwel geen enkele ploeg heeft selectie compleet en zijn ook nog afhankelijk van eventuele mutaties. 

Ondanks het  positieve Robben effect qua financiën, wordt het een moeilijk financieel jaar voor de FC. De verwachting is rond de  4-5 miljoen tekort. Zeker als de stadions niet voller nogen. Ik verwacht niet dat veel seizoenkaarthouders wederom afzien van compensatie.

Die spits komt er echt wel. Om verschillende redenen zijn onderhandelingen met andere kandidaten niet tot een transfer gekomen. MJF is al een tijd bezig achter de schermen, het is natuurlijk geen onwil, maar realiteitszin. En een beetje geluk. 

31-08-2020 om 16:01

die 4,5 tot 5 milj. was een schatting van de financiële schade over 2 jaar door beperkt stadionbezoek.

Niet alle posten uit de begroting zijn nog toegelicht of te calculeren., maar dat men voorgesorteerd heeft ( en  geld uit de spelersbegroting nog heeft liggen voor extra spelers uit de duurdere catgorie),  dat is verstandig beleid.

Maar er hangt veel af van het slagen van MJF in zijn pogingen "versterkingen" toe te voegen. Als sportman moet je niet (teveel) op je sportieve ambities beknibbelen;  doelstellingen ( bijv.P.O.plaats ) worden gemakkelijker afgegeven dan behaald;

En ik begrijp het wel,  Buys schuift zijn eigen verantwoordelijkheid naar achteren in het seizoen ( plaats ranglijst ), maar voor hem en de hele club mag het geen loze kretologie worden ook al is het team tegen PSV nog niet ingespeeld. Daarom is (versterking) in déze transferperiode belangrijk en niet de zoveelste volgende !

Over het SC Heerenveen-beleid  kan je veel zeggen, maar niet dat ze daar  achterlijk zijn  ( vwb. het  halen van Veerman ). Ik herinner mij toen Klaas Jan Huntelaar bij FC Groningen in beeld was na zijn PSV tijd...hadden ze hem toen maar gehaald! want hij voetbalt 15 jaar later nog steeds als een beest .  Misschien dat Huntelaar (36 jaar) voor ruim 1 milj. bij Ajax kan worden losgeweekt, voor een 1-2 tje met Robben

Heerenveen is  trouwens een  directe concurrent voor plaats 7-14. dat is ongeveer net zo'n plaats als  Sparta, Fortuna, W II, PECZwolle, FC Twente, Heracles en  Emmen eventueel gaan halen...én voor FC Groningen !! .  Als je van te voren voor deze 7 tegenstanders een overwinning op het toto-formulier wil invullen dan zeg ik "ga je gang"

 

brummie31-08-2020 om 16:37

FC Groningen kon voordat Huntelaar naar Heerenveen ging kopen voor 100.000 gulden. Ze hebben  destijds afweging gemaakt om dit niet te doen. Achteraf kijk je een aap in de kont.  Dat ze niet achterlijk zijn in Heerenveen, eens. Desondanks staat onze club, qua jeugdopleiding en beleid er op dit moment beter voor. En Heerenveen heeft net als iedere club genoeg miskopen gedaan. 

FC Groningen speelt net als vrijwel ieder seizoen voor een plek bij de eerste negen. Met af en toe uitschieter omhoog of naar beneden. 

Wat betreft de je TOTO, je noemt 8 ploegen op, maar competitie bestaat uit 17 plus FC. Van die 8 ploegen die je noemt  is puntverlies altijd mogelijk. Maar het is ook mogelijk om punten te pakken tegen sterkere tegenstanders zoals Az, Vitesse, Utrecht of top 3. Heerenveen verloor trouwens vorig seizoen behoorlijk wat punten tegen ploegen als Emmen, Willem II, ADO,  Venlo en Twente. 

Competitie is nog niet begonnen,  en volgens mij is het nu op dit moment nog vrij lastig om de juiste sterkte van de FC en andere ploegen goed in te schatten. 

01-09-2020 om 10:55

@ Brummie :  Daar zit 'm nou net de kneep ! ( vwb. jouw laatste opmerkingen:  )

krachtsverschil van selecties  wordt in de middenmoot ED steeds minder, incidentele uitslagen tegen topclubs  daargelaten, want de kennis van zwakte in eigen selecties en de mogelijkheden van huren, scouten en handelen  etc, dat is nu méér voor  alle clubs weggelegd.

Daarbij zal er gaandeweg de competitie een groter "gat" komen tussen klassering van clubs dan vorige seizoenen:  t/m plaats 6 à 7 en vanaf 7 à  8 . 

Mijn zorgen over deze selectie is, dat die niet "slecht" is te noemen, maar nog "te licht" voor het grote werk:  competitie, beker, en dan hoeven we niet eens te denken aan kansen bij  Europees-voorrondes.  presteer je laag- gemiddeld tegen de mikddenmoot, dan dûkel je zo maar 4 plaatsen naar beneden.  De fameuze eindprint van Buys ( bij FC Groningen )  in het laatste deel van de competitie werd vooral bereikt door een beter ingespeeld FC G en een tactiek van counterachtig voetbal.

         En tenslotte:  wat gaat Buys doen met de tactiek  als er in het begin v.d. competitie door de FCG weinig gepresteerd wordt?  Gaat ie dan nog meer leunen op de defensie om ieder punt maar te koesteren? 

31-08-2020 om 21:05

Ik denk dat robben nog iets kan betekenen om een spits aan te trekken maar we hebben Joosten ook nog niet gezien dus ik denk dat we nog ëen goede aanvaller moeten halen en dan moeten we er staan 

31-08-2020 om 21:25

Huntelaar mag komen, al is dat ook laat.

Dit is een utopie.

De FC wil geen Ajax salarissen betalen.

Punt uit.

Doorstrepen.

Volgende klant.

Toen Huntelaar naar Heerenveen ging was hij daarvoor te licht bevonden door zijn oude club PSV.

Is een laatbloeier.

Was ook fysiek een iel manneke.

Dus het was niet eens zo gek van de FC  om toen der tijds van Huntelaar af te zien.

De FC moet een wedstrijd organiseren, waarbij je moet raden welke spits er komt.

De gelukkige mag met de nieuwe spits lunchen en op de foto.

Fleddi is van deelname uitgesloten, evenals zijn familie, kennisen en huisdieren.

Dus zijn hond en kat doen ook niet mee.

Nog meer nieuws?

 

31-08-2020 om 22:34

Is er al iets bekend over de ernst van de blessure van Gudmunsson?

01-09-2020 om 07:59

Huur Doan van PSV. Zit daar volgens mij op een zijspoor 

Groen hart01-09-2020 om 08:27

Is toch geen spits ?

appie happie01-09-2020 om 08:59

Niet goed genoeg

01-09-2020 om 08:50

Klopt. Maar een goede spelverdeler is toch ook een wens? Een goede aanvallende middenvelder?

brummie01-09-2020 om 11:45

@Kees, in  je laatste alinea schrijf je wederom een negatief wat als scenario.  Allenaal prima hoor, maar dat is op de zaken vooruit lopen. Resultaten zijn ook weer afhankelijk van zoveel factoren. Kijk naar Willem II waar hun net aangetrokken Wriedt weken buitenspel staat vanwege blessure. Daarnaast zullen er nog aardig wat mutaties komen in elftallen omdat transferperiode lang open is. En wat als FC wel een goede start heeft?  En wat Buys betreft, als counter voetbal het beste bij het elftal past, en het brengt resultaat zie ik het probleem niet. Er zijn maar weinig  ploegen meer die  wedstrijden dicteren. Tegenwoordig komen meeste goals voort vanuit snelle omschakeling. 

Zoals je zelf gezien hebt in de voorbereiding wil Buys met veel pressing spelen. En als dit gaat werken zou erg mooi en attractief zijn. Maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. 

01-09-2020 om 12:38

ieder z'n vak

Je vindt mijn zorgen "negatief" en voorbarig;  ik probeerde aan te geven dat er nu wel héél veel verantwoordelijkheid ligt op de schouders van MJF en op de TS/trainers, om naar behoren te (kunnen) presteren.   

Want die moeten wel degelijk vooruit kijken hoe ze op dit moment een sterker team voor de nabije toekomst kunnen/willen formeren.

Mijn stelling was dat ze bij FCG  amper de kans voor krijgen om daarna weer een opgelopen grote achterstand tussentijds weer in te moeten lopen !

Ik beweer niet dat de voorbereiding seizoen  allesbepalend is, maar ik ben erg niet gerust op wat Buys tot nu toe heeft laten zien 

Als je stelt dat het (alleen?) om de punten gaat ( en  dat de FC G  een heel seizoen zgn.toernooivoetbal speelt ( in mijn woorden gezegd )  dan kom je onze aanhang niet tegemoet, ondanks alle goede voornemens en uitspraken van de bestuurders.

Ik breng je in herinnering dat Gudde jr. aan het begin van het jaar een speech heeft gehouden waar hij een toekomstbeeld over FC G in de ambities schetste:  "over 10 jaar...enz enz. "

Zoiets kan ik ook zelf bedenken

01-09-2020 om 12:20

wel bizar Pec heeft 3 volwaardige spitsen (Reza, v Duinen en Tedic)

en wij nog nul ! (vind postema nog geen volwaardige spits, te jong en nog geen ervaring/ 0 doelpunten)

TomOkker02-09-2020 om 20:11

nou Jannie je was wel eén van de eersten die schreeuwde om Postma en dan dit gezeik. Had ik je vooraf ook wel kunnen vertellen net als al die andere reacties achteraf

01-09-2020 om 19:13

Heeft iemand verdere informatie aangaande de blessure van Gudmondsson?

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!