Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest oefenduel tegen PEC Zwolle

Door Redactie 11 reacties

Onder toeziend oog van een kleine 4000 toeschouwers heeft FC Groningen na 120 minuten met 2-0 verloren van PEC Zwolle. Reza scoorde beide doelpunten. FC Groningen dat prima aan de wedstrijd was begonnen wist dit ruim een half uur vol te houden. Het wachten was op een doelpunt dat maar niet kwam. Daarna lieten de blauwvingers meer van zich horen. Na de rust waren de meeste kansen en mogelijkheden voor de bezoekers. FC dat ook zeker mogelijkheden kreeg wist dit niet om te zetten in een goal.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, van Kaam, Matusiwa, Hrustic, Lundqvist, El Hankouri

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, van Wermeskerken, van Polen, Lam, Paal, Strieder, Huiberts, Clement, Saymak, van Duinen, van Crooy

eerste uur
Een goed combinerend FC Groningen dat met verzorgd spel aan de wedstrijd begon. Dat resulteerde al snel in de eerste mogelijkheid voor de groen-witten. Gudmundsson gaf een voorzet op Lundqvist die naast het Zwolse kopte. In de 9e minuut duwde Lam Gudmundson neer op de rand van de zestien. Doelman Zetterer moest gestrekt op de uithaal van Lundqvist. De hoekschop en nog een corner daarna waren ongevaarlijk. Niet veel later ging Lam op de bon na het onderuittrekken van Lundqvist, die in de diepte op maat was bediend door van Hintum. Rood zou zeker op zijn plaats zijn geweest want de overtreding voorkwam een vrije doortocht. De Zweed mocht aanleggen en schoot hard over.

Saymak die zich blesseerde werd vervangen door oud FC-er Drost. De blauwvingers probeerden wat meer uit de verdedigende stellingen te komen maar zonder overtuiging. In de 26e minuut een diepe bal van Hrustic op de diepstaande van Kaam die de bal net niet kon inknikken. Strieder liep tegen een knieblessure aan en moest zich laten wisselen voor Nakayama.

In de 38e minuut de eerste werkzaamheden voor Padt op het schot van Clement. Ook van Wermeskerken kreeg ruimte voor een doelpoging. Op slag van rust ging van Duinen op avontuur die een voorzet gaf op Huiberts. Diens schot zeilde net naast de tweede paal. 

Na een kwarier pauze gingen beide teams met een aantal wijzigingen verder om het uur eerste uur vol te spelen. Slor, Joël van Kaam, Betzema en El Kharbachi werden ingebracht voor Lundqvist, Itakura, Dankerlui en Gudmundsson. 

In de 48e minuut 0-1. Van Wermeskerken gaf hard voor, Padt zat er met een hand tussen waardoor de bal een lift kreeg. Reza knikte de bal over de doellijn. In de 54e minuut werd Hrustic ten val gebracht op de rand van de Zwolse zestien. Diens vrije trap raakte de bovenkant van de lat. Op de speelhelft van Grunn was Jesper Drost dichtbij de 0-2. De bal werd van richting veranderd en Padt wist al grabbelend erger te voorkomen.

tweede uur
Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Strunck, Miguel, van de Looi, Absalem, Schreck, El Messaoudi, Suslov, Hamelink, Postema, Balk

De dreiging hield aan. Een prima ingreep van doelman Jan Hoekstra die net eerder bij de voorzet was dan Reza. Direct daarna het schot van Nakayama die de doelman ternauwernood met zijn voet kon redden. Jesper Drost werd gewisseld. 

Na ruim een kwartier was Strunck zeer dichtbij de gelijkmaker, doelman Mous verwerkte het schot over de achterlijn. Ook Absalem kon in een andere situatie ver doorkomen maar werd bijtijds afgestopt. Aan de overkant van het veld wist Jan Hoekstra de bal met één vuist uit het doel te houden, Miguel passeerde met een verdedigende aktie bijna zijn eigen doelman. Dakono verving Nakayama.

In de 31e minuut 0-2. Flemming stak met een slimme pass Reza weg die Hoekstra kansloos liet. Kwelgeest Reza werd daarna gewisseld en van Crooy mocht opnieuw opdraven. In de 44e minuut brak van Crooy tussen de linies door en leek te gaan scoren. De bal eindigde via Hoekstra in het zijnet.

Slotkwartier
Miguel en Postema waren na een corner dichtbij een goal. De eerste doelpoging werd geblokt, de tweede wild naast geschoten. Vlemming had alle ruimte om de 3-0 te maken maar trof voor open doel de binnenkant van de paal. 

 

Reacties:
14-08-2020 om 22:09

Het was nait best en dat is nog zacht uitgedrukt,  de fc mist een afmaker , een goaltjesdief en daar wachten we met smart op.

Voor de rest duurde het allemaal te lang, het ging aardig vervelen en 2 uur is teveel van het goede en dus moeten ze dit niet weer doen.

Ik ben daardoor ook eerder weggegaan en vele met mij.

Johan14-08-2020 om 22:13

Ik zou de scout van Willem 2 overnemen. Die 2 nieuwe spelers van Bayern 2 worden straks weer goed verkocht. Uitstekende linksback en die Wriedt gaat minimaal 15 goals maken. Snap niet dat wij niet zoiets kunnen scouten en halen. Maar goed het is maar oefenen....

14-08-2020 om 22:16

Een half uur redelijk goed,daarna armzalige vertoning.

De zgn. "talentjes" staan weer met beide beentjes op de grond!

14-08-2020 om 22:30

Armoedige vertoning!! Spits gezocht!!!???iemand?????

Cantona14-08-2020 om 23:15

We hebben de laatste jaren geen fatsoenlijke spits kunnen halen.

Moet ook zeggen dat de spitsen al jaren niet goed bediend worden, misschien deugt het systeem ook niet.

14-08-2020 om 23:30

Misschien hebben we achteraf goed spitsen gehad maar op een verkeerde manier gebruikt. Echter daar hebben we niets meer aan. Hoop dat wat Fledderus in de pijplijn heeft een succes gaat worden want geloof zeker dat hij weet wat er moet komen. En dat mag ook wel iets kosten wat mij betreft. En een snelle goede techneut voor het middenveld. En dan gaan we de wedstrijd van vanavond snel vergeten.

15-08-2020 om 00:02

Stuur Buijs maar weg.

Buijs naar Barcelona?

Dan kan hij de club aldaar op de nul houden.

Barcelona vs. Bayern 2-8.

Nu de FC weer.

Het zijn er geen 15.

Het was een oefenpot

Potjandorie.

Er werd geswitched met de opstellingen.

Doorelkaar gehutseld.

Net zolang door hutselen tot dat er een team staat.

Maar geen 15 spits gevonden.

Postema staat droog.

Wat is het mankement.

Hij is jeugdig en heeft nog niet veel body.

Wordt niet in stelling gebracht.

Het is breien met de bal tot aan de keeper toe.

Dan houdt het op.

In de ploeg zit weinig vernuft.

Allemaal aanvallen volgens het boekje van Buijs.

Geen eigen initiatief, verassingen en onverwachte acties.

Allemaal volgens het boekje.....

Dat kan een leuk seizoen worden.

Ik hoop dat Robben de zaak wakker schudt en Buijs tijdens de wedstrijd in zijn zak steekt.  

Genoeg onzin gezegd.

Volgende wedstrijd de FC beterschap gewenst....

 

 

15-08-2020 om 02:33

heb de wedstrijd voor 3/4 bekeken, laatste goal van PEC gemist...

Jammergenoeg was de indruk consistent niet op nivo.  Kan zijn dat PEC gewoon beter was, zeker de 2e helft; Groningen speelde met 3 man achterin op een lijn maar de opkomende backs en het middenveld kwamen tekort... inderdaad werd Postema overgeslagen, Hrustic(eerste helft wel scherp)  en Absalem en Gudmundson en van de Looi speelden zeer defensief..El Messaudi viel me niet mee (een schot op doel)  en in de aanvalslinie konden ze PEC nauwelijks pijn doen.  PECZwolle had tweede helft dezelfde speelwijze maar vond de ruimtes in de Groninger defensie veel sneller en dus kwam die uitslag niet als verrassing: dankzij hun klasse spits werd duidelijk wat er bij Groningen nog ontbreekt.

 

Allemaal niet zo erg want het is maar oefenen, maar wel enigszins teleurstellend. Ook een zekere moeheid was te zien.    Ik denk dat Buys meer had verwacht, en snel conclusies moet trekken wie straks in de basis komt..

Hoekstra dus naar RODA zoals verwacht,  Padt weer eerste keeper (als ie  blijft)  en Matusiwa moet noodzakelijk behouden 

TomOkker15-08-2020 om 06:12

Gelukkig zitten we nog in de voorbereiding en is er voldoende tijd om te repareren. Kreten als armmoedig, armzalig allemaal a losse flodders die je van de gemiddelde toeschouwer kan verwachten, woorden die ik zeker niet wil gebruiken. Want om nu allles meteen naar het negatieve te trekken gaat mij veels te ver. Daarbij is het papegaai gehalte van een hoog nivo aan de andere kant toch fijn om te zien dat mensen jouw posts lezen.

Absalem heeft laten zien dat hij weldegelijk een basisspeler is of kan worden, en die jonkies zijn inderdaad nog jonkies en sommigen hebben nog een lange weg te gaan alhoewel Zwolle geen beroerde spelers heeft (inclusief 2 'afdankertjes' van Heerenveen) maar dat weten de heren van de TS ook wel. Het eerder vertrekken heb ik nog nooit begrepen en zal ik ook nooit begrijpen maar wil het ook niet begrijpen. Overigens in de zaalsporten zie je dit zelden maar dat terzijde. Maar als je een statement wil maken prima maar ik denk dat je dat beter op een ander manier kan doen.

Mensen we zitten nog in de voorbereiding en dan mag FCG wel 2 wedstrijden winnen maar met al dat gewissel wat heel normaal is valt het dubbeltje ook wel eens de andere kant op en dat het helemaal niet zo armazalig is zoals sommigen denken.

Ik hoop dat het ge-oefen tegen amateurs hierbij ook meteen afgelopen is want tegen betere tegenstanders spelen weet je meteen waar je staat en waar nog aan gewerkt moet worden op zowel tactisch technisch en het conditionele front. Iets wat al heel normaal is bij een aantal zaalsporten en ik hoop dat FCG ook deze kant op gaat maar goed 20 - 0 of 18 - 1 tegen een kroegelftal doet het blijkbaar altijd goed bij de verkoop van de seizoenkaarten.

Kortom er zat genoeg in deze wedstrijd om over na te denken maar ik snap ook wel dat schreeuwen zonder enige kennis en verstand van zaken een stuk makkelijker is.

 

Johan15-08-2020 om 09:29

Tja leuk stukje. Helaas ga je het met spelers als Absalem, El Hankouri gewoon niet redden. Is nu 22 a 23 jaar en dan zeg ik doorselecteren want anders zit ie Poll in de weg die een stuk jonger is en meer talent heeft. Zelfde vind ik bij El Hankouri. Ze worden ook niet meer veel beter en zullen ook nooit naar een betere club gaan. Hrustic waar jij altijd zo op loopt te zeuren zal wel een x naar een grotere club gaan omdat die wel de kwaliteiten heeft.  Wat ik best mag zeggen is dat als je als club zijnde die Wriedt van Bayern2 hebt bekeken en je hebt Robben daar zitten dan vind ik het een drama en blunder dat die niet bij ons zit. Heb gisteren 45 min naar die man zitten kijken en dat wordt een fenomeen in de eredivisie. Wat een speler is dat! Nu kom ik niet in de buurt van jouw uitstekende voetbalkennis maar ik vond het leuk even mn mening te geven

brummie15-08-2020 om 10:16

Helemaal met je eens Tom. Prima stuk. 

TomOkker15-08-2020 om 12:04

Tja waarschijnlijk is jouw mening gebaseerd op die ene terugspeel waardoor de goal viel, voor de rest speelde Absalem m.i. prima gezien de omstandigheden. Gisteren heeft ie meer dan een puike helft gespeeld. V.w.b. Hrustic ben ik snel klaar, het spel wordt er niet sneller op als hij aan de bal komt. Die ene steekbal en de bal op van Kaam daargelaten maar na 30 minuten spelen ging het lampje ook bij Hrustic uit.

Blunder drama je gebruikt termen waarvan je niet weet wat de reden is waarom hij niet bij FCG speelt en dan zulke woorden gebruiken. mag ik dan twijfelen aan de kennis en kunde van sommige mensen? 

Johan15-08-2020 om 12:11

Mijn mening is gebaseerd op het feit dat hij niks beter is geworden de afgelopen jaren. Ow en ook tegen Heracles ging hij in de fout of heb je die wedstrijd niet gezien? En Wriedt niet halen is een regelrechte blunder ja. Geen videoanalyse voor nodig. Net als die linksback trouwens die ze ook van Bayern gehaald hebben

TomOkker15-08-2020 om 13:10

Dus eigenlijk zeg je niks. Er niks niks met mensen die een mening hebben maar het probleem is dat men denkt dat het de waarheid is.

Ik lees enkel onderbuik priet praat in jouw teksten.

Johan15-08-2020 om 13:14

Haha ja hoor. Goeie reactie. 

brummie15-08-2020 om 10:03

FC speelde eerste 35 minuten meer dan goed voetbal. Intensiteit was hoog met continu hoog druk zetten.  Vond Hrustic wederom behoorlijk goed spelen. Bij de jonkies in 2e helft viel mij vd Looi erg positief op.  

Uiteraard is het fijn als FC ook elk oefenpotje zou winnen. Toch zeggen uitslagen in deze wedstrijden natuurlijk niet alles. Het is voorbereiding , inhoud opbouwen, en spelers op posities uitproberen. Ik ben niet verbaasd over de negatieve teneur op ons forum na een oefen nederlaag. Maar lijkt me op dit moment in de voorbereiding totaal onnodig en niet reëel.

Achter de schermen is men druk bezig met een extra spits. En die gaat er ook komen uiteraard. Geduld is een schone zaak. 

Lees net dat Zivkovic in beeld is om 1 jaar te huren. Met Robben als mentor, laat maar komen!

 

15-08-2020 om 11:22

Zivkovic..... had dat voorgevoel al! Vindt het een interessante optie!! Maar een grote gok!!! Is niet een scorende spits gebleken afgelopen jaren... deed het hier wel goed toen....

15-08-2020 om 12:08

Goh, briljant, jouw 'voorgevoel'...had ik niks van gehoord bij mijn gedeelde 'visioen'. 

Dat had ook kortaf je inhoudelijke reactie kunnen zijn, he..''interessante gedachte, ik heb dat voorgevoel ook...''

Laat je een ander ook meer in z'n waarde...

15-08-2020 om 13:05

Wedstrijd nog eens bekeken, en een paar opvallende dingen gezien.Buijs had een andere speelwijze dan normaal.Spits ingeruild voor extra verdediger(van hintum) ipv gudmunson op die plek.Van kaam ipv controleur verder naar voren.Hierdoor moest de extra man vanuit de verdediging het middenveld indribbelen(matusiwa of itakura)om van Kaam te bereiken.Dit lukt bijna niet omdat nu blijkt dat zij niet de dribbel en creativiteit hebben om dit doen ipv van Kaam.1 keer wel succesvol waardoor van Kaam inderdaad bijna scoorde.Maw de verkeerde mensen kwamen te vaak aan de bal.Als je van kaam inruilt voor matusiwa en lundqist achter de spits lukt dat misschien wel.Goed experiment maar nu blijkt dat van Kaam de opbouw moet verzorgen.Ook opvallend vond ik dat Padt te traag is in het hervatten van het spel van verdedigen naar aanvallen. Ondanks dit alles goed half uur gezien waarin zwolle niets te vertellen had.Tweede bedrijf was duidelijk een stuk minder waarin tekortkomingen duidelijk werd.Al met al zeer nuttige oefenwedstrijd met duidelijke aanknoop / pijnpunten.Waaronder een spits zeker een vereiste is.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!