Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ruim langs FC Emmen, 4-1 oefenwinst

Door Redactie 56 reacties

eerste helft

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Araujo, Veendorp, Cavlan, Ben Moussa, Chacon, Laursen, Tibbling, Jansen, De Leeuw

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Dankerlui, Dammers, Itakura, Matusiwa, El Hankouri, Absalem, Hrustic, Van Kaam, Postema, Slor

Onder tropische omstandigheden is er vanavond in Emmen geoefend tegen de rood-wit getinte FC. De thuisploeg nam kortstondig het initiatief, de gasten roken aan de eerste mogelijkheid na een slippertje van Veendorp. In de fase die volgde werd Emmen meer teruggedrongen, kansen bleven uit. Na een counter mogelijkheid voor de Leeuw werd El Hankouri op de rand van de Emmense zestien neergelegd. Hrustic's vrije trap ging over. 

Het spelbeeld verplaatste zich op en neer. Postema kopte een voorzet in de handen van Telgenkamp. Na een korte drinkpauze de eerste echte redding van Telgenkamp op de vrije trap van Hrustic. De twee hoekschoppen die volgden leverden geen gevaar op.

Na ruim een half uur een grote kans voor Postema op aangeven van Matusiwa. Diens harde schot in de korte hoek werd gekeerd door Telgenkamp. Sidibee verving Laursen (hamstringblessure). Ook bij Groningen werd kort daarna gewisseld, Strunck en Betzema vervingen Dankerlui en Itakura.

In de 42e minuut een doelpunt voor FC Groningen. Een aanval over de rechterkant werd door Strunck voorgegeven, Hrustic schoot met een volley heel knap de 0-1 achter Telgenkamp. De voorsprong was verdiend. Grunn had de wedstrijd al een tijd onder controle en was de bovenliggende partij. Uit het niets viel de gelijkmaker na een misser (knullig balverlies) van Absalem waardoor Bijl dankbaar kon profiteren.

tweede helft

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Strunck, Miguel, Van Hintum, Van de Looi, El Messaoudi, Schreck, Hamelink, Suslov, Balk, El Kharbachi

Trainer Danny Buijs had vele wissels ingebracht. De jonkies lieten zich fanatiek gelden op jacht naar een doelpunt. Remco Balk nam het doel van Telgenkamp onder vuur die de bal kon keren. El Kharbachi kreeg een beste mogelijkheid maar miste koelbloedigheid. Voor het doel van Hoekstra was Kolar dichtbij de 2-1 maar mikte naast. Na een klein uurtje dan toch de 1-2 voorsprong! El Kharbachi kon prachtig afronden uit de voorzet van Balk. Coach Lukkien bracht nieuwe wissels in. 

Er werd opnieuw een korte drinkpauze ingelast. Sidibee leek een aantal minuten na de hervatting in scoringspositie te komen maar kwam onder prima druk niet tot een schot op doel. In een andere situatie was een voorzet van Payne net te scherp voor Scholten.

In de 84e minuut de 1-3. Balk die vanaf de rechterkant zijn maatje El Kharbachi (die voor het doel opdook) aanspeelde, kreeg hulp van de meelopende Sabani die onbedoeld zijn eigen doelman passeerde. Niet veel later de 1-4. Hamelink stoomde op naar de middenlijn en stuurde drie Emmenaren het bos in. De diepstaande El Kharbachi werd ingespeeld die naar binnen trok en Telgenkamp in de korte hoek verschalkte. 

Zo eindigde dit potje in een ruime overwinning voor onze nooordelijke trots en heeft de achterban kennis kunnen maken met een aantal talentvolle spelers van onder -21.

Aankomende vrijdagavond oefent FC thuis tegen PEC Zwolle.

Reacties:
11-08-2020 om 21:04

Die hamelink speelde fantastisch en balk ook de rest ook twee doelpunten van de andere speler EL kharbachi was super goed 

appie happie11-08-2020 om 21:08

Balk de stand-in voor Robben dit seizoen.Hamelink wat een klasse aanval via hem.en zo zijn er nog wel een paar   er zit toekomst muziek in de Fc..Emmen daarintegen moet als ze zo spelen voor het ergste vrezen..niet 1 uitgespeelde kans gezien.

De verdediging met 1 uitzondering stond ook goed..voorlopig ben ik positief..

Marco11-08-2020 om 21:09

Oefenwedstrijd waarin wel veel duidelijk is geworden. De 3 nieuwe verdedigers doen het prima. Nieuwe linksback noodzakelijk. Omschakelen eerste helft bleef de pass naar voren uit waardoor moment werd verspeeld.  El Messaoudi gaan inpassen voor de wedstrijden PSV en Ajax. Speler vindt steeds onder druk de vrij man. Verder ontbreekt goede spelbepaler en aanspeelpunt in de spits en doelpunten . Groningen heeft verder veel goede talenten waarvoor het jammer is dat het 2de eltal niet in de eerste divisie speelt. Padt mag blij zijn dat hij bij Groningen is gebleven.

11-08-2020 om 22:31

We hebben een prima, talentvolle  linksback: Thomas Poll. Schijnt nu geblesseerd te zijn. Is echt beter dan Absalem.

ik vind dat Buijs nu wel kan stoppen met uitproberen van El Hankouri, Absalem, Schreck. Die gaan het niet worden, maar dat wisten we ook wel al. 

Ik vind dat we een mooie selectie hebben met veel talenten. Alleen een scorende spits met wat ervaring hebben we nodig.

 

TomOkker12-08-2020 om 05:57

Misschien is het ook duidelijk geworden dat MJF 2 spitsen mag zoeken. Verder kun je er weinig over zeggen, het is nog vroeg en de concurentie zit ook niet stil.

Ik ga hier geen namen noemen, want sommige worden al bij het veterstrikken afgebrand, 2e helft vond ik erg leuk om naar te kijken.

Emmen gaat het ook wel weer leuk doen, 't komt almoal goud.

11-08-2020 om 21:17

Het was warm.

Oefenwedstrijd.

Emmen-Groningen 4-1.

Veel spelers op het veld.

Je ziet spelers die door de mand vallen.

Ik noem geen namen.

Het was een oefenwedstrijd.

En erg warm.

Het elftal dat er moet staan op 13 september  stond niet op het veld.

Dus nog geen conclusies te trekken.

3 doelpunten door verdedigings fouten.

Een opzienbare spits ontbrak.

Postema is nog niet gearriveerd.

Doet zijn best maar is er nog niet.

Toch lopen er bij de jeugd talenten, ik noem geen namen, die het eerste elftal kunnen versterken, rond,

Maar dat is allemaal afwachten.

Op naar vrijdag.

Robben dag.

Groningen-PEC Zwolle.

Kijken hoe Robben het doet.

En het elftal natuurlijk.

Het is een oefenpotje.

En dat is het....

  

 

11-08-2020 om 21:20

Heb vanavond enorm genoten van vooral onze jeugdige talenten, een aantal van hen gaan dit seizoen zeker veel speeltijd krijgen in de eredivisie en gaan de concurrentiestrijd aan met de oudere spelers. Ook onze ervaren nieuwelingen, Dammers, Dankerlui, Itakura speelden een prima partij in Emmen, de verdediging straalde veel rust uit en de spelopbouw was erg verzorgd! Ben benieuwd naar de wedstrijd van vrijdagavond thuis tegen PEC Zwolle. Met waarschijnlijk Arjen Robben, Gudmondsson, Lundquist en Sergio Padt erbij. We zitten nog een maand van de competitiestart en ik ben benieuwd wat uiteindelijk de basisopstelling gaat worden. Denk dat iedereen écht voor zijn plekje moet vechten.....ziet er gezond uit. Ons FC Groningen wordt komend seizoen een lastige tegenstander voor elke eredivisieploeg! Hopenlijk met attractief en strijdlustig voetbal, vooral in de thuiswedstrijden in de Euroborg. Elke thuiswedstrijd uitverkocht, mits de omstandigheden rond Corona verbeteren.....PSV en Ajax moeten weer met knikkende knieën naar Groningen komen en ons thuispubliek moet enthousiast achter de FCG gaan staan! 

appie happie11-08-2020 om 21:36

Heerlijk Badkuip,fantaseren...knikkende knieën idd..

En was't maar waar elke wedstrijd uitverkocht...corona maakt meer kapot dan je lief is...of het houdt niet op niet vandasg,is degelijk van toepassing..Daarom is het ook erg jammer dat zowel Psv als Ajax komen,zonder een grote schare thuisfans...super jammer,hopelijk wordt ik wel ingelood voor de wedstrijden sws èèn denk ik.

Rob197011-08-2020 om 21:30

Een groot voordeel is het niet spelen van oefenpotjes tegen amateurs. Nu moet je er direct staan, en kun je zwakheden niet verbloemen tegen een mindere tegenstander. Voor enkele spelers kan dit dan ook wel eens de opstap zijn naar een verhuur of verkoop. El Hankouri en Absalem laten dan ook zien, niet verder te komen in hun ontwikkeling, en daar heeft voorbereiding niets mee te maken. De jonkies, zijn er nog lang niet, maar de actie van Hamelink, zegt wel iets, evenals Balk en Suslov. Schreck blijft ook een goede voetballer, maar moet toch iets verder naar voren. Zorgen zijn er op dit moment niet achterin. Met van Hintum, Itakura, Dammers en Dankerlui zijn er vier goede eredivisiewaardige verdedigers, een echte linksback ontbreekt er nog, die het weer zo stabiel maakt als afgelopen jaar. Echter van Hintum kun je ook vast op de linksback zetten, altijd een 6 en met grote uitschieters naar boven.

Fledderus zal de pijnpunten voorin ook hebben gezien, en is aan het speuren voor een spits, en die zal hij echt wel vinden, mag ik hopen.

Kopen voor de breedte is niet nodig, talent genoeg, en laat ze maar opdraven iedere week, 5 x wisselen, voor talenten, het kan niet mooier. 

11-08-2020 om 21:31

Miquel leuke speler

11-08-2020 om 21:41

Vanavond een goed FC Groningen gezien met heel veel positieve uitzonderingen, zeker in de 2e helft. In de 1e helft heb ik met een relaxed gevoel naar de verdediging gekeken. En moet nu toegeven dat het aantrekken van Dammers en Dankerlui goed beleid toont. Beide echt goed. Hrustic weer goede met minder goede periodes. Jammer want hij heeft wel iets. Tegenvallers Absalem en El Hankouri. Echt niet geschikt voor dit niveau. Hopen dat Joosten El Hankouri kan doen vergeten.

Tweede helft echt genoten van de jonkies. Lekker fel, technisch en vol bravour. Veel potentie voor onze toekomst. Daarom zou ik nu gaan voor een gelouterde spits die lekker kan scoren en tevens die jonkies de kneepjes kan leren. 

11-08-2020 om 22:00

allemaal leuk en aardig...en ik ben het grosso modo eens met wat bovenstaand wordt geschreven;

Wat ik mij afvraag:  komt er komend seizoen een duidelijk beter/ sterker FC Groningen A dan "een tweede elftal" van onze club? , of is het een heel seizoen een mix van deze jongens die we vandaag hebben gezien , vaak nog jong van leeftijd en ervaring...

Als er na een tijdje een sterke basis komt (met Robben)  dan vallen er vanzelf een man of 6 a 7 af. dat heet (door-)selecteren

En dan zijn spelers ( zoals vandaag bleek )ook bevrijd van het complex van "niet te kunnen scoren"

 Oplossing: kies de allerbeste basisspelers , zet er 4 of 5 reserves bij die stand-in kunnen zijn, en houdt dit elftal op sterkte door niet te vaak te wisselen !.

wordt een leuk en spannend seizoen want de jongens willen wel !  

 

brummie11-08-2020 om 22:23

Ondanks enorm warme omstandigheden en de nog maar 2 weken voorbereiding  bij vlagen leuk voetbal gezien van FC. Emmen teleurstellend zwak trouwens moet gezegd.

Op zich niet teveel waarde hechten aan oefenpotje. Absalem maakt een inschattingsfout, slecht maar kan gebeuren. Vond van Hintem  met zijn vele ervaring met regelmaat slecht en onzuiver in de passing. 

Ben nog steeds liefhebber van Hrustic, mooie goal. Heb met name erg genoten van de vele jonge talenten in het veld bij FC. Daar zit wel potentieel in! 

TomOkker12-08-2020 om 05:48

Die goal redt hem daarvoor was het weer ouderwets balverlies en ziekenhuis ballen.

2e helft was veel leuker om naar te kijken inderdaad

12-08-2020 om 12:53

Goal redt hem niet hoor. Was voor de goal ook al de beste speler van de FC. Niet voor niets gaf ook de commentator aan dat de meeste dreigin vanuit Hrustic kwam.

TomOkker12-08-2020 om 19:25

Als iemand iets roept op TV hoeft het niet de waarheid zijn.

12-08-2020 om 06:48

Ik mis Dallinga ? Verkoop cq Verhuur?

12-08-2020 om 12:03

Geblesseerd

FCG-Forever12-08-2020 om 07:55

Hamelink, Suslov, Balk en Miguel zijn wel erg fijne talentjes hoor! Ben erg nieuwsgierig naar hun verdere ontwikkeling! 

12-08-2020 om 09:02

Voor wat het waard is..... een aardige oefenwedstrijd!!! gezien met in de 2e helft een aantal aardige jeugdspelers die hopelijk doorbreken!! Ben bang dat absalem en hankouri dit soort jongens in de weg loopt...om 2 te noemen! Hrustic laat leuke dingen zien bij vlagen maar overtuigd vooral in dom balverlies ... wel een goeie goal trouwens... Maar ook is wel weer pijnlijk duidelijk dat scoren een probleem gaat worden... of....... de jeugdspelers breken sneller door dan verwacht!?!

12-08-2020 om 09:21

Inderdaad het was een oefenwedstrijd, met een uitslag die stimulans geeft. Da's mooi. Veel spelers hebben zich ook in positieve zin laten zien. Dat een tweetal spelers nu al en bij herhaling bij het grof vuil worden gezet, is echt onbegrijpelijk. Het is een OEFEN-pot en kijk vrijdag gewoon of er van zaken is geleerd. Heb wel vertrouwen in verdere verbeteringen. Buijs krijgt het best nog lastig om straks een selectie te maken, omdat hij erg veel potentie om zich heen heeft. 

12-08-2020 om 09:53

De spelers waarop gedoeld wordt.... dit is niet alleen nu ! Ook vorig seizoen waren dit al "twijfelgevallen "en dit trekken ze vooralsnog door naar dit seizoen....

manus12-08-2020 om 09:35

Wat een klasse, die van Kaam. Hij zou veel meer de bal moeten krijgen. Kan het spel verdelen.

12-08-2020 om 09:37

El Hanknoeier en Absalem eruit.

TOPGrUNN12-08-2020 om 09:40

Kweet niet hoe het met die contracten zit met die jeugdspelers, maar die van Miguel, Suslov, Hamelink, Slor, El Karbachi en Balk, mogen wat mij betreft wel opengebroken worden en dusdanig verlengt worden. Anders zijn we dit soort spelertjes snel kwijt vrees ik... nog een echte ervaren en scorende spits erbij waar die jonkies zich aan kunnen optrekken, een echte linksback. Absalem, van de Looi, El Hankouri, verhuren of afscheid van nemen...

TomOkker13-08-2020 om 18:01

Nou laat ze maar eerst eens hun best doen om een contract te verdienen want potentie heeft geen waarde en talent loopt Nederland van over. Kijk over een jaar maar eens weer hoe de vlag erbij hangt.

 

 

opa12-08-2020 om 09:52

ik vond Fc gisteravond redelijk goed spelen,Emmen kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas, het is erg als de thuisclub één keer op doel schiet in de eerste uur, Hrustic moet wat meer om zich heen leren kijken en niet denken dat hij het alleen kan, gisteravond had hij Postema kunnen helpen en niet zo zelfzuchtig als nu, Balk is veel meer een team speler, die ziet de mensen wel vrij staan, die 1-2 was er een voorbeeld van en die eigen goal was net zo, Lukkien heeft wel gelijk als hij zegt dat de tweede garnituur beduidend minder is van Emmen, Dankerlui vond ik mooi rustig aan de bal, de hele verdediging trouwens, Miguel is een speler voor het 1e, misschien nu nog niet maar wordt het wel, Jammer voor Absalem, maar hij wordt het niet en el Hankouri moet zich ook snel gaan verbeteren anders wordt dat ook een moeilijk verhaal

12-08-2020 om 11:05

Het was warm.

Teleurstellende spelers Hankouri, Absalem.

Slor is langzaam en volgens mij haald hij het eerste niet.

Zo zullen er meer zijn die het eerste niet halen.

Suslow komt nog veel te kort.

Miguel doet mij denken aan Ajax.

Karbachi is een talent en moet in de gaten gehouden worden, belooft veel.

Zo kun je wel doorgaan met analiseren. 

Het was warm en het was een oefenpotje, daarnaast is het voetbal nog maar net begonnen.

Het moet nog op gang komen.

Conclusies trekken heeft nu geen zin. 

12-08-2020 om 11:06

Ene Willemp meldt op het FCGForum dat FC interesse zou hebben in David Sambissa een Franse linksback van SC Cambuur.

 

12-08-2020 om 12:24

Ik vind dat Hrustic deze voorbereiding erg goed doet. Misschien word hij wel de verassing van het seizoen. Dammers is volgens mij een goede aanwinst. Dankerlui kan mij nog niet echt overtuigen, maar we zijn ook pas net onderweg. 

12-08-2020 om 12:56

Vond Dankerlui prima. Eerste wedstrijdje en maar een dik halfuur gespeeld. Verdedigend niks te doen gehad. Vond Strunck overigens ook niet verkeerd.

12-08-2020 om 13:00

Maar goed dat iedereen er een eigen kijk op heeft....ben het eens wat betreft Dammers, Dankerlui nog lastig beoordelen maar lijkt wel oké....Hrustic blijft in potentie een aardige speler! 

12-08-2020 om 13:00

Schitterende aanval eerste goal. Dat beeld vanachter de keeper, het gaat zo verschrikkelijk snel. Hij weet niet waar hij  moet kijken. Naar links, naar rechts, flits toch bal rechts, dat valt bijna niet te verdedigen. Team effort. De jonkies laten dat wel meer zien dan Hrustic. Misschien kan hij in een andere rol zoals bij deze goal. Anders gaat hij het niet maken net zoals Absalem, foutjes maken op topnivo kan gewoon niet èlke wedstrijd. Het moet beter anders geen plek in selectie. Emmen niet veel slechter imho. Knetterjaloers op oa De Leeuw, Anco Jansen, Cavlan, Ben Moussa, Tibbling en Payne. Die gaan weer ouderwets verrassen.

Twee (drie eigenlijk) goals op eredivisie nivo, wat een droomdebuut. Heel Europa keek mee, alle jonkies staan nu hoog op scoutingslijstjes Europese clubs. Voor vier jaar vastleggen, alle jongelingen die gister in actie kwamen zsm. Zeefuik is naar een Europese topclub gegaan, voor Matusiwa staan Franse clubs in de rij. Spelers als hij maken het verschil, net zoals Itakura, dan lijkt het geflatteerd maar dankzij hun scherpte gister komen de jonkies goed uit de verf. 

Robben hoeft van mij echt geen dragende speler te worden. Liever heb ik dat hij elke wedstrijd in de 90e minuut in het veld komt, dan gaat het hele stadion staan, en de Groningers met tranen in de ogen. Zou gaaf zijn  dit twee seizoenen lang te ervaren. Laat hem maar wat voorin door de defensie huppelen à  la Messi. Alsof ie op de camping loopt. Die snelle flitsen waarop hij patent heeft heb ik trouwens bij die eerste goal gezien, al is er een viertal voor nodig waar Robben dat in zijn eentje kan. Ik zie Robben niet graag op een eilandje voorin de hele wedstrijd, forse sprinten en harde schoten maken hem kwetsbaar voor blessures. Twee dagen in de week vrij voor hem met openwaterzwemmen, dan houdt ie het wel twee jaar vol.

 

nulvijftig12-08-2020 om 13:28

Ik denk dat El Hankouri ook wel redelijk is afgeschreven door de technische staf. Anders zouden ze Patrick Joosten niet voor zijn positie halen, en die gaat gewoon spelen op linksbuiten als hij fit is. Daar zit tenminste nog rendement in, die kan nog een goal maken of een assist geven.

Voor de rest vind ik het spel van Groningen hoopgeven. Maar er moet gewoon nog echt een spits bij. Mooi dat Postema het vertrouwen word gegeven, maar hij is gewoon nog te jong. Laat hem lekker in de U21 zijn wedstrijdjes pakken, af en toe laten invallen in het eerste, maar hij komt gewoon nog te kort voor een basisplaats.

12-08-2020 om 13:32

Aardige wedstrijd gezien.Al vond ik Emmen opvallend zwak en wat mij opviel was de iet wat zwaardere (zeg niet dik) spelers van Emmen:Jansen,Veendorp,keeper o.a.

Dus Fysiek en conditioneel kon Emmen het niet meer belopen,waardoor veel ruimte,die makkelijk benut werd door onze veel fittere en jongere spelers.Op de eerste 5/6 minuten na totaal niet in de problemen geweest.

Van de talenten is de opvallende afwezigheid van de jongere van Kaam?Vorig jaar (ook in oefen wedstrijden met het eerste)gezien en is een snelle en vaardige buitenspeler vanaf rechts.Sneller en handiger dan Balk.Zelfs nog jonger dacht ik: 17/18 jaar?Geblesseerd?

12-08-2020 om 14:00

Fc zag er gewoon afgetrainder af dan Emmen en het leek wel of de fc  al veel langer samen speelden, daarom groot compliment aan het trainersgilde van de fc, die hebben het goed voorelkaar met al deze jonkies erbij.

Ben dan ook erg benieuwd hoe het vrijdag tegen Pec gaat met Robben erbij.

Hoop dat ik donderdag nog een kaartje kan bemachtigen.

12-08-2020 om 14:32

Ik heb mij laten verassen door Dankerlui, deed het in mijn ogen echt goed en heeft veel snelheid!
Hrustic vond ik ook erg goed spelen, erg veel dreiging de gehele eerste helft en liet zijn koppie niet zakken wat anders wel vaak gebeurd als er iets niet lukt.

Dan Absalem, vervang deze voor van Hintum en we hebben echt een solide verdediging staan. 
Ook Strunck vond ik goed spelen, als Buijs hem vaker opsteld en hem het vertrouwen geeft gaan we nog veel plezier aan hem beleven denk ik.

Balk, El Kharbachi, Miguel en Hamlink kwamen de 2e helft ook aardig uit de verf.

Daarin tegen vond ik El Massaoudi juist onopvallend en traag.
Te bedenken dat hij een van de ouderen is die de 2e helft hun opwachting maken mocht verwachte ik dat hij meer als een leider in het veld zou staan.

12-08-2020 om 14:36

Ik heb de samenvatting bekeken.

Dit de volgende dag na de live wedstrijd.

Tegen: warmte.

Voor: kunstgras.

Op kunstgras komt het technische gedeelte beter uit de verf.

Absalem deed ook goede dingen in teamverband.

Ja die eene blackout.

De FC heeft veel talenten die beloven.

Ik wil niet zeggen: veel.

Maar de FC mag niet mopperen.

Genoeg talent achter de hand voor het eerste elftal.

Moeten nog verder rijpen.

Postema schoot met strak schot geplaatst op doel.

Dat is een pluspunt.

Als hij naast had geschoten, was dat niet in zijn voordeel geweest.

Beheerst op doel schieten is een vereiste.

Ook het geven van asists is een vereiste en ook snelle acties.

Emmen had een kans op een geheid doelpunt, maar de speler nam de tijd met de gedachte van een asist in plaats van zelf op het doel te knallen.

Als hij op doel had geschoten was de keeper kansloos geweest.

Dit is een verbeterpunt voor Emmen.    

Op naar vrijdag....

De grootste topclubs hebben 2 en meer volwaardige eerste elftallen.

Dit is ook een ongerechtigheid.

Veel goede spelers belanden op de bank, meestal als toeschouwer.

Het grote geld laat dit toe.

In de Formule 1 is ook veel ongerechtigheid.

Eigenlijk een teamsport.

Auto, team en coureur.

De coureur met de beste auto wint meestal.

Dit is een handicap voor alle andere coureurs.

Dus niet erg sportief.

Dan heb je nog de Safety car.

De auto's in de race kunnen weer aansluiten.

Zeer onsportief.

Is Hamilton de ware kampioen.

Dat zal niemand ooit weten.

Vettel en Raikkonen rijden nu ook van achteren.

Waren wereld kampioen.

12-08-2020 om 15:15

 

Marco12-08-2020 om 16:35

Linksback van Cambuur lijkt mij geen speler voor het linkerrijtje. Is ook al wat ouder. Bij Twente te licht bevonden. Denk dat de scouts wat teveel naar Cambuur hebben gekeken, speelde de speler bij Top Oss zou hij buiten beeld zijn geweest. De rechtback die Heracles van Volendam had gehaald viel ook tegen in de oefenwedstrijd.

Zou meer voor contractvrije speler gaan met eredivisie ervaring. 

12-08-2020 om 18:10

Zou voor Thomas Ouwejan van AZ gaan......lijkt mij de beste optie voor de linksbackpositie. Heeft ruim voldoende eredivisie-ervaring, is nog jong en baalt van zijn situatie bij AZ! Zal vast en zeker blij zijn met een basisplaats bij FC Groningen. Kopen zal moeilijk worden denk ik, maar AZ zal hem vast wel willen verhuren......met wellicht een optie tot kopen?  En mocht Sergio Padt naar AZ vertrekken, als Marco Bizot naar Atletico Madrid gaat, kan onze FCG misschien Ouwejan bij deze deal betrekken.....

12-08-2020 om 19:18

Strak plan idd....

12-08-2020 om 21:53

Zou inderdaad een mooie deal zijn tussen Groningen en AZ. Alleen zie ik dat niet gebeuren, omdat AZ een zwaar seizoen staat te wachten, dus houden ze liever Ouwejan binnenboord. Daarnaast denk ik dat AZ gewoon de clausule van Padt zijn contract gaat gebruiken als het zover is

nulvijftig12-08-2020 om 23:08

Is Calvin Verdonk niet wat dan? is ook transfervrij

12-08-2020 om 23:38

Feyenoord kon hem vanwege het financiële plaatje ook niet meer halen, dus denk dat Groningen het zeker ook niet wordt 

13-08-2020 om 10:37

Ben benieuwd .......

13-08-2020 om 10:20

Eindelijk nieuws.

de spits is er nog niet.

Fledderus vertelt.

Zoekt de spits in een hooiberg.

Net als een spelt in een hooiberg.

De spits moet er 15 maken.

Vindt maar zo'n spits met een halve portemonnee.

Fleddi wacht af, af en......

Kwaliteit staat voorop.

Dat is een goed standpunt.

Fleddi doet zijn best.

Laat hem maar schuiven.

De aap komt vanzelf uit de mouw.

Was Fleddi maar een goochelaar dan kwam de spits zo uit zijn hoge hoed.

Met een halve portemonnee kan ik ook niet veel.

Dus Fleddi ook niet.

Afwachten maar weer.

Postema grijp je kans......

Maak er 15.

Dan ben jij de nieuwe spits.

 

Hoekie13-08-2020 om 10:59

Ik meen mij te herinneren dat al weer een tijdje geleden Lichtboei uit een zeer betrouwbare familiebron had vernomen dat de nieuwe spits zeer snel zou worden bekend gemaakt. Ik kan mij voorstellen dat als deze spits uit een ver land moet komen door Corona perikelen er vertraging is ontstaan. 

Michel 2713-08-2020 om 11:05

Dat ventje moet niet geloofen hij weet niks roept maar wat wil voor alle aandacht 

 

 

13-08-2020 om 12:26

Kan ook zijn dat er een misverstand is bij mij familielid en dat hij verkeerd begrepen heeft wat iemand hem vertelde.

13-08-2020 om 12:56

Of misschien ging dat om Joosten

13-08-2020 om 11:26

Ben heel benieuwd naar de nieuwe spits

13-08-2020 om 12:27

Ik zou Ricky van Wolfswinkel een goede optie vinden,want is transfervrij en heeft in Nederland zijn waarde bewezen voor diverse ploegen

marcelfcg13-08-2020 om 12:54

En hoe zou je zijn salaris en tekengeld willen betalen? Totaal onrealistisch. 

13-08-2020 om 14:06

Robben speelt morgen NIET,want heeft aangegeven lichte spierpijn en stijfheid te hebben.

Bron : Robben niet in actie tegen PEC Zwolle - FC Groningen

13-08-2020 om 14:29

Of het nou door de plakkerige nacht kwam, een te veel aan Radler 0.0 of een zonnesteek...maar ik kreeg afgelopen nacht een visioen. In dat visioen haalt de FC kind van de club Richairo Zivkovic terug uit China. Nu hoor ik de kritische en soms sarcastische reacties van sommige forumleden al, zoals 'droom lekker verder', 'nooit een goed-verkochte speler terughalen' (behalve Robben) en 'Zivkovic's carriere is over and out'.

Maar echt, in dat visioen werkte een terugkeer naar huis als een harde reset voor de ooit zo talentvolle spits. Eenmaal terug in zijn vertrouwde omgeving ging hij verder waar hij voor zijn overgang naar Ajakkes gebleven was. Zivkovic werd daarbij als maatje gekoppeld aan superprof Robben. Moest daar van Arjen aan de Hereweg elke ochtend voor de training al zijn auto's in de was zetten. Wax in, wax out. En blindelings gehoorzamen. Daarna volgde het schilderwerk van het hekwerk. Up and down. En dan samen joggend naar de training op Corpus.

Het begon al aardig op een karatetraining te lijken. Robben spreekt liever over een karaktertraining. En ja, al snel bleek dat Zivkovic het voetballen écht niet verleerd was. Met groot gemak scoorde de nog steeds maar 23-jarige centrumspits het minimum gewenste aantal goals van 15 in de competitie. 

Na 2 sterke seizoenen bij de FC klopt PSV aan de deur. Zivko, net geen 26 jaar, maakt de transfer na advies ingewonnen te hebben bij zijn mentor Robben: ''Jongen, ik snap je aarzeling na het Ajax-debacle, maar PSV past kwa cultuur veel beter bij je dan Ajax.'' Aldus geschiedde, en Zivkovic maakte toch nog alle verwachtingen waar. En Groningen kon weer cashen. Dankzij Robben. Na PSV volgden nog een paar Europese topclubs. Met de doorverkooppercentage liep Groningen aardig binnen.

Tot slot, misschien ook nog even leuk om te vermelden: Zivkovic sluit over een jaar of 13 zijn carrière af bij de FC. Hij wordt dan hartelijk welkom geheten door FC's kersverse trainer Hateboer. Trainer Hans staat al snel bekend om zijn keiharde en karaktervormende trainingen. Ook wel de Atalanta-methode genoemd. Zivko past met zijn mindset nog prima in dat plaatje. Als voorbeeld voor de jeugd. 

En Arjen Robben? Vanuit Zeist sloeg de bondscoach dit alles met een glimlach gade. 

13-08-2020 om 15:01

Niet gek gedacht.... dat hele onzinverhaal mag je achterwege laten 

13-08-2020 om 15:01

Niet gek gedacht.... dat hele onzinverhaal mag je achterwege laten 

13-08-2020 om 15:16

Bikkel...........een hele serieuze figuur, die niets van humor moet hebben.........jammer!

13-08-2020 om 16:29

Één Andries is genoeg mister Honor bedankt voor je reactie 

13-08-2020 om 17:44

Is goed hoor Bikkel............was ook als grap bedoeld, fijne dag nog.

13-08-2020 om 18:15

Haha.... jij ook!!

14-08-2020 om 10:23

Bedankt voor je positieve reactie op de inhoud, Bikkel ...het negatieve negeer ik, bij een volgende oprisping meld ik me weer. en kies zelf m'n vorm

maar iedereen mag zijn mening hebben over stijlfiguren en vorm, ik doe dan wel even mijn ogen dicht.

 

En een beetje diversiteit op zo'n forum kan geen kwaad, toch? Anders houd je alleen saaie 'dat-vind-ik' bijdrages over, of bijdrages waar een mening als feit gepresenteerd wordt en men elkaar aanvalt op deskundigheid...

Dus, meer Andries!! Ik hoop alleen wel dat Andries rekening houdt met het veranderde sterrenstelsel, waardoor er een sterrenbeeld (De Slangendrager) bijgekomen is. Daardoor is Robben bijvoorbeeld geen Waterman, maar een Steenbok...

 

14-08-2020 om 10:41

Gelukkig ieder z'n eigen.... maar t gaat wat mij betreft over voetbal... het is geen schrijf of dicht wedstrijd 

14-08-2020 om 10:57

Is dat nu een mening, of een feit? Het begon namelijk in de context van een mening (wat mij betreft), maar eindigde als een feit 'het is geen schrijf of dichtwedstrijd'.. 

 

En volgens mij ben je prima in staat de inhoudelijke kern eruit te halen, dus maak je niet zo druk over de vorm...tenzij je moderator bent..

14-08-2020 om 10:57

Is dat nu een mening, of een feit? Het begon namelijk in de context van een mening (wat mij betreft), maar eindigde als een feit 'het is geen schrijf of dichtwedstrijd'.. 

 

En volgens mij ben je prima in staat de inhoudelijke kern eruit te halen, dus maak je niet zo druk over de vorm...tenzij je moderator bent..

13-08-2020 om 15:01

Jammer dat Buys iets te optimistisch was over Robben, jammer dat hij nog niet meedoet, maar geduld is een schone zaak nietwaar?

Veel mensen zijn nu natuurlijk teleurgesteld, die een een kaartje voor morgen hebben en zich misschien bekocht voelen, maar een echte supporter komt ook als Robben er niet bij is.

We krijgen Robben heus nog wel te zien hoor, ze gaan gewoon voorzichtig en verstandig met hem om.

En ik geloof ook niet dat dit een verkoop truc was om zoveel mogelijk mensen nr de Euroborg te lokken morgen.

Kunnen we morgen genieten van de jonkies die Emmen oprolden.

marcelfcg13-08-2020 om 15:32

Natuurlijk jammer dat Arjen nog niet meespeelt maar bekocht? Wedstrijd van 2 x 1 uur voor €5. Niks mis mee dus en de youngsters vermaken ons wel.

13-08-2020 om 15:32

Ik was ook behoudend dat Robben vrijdag zou gaan spelen.

Ik zei al  in een vorig commentaar dat hij een een dags geval is.

Dit doordat ik zijn horoscoop ken.

Vandaag heeft Arjen de transit Neptunus vierkant cusp 11.

Het elfde huis in de horoscoop heeft niets met het voetbal elftal te maken (grapje), maar is het Waterman Uranus huis van hoop en resultaat.

Verder is er nog de transit Mars 135 graden Arabische pars AR11 (ziekte).

En morgen heeft Arjan helemaal geen opvallende aspecten en transits.

Ik volg ook de horoscoop van Max Verstappen en heb zijn laatste pech en succes van te voren kunnen aanvoelen.

Wat ik zag en dacht kwam uit.

Je ziet maar weer er is meer  dan je weet. 

Komt er nog een spits.

Als hij komt maakt hij 15 doelpunten.

13-08-2020 om 16:04

 'T gaat nu wel heel ver hahahaha. Kun je de horoscoop van Cristiano Ronaldo niet ook even checken?

13-08-2020 om 16:31

Bevangen door de hitte.....ohww nee!! Dan zou ie dat altijd zijn.....

Ronnie 13-08-2020 om 17:24

Wat is dat nou voor gelul met Robben? Hij hoeft helemaal niet te spelen. Ik wil hem gewoon 8in jet veld zien komen vrijdag voor 1 of 2 minuten. Hij hoeft geen bal te trappen maar het wordt wel tijd dat wij hem mogen begroeten.

Het perfecte staat zo jet goede in de weg en das jammer

TomOkker13-08-2020 om 19:40

Stel je niet zo aan, nog een maandje, kun je zwaaien zo hard als je wilt.

13-08-2020 om 20:28

Ik had begrepen dat het een eigen keuze van Arjen is geweest om nog niet te spelen.Zolang hij er tegen PSV maar staat.Al is het wel wenselijk dat hij voor die tijd wel een paar minuten maakt.

13-08-2020 om 20:42

Hij m nu niet spelen als hij tegen psv er maar staat dat is het alle belangrijke voor fc groningen 

13-08-2020 om 21:47

Of topic. Gisteren geen Padt. Het woord is dat Bizot voor 99% zekerheid vertrekt naar het buitenland deze zomer. Padt zijn opvolger?

13-08-2020 om 22:13

Zou toch geweldig zijn ...... oudFCG-keeper Marco Bizot naar een topclub in Spanje, Sergio Padt eindelijk een dikverdiende promotie naar topclub AZ én Thomas Ouwejans de nieuwe linksback van FC Groningen! En Jan Hoekstra krijgt zijn kans als eerste keeper van de FCG! 

TOPGrUNN13-08-2020 om 22:30

Zou een leuke deal zijn Badkuip...Of die Druijff deze kant op als spits?

13-08-2020 om 22:41

Arjen Robben maakt zijn entree in het FCG elftal op 21 augustus as. in de wedstrijd Volendam-FC Groningen.

Dat is mijn gevonden uitkomst.

Ik heb de horoscoop van Robben bekeken en kwam uit op 21 augustus.

Ik wil niemand lastig vallen met astrologie, maar dit moest ik nog even zeggen.

Progressieve aspecten progressieve Maan parallel MC en driehoek AR03.

Transit Uranus driehoek AR07 ( arabisch pars  kunst).

Allemaal heel positief.

AR is ook Arjen Robben.

Dat is dan toevallig.

 

13-08-2020 om 23:49

ik ben bang dat de hittegolf z'n tol gaat opeisen aan enkele bloggers !

Hoekstra naar RODA bijna rond;

Padt heeft een stap teruggedaan voor een wedstrijd...denk dat hij vrijdag weer speelt

Bizot weg bij AZ

Padt kan eventuel de club verlaten...transferperiode duurt nog 2 maanden; maar ik zie hem wel samenwerken met MJF

Tekenen voor verlenging zit er voor Padt niet in want een ander type keeper bij FCG  heeft misschien komende jaren de voorkeur

Opzetje van FCG en Padt bij Emmen was een makkelijke misleiding

Alsof andere clubs in sprookjes geloven

Komt er toch een club voor Padt ?...  de Oosterburen misschien ?

 

marcelfcg14-08-2020 om 10:41

Ik vraag mij telkens weer af waar jij je aannames en voorspellingen op baseert Kees. Je doet uitspraken alsof het feiten zijn. Ik zie er echter maar barweinig van uitkomen.

14-08-2020 om 13:35

@ Marcellfcg

 Ik consteerde (nuchter) dat sommige posters hier nu wel een heef grote fantasie op na houden, ik vergeef ze dit zeker vanwege de warmte.

De feiten zoals we die nu kennen,die zeggen wel welke kant het opgaat:  De vorige keer heeft Padt bij zijn verlenging die max afkoopsom van 1 milj. eruit gesleept na ruim 6 maanden "onderhandelen met Ron Jans"  Dat we van Padt daarom mogen verwachten dat hij de komende maanden nog bijdraait en dan duidelijkheid geeft.   ALS  er geen andere club in hem geïnteresseerd is.

Maar om nou gewoon uit het niets te veronderstellen dat Padt de opvolger wordt van Bizot bij AZ ? Nee...niets wijst daarop

Die spits komt er ( volgens verwachting MJF  ) wel, tenzij er geen goede speler "vrij komt"

Nog meer spelers gaan vertrekken, wie dat gaan worden is nog niet duidelijk. Wel dat ze bij FC G  / Fledderus en Gudde creatief zijn bij transfers... Gaan er twee spelers weg, dan komt er vast een positiespelspeler voor terug... die voetballen  bijv in Duitsland, 2e liga.  dat is idd een guess of zedat gaat lukken.

Verder ga ik niet: geen voorspellingen van mij dus

 

 

appie happie14-08-2020 om 07:22

Kees   ben jij dan toch Andries 2?

14-08-2020 om 11:54

Nee, Appie. Kees is Kees en ken hem beter als elk andere blogger hier op dit forum. Met Kees denk ik ook dat de warmte bij een aantal bloggers een rol gaat spelen, of zou het verveling kunnen zijn omdat er geen competitievoetbal is. De komkommertijd zou ook nog kunnen.

14-08-2020 om 12:03

Of de groene vos....maar nee gelukkig niet!! Kees zegt meestal zinnige dingen!! En geen onzin....top!!!

appie happie14-08-2020 om 12:54

Ik "ken"kees ook al heeeeel lang...

opa14-08-2020 om 13:16

Fc Twente heeft 7 huurlingen die allemaal zijn gehaald als poteniële basis spelers, ik denk dan, ben je dan wel rijk? 

Dan is het wachten op het kopen van een goede spits een stuk aanvaardbaarder, denk ik

marcelfcg14-08-2020 om 13:52

@Kees

Jij schrijft: Tekenen voor verlenging zit er voor Padt niet in want een ander type keeper bij FCG  heeft misschien komende jaren de voorkeur

Opzetje van FCG en Padt bij Emmen was een makkelijke misleiding

Alsof andere clubs in sprookjes geloven

Dat zijn naar mijn mening aannames. En dan ben ik benieuwd hoe je hiertoe komt.

 

brummie14-08-2020 om 14:56

Wat ik begrepen heb wil Padt graag nog een keer een nieuwe uitdaging aangaan, en wil zelf niet verlengen.  Heeft niets met andere type keeper te maken. Padt is voor FC een boven gemiddeld goede keeper en kan nog een aantal jaren makkelijk mee.

Padt is na dit seizoen transfervrij en kan dan alle opties afwegen. 

appie happie14-08-2020 om 21:05

Wat een waaaaaardeloze stront wedstrijd...is geen kans te zien...

Zwolle is ook echt een waardeloze club..zit niks is alleen maar anti reageer voetbal..is gewoon  te slecht om zelf iets van een soort van spel te maken.

14-08-2020 om 21:27

Ja Appie, het is "maar" een oefenwedstrijd , maar inderdaad FC-Groningen komt er niet aan te pas terwijl PEC ook geen wonderpoeg heeft. De beste spelers vind ik nog Hrustic en Dammers. Postema kansenmisser 1e klas.

14-08-2020 om 22:00

Ja het was idd waardeloos, totaal geen stootkracht voorin, Pec strafte de fouten genadeloos af.

Het duurde allemaal te lang, 2x 1uur manman wat een straf om dit aan te moeten zien, ben daarom ook maar eerder weggegaan en velen met mij.

Dit is niet voor herhaling vatbaar, nooit weer doen.

14-08-2020 om 22:15

De aap komt uit de mouw.

Een FCG borduurwedstrijd.

Dit zet geen zoden aan de dijk.

De FCG was niet bezig met het maken van doelpunten.

PEC daarentegen speelde sober en doelgericht.

Een bal inspeelwedstrijd van de kant van de Groningers.

Steeds maar weer de bal van achteren naar voren inschuiven.

Dat hebben de PEC spelers wel door.

De FC moet simpeler gaan voetballen en de bal moet naar voren.

Geen afmakers aan Groningse zijde vandaag.

We gaan weer de Buijs zijn kant op: weinig kansen creëren en doelpunten maken.

We missen ook een afmakende spits. 

Postema staat droog.

Heeft het gevoel nog niet in zijn hoofd en benen.

Hij moet er 15 maken.......

Nu de vorige spitsen maakten ook geen 15.

Buijs is een ongeluk brenger....heeft nog.....

Barcelona bakt er vanavond ook niets van en speelt thuis.

Messi doet mee maar wordt hard aangepakt.

De tweede helft moet nog beginnen....

Fleddi pak je credikaart en haal een 15 doelpunt spits.

Met Buijs aan het bewind zou Messi ook onzichtbaar zijn in het FCG elftal.

Het was al met al een waardeloze voetbal wedstrijd vanavond.

Dat was het.

Robben is een afgang bespaard gebleven.

Of zou hij als hij gespeeld had........

 

14-08-2020 om 22:15

De aap komt uit de mouw.

Een FCG borduurwedstrijd.

Dit zet geen zoden aan de dijk.

De FCG was niet bezig met het maken van doelpunten.

PEC daarentegen speelde sober en doelgericht.

Een bal inspeelwedstrijd van de kant van de Groningers.

Steeds maar weer de bal van achteren naar voren inschuiven.

Dat hebben de PEC spelers wel door.

De FC moet simpeler gaan voetballen en de bal moet naar voren.

Geen afmakers aan Groningse zijde vandaag.

We gaan weer de Buijs zijn kant op: weinig kansen creëren en doelpunten maken.

We missen ook een afmakende spits. 

Postema staat droog.

Heeft het gevoel nog niet in zijn hoofd en benen.

Hij moet er 15 maken.......

Nu de vorige spitsen maakten ook geen 15.

Buijs is een ongeluk brenger....heeft nog.....

Barcelona bakt er vanavond ook niets van en speelt thuis.

Messi doet mee maar wordt hard aangepakt.

De tweede helft moet nog beginnen....

Fleddi pak je credikaart en haal een 15 doelpunt spits.

Met Buijs aan het bewind zou Messi ook onzichtbaar zijn in het FCG elftal.

Het was al met al een waardeloze voetbal wedstrijd vanavond.

Dat was het.

Robben is een afgang bespaard gebleven.

Of zou hij als hij gespeeld had........

 

14-08-2020 om 22:15

De aap komt uit de mouw.

Een FCG borduurwedstrijd.

Dit zet geen zoden aan de dijk.

De FCG was niet bezig met het maken van doelpunten.

PEC daarentegen speelde sober en doelgericht.

Een bal inspeelwedstrijd van de kant van de Groningers.

Steeds maar weer de bal van achteren naar voren inschuiven.

Dat hebben de PEC spelers wel door.

De FC moet simpeler gaan voetballen en de bal moet naar voren.

Geen afmakers aan Groningse zijde vandaag.

We gaan weer de Buijs zijn kant op: weinig kansen creëren en doelpunten maken.

We missen ook een afmakende spits. 

Postema staat droog.

Heeft het gevoel nog niet in zijn hoofd en benen.

Hij moet er 15 maken.......

Nu de vorige spitsen maakten ook geen 15.

Buijs is een ongeluk brenger....heeft nog.....

Barcelona bakt er vanavond ook niets van en speelt thuis.

Messi doet mee maar wordt hard aangepakt.

De tweede helft moet nog beginnen....

Fleddi pak je credikaart en haal een 15 doelpunt spits.

Met Buijs aan het bewind zou Messi ook onzichtbaar zijn in het FCG elftal.

Het was al met al een waardeloze voetbal wedstrijd vanavond.

Dat was het.

Robben is een afgang bespaard gebleven.

Of zou hij als hij gespeeld had........

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!