Terug

Deel deze pagina:

Asoro (voorlopig?) terug naar Swansea City

Door Redactie 23 reacties

FC Groningen maakte vandaag bekend dat het niet de koopoptie gaat lichten op aanvaller Joel Asoro. Asoro die voor een jaar gehuurd was keert voorlopig terug. Diens contract in Engeland loopt nog een jaar door. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt dat er een beslissing genomen moest worden om de optie al of niet te lichten. FC Groningen heeft de keuze gemaakt dit niet te doen. Er is nog geïnformeerd of Asoro nog een jaar langer mocht worden gehuurd maar dat blijkt op dit moment geen optie te zijn voor Swansea City.

Joel Asoro kwam 17 keer uit in de hoofdmacht en scoorde drie doelpunten.

Reacties:
Marco15-06-2020 om 16:29

Heel verstandig. Vitesse-uit was veel belovend. Daarna bijna altijd onzichtbaar.

TomOkker16-06-2020 om 18:14

altijd? waar heb jij al die tijd gezeten? Ik herinner mij die onwaarschijnlijke doorkop ballen en als Hrustic meer oog had voor zijn medespelers had Azorro veel gevaarlijker kunnen zijn.

Zeeman15-06-2020 om 16:29

Goeie en verstandige beslissing. 

JVakkieG15-06-2020 om 17:50

Op een gegeven moment begonnen Asoro en Sierhuis samen wel aardig te spelen maar toen vertrok Sierhuis en was het wel klaar.

Fan op afstand15-06-2020 om 17:58

Logische beslissing gezien de omstandigheden. Verder zoeken.

Prik nam pla15-06-2020 om 18:16

Heeft niets toegevoegd. Vooral voor de goal kwam hij tekort. 

Ik vind het ook niet erg als Diemers niet komt, laten ze voor dat geld + nog een miljoen erbij ( deel uit de verkoop van Zeefuik bijv.) eens een scorende spits kopen. Heb alle vertrouwen in Postema maar er moet een ervaren speler naast komen. Type Bas Dost/  Weghorst lijkt mij wel wat. ( maar het mag ook best een type Henny Meijer, Bombarda, Djurovsky, Suarez, Marcus’ Berg etc. zijn ...... ( smiley) wat hebben we toch ooit geweldige spitsen gehad. 

Pietjepal16-06-2020 om 22:59

Sörloth scoort veel, zoiets?

Robba15-06-2020 om 18:32

Asoro konden ze overnemen voor 7 ton. Ja dat is teveel voor wat hij heeft laten zien. Ik hoorde dat Darfalou wel hoog op het lijstje staat..

metworst15-06-2020 om 21:43

Darfalou schiet er niet zoveel in gemiddeld. Kweet niet of dat de juiste keuze is.

Is Reda Kharchouch van telstar geen haalbare speler? weliswaar eerste divisie maar scoorde er wel lekker op los.

 

Andries15-06-2020 om 21:09

Ja geen aanwinst.

Was een groot talent.

Op de groene grasmat van de FC een ondermaatse voetballer.

Dat spitsen niet scoren ligt misschien statistisch gezien aan de groene grasmat van de FCG.

Te groen voor de ogen.

En het stadion is groen.

Het tenue is groen.

Dan beter een rood stadion en een rode grasmat.

De voetballers manifesteren zich dan als dolle stieren. 

Groen is een kleur van gezapigheid.

Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, Utrecht, Emmen en wie nog meer hebben rood in hun tenue.

Als een groene speler een andere groene speler ziet is hij van slag.

De fut is er uit. 

Daar gaan wij weer.

De fantasie op hol.

Maar serieus, rood in het tenue ......

Het wel opmerkelijk dat alle FCG spitsen van de laatste tijd niets brengen.

Ik kan het niet verklaren.

Wachten op betere tijden maar. 

brummie15-06-2020 om 22:49

Off topic:

Lees net dat komend seizoen elke speelronde er een wedstrijd op zondag om 20.00 gespeeld gaat worden?  Worden wij als supporters daar blij van?

Persoonlijk vind ik aanvangstijden al te versnipperd en vind het  zelf teleurstellend.

Nogutsnoglory115-06-2020 om 23:05

Ik ben er ook niet blij mee Brummie. We gaan het buitenland achterna. 

Rob197016-06-2020 om 10:23

En dan komt de maandag er achteraan. Dit strookt niet helemaal met de lobby van de KNVB richting de overheid. In hun lobby wordt meerdere malen aangehaald, dat het voetbal een dusdanig groot volksvermaak biedt dat het geholpen moet worden. De wekelijks duizenden toeschouwers in het stadion mogen niet in de kou komen te staan door de Corona. Ja, ja, nu het uitkomt wel, maar anders zijn wij als liefhebbers ze toch geen knip voor de neus waard, met hun belachelijke aanvangstijden. 

Over onze overheid ook maar te zwijgen, in heel Europa rolt de bal, maar hier mag nog niet eens een vriendschappelijke wedstrijd tot 1 augustus worden gespeelt, ronduit kortzichtig mismanagement.

Marco15-06-2020 om 23:20

Alles voor de tv gelden. Groningen kan ook niet meer zonder de TV gelden. Publiek wordt de verliezer, zeker bij menige uitwedstrijd.

FCG-Forever16-06-2020 om 07:26

Een uit een dozijn speler, mooi laten voor wat het is 

Fan op afstand16-06-2020 om 10:28

Ze willen naast zondag 20.00 uur ook op maandagavond spelen. Zolang supporters niet welkom zijn zie ik dat niet als een probleem. Als ik het goed begrepen heb gaat de KKD spelen op dinsdag, woensdag en donderdag spelen. Wat een verwennerij. En ook rond de Kerstdagen zal er gevoetbald worden heb ik begrepen. Bijna elke avond voetbal te zien.

Heb van Fledderus begrepen dat ze een "10", een spits en een centrale verdediger minimaal nog willen halen en een type Diemers. Verwacht nog wel wat vuurwerk, hopelijk met een beter eindresultaat dan de soap Diemers.

TomOkker16-06-2020 om 18:11

helemaal met je eens 

LeoFCG16-06-2020 om 12:00

Persoonlijk snap ik echt niet dat ze nog op zoek zijn naar een 10... heb het al vaker gezegd op dit forum volgens mij, maar je hebt Hrustic, Lundqvist, Schreck, Suslov, en eventueel El Messaoudi die allemaal op die plek kunnen spelen...

Bikkel 16-06-2020 om 14:58

Geen toegevoegde waarde....dus verstandige keuze 

val16-06-2020 om 16:08

Asoro heeft onvoldoende laten zien dat hij een verdere investering waard is. De kans dat het aankoopbedrag voor hem kan worden terug verdiend is klein. Het verdienmodel van FCG is altijd het directe transferresultaat geweest. Behalve dit resultaat is er indirect mee gelift op de aan transfers gerelateerde bonussen, doorverkoop- en opleidingsvergoedingen. Dit zijn de zogenaamde meevallers. In het verleden heeft FCG aantrekkelijke meevallers gehad bij o.a.van Dijk, Sorloth en Bacuna. Volgens het laatste jaarrapport van de FC zijn de voorwaardelijke, te ontvangen, bonussen ingeschat op max.5,5 miljoen. Deze zouden zich kunnen voordoen bij o.a. Reis, Chabot en Doan. De niet afgemaakte competitie, en daarmee de 4e positie voor PSV, heeft mogelijk een ongunstig effect voor Doan bonussen. Het te verwachten lagere aantal transfers deze zomer, maken meevallers bij Hateboer en Idrissi (doorverkoop vergoeding 10%) nu ook niet erg waarschijnlijk. Kansrijker is een (kleine) vergoeding voor Kokcu. Hij verliet na 3 opleidingsjaren FCG om naar Feijenoord te gaan. Zijn naam wordt momenteel in verband gebracht met een buitenlandse transfer.

kees17-06-2020 om 13:22

Het is maar goed dat al die zaken van doorvekoop%% en  bonussen van oud FCG spelers zwart op wit staan, en niet vrij-interpreteerbaar ! de nieuwe club die bij een speler komt moet wel betrouwbaar zijn ( herinner mij die 100.000 van Granqvist toen hij naqar Italië ging, waar Nijland ruim 2 jaar op heeft moeten wachten..Europese bescherming van de Fifa is het laatste woord.

 

Ik hoop wel dat er tijdelijk afgeweken  wordt van bijv  4 jarige transfers,  omdat dit een molensteen blijkt voor veel spelers die nu eenmaal al na één jaar goed presteren weer hogerop willen vanwege een veel beter salaris ( zie Matusiwa ) en trouwens Diemers & nieuwe zaakwaarnemer valt ook in die categorie: denkt dat ie een topvoetballer is .   dus 2 tot 3 jaar max contract met relatief goed salaris vanaf 2e jaar, dan riskeer je wel een transfervrije status, maar is er wel veel meer duidelijkheid, en bij vertrek van zo'n duurdere speler  komt de totale spelersbegroting beter uit.

Bijkomend voordeel is dat ( behalve bij slecht presteren ) bij grote blessures van zo'n speler het risico voor de club vervalt. 

Huren is per definitie "einde contract" en een vervolg ( zie Handwewrker of Asoro of Itakura )met optie  tot koop op dit moment van financiële bepoerkingen voor FC G  niet haalbaar

 

 

 

 

Aronvv16-06-2020 om 18:14

Je vergeet de grootste klapper! Filip kostic maakt waarschijnlijk een transfer naar een topclub van +- 25-30 miljoen euro. Zijn al weken geruchten over. o.a. Arsenal en dordmund zouden interesse hebben.

Reken maar uit: 15% van 25 miljoen is 3,75 miljoen! Kan je een paar mooie aanwinsten van halen!

metworst16-06-2020 om 18:41

Zou Kostic zijn derde club zijn na de fc, krijgen wij hooguit een kleine opleidingsvergoeding voor volgens mij. 

A Matter of Honor16-06-2020 om 19:01

Als Kostic in Duitsland blijft maar bij een andere club gaat voetballen, krijgt FC-Groingen geen doorverkooppercentage, hooguit een opleidingsvergoeding. Gaat hij naar b.v Engeland dan geldt die doorverkoop wel. Hebben het gezien bij de doorverkoop van o.a Arjen Robben die van Engeland naar Spanje vertrok en later naar Duitsland. Virgil van Dijk ging van FC-Groningen naar Celtic en van Celtic naar Southampton, dus twee verschillende competities (Schotland/Engeland), daarom kreeg FC-Groningen wel een transfervergoeding. Later verhuisde hij naar Liverpool,dus een binnenlandse transfer en kreeg FC-Groningen geen penny. Gaat Virgil naar b.v Spanje ,dan is het weer kassa voor onze club, en natuurlijk voor Willem 2 waar hij z'n opleiding heeft genoten.

JVakkieG16-06-2020 om 19:48

Nou laat hem dan maar lekker naar Arsenal gaan he

Hoekie16-06-2020 om 22:40

Metworst heeft gelijk. Je krijgt niet onbeperkt doorverkooppercentages. Alleen bij een eerste doorverkoop kan dat gelden. Hooguit een kleine vergoeding voor een deel van zijn opleiding. 

Aronvv16-06-2020 om 21:02

Oke wist ik niet! Dan zeg ik: lekker naar arsenal gaan, je speelt al lang genoeg in duisland;)

val16-06-2020 om 21:54

Zo zit het niet. Voor Kostic heeft FCG eenmalig een doorverkoop vergoeding (1,2 miljoen) ontvangen toen hij door Stuttgart werd verkocht aan Hamburg. FCG verkocht hem voor 6 miljoen aan Stuttgart en daarna werd hij doorverkocht aan Hamburg voor 14 miljoen. Vergoeding 15 % van 14 miljoen -/- 6 miljoen ofwel 1,2 miljoen. Wanneer Kostic nu een internationale transfer maakt dan ontvangt FCG alleen een vergoeding voor zijn opleidingsjaren.

FC LICHTBOEI17-06-2020 om 10:24

Off - Topic :

Ik heb vernomen dat FCG al contact heeft gehad met Antonucci,maar dat dat laatste maanden is verwaterd ivm het proberen binnen te halen van Mark Diemers denk nadat Diemers had gekozen voor Feyenoord ons FCG zou maar eens weer gaat aankloppen bij Antonucci en diens management.

A Matter of Honor17-06-2020 om 15:48

Heeft nog een contract voor 2 jaar bij AS Monaco, en speelt daar in het B elftal en is nu verhuurd bij Volendam. Moet ongeveer 9 ton kosten. Zijn statistieken zijn wel gunstig. In 20 wedstrijden 11 keer gescoord  en 5 assisits. Zal geen goede "kopper" zijn want hij is maar 1.71 mtr. Komt dus net boven het maaiveld uit en kan beter in Madurodam gaan voetballen.

FC LICHTBOEI17-06-2020 om 15:50

@A Matter of Honor : 

 

Ik denk dat Monaco en Antonucci wel open staan voor verhuur met een optie tot koop,want komt daar toch niet aan te pas en is 1 van de smaakmakers in de KKD.

FC LICHTBOEI17-06-2020 om 15:51

Een vriend van mij heeft statistieken site Wyscout Ekkelenkamp,Diemers en Antonucci met elkaar vergeleken en die vergelijking via Twitter gedeeld.

 

Bron : Stefan op Twitter: "De mogelijke interesse van @fleddie @fcgroningen in Francesco Antonucci (20)????????AS Monaco / Volendam) is niet heel gek. #Diemers #Ekkelenkamp #Antonucci https://t.co/SF4WW5whec" / Twitter

metworst17-06-2020 om 19:14

Leuk dat je dit even deelt.

Stats zien er veelbelovend uit maar is wel eerste divisie t.o.v. ere divisie. Als hij dat in de eredivisie voor ons kan doen halen die man.

Robba17-06-2020 om 22:26

Is ooit 2,5 mij voor betaald. Lijkt mij dat ze minimaal de investering plus rendement willen. Lijkt dus geen realistische optie 

metworst18-06-2020 om 09:46

Daar heb je mogelijk gelijk.

soms wordt verlies echter wel geaccepteerd, gebeurt bij de fc ook regelmatig. 

Aronvv18-06-2020 om 11:42

Zeefuik heeft een akkoord met hertha berlin. Als Fc groningen er niet uitkomt met hertha is hij bereid om nog een jaar in groningen te spelen en dan transfervrij te vertrekken.

Dit zou ik geweldig vinden. We hebben hem aangetrokken voor ca. 300 000 euro, hij heeft zich ongelooflijk goed ontwikkeld. Waarom zouden we hem niet nog een jaar in groningen houden? We willen weer echt meedoen om europees voetbal en met zeefuik heb je de beste rechtsback van de eredivisie! Laat hem nog maar een jaar blijven, hij is publiekslieveling en ongelooflijk belangrijk!

We hebben genoeg andere spelers die we voor miljoenen kunnen verkopen.

A Matter of Honor18-06-2020 om 20:43

Ik wil dan ook wel weten wie dat dan zoal zullen zijn. Noem ze eens op Aronvv.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!