Terug

Deel deze pagina:

Nieuwe soap ontwikkelt zich rondom Matusiwa versus FC

Door Redactie 54 reacties

Volgens het DvhN en RTV Noord ligt Azor Matusiwa in de clinch met de clubleiding van FC Groningen. Inzet is een uitgaande transfer naar Frankrijk. Matusiwa die een jaar geleden een overeenkomst voor vier jaar aanging met FC stelt dat hij destijds afspraken heeft gemaakt met technisch manager Mark-Jan Fledderus. Deze afspraken worden in de zienswijze van Matusiwa niet nagekomen. De speler laat weten dat hij boos is en op deze manier niet door wil. Om welke afspraken het gaat wil de middenvelder niet zeggen. Matusiwa zegt nog wel dat een Franse club al een tijdje bezig is om hem te halen. Gelet op de lastige economische situatie bij Groningen is de speler van oordeel dat beide partijen elkaar kunnen helpen.

FC Groningen wil op dit moment niet meewerken aan een transfer. Fledderus laat weten dat de club nu geen reden ziet om Matusiwa te verkopen.  

Reacties:
Bouwe196612-06-2020 om 17:14

Terecht of de Franse club moet dde volle pond betalen 

Pietjepal12-06-2020 om 17:26

Nou heftige reactie zeg. Groningen lijkt me erg sterk te staan. Zie hem graag bij Groningen  spelen. Voor een niet kinderachtig  bedrag mag hij van mij ook wel naar Frankrijk. 

Marco12-06-2020 om 17:54

Iedere speler is te koop.

Als speler heb je voor zulke zaken een zaakwaarnemer. Speler moet zich hier helemaal niet druk om maken. 

Doan bleef vorig jaar gewoon rustig wachten totdat het rond was. Dit duurde ook even.

Speler kan beter nadenken of de Franse competitie een goed idee is. In Nederland is hij een fysiek sterke middenvelder, maar in de Franse competitie heeft iedere ploeg 2 van zulke spelers op het middenveld lopen, waarvan de meeste nog een groter en sterker zijn. Dan komt het aan op voetballend vermogen.

Als ik de speler was zou ik nog een jaartje bij Groningen blijven om meer ervaring op te doen en om nog sterker te worden.  Om straks in een Frans 2de elftal te belanden is geen goede stap. 

Wil een club juist de hoofdprijs betalen, dan zal zijn kans op spelen ook groter worden.

Even geduldig zijn en goed nadenken.

Robba12-06-2020 om 17:56

Er wordt hier te vaak verweten dat de TD spelers voor een appel en ei verkoopt. Voetbal is ook simpelweg keiharde business. Doordat de FC structureel een tekort heeft in de begroting zal men moeten blijven verkopen. Zodra het operationeel resultaat, dat wil zeggen zonder transfers, positief komt te staan, is de nood om te verkopen minder groot en kan men de hoofdprijs vragen. 

Waar ik niets over lees, is wat er eventueel naar Ajax gaat, mocht hij transfereren. Dit zal ook nog wel een deel zijn..

Al met al moet je als FC zijnde zorgen dat je operationeel tekort positief krijgt. Daarnaast zal de jeugd z'n vruchten af moeten werpen. Voordeel uit zelf opgeleide spelers is dat je niet bij een deal nog iets af moet staan aan vorige club(s). Het resultaat zal dan een positieve trend zijn met uiteindelijk materiaal op het veld. Dit werkt vervolgens weer als wind op de molen op meer geld/succes.

MJF geeft aan dat het transfergeweld nog op gang moet komen. Lijntjes staan uit, komt wel goed. De selectie zoals die er nu voorstaat doet zeker aangeven dat je het liefst 3 spelers van 25-30 toe moet voegen daar te Wierik, Warmerdam en Memisevic ook zo zijn vertrokken.

Laatste, ik werd altijd wel enthousiast van een Serviër als buitenspeler, echter lijkt het alsof MJF meer op de Duitse markt actief is

 

A Matter of Honor12-06-2020 om 18:10

Mooi verhaaltje van jou Robba, maar ik ben Suarez en Silva nog niet vergeten. Beide knapen wilden ook met geweld bij de FC-Groningen vertrekken. De club stond toen, net als nu, volledig in z'n recht maar moest uiteindelijk bakzeil halen en die spelers toch laten gaan. Ik denk dat het met Matusiwa dezelfde kant uitgaat dus als je mij vraagt, gauw voor de hoofdprijs verkopen die knakker want aan ongemotiveerde spelers heb je uiteindelijk niks. Van de opbrengst kan je dan een gewone "hollandse polderboy" kopen met niet zoveel praatjes. als deze speler. 

kees12-06-2020 om 18:22

hoho... wat is de betekenis van een vierjarig contract... om na een jaar al weg te willen? en verder heb ik mijn buik vol van sterallures zoals sommige middelmatige spelers vertonen..   verdedigend staat hij zn mannetje, maar voorbij de middelste linie verliest hij vaak  het overzicht en de finesse.

Laat hem zich maar eens nog een jaartje bewijzen... betere statistieken scoren en daarmee komt hij straks  zeker voor meerdere clubs in aanmerking.  De andere kant van de medaille is dat je geen donder meer hebt aan een ongemotiveerde speler... 

In dat geval moet hij zich maar uitkopen door zelf geld bij te leggen om zich vrij te kopen voor de FC G , of af te zien van een evt persoonlijke beloning voortkomend uit die transfer. 

En erbij moet je bedenken dat dit voor MJF een ervaring is die hem in de toekomst weinig plezier gaat opleveren:  Niet alleen Diemers maar ook andere selectiespelers trekken zich weinig meer aan wat de FC wil bieden en wurmen zich dan evenzo onder een contract uit, of weigeren verlenging door transfervrij op te stappen.

Deyo Zeefuik: hier mag deze Matusiwa zeker een voorbeeld aan nemen:  vorige jaar werd deze een transfer geweigerd door de club, en heeft zich helemaal suf gewerkt om nu goed in de markt te liggen.  Die kwam trouwens ook uit de Ajax-jeugd net als Sierhuis, Warmerdam en zovele oud FC G spelers in hert verleden, die zich hier bij de club duidelijk sportief hebben verbeterd

 

 

Poar neemn12-06-2020 om 18:18

Matusiwa moet niet zo stoer gaan doen. Moet die maar één keer in bedrijfsleven zo gaan doen, leven werkt niet zo matusiwa. Niet zo kinderachtig doen maar gewoon voetballen. Heeft nog weinig gepresteerd.

Marco12-06-2020 om 18:25

Wanneer hij een gelimiteerde transfersom had opgenomen, kon die vertrekken wanneer hij wilde. 

Dit soort gedrag helpt hem niet en Groningen niet, hopelijk keert de rust snel terug.

 

Ronnie 12-06-2020 om 19:47

Ach ja, dit zijn de bekende spelletjes. Aan het einde is Mattusiwa weg en wij 3 miljoen rijker.

Valt het een beetje mee en gaat men tegen elkaar opbieden, dan wordt het 3,5 of 4. Thats it.

Kunnen we moeilijk over doen, maar dat is het lot van fc groningen. Mattusiwa komt nog wel een stap verder, dus doorverkoop % regelen!

en weer door! Kijken naar een goede spits waar postema om heen kan spelen, vervanger voor Diemers halen, die hoeven we niet meer. Door naar nummer 2 op de lijst!

laat je niet gek maken Fledderus!

appie happie12-06-2020 om 19:47

Bek dicht en nait soezen.

Zeeman12-06-2020 om 21:26

Tussen de 3 en 4 miljoen beuren en opzouten met die vent. Want wat moet je met een speler die zo graag weg wil en met zijn hoofd in Frankrijk zit?

Daar heb je niks meer aan en heeft zijn weerslag op de spelersgroep. Dus weg met die rotte appel.

Bouwe196612-06-2020 om 21:45

Nee dat moet je nooit doen dan geef je hem de zin hij moet begrijpen dat hij een contract heeft nog voor drie jaar en als hij weg wil dan moet fc groningen gewoon zeggen voor acht en negen miljoen mag hij weg dat doet ajax psv feyenoord en andere clubs ook en hij moet dat begrijp dat weet hij dus moet hij niet zeuren 

Reactie verwijderd door redactie

Andries12-06-2020 om 22:49

Clubliefde.

Wat stelt dat voor.

Mattusiwa gewoon voor goed geld verkopen.

Is nog geen ster.

Hij zelf ziet sterretjes.

Voetbal is puur eigen belang.

Een speler die weg wil gauw verkopen.

Kassa.

Ja clubs als de FCG zijn een doorgangshuis voor voetballers.

Het is niet anders.

Eigen belang dat is er en zal altijd zo zijn.

Dan maar verhuizen naar Madrid, Barcelona, München, Amsterdam.

Dan kom je aan je trekken.

In Groningen en omgeving ja dat is tranen in je ogen.

Dus wat doe je? 

Mooi.

De ware supporter blijft. 

Het hek is van de dam.

Wie volgt.

Iedereen wil stappen maken en veel poen verdienen.

Ja wij ook.

 

 

Bouwe196612-06-2020 om 23:57

Daar gaat het niet om deze speler heeft geen recht om boos te worden op FC groningen.. Hij heeft een contract getekend voor vier jaar bij fc groningen en daar is een jaar van om dus nog drie jaar te gaan.. Nu komen er clubs in buitenland en psv die maken hem gek en nu wil hij met man over kop weg.. En nu heeft fc groningen gezegd voor een mooie bedrag mag je weg en daar hebben ze gelijk in en ik vind ze mogen best tussen de zes miljoen en acht miljoen vragen niet minder want zijn contract loopt nog drie jaar dus hij heeft maar te doen wat FC groningen vraagt en als het niet doorgaat dan moet hij professionele gedrag tonen en zeggen oke sorry FC groningen heeft gelijk dus ik focus mij weer op het volgende seizoen maar niet kwaad weglopen om dat hij zijn zin niet krijgt je bent professionele speler en je hebt zelf getekend dus weet je ook dat er een prijskaartje op je hoofd staat 

kees13-06-2020 om 04:25

Ron Jans in  beeld als nieuwe hoofdtrainer bij FC Twente ! (bron telegraaf )

...als dat doorgaat, dan voorspel ik dat in 2, 3 jaar die club weer gelijk met  FC Groningen staat.  Mooie, grote supportersschare maar wel veel wisselingen van spelers en in de leiding al die jaren.

brummie13-06-2020 om 07:52

Twente van een Duitse trainer naar een Duitse leraar.

Het kan verkeren. 

Twente is sowieso een grotere club tov FC. Grotere achterban, groter stadion en voor sponsoren grotere aantrekkingskracht.  Ondanks dat club is zwaarder vaarwater ligt, heeft Twente op dit moment zo'n 14 miljoen eigen vermogen. Vele malen meer tov FC. 

Het is bestuurlijk nog steeds rommelig bij Twente. Ik gun Jans het allerbeste, toch denk ik dat dit een mismatch gaat worden. 

 

 

Hoekie13-06-2020 om 10:38

Twente schijnt inderdaad een eigen vermogen te hebben van 14 miljoen euro. Nog geen 2 jaar geleden hadden ze 48 miljoen euro schuld. Ra ra hoe kan dat? 

kees13-06-2020 om 10:53

Handwerker ( ook uit Duitsland ) hadden ze toch moeten kopen... dat is precies een type die bij de selectie paste.  Speelt in de 2e liga in Duitsland en verdient er zeker veel meer dan bij Groningen. Niet alles uit Duisland is verkeerd maar ongelijke partijen in de onderhandeling ( net als Ajax ) daar kan FC G niet veel mee.  En een heel stel eigen A junioren die de competitie moeten winnen dat blijft dus een gebed zonder eind !  Want hoe je het ook wendt of keert: altijd die minimale marge van 1 doelpunt nastreven en niks weggeven, dat is gewoon tactische armoede.  Er moet dus een andere oplossing in het spel komen zoals bijvoorbeeld een overwicht op de tegenstander...heb je doelpuntenmakers voor nodig   

Zeeman13-06-2020 om 09:20

Gaan we nu ineens over op Twente? Dit heeft niets met het Matusiwa verhaal  te maken.

opa13-06-2020 om 10:15

Dit is toch gewoon een tactisch spelletje van MJ, hij wil een goede prijs, laat Matusiwa maar even spartelen dan komt het wel goed

opa13-06-2020 om 10:15

Dit is toch gewoon een tactisch spelletje van MJ, hij wil een goede prijs, laat Matusiwa maar even spartelen dan komt het wel goed

Robba13-06-2020 om 11:25

Lees ook inderdaad dat het om 2.5 miljoen zal gaan (eventueel 2 vast en 0.5 aan bonus)?. Ik zie daarentegen die Doucoure en Keita van RC Lens wel als 2 interessante spelers. Je kunt ook bezien of dat in het spel gaat passen van de FC.

Zoals al vaker geschetst leveren vleugelflitsers en goalgetters het meeste geld op (denk ook aan merchandise). Een verrassing met een hoop snelheid zal ons hart misschien sneller doen kloppen (denk aan Ejuke bijvoorbeeld). Nadeel is dat het wel om 2 Afrikanen gaat die een non EU salaris vereisen. 

Kom op MJF, 2 snelle vleugels met een spits van een jaar of 23. Als we dat rond hebben, kunnen  we achterin en op middenveld wel wat schuiven. Wil niet nog een seizoen met wedstrijden a la 1-0, 1-1, 0-1 of 0-0. Je moet er een belevenis van maken en dat kan enkel door een voorhoede die onberekenbaar is.. 

Frankrijk 2e ligue kijken we niet qua spelers (eventueel te duur?) Maar de aanval is nog steeds de beste verdediging !

kees13-06-2020 om 11:54

mooie post...  ik denk dat MJF dat wel begrijpt, maar vrees toch dat we weer een "tussenjaar" krijgen komende seizoen...het zal tijd nodig hebben om de sponsoring en de begroting en de toeschouwersaantallen weer op peil te krijgen. Hopen maar op Postema en van Kaam en natuurlijk op Mo en Hrustic als ervaren spelers

alexvl13-06-2020 om 14:58

Mikael Anderson van Midtjyllandt

FCG-Forever13-06-2020 om 12:39

Opsodemieteren met deze verwende ajacied! Had hij niet voor 4 jaar moeten tekenen! Mooie prijs er uit halen en dumpen deze gast

Bouwe196613-06-2020 om 12:59

Het zit allemaal raar ze moeten voor maandag beslissing nemen over diemers en je hoort nu nog niks je hebt morgen nog 

Grunnfanatic13-06-2020 om 18:50

Groningen hoeft geen beslissing te nemen. Ze hebben van Fortuna tot maandag gekregen om er uit te komen met Diemers. Daarna gaat Fortuna ook met Feyenoord praten. De bal ligt dus bij Diemers, en het lijkt ondertussen wel duidelijk wat die wil.

Bouwe196613-06-2020 om 13:07

Hoe zit dat nu je moet feyenoord verslaan en je hebt nu de kans 

metworst13-06-2020 om 13:26

Hij wil naar Feyenoord nu, dus zal er niet meer met de fc uit willen komen. 

metworst13-06-2020 om 13:26

Sorry, dubbelpost

val13-06-2020 om 13:53

"Moet FCG nog wel in zee gaan met Mark Diemers?" kopte het DvhN boven de rubriek Forum. Dit naar aanleiding van de handelwijze van Diemers om, ondanks een mondeling akkoord, toch in gesprek te gaan met Feijenoord. Eerder gaf Jan van Halst bij Fox Sport aan dat dit niet chique is om er opvallend aan toe te voegen dat er weinig meer chique is in de voetballerij. Azing Griever, voetbalanalist en spelersbegeleider, deed er nog een schepje bovenop. Als forumlid van het DvhN gaf hij aan dat MJF toch had moeten weten dat een mondelinge afspraak in de voetballerij weinig waard is. Is het zo geregeld in het voetbal dat fatsoensnormen zo gemakkelijk worden overtreden? Waar veel mensen proberen om FCG financieel te helpen mag je er toch wel van uitgaan dat het hierbij om een nette, fatsoenlijke club gaat. FCG moet blijven uitstralen dat normen en waarden erg belangrijk zijn voor haar continuïteit. Daarbij is het goed afstand te nemen van spelers, zaakwaarnemers en anderen die het niet zo nauw nemen met genoemde normen en waarden. Zeker van Azing Griever die Diemers geen ongelijk geeft en daarbij zelfs nog aangeeft dat hij hiervan zeker niet de schuld mag krijgen. Uiterlijk maandag a.s. weten wij of Diemers een "nette"jongen is.

Bij Matusiwa speelts iets soortgelijks. Zijn er bepaalde (mondelinge) afspraken gemaakt met hem waardoor hij nu een transfer zou kunnen maken of is het bluf om een breuk te forceren? Dit mogelijk ingegeven door zijn franse zaakwaarnemer. Is FCG een fatsoenlijke club en Matusiwa een nette speler? Ik zou toch denken; een fatsoenlijke club komt er met een "nette"speler altijd uit. 

Fan op afstand13-06-2020 om 14:06

Je kunt Matusiwa wel verkopen voor een leuke prijs, als dat maar cash en direct op de rekening is. Echter als Matusiwa verkocht wordt en Diemers komt ook niet dan ben je ondertussen veel routine en kwaliteit aan het inleveren, zeker voor het niveau FC. En we zijn 2 ervaren verdedigers kwijt met de komst van 1 redelijk ervaren verdediger daar tegenover. Ervaring en routine ligt ook niet zo voor het oprapen. En zoja dan moet je er voor betalen. Als ik Matusiwa was zou ik de FC vragen volgend jaar meewerkend te willen zijn met een eventuele transfer en komend seizoen gewoon mijn uiterste best doen. Wat betreft Diemers heb ik het idee dat hij eeen beetje met zijn hoofd in de wolken leeft en misschien zelfs een beetje aan zelf overschatting doet. Voor onze FC is het een goede aanvulling maar voor Feyenoord is hij (nog) te licht. Maar tijd zal uitkomst brengen.

alexvl13-06-2020 om 15:10

Henry Uzochokwu als vervanger van Zeefuik halen
Babajide Davvid Akintola als vervanger van Asoro
Magnus Jensen voor Ter Wierik
Andreas Kaltoft als extra centrale verdediger


4 spelers die je voor in totaal 1,5 mlj moet kunnen halen

Daarnaast Jordi Vanlerberghe als vervanger van Matusiwa (eind van de maand Tranfervrij)

Kun je 5 spelers halen die in mijn ogen versterkingen kunnen zijn. 

Zeefuik en Matusiwa verkopen en je houdt geld over

 

appie happie13-06-2020 om 17:46

Ik stuur het ff door naar Fledderus  of had je het zelf al gedaan....serieus....man   goed ..!!

JVakkieG13-06-2020 om 18:57

Ik lees net dat Cavani transfervrij weg mag. Mark sla je slag

appie happie13-06-2020 om 19:02

Hahha criminele rotkop  past hier niet.

Bouwe196613-06-2020 om 19:37

Nou ik vind dat ze AZOR MATUSIWA geen zin geven alleen voor een goede bedrag tussen de zes en acht miljoen niet minder hij heeft een contract voor drie jaar en die diemers het schiet niet op zo het is zo maandag dus ik verwacht dat fc groningen nog uiterst zijn best nu moet gaan doen 

appie happie13-06-2020 om 19:44

Idd Diemers verwacht ik toch op dit moment ongeveer,groen licht...

Matusiwa  moet in de wachtkamer..

kees13-06-2020 om 23:50

ik ben niet optimistisch over de komst van Diemers... FC Groningen heeft op het laatst toch een bonus voor Diemers (90.000) bij de transfersom opgedaan en ik denk dat die miljoen euro wel het maximum is wat de club kan opbrengen: komt Feyenoord met een salaris van zeg het eerste jaar van 450.000 dan is het bekeken.  Niemand bij FC G  die hier weer in mee wil gaan, want het blijft bizar dat Diemers zo opgehemeld wordt  en die miljoen opeens geen groot geld wordt gevonden door betrokken partijen in deze tijd van begrotingstekorten

 

 

 

Bouwe196613-06-2020 om 20:14

Ja dat moet nu snel 

Bouwe196613-06-2020 om 21:42

Wij moeten toch ook weten wat voor kwaliteit we te zien op veld diemers komt hij nou wel of niet of moeten we toe zien hoe hij naar feyenoord gaat of onder nemen we nu wat 

Cantona14-06-2020 om 11:47

Voor een goed bedrag weg doen, we hebben niets aan spelers met zo'n karakter.

Nu heb je een ontevreden speler en in deze financieel nog moeilijkere tijden ben je niet bij machte om hier tegenin te gaan.

Want als je geld genoeg had kon je hem op de bank zetten en een betere speler halen.

Gevalletje Bruno Silva.....

Kon je ze maar op karakter selecteren, dan had je dit geouwehoer ook niet meer.

BP05014-06-2020 om 14:05

Huntelaar naar de FC?

appie happie14-06-2020 om 14:37

Waarom zeg je dat  Heerenveen maakt echt veel meer kans..

Fan op afstand14-06-2020 om 18:19

Diemers en FSC gaan gewoon met Feyenoord om tafel en dan is het voor onze FC opnieuw gaan zoeken. Heel duidelijk. Onbetrouwbare partijen en een schoftenstreek Feyenoord.

appie happie14-06-2020 om 18:38

Niet voor niks kakkerlakkenvgenoemd.

kees14-06-2020 om 21:20

ach Diemers kan een streep door;  Matusiwa  is nog een vraag of ze meer willen betalen vanuit de clubs met belangstelling: het lijkt er niet erg op.  Dus moet Matusiwa weer terug  in de rij bij Groningen.

Iets anders is - om herhalingen te voorkomen - ofde club zich realiseert dat er op z'n zachts gezegd niet slim is gehandeld, en dat MJF moet schakelen en snel kiezen uit één of twee echte versterkingen: een snelle spits/linkeraanvaller (ipv Warmerdam) en een centrumverdediger als Ko Itakura erbij voor de breedte.  tenminste dan...

Dat zijn belangrijke posities om goede voetballers op neer te zetten.  Mo en Hrustic en Asoro kunnen  voorin nog te weinig afronden.  Postema en Van Kaam moeten het nog bewijzen... en voordat je het weet speel je alweer op een half seizoen in het rechterrijtje, waarmee de druk achterin almaar groter wordt.

  

Grunnfanatic14-06-2020 om 21:32

Hoezo een schoftenstreek van Feyenoord? Blijkbaar lag er geen getekend contract dus stond het Feyenoord vrij hun interesse  uit te spreken. Groningen heeft zijn hand overspeeld door niet eerder die ton bij te leggen die Diemers van Fortuna wilde hebben. Gegokt en verloren. Nu door naar de volgende...

Bouwe196614-06-2020 om 18:47

Oké maar ze moeten nu toe slaan en niet alleen maar afwachten dat doet fc groningen veel te veel 

Hoekie14-06-2020 om 21:53

Grunnfanatic@ Jouw opmerking is iets te kort door de bocht. De Fc was niet aan zet want de FC was met Fortuna en Diemers akkoord. Fortuna speelde het sluw door te wachten met het geschil over het betalen van ruim 90.000 euro aan Diemers. wat je de FC kunt verwijten is dat ze het geschil niet eerder hebben onderkend als zijnde een belemmering voor de overgang. Als de 3 partijen eerder tot een vergelijk waren gekomen hadden ze het door 3 kunnen delen.

Grunnfanatic14-06-2020 om 22:02

Blijkbaar waren ze niet met beide partijen akkoord. Anders had er nu een getekend contract gelegen en was Diemers speler van Groningen geweest. Ze hadden voor zover ik het begrijp met beide partijen onder voorbehoud een mondeling akkoord. Maar volgens mij kennen we allemaal de voetbalwereld door schade en schande goed genoeg om te weten dat je daar niets voor koopt. 

Bouwe196614-06-2020 om 22:05

Ik vindt een mondeling akkoord is ook rechtsgeldig dat kunnen we aanvechten diemers weet dit ook wel een akkoord is een akkoord hij zou alleen nog medische gekeurd worden en nu komt feyenoord dan wil hij daar na toe terwijl er een akkoord is met fc groningen daar gaat nu de strijd om.. Hij komt bij feyenoord op de bank 

Grunnfanatic14-06-2020 om 22:14

En wat wil je daar mee bereiken? Via de rechter afdwingen dat Diemers hier komt voetballen terwijl hij hier helemaal niet wil zijn? Dat gaat dan een groot succes worden...

Bouwe196614-06-2020 om 22:30

Ik vindt dat fc groningen niet de kaas van brood moet gaan eten het is toch niet normaal dat je met de club eruit zijn en met de speler ook en hij gaat hij achter de rug om naar feyenoord dat is toch een raad 

Robba14-06-2020 om 22:50

Even iets anders.. die köckcu van Feyenoord. Heeft hier in de jeugd gezeten. Zit daar enkel een opleidingsvergoeding/solidariteitsbijdrage aan vast van circa 1% van de transfersom of hebben wij nog iets qua doorverkoop geregeld? Iemand met meer informatie?

appie happie14-06-2020 om 23:02

Klopt heb ik al aan gedacht.

Kan eigenlijk Feyenoord niet meer uit mijn bek krijgen.Eigenlijk was ik ook wel voor Feyenoord,naast de FC echter dat is de afgelopen week ernstig bekoeld van Advocaat was ik nooit fan..de blaaskaak  ik hoop dat het slecht met ze gaat..

Bouwe196614-06-2020 om 23:29

Ik vindt dat die diemers nu eens duidelijk zijn en ons of feyenoord niet aan lijntje wil houden hij moet nu eens duidelijk 

Robba15-06-2020 om 09:16

Nu ook niet overdrijven mensen, die Diemers was nou ook niet de 2e Messi. Er loper er meer van rond, denk bijvoorbeeld aan Pena van Emmen maar zeker in het buitenland. Kaiserslautern is failliet. Zit daar iets bruikbaar tussen? Je kunt zien qua som met Diemers dat de FC wel een bedrag te besteden heeft. Dat is goed. 

Die Nakamura wat zo gezegd ook erg zonde, bij Twente niks van gebakken. Ze hebben er altijd een aantal op papier, wat niet betekent dat nummer 1 altijd beter gaat renderen dan nummer 2,3,4 of 5. 

Het is allemaal nog vroeg in het seizoen. Geen bloemen voor de finish.. dat hebben we wel geleerd 

kees15-06-2020 om 10:43

Is nog officieus, maart zowel AD als Dagblad vhN melden dat Diemers naar Feyenoord gaat en dat hij daar "aanzienlijk meer" kan verdienen. 

Helemaal verder terzijde leggen, die  Diemers, want er moet nog wel versterking van de selectie bijkomen:  Ik verwacht dat Fledderus binnen een week of twee weer met een andere naam komt..  Hier op de site zijn recent al nuttige spelers genoemd, maar overal zitten voorwaarden aan;

Eigenlijk is 1 miljoen voor een scorende opkomende spits die goed is in combinatievoetbal (met bestaande FCG spelers) , een koopje ( 1,5 milj voor zo'n ervaren aanvaller  was de norm ), maar Corona heeft de begroting van veel  ED clubs on der druk gezet en ik verwacht dat er meer spelers, ook met minder hoge tranbsfersom of transfervrij,   interessant kunnen zijn toch wel voor "een  3,5 ton" salaris bij onze club op de 10-positie willen voetballen.

 

Matusiwa behouden

Itakura kopen

Mikael Anderson van Midtjylland proberen te halen voor 7 tot 8 ton 

 

  

Zeeman15-06-2020 om 11:01

Hoop dat we dit nu ook achter ons kunnen laten en tot order van de dag door kunnen gaan.

Matusiwa mag van mij ook wel weg, want wat hebben we nou aan een speler die kwaad wegloopt en weg wil?

En nu maar afwachten wat MF uit zijn hoge hoed tovert. komt wel goed denk ik en hoop ik.

Poar neemn15-06-2020 om 12:22

Bij vertek matusiwa, Maikel kieftenbeld halen heeft contract tot 2020 (optie 1 jaar). Daarnaast wilt henk veerman weg bij Pauli, goed genoeg voor Groningen? Ook Marcus berg heeft nog een contract tot 30 juni 2020 echter denk ik dat hij een hoog salaris wilt omdat hij nu rond 1,5 miljoen verdient. Misschien wilt hij z'n carrière hier afsluiten.

brummie16-06-2020 om 18:09

Kieftenbeld en Berg zijn grootverdieners. Daarbij komt Kieftenbeld net terug van een ernstige blessure. Heeft het volgens mij erg nog naar zijn zin in Birmingham. Championship is een mooie competitie. 

FC LICHTBOEI15-06-2020 om 12:54

Off - Topic :  

Ik heb zojuist gekeken naar Q&A van DVHN met Fledderus 

Belangrijkste nieuws : Asoro blijft zéér vermoedelijk NIET bij FC Groningen.

Fledderus wou er niet op reageren,maar iemand meldde dat FCG bezig zou zijn met Francesco Antonucci van FC Volendam en toen die vraag werd gesteld moest Mark-jan glimlachen waarna hij zei niet op die specifieke naam in te willen gaan. 

alexvl15-06-2020 om 12:57

Henry Uzochokwu als vervanger van Zeefuik halen
Babajide Davvid Akintola als vervanger van Asoro
Magnus Jensen voor Ter Wierik
Andreas Kaltoft als extra centrale verdediger
4 spelers die je voor in totaal 1,5 mlj moet kunnen halen

Daarnaast Jordi Vanlerberghe als vervanger van Matusiwa (eind van de maand Tranfervrij)

Kun je 5 spelers halen die in mijn ogen versterkingen kunnen zijn. 

Zeefuik en Matusiwa verkopen en je houdt geld over

A Matter of Honor15-06-2020 om 13:48

En als bijkomend voordeel, deze 5 spelers hoeven geen salaris á € 300.000.......................ho wacht, of toch wel.

kees15-06-2020 om 16:59

Antonnuci   oftewel "Anton Ukkie" is een rechtsbenige nr 10/rechterspits,  en ( zie bijnaam ) meet maar 1.71 m.  Dat zegt niet alles... wel dat de transferwaarde volgens "transfermarkt" ( onder de ) 900.000 euro ligt.   

Maakte er 11 doelpunten en 5 assists in KK divisie in 20 wedstrijden bij een  afgebroken seizoen '19/20 bij  Volendam (2 doepunten/3 wedstrijden gemiddeld )

Andries15-06-2020 om 14:34

Francesco Antonuzzi zou gehuurd kunnen worden.

Wordt nu gehuurd door Volendam

AS Monaco kocht deze speler van Ajax voor 3 miljoen euros.

Ik snap niet waarom  de FC op de spelersmarkt zo bezig is.

Zij hebben al een selektie voor 2 elftallen.

Nu ja een Messi erbij zou kunnen.

Het aanstormend talent schijnt geluwd te zijn.

Gaat langzaam.

Geen mondelinge overeenkomsten, direct zwart op wit.

Diemers en team wachtten op een grote club.

Die kwam niet, dan maar naar de FCG.

Dan komt Feyenoord......

Diemers is onder de pannen.

En hij doet maar. 

Matusiwa is de volgende klant waar de FCG zijn handen vol krijgt.

Fleddi zegt van Diemers die niet naar de FCG wil, een speler die niet wil moet maar weg blijven.

Matusiwa wil weg maar mag niet van Fleddi.

Het kan alle kanten op in de voetbalwereld.

kees15-06-2020 om 17:04

"selectie voor twee elftallen" schrijf je Andries, maar dan : niet-winnende elftallen in de ED want voorin wordt te weinig gescoord

Poar neemn15-06-2020 om 14:55

Fledderus lijkt me een goede TD. Duidelijk en geeft goed antwoord. Heb vertrouwen dat hij een goede selectie maakt voor volgend seizoen.

Zeeman15-06-2020 om 15:51

Komt allemaal goud heren, MF weet heus wel wat hij doet en zal heus wel verstandige beslissingen nemen de komende dagen.

De beste stuurlui staan aan wal of niet soms?

Robba15-06-2020 om 18:30

Er gaan nog een hoop mutaties plaatsvinden, maar als je de balans op maakt van het elftal dat er nu staat vind ik de volgende spelers wel eredivie waardig, de rest komt te kort naar mijn mening:

Padt, Dammers, El Messaoudi, Matusiwa, Lundqvist, Hrustic, Gudmundsson. 

De rest vind ik overschot of te jong. Misschien eens kritisch de bezem erdoor.. Beter 15 kwalitief goede spelers. We moeten terug naar een elftal dat beter is, maar ik heb het idee dat we nou niet een super elftal op papier hebben. Ook als ik denk aan spelers met potentiële hoge transferwaarde. Dit moet dan al uit de jeugd komen. Spelers als Hankouri, Strunck, Van Hintum, daar ga je niet een gooi mee doen om Europees voetbal..

metworst15-06-2020 om 22:06

Robba: Van Kaam hoort  inmiddels ook wel bij het rijtje eredivisie waardige spelers en ook Ko als hij blijft. Van Hintum is als back up centraal in de verdediging zeer bruikbaar en Schreck heb ik nog wel vertrouwen in.

Matusiwa zal op een vertrek aansturen, daar moet dan wel een volwaardige vervanger vor terug komen, hem vond ik erg nuttig voor de verdediging.

Strunk moet zich dit jaar in het elftal knokken, is ook nog jong.

Verder zie ik graag weer wat jeugdspelers speeltijd krijgen.

Maar er zal toch ook wat ervaring en goals ingekocht moeten worden. Diemers zag ik wel zitten, een vergelijkbare speler hebben we wel nodig. En een veelscorende spits.

Hoekie16-06-2020 om 19:08

Op dit moment zijn Zeefuik, Matusiwa nog steeds niet verkocht. Van Kaam vergeet je gemakshalve. Persoonlijk vind ik dat van Kaam in potentie verreweg de beste speler van FC Groningen is.  Zeefuik is de meest waardevolle speler. Met de rest overschot en te jong serveer je 3 a 4 jonge spelers af waarvan zeker 2 of 3 binnen 2 jaar volwaardige eredivisiespelers blijken te zijn. Diemers heeft hier ook rondgelopen en had minder potentie dan deze jongeren. Ik ben het met je eens dat qua leeftijdsopbouw er 2 of 3 ervaren spelers bij moeten en als Zeefuik en Matusiwa vertrekken zelfs 4 of 5.

Robba16-06-2020 om 12:54

Eens, Van Kaam heeft zich ook bewezen dit jaar. Ik denk dat er ook nog wel wat middenvelders geloosd worden. Denk zelf aan Hrustic en Van de Looi en misschien Lundqvist. 

Al met al heb ik het idee dat we wel uitkomen (met toevoeging van een "10", maar houd mijn hart vast voor de achterste linie.. wat als je eerste wedstrijd er hard afgaat tegen een Vitesse, Utrecht.. Dan inzien nog wat ervaring achterin bij moet? 

Vergeet niet dat de achterste linie van de FC dit jaar veel is geprezen met 4 achterop. Ze willen nieuw systeem met compleet andere achterhoede.. Ben benieuwd. Misschien ben ik te snel op dit moment, maar heb wel enige zorgen. 

Zeeman18-06-2020 om 20:24

3 miljoen? Inpakken en wegwezen.

Marco18-06-2020 om 20:41

Reis ging voor 3.25 milj. naar Barcelona.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!