Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen blijft op plek 7 ranglijst tv-gelden na akkoord Eredivisie-clubs

Door Sven Heikens 4 reacties

Vandaag zijn de erediviseclubs tot een akkoord gekomen dat de huidige ranglijst van het afgelopen seizoen mee gaat tellen voor de verdeling van de tv-gelden voor het komende seizoen.

Dit houdt in dat FC Groningen op de 7e plek blijft staan en daarmee 5,9% van de in totaal iets meer dan €80 miljoen zal ontvangen gedurende het komende seizoen.

 

Reacties:
A Matter of Honor02-06-2020 om 20:39

Het te verdelen bedrag dat FOX beschikbaar heeft gesteld is niet € 80 mijoen maar voor komend seizoen € 100 mijoen. Dat van die 5,9% klopt wel en wil dus zeggen dat FC-Groningen een bedrag van € 5,9 miljoen tegemoet  kan  z ien  Daarbij staan we op de 7e plek, net boven SC-Heerenveen dat een bedrag van € 4,85 miljoen tegemoet kan zien.

kees03-06-2020 om 08:21

goede info van jou:  nu Zeefuik goed verkopen en idd wat Marco hieronder schrijft...dus niet beknotten op kwaliteit in de selectie voor volgend seizoen  !  dat éne plaatsje boven SCGHeerenveen scheelt wel een miljoen!

Over Diemers wordt al lang gepraat... zal ook wel "een keer" rondkomen, maar de gemeente Groningen zou ook een stevige basis kunnen leggen met steun voor de club door een deel van de huur stadion op te willen  schorten... benieuwd hoe het daar op dit moment mee staat. 

Marco02-06-2020 om 21:27

Voetballiefhebbers grote verliezers. Aandeelhouders Ajax wilden startbedrag poulefase champions league hebben,  hiervoor is bij de KNVB alles op kapot gelopen.

Competitie had gewoon uitgespeeld kunnen worden. Ook was het anders veel beter geweest om competitie in juli en augustus te laten beginnen. Dan veel minder kans op virus.  

 

Bouwe196602-06-2020 om 22:45

Mooie bedrag nu zo houden de zevende plek dus versterken en kwaliteit op het veld zien 

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!