Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen lijdt nipt en geflatteerd verlies tegen PSV

Door Redactie 17 reacties

Met het doelpunt van Dumfries dat binnen een kwartier tot stand kwam, bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor een Eindhovense zege. FC Groningen was niet bij machte om tot score te komen, ondanks dat het in de slotfase drie grote kansen kreeg en Unnerstall in de weg lag. En daarmee kreeg PSV teveel en FC Groningen te weinig. Met deze derde (onnodige) nederlaag op rij is FC een plek gezakt op de ranglijst.

eerste helft
FC begon veelbelovend aan de wedstrijd. De eerste doelpoging kwam op naam van Itakura die een hoekschop volley inschoot, de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. Ook Zeefuik kreeg een bijna mogelijkheid maar had teveel tijd nodig om te bal te controleren. Op de speelhelft van FC werkte Padt een laag schot va Rodriguez naast. De hoekschop leverde geen gevaar op. Maar in de veertiende minuut stond het ineens 0-1 op naam van Dumfries, die vanaf de rechterkant door Hendrix werd gelanceerd en in de verre hoek raak schoot. 

Diezelfde Dumfries was rond de 26e minuut dichtbij een assist, de voorzet kon bijtijds tot hoekschop worden verwerkt. Ook Doan kon ternauwernood van scoren worden afgehouden door een prima ingreep van Zeefuik. De corner die volgde werd over het doel gekopt.

FC Groningen streed voor wat het waard was maar kon geen openingen vinden. Zeefuik wist met een dieptebal Redan te vinden maar de spits kreeg geen controle over de bal. Schreck ontving de eerste gele kaart die een PSV-er vasthield.  

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Het spelbeeld golfde op en neer met een mogelijkheid aan beide kanten voor voor El Hankouri en Doan. 

En klein half uur voor tijd kreeg Postema speeltijd, Redan ging naar de kant. Kort daarvoor was Poll in het veld gekomen voor Schreck. Boscagli verving Rodriguez. El Hankouri was zeer dichtbij de gelijkmaker. In de Eindhovense zestien (met een verdediger voor zich) schoot de aanvaller hard richting de hoek. Unnerstall verrichtte een knappe redding. Kort daarna was het bijna raak, nu door Hrustic. Zijn knal op de goal werd stijlvol overgetikt. 

Slor loste El Hankouri af en Bruma zijn ploeggenoot Madueke. En wat een uithaal van El Messaoudi, Unnerstall voorkwam ternauwernood de 1-1. Als laatste wissel Mitroglou voor Lammers. Vlak voor tijd nog een enorme kans voor de schuin inkomende Hrustic die iets moois in gedachten had maar wild over het doel schoot.

De extra tijd bedroeg vijf minuten. Grunn bleek niet bij machte om de achterstand om te buigen en had op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, El Messaoudi, Itakura, Hrustic, van Kaam, Lundqvist, El Hankouri, Schreck, Redan                                           

Opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodríguez, Rosario, Thomas, Hendrix, Madueke, Lammers, Doan  

Reacties:
Groen hart08-03-2020 om 19:38

Met die Redan speel je met 10 man, de mond groter dan zijn benen 

08-03-2020 om 19:54

Geen raak schot van de FC.

In de tweede helft werd er een paar keer goed op doel geschoten.

Maar Padt van PSV was goed op dreef.

PSV niet echt gevaarlijk in de aanval, ze deden in elk geval niet veel moeite na de 0-1 voorsprong.

Verdedigend  stond PSV zijn mannetje met gegroepeerd voetbal.

Kom daar maar eens doorheen.

De jonge jongens komen nog te kort en zijn hopelijk nog in de groei.

Redan is nog niet de grote Redan.

Allemaal teleurstellend.

Maar dat weten wij al een aantal jaren.

En dit sinds Buijs de grote man is.

Nu ja daarvoor was het ook niet veel beter, maar er werd wel gescoord.

En dat heeft Buijs tot op heden niet weten te bewerkstelligen.

 

 

08-03-2020 om 19:57

Het is toch wel heel schrijnend. Van de laatste 5 wedstrijden 4 verloren (van PEC, VVV, Willem II en zeer zwak PSV).                        Het is en blijft weer modderen dit seizoen op een niveau wat FC Groningen eigenlijk totaal onwaardig is.

Als je kijkt naar het prachtige stadion, het fantastisch trainingscomplex en een enorm potentieel van ca 500.000 mensen waaronder ca 250.000 in één van de meest bruisende topsteden van Nederland dan gaat er toch echt iets niet goed en halen we er totaal niet uit wat er in zit.

FC Groningen is een sleeping giant waar clubs als AZ, Vitesse niet bij in de schaduw zouden mogen staan.

Maar hoe gaan we dit omdraaien ? Laat de nieuwe leiding eens totaal out of the box gaan denken om de club weer op te stuwen naar waar het hoort. Misschien samenwerken met grote geld clubs in grote competities, grote mega sponsors zoeken (Red Bull, SAP, Gazprom of dergelijke bedrijven die ook in andere grote competities prominent aanwezig zijn).

Wouter Gudde, Mark Jan Flederus en jullie nieuwe amerikaanse marketing man...aan de slag en verras ons.

kees08-03-2020 om 20:43

van welke planeet kom jij ?  we hebben het over Groningen FC, hoor!

Nachtwacht08-03-2020 om 20:41

Het is gewoon een tussenjaar... Van Kaam is heel goed en heeft de potentie van Frenky de Jong.

Zeefuik ook heel goed. Poll goed ingevallen. Redan is niet beter dan Postema.

Seizoen uitzingen en zorgen dat de talenten meters maken, dan komen er gouden tijden aan.

kees08-03-2020 om 20:49

AHA...  "een tussenjaar"

,  volgens Brummie zitten we"nog steeds  in de race om de Play Offs plaatsen en mag je absoluut niet negatief oordelen, volgens jou, @Nachtwacht wordt het na die beroerde en eindeloos natte winter binnenkort voorjaar, met ( zoals Fledderus zegt: )

"we verwachten in de zomer veel mutaties, en willen een spits en een extra middenvelder erbij hebben"

hoe lang duurt zo'n tussenjaar trouwens?

08-03-2020 om 20:49

Buis zegt zoiets van dat hij redan nooit heeft zien spelen voordat hij bij de fc kwam op RTV noord.de td heeft niets overlegd dus gewoon door de strot is geduwd is mijn conclusie.en buis word niet serieus genomen

TomOkker08-03-2020 om 21:00

lijkt mij duidelijk wie aan de touwtjes trekt en gelukkig is dat niet Buijs

appie happie08-03-2020 om 23:23

Waarom dan kontrakt verlengen..hoefde van mij ook niet..

08-03-2020 om 20:54

Redan echt waanzinnig slecht vandaag. De stijf rechtse schrek op was echt drama. Eerste helft vreselijk. 2de helft was goed. Dat psv mag zich kapot schamen. 

08-03-2020 om 21:03

@Luit,

Ik ben het grotendeels met je eens. FC-Gronningen moet tenminste op het niveau staan als de door jou genoemde clubs. Maar zoals jij waarschijnlijk ook wel weet heerst in het voetbal, het grote geld, en daar wringt de schoen. Bij FC-Groningen zijn in het recente verleden fouten gemaakt dat veel geld heeft gekost en grote gaten in de begroting hebben geslagen. Deze gaten komen allemaal op het conto van Hans Nijland. Hans Nijland die ook veel goeds heeft gedaan maar ook grote flaters heeft gemaakt. Deze gaten moeten door het huidige bestuur worden weggewerkt en dat kost tijd, tijd die er eigenlijk niet is, wil je op een verantwoorde manier meespelen in de Eredivisie. De club heeft nu ingezet op de jeugd uit eigen opleiding en om dan een redelijk team op te stellen die tegen een PSV moet spelen,  vind ik dat de handvaten die Buijs krijgt aangereikt van het bestuur, het er redelijk tot goed vanaf brengt. De sponsoring die jij noemt,zie ik bij FC-Groningen, niet komen. Die kijken naar grotere clubs met meer "exposure", maar hier in het noorden zijn toch nog wel een aantal "namen" die zich aan de club zouden kunnen verbinden. Met nog 8 wedstrijden te spelen gaat dit seizoen voor FC-Groningen als een nachtkaars uit, zonder aansprekend voetbal te hebben gespeeld. Jammer, maar de feiten spreken voor zich, dus op naar het volgend seizoen en met jou zeg ik ook...........TD.....doe je best en zorg voor een aansprekend team voor het volgende seizoen. 

Cantona08-03-2020 om 21:29

Als iedereen dezelfde inzet als Zeefuik had ,dan win je deze wedstrijd gewoon puur door er vol voor te gaan.

Maar in mijn ogen lopen er teveel primadonnas rond waar je gewoon geen oorlog mee wint.

De jonge jongens die invielen en Van Kaam deden het wel naar behoren maar ik ben benieuwd hoe ze het volgend seizoen gaan oplossen, want er gaat aardig wat weg en Zeefuik kun je ook niet houden.

Volgende keer Postema en El Messaoudi maar in de spits proberen.

Postema om zn snelheid en El Messaoudi heeft het fysiek ,de techniek, is balvast ,ziet het spelletje ,kan volgens mij Postema goed bedienen en kan met de rug naar de goal wel eens gevaarlijk zijn in de zestien.

Hij is alleen niet zo snel........

 

kees08-03-2020 om 21:49

programma tot einde competitie  (8 wedstrijden resterend) 

 

UIT:RKC  15 mrt  / Thuis: AZ  22-03 / Uit: FC Utrecht 4-4  / Thuis: SCH'veen 10-4  / Thuis Fortuna Sittard  22-04 / Uit: Feyenoord

25-04 / Thuis ADO den Haag  3-05 / Uit:  Heracles  10-05

Hendrik09-03-2020 om 16:30

Misschien nog  een paar wedstrijden erbij ?? Tegen NAC Volendam of  de Eagles.  Wordt het nog spannend.

08-03-2020 om 22:32

Tweede helft was stuk beter dan de 1 ste. Jammer dat er geen gelijkspel uit voort gevloeid is uiteindelijk. Was zeker verdiend geweest. Staan nog steeds goed voor de play offs maar wordt heel lastig. Zou het trouwens geen ramp vinden als we de play offs niet zouden halen. Stel dat de FC deze ook nog zou winnen. Pff. Europa in met bijna een compleet nieuw elftal. Vele gehuurde spelers die terug gaan naar hun eigen club, de nodige andere spelers die vertrekken, contract vrij of door verkoop waar tegenover staat doorstroom van jonge, goede spelers. Er zit in de jonge jongens voldoende potentie maar als er geen ervaring en kwaliteit(voorhoede) bijkomt dan heb ik toch twijfels. Zou bijvoorbeeld Diemers proberen te halen en die Paslak als Zeefuik verkocht zou worden. En die Tekie vind ik ook wel een goede speler. En die huidige spits van PSV is mijn inziens te licht voor PSV maar voor ons denk ik zeer bruikbaar. Maar goed, alles valt en staat met de dikte van de portemonnee van onze Fc. Tot slot hoop ik dat de inzet en passie die ze in de tweede helft lieten zien ook in andere komende wedstrijden boven komt dan gaan ze de nodige potjes nog wel winnen.

09-03-2020 om 08:15

Ik zei tegen een kameraad rond de 12e/13e minuut letterlijk: "Groningen speelt het eerste kwartier prima, dus PSV zal zo wel scoren." Ongeveer een minuut later lag de bal in het netje. Zo verschrikkelijk voorspelbaar is Groningen.

Redan behoorlijk slecht, maar waarom nou weer een spits voor een spits? Zet Postema er gewoon naast, je moet wat forceren! Maar goed buijs en aanvallend wisselen dat gaat nooit gebeuren natuurlijk.

Hrustic samen met Redan en Schreck de slechtste mannen van het veld. Die man haalt werkelijk ELKE keer de snelheid uit een veelbelovende aanval door te kappen, balletje breed, balletje terug en dan levert hij ook nog een hoop ballen nodeloos in bij de tegenstander. En ja, dat deden van Kaam en Lundqvist ook een paar keer, maar die denken tenminste wel vooruit. Ik kan echt genieten van Van Kaam die met een lichaamsschijnbeweging een mannetje op het verkeerde been zet en vervolgens 20/30 meter door de as kan opstomen. Daar zit wat risico in, maar hij speelt zich op die manier wel regelmatig volledig vrij waardoor elders weer ruimte ontstaat. Mooi om te zien.

Van Schreck vind ik overigens nog wel de verzachtende omstandigheid dat hij ineens linksback moest staan. Waar was van Hintum trouwens? Geblesseerd? Volgens mij niet geschorst toch? Als er niks met Van Hintum aan de hand was snap ik niet dat je de gehele verdediging omgooit. Dan had het natuurlijk gewoon Zeefuik, Te Wierik, Itakura, van Hintum moeten zijn. Maar ook als van Hintum niet beschikbaar was dan had je gewoon Zeefuik, te Wierik, Itakura, Poll moeten doen. Waarom de boel nou weer omgooien (Schreck in de verdediging???) terwijl je gewoon Poll Linksback had kunnen zetten??? 

Tegen dit onthutstend zwakke PSV had vrijwel elke ploeg in de eredivisie de 2e helft gepakt, maar Groningen verzuimd het weer.

Samenvattend: Rare opstelling (vooral achterin), laffe wissels, dezelfde spelers die maar mogen blijven falen, en tactisch genie buijs goochelde er weer lekker op los en zag dat het goed was. Ik voorspel nog veel meer van dit soort wedstrijden, maar hey dat is wat de directie wil toch? Lekker doorgaan met buijs. Dat wordt genieten volgend seizoen! (Niet voor mij gelukkig, jullie weten mijn mening. Ik ben ook blij dat de F1 weer gaat beginnen, is er iig weer wat leuks te zien om het weekend).   

En als ik het programma die hierboven gepost is zo zie, is de kans vrij groot dat we de komende 4 wedstrijden gaan verliezen helaas. Dan komen de inkomsten van de tv gelden weer aardig in gevaar. 

Roelofsky09-03-2020 om 09:00

Hoe haal je het in je hoofd om Schreck op linksback te zetten terwijl het een rechter middenvelder is.... Maar ja Schreck speelt normaal op de plek van Hrustic en die wordt ondanks zijn geweldige kappen en draaien nooit gewisseld want die is het lieverdtje van de trainer Terwijl er een talentvolle Thomas Poll rondloopt. Je begrijpt er werkelijk waar geen bal meer van..... bestuur de club gaat door deze taktische onbenul naar de kloten wordt wakker. Fleddie kreeg ook nog een trap na van Buijs want hij had Redan nog nooit zien spelen.

09-03-2020 om 09:29

Ik heb even extra gelet op Redan in het stadion, maar die gozer die rent zich zo gigantisch de schompes dat hij totaal geen kracht meer over heeft als ie eindelijk een bal krijgt. Hij is constant in beweging, maakt constant (vaak ook wel goede) loopacties, zet enorm veel druk. Maar aan de bal is het echt dra-ma-tisch. Zoals elke spits bij Groningen. Bij Sierhuis zagen we eigenlijk ook hetzelfde. De spitsen verzuipen in dit systeem.

Ik zag Ruud van Nistelrooy vorige week bij DWDD en die mocht van Foppe niks anders dan doelgericht zijn en op scherp staan. Alleen passlijnen eruit halen en verder alleen zorgen dat hij op de juiste plek stond als die bal kwam. Misschien moet Buys dat eens proberen met z'n spitsen...

09-03-2020 om 09:55

Dan zijn er straks maar 10 man (inclusief Padt) die verdedigen. Dat durft Buijs niet aan joh, dat moeten er minstens 11 zijn! 

Maar ik ben het wel met je eens, ik vond Redan niet heel best, maar die jongen wordt ook totaal niet gesteund. Lundqvist was slordig gister en Hrustic is alleen balletje breed balletje terug. Geen wonder dat die jongen nooit een bal krijgt. Zet Postema er naast en laat ze elkaar ondersteunen, maar nee dat durfde buijs niet aan, die wisselde weer een spits voor een spits. 

brummie09-03-2020 om 10:03

Ondanks afwezigen, Warmerdam, Matisuwa en van Hintem, speelde FC een aardige pot. Ondanks het ontbreken van stootkracht voorin, redde Unnerstal 4x uitstekend op inzetten van FC. Hoeveel kansen heeft PSV gehad? En hoe dominant was PSV? niet dus.

FC speelde zeker niet verdedigend en laf. PSV daarintegen wel. 

 

 

De ploeg heeft gister met energie gespeeld en gevochten voor een resultaat. Zeker gezien de vele jonkies in het elftal een

prima prestatie. Dan mag het resultaat teleurstellend zijn, toch heb ik genoten van o.a. Zeefuik, van Kaam, Poll en ja , ook Hrustic. 

Laatstgenoemde speelde echt niet slecht. En speelde zeker niet alleen balletjes breed. 

 

Redan speelt zeer ongelukkig. Heeft denk ik ook steeds minder vertrouwen in zichzelf. Vlak voor sluiten transfermarkt een nieuwe spits halen is gewoon erg moeilijk. Het is makkelijk reageren op dit forum. Wellicht is er met meerdere spitsen gesproken, maar vroeg de andere club de hoofdprijs. En dan kun je wel een transfervrije spits halen, een speler met wat krassen en deuken.

Maar dan zie ik liever jeugd vlieguren maken. Daarnaast was vrijwel iedereen hier op het forum het eens dat Postema kansen moest krijgen.

Alles beter dan..... werd er geschreven. 

 

Inderdaad Kees, de playoffs zijn nog niet uit zicht. Tegen VVV en ook PSV had je minimaal punt verdiend. FC had zelfs nog hoger kunnen staan. En dat met een piepjong elftal.  

 

 

09-03-2020 om 10:19

Punten verdienen, en punten krijgen is helaas nog altijd een verschil. Anders had twente nu minstens 7 punten minder gehad. Zo werkt het nou eenmaal niet. 

Over de playoffs, het zou mij hogelijk verbazen als Groningen gezien de tegenstanders de komende 4 wedstrijden 3 punten of meer weet te halen. Ik vrees zelfs 0 punten. 

Oeleoptak09-03-2020 om 14:11

Ik vind ook dat de jeugd moet spelen. Maar daarbij moeten ze ook leren en daar had een ervaren spits zeker van dienst kunnen zijn. Nu is het zo dat de jonkies moeten spelen omdat er niks anders voorhanden is. Dat is armoede en wel degelijk de TD aan te rekenen. Overigens vind ik Slor goed invallen. Had veel goede voorzetten. Schreck als LB, hoe verzin je het. Heeft Buijs al punten gehaald sinds hij bijgetekend heeft?

kees09-03-2020 om 14:28

@Brum

ik ben supporter in hart en nieren, en...daarom verdraag ik niet dat de werkelijkheid geweld wordt aangedaan met uitspraken van trainer, directie en wie dan ook die zich met FC G bemoeit.

Om met je laatste opmerking te beginnen:  jij hebt graag het laatste woord, verdorie:  "had" telt niet, en PSV speelde een bekeken partij, niet groots, maar zette de wedstrijd wel naar hun hand.  Maar de competitie duurt nog maar 8 wedstrijden en je mag hopen dat ze daar 11-14 punten  bij kan halen... ik schat de eindklassering van de FC in op plaats 9-11.

maar er is meer aan de hand ( dat probeer ik hieronder duidelijk te maken ) maar ook daar heb ik opmerkingen geplaatst in de trant van:  wat er de laatste jaren  gebeurt kan niet met de mantel de liefde bedekt worden, want de richting waarop het gaat  is verkeerd:

*de hele achterhoede waar de trainer zijn aandacht 2 jaar lang  als eerste op richtte moet vernieuwd zomer 2020

*te weinig wordt er gecommuniceerd dat hat spelersbudget bij FCG te laag is voor een hogere eindklassering

*ik bespeur tendenzen dat sommige spelers, net als bij Feyenoord is, gedeeltelijk "in bezit raken" van investeerders die alleen korte termijn geldbelangen hebben en waar de directie geen invloed meer op heeft.  Zoiets kan natuurlijk niet offcieel zonder toestemming RvC maar de  aankoop van Doan is op die manier  gefinancierd, en de winst kwam voor het grootste deel niet ten goede aan de club

* Niemand vraagt zich af in welke positie Buys geraakt is:  hij moet een beleid verdedigen waarbij hij nauwelijks in korte tijd kan oogsten.  Zijn contract werd verlengd maar de liefde met de club kan ook bekoeld raken:wat als Buys z'n geloofwaardigheid verliest?   Als er nog pure dromers zijn die voor de komende 1 à 2 jaar voorzien dat het allemaal wel goed komt met de FC, dan denk ik... mag zijn, maar de supporters / seizoenkaarthouders zullen zich voor de gek gehouden voelen als ze wreed wakker worden uit hun mooie droom.

Je kan in het profvoetbal niet teveel afwachten:  ik denk dat noodzakelijk saneren van de hele organisatie  niet te omzeilen valt.

Benieuwd wanneer Mulder ( voorzitter RvC ) met harde cijfers komt over de financiële situatie bij de club

 

09-03-2020 om 15:43

Het is al weer een behoorlijke tijd geleden toen Jeltema redelijk watin de melk te brokkelen had het idee bij hem en velen bestond dat de FC uit zoveel procent eigen jeugd moets bestaan. ( eventueel ook nog uit de provincie). Gelukkig waren er nog een aantal mensen binnen deFC die daar niet in geloofden. Ik snap dat want kwalitatief loop je dan achter de feiten aan. Het is een farce dat je met eigen jeugd sub top kan spelen. Andere teams kopen of huren altijd spelers die beter zijn dan onze eigen jeugd. Jeltema was ook weg bij de FC. Nu is die al weer tijdje terug en wat zie je meer en meer eigen jeugd. Ik vind het wel mooi maar je zal danook moeten accepteren dat je kwalitatief niet meer speelt voor het linker rijtje.

brummie09-03-2020 om 15:52

Als er 1 op dit forum graag het laatste woord wil, dan ben jij het wel Kees. 

Je maakt je zorgen over de toekomst, en uiteraard mag dat. De voetbalwereld is behoorlijk opportunistisch. Na Ajax thuis was het hosanna en nu weer kommer en kwel. Veel op dit forum schreven al voor 1e seizoenshelft wederom dat FC in degradatienood zou komen. En dat het direct na de winterstop FC een zware reeks had. 

Er valt altijd wel iets aan te merken aan de FC. Ik denk dat de FC juist met het hoog inzetten op jeugdopleiding een goede zet heeft gedaan.

Deze radicale koerswijziging is een aantal jaren geleden ingezet en je ziet dat zowel vorig seizoen, als dit jaar het zijn vruchten begint af te werpen.  

Er komt een geweldige lichting aan en denk dat we daar ook trots op mogen zijn. Je ziet aan AZ dat een mix van ervaring en jeugd uitstekend uit kan pakken. 

FC is druk bezig met invulling selectie komend seizoen, ik als supporter ben meer bezig in het nu en nabije toekomst. De komende wedstrijd(en) dus. Wat er na dit seizoen gaat gebeuren is koffiedik kijken en blijft speculatief.

 

 

kees09-03-2020 om 22:38

@ Brummie:  je bent vaak over anderen die iets vinden op dit forum in je kuif gepikt...maar feitelijk praat je onzin als je beweert dat "ik" met laatste woord heb/weet op de discussies die ik hier ook voer... Als je de koffiecorner  nr 69 van RTV Noord ( ma 9-03 ) luistert dan wordt er heel uitvoerig stilgestaan bij de problemen bij FCG zoals ik die (ook) noemde.  Veel informatie ! en wat mij betreft is dát verhaal  een mooie afsluiting nu.

Nogutsnoglory112-03-2020 om 18:17

Helemaal met je eens Brummie. 

Nogutsnoglory112-03-2020 om 18:18

Helemaal met je eens Brummie. 

Hoekie09-03-2020 om 17:04

brummie@ Ik heb door fysiek ongemak de wedstrijd in alle rust via fox sports bekeken en constateer dat onze Fc het eerste kwartier leuk (mee) voetbalde en het grootste deel van de tweede helft de bovenliggende partij was tegen een armetierig spelend PSV. Een punt halen was dan zeker verdiend geweest. Dat is helaas niet gelukt. Toch ben ik trots op Buijs en staf die met een zeer jeugdig team weliswaar noodgedwongen werkt aan de toekomst. Thomas Poll viel verdienstelijk in, Slor en Postema maakten weer speelminuten. Met Kaam komen we dan op 4 spelers die uit eigen jeugd doorbreken en dat is een erg goede ontwikkeling. Ook Suslov komt er aan en er zijn nog meer talenten die zich gaan aandienen. Ik ben dan ook best positief over de ontwikkelingen naar volgend jaar.

Je kunt natuurlijk ook met een heel andere blik naar de huidige situatie kijken en bezorgd zijn wie er allemaal mogelijk weg gaan volgend jaar. Ik vind dat een kortzichtige benadering. Een feit is wel dat de huidige selectie aanvallend in onbalans is en niet meer te corrigeren in dit seizoen. Dat is denk ik voornamelijk een kwestie van een combinatie van te weinig financiële middelen en te laat acteren. Dat is jammer want met een ervaren spits hadden we toch beduidend meer punten gepakt en de jonkies wat kunnen ontlasten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!