Terug

Deel deze pagina:

Onmachtig FC Groningen met 3-1 onderuit in Tilburg

Door Redactie 14 reacties

Met een minuut stilte voor oud Willem II voorzitter Jan Vullings en de regen die met bakken uit de lucht viel kon de wedstrijd beginnen. Groningen kende een goed openings kwartier maar kwam binnen een half uur door geknoei achterin op achterstand. De Tilburgers die na de 1-0 van Nunnely het betere van het spel kregen, kwamen vijf minuten voor de pauze via Pavlidis op 2-0. Na ruim een uur tekende Kohlert aan voor de 3-0 en wist El Messaoudi de spreekwoordelijke eer te redden  voor de 3-1. Linker vleugelverdediger Thomas Poll maakte zijn debuut.

eerste helft
Het eerste schot op doel kwam op naam van Poll diens inzet gestopt werd door Wellenreuther. Niet veel later een mogelijkheid voor Lundqvist die volley naast knalde. De veldomstandigheden waren loodzwaar, FC had het betere van het spel en was veelvuldig te vinden op de helft van de Tilburgers.

Na ruim een kwartier de eerste serieuze kans voor de Tricolores. Een hoekschop gevolgd door de kopbal van Peters werd stijlvol door Padt uit de bovenhoek getikt. Uit een tegenaanval schoot El Messaoudi (die diep kon opstomen) ruim naast. De druk op de Groningers nam wat meer toe. In de 27e minuut de 1-0 door een doelpunt van Nunnely. Een slechte spelhervatting van achteruit ging hieraan vooraf. Padt speelde tikkie breed op Van Hintum die over de grond wou inspelen op Poll die links stond uitgezakt. Deze bal werd half onderschept en rolde door naar Poll die in duel kwam en verloor. De bal werd opnieuw ingebracht met Nunnely als fataal eindstation...

Groningen was van de leg. De Tilburgers konden een aantal keren gevaarlijk doorkomen. Van Hintum kreeg geel na een overtreding op Kohlert. In de 40e minuut de 2-0. Pavlidis werd randje zestien in stelling gebracht en haalde verwoestend uit in de verre hoek. 

tweede helft
FC Groningen probeerde opnieuw vooruit te voetballen. El Messaoudi schoot diagonaal nipt voorlangs. De fase die volgde was er eentje met veel strijd en inzet waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden.

El Hankouri mocht het laatste half uur volspelen voor Van Hintum en Postema verving Redan. Na een mislukte actie van El Hankouri werd er een lange bal gespeeld op de diepgaande Pavlidis die twee Groningers bezighield. Met een simpele breedte pass werd de inkomende Kohlert bediend die Padt kansloos liet, 3-0. Aan de andere kant van het veld was Hrustic nog dichtbij de eretreffer, twee mogelijkheden gingen nipt naast. Het doelpunt kwam dan toch. Een corner belandde uiteindelijk bij El Messaoudi die raak schoot, 3-1. Schreck verving Lundqvist.

Matusiwa kreeg een gele kaart (was het voor een duw of voor gemekker?) en is de volgende wedstrijd geschorst. Ook Poll ging op de bon na iets te hard inkomen op een tegenstander en Zeefuik onderging hetzelfde lot na een fikse duw. Gladon werd nog ingebracht voor Pavlidis en kort daarna kwam Vrusai voor Kohlert. In de slotfase schoot Saglam in kansrijke positie over het doel van Padt.

De extra tijd bedroeg vier minuten. Kabangu kreeg nog speelminuten voor Nunnely. In de stand kwam geen verandering meer. 

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Dankerlui, Holmén, Peters, Nelom, Llonch, Saglam, Saddiki, Nunnely, Pavlidis, Köhlert                                  

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, van Hintum, Poll, Matusiwa, Lundqvist, El Messaoudi, Hrustic, Redan, van Kaam                                   

Reacties:
TomOkker29-02-2020 om 06:36

Zal ik het bal maar openen dan? Met Pier en Pol ga je dit soort wedstrijden niet winnen.

29-02-2020 om 07:35

Ik heb verbazing nr de opstelling gekeken. Wat heeft itakura misdaan?, waarom niet hij centraal en van hintum op links? Poll werd overlopen op die kant door de handige vleugels van Willem 2,je weet toch dat zij 4-3-3 spelen? En dan El messaoudi als aanvaller? Hij heeft elke mogelijkheid zelf richting(!) goal geschoten zonder om zich heen te kijken of er iemand beter voor stond. Je kan beter op zo, 'n modderpoel lichtvoetig snelle buitenspelers opstellen zoals slor of broertje van kaam(als je dan toch jeugd wil laten ballen, doe het dan aanvallend). Die kan je dan door de lucht wegsturen. Beter dan hankouri die op dit veld iets probeert en bijna altijd mislukt. En dan de twee schoten van hrustic, aardig geprobeerd zou je zeggen.. Maar goed terug kijkend zie je dat hij in beide gevallen teveel tijd nodig heeft, waardoor verdediging herstelt en wordt 1 bal een corner en 1 gaat naast. Positief afsluiten, vind dat van Kaam in dit elftal zich week op week zich prima staande houdt. Slimme speler, bijna alle passes zuiver en met een idee. Als de rest ook op de juiste plaats staat en beter speelt zal hij ook hij vaker onderscheidend kunnen zijn en meer een 7,5 dan nu een 6,5 kunnen scoren. 

appie happie29-02-2020 om 07:59

V Kaam heeft ern draai die me doet denken van Frenkie de Jong..hup naar binnen uitdraaien en weg..hij is de beste speler op dit moment.Hoelang zal het duren voordat hij weggekaapt wordt.

 

Voor de rest heb ik gister genoeg gezegd,wil dat niet weer.

29-02-2020 om 19:32

Je hebt de wedstrijd tegen vvv ws niet gezien. Itakura speelde zwak. Ik begreep deze wissel prima omdat van Hintum een paar goede wedstrijden speelde centraal. Maar nu speelde van Hintum zwak. 

29-02-2020 om 08:17

Deze wedstrijd gauw vergeten. Willem 2 uit is altijd matig. Bij de Toto vul ik bijna nooit wedstrijden van Groningen in. Maar gister stond er bij mij gewoon een 1 op papier.

Ik vind de selectie van Groningen echt niet zo slecht, we staan niet voor niets in de middenmoot. Hopelijk gaat t scorend vermogen in elk geval nog wel omhoog de komende weken. Intussen weet Breij t netje in Leeuwarden wel te vinden.

 

Roelofsky29-02-2020 om 09:19

Buijs riep het onheil over zichzelf af met zijn geschuif in de verdediging en het middenveld. Dat heet je verdedigend aanpassen aan de tegenstander. Spelers willen een vaste plek waar ze zich lekker voelen op het veld. Maar de spelers van onze FC worden het veld ingestuurd vol met verdedigende opdrachten en een spits moet zich helemaal naar de kloten lopen....citaat Buijs. Ja zo wordt het nooit wat ook al zet je er top spelers neer. Er is talent genoeg bij de FC maar het ontbreekt aan iemand die ze vertrouwen geeft en op de juiste plek neerzet....

campesino29-02-2020 om 09:24

Willem II simpelweg maatje te groot.

En redan voor sierhuis is een enorme mispeer van flederus. Die is er net als postema nog lang niet klasr voor.

kees29-02-2020 om 11:20

categorie Cassiera; ben er langzamerhand van overtuigd geraakt dat heel snel cashen op dit moment bij Gudde/Fledderus prio no 1 bij FC G is, en dat daar heel andere overwegingen (bijvoorbeeld uitkoop Nijland) gelden dan de kwalitiet en grootte van de selectie... ja je vindt natuurlijk wel altijd 11 man om op te stellen./

Vraag mij af of de trainer Buys zichzelf wel in het beleid (her)kent

Nachtwacht29-02-2020 om 09:57

Van Hintum had het LB niet beter gedaan, want die mist snelheid. Pol verdient wat meer geduld. Je debuut maken op een waterpolo-veld en dan kloten ingespeeld worden door je ervaren collega's. Ik ben er trots op dat het toch weer lukt om jeugd door te schuiven en hoop dat dat komend seizoen ook lukt met mannetjes als Suslov.

Je zou bijna adviseren in het contract van Buijs vast te laten leggen dat hij niet met 5 verdedigers of twee verdedigende middenvelders mag spelen. Zeker thuis niet.

29-02-2020 om 10:47

Reda kharchouch spits van telstar(27 goals in 20 wedstrijden) en kik pierie(verdediger op dood spoor bij ajax) vastleggen alvast voor volgend seizoen 

Marco29-02-2020 om 12:07

Wanneer Groningen het voetbal speelt wat het eigen publiek graag wil zien kost het punten:Twente-uit, VVV en nu W2. 

Groningen moet spitsen halen die zelf kansen en doelpunten maken.  Mahi kon dit goed, de meeste spitsen zijn afhankelijk van de aanvoer. 

29-02-2020 om 13:12

Wat ik vroeger van W2 vond, vind ik nu vd FC.

verschrikkelijk saai, niet om aan te zien, wel degelijk.

 

 

29-02-2020 om 13:48

De spelers willen wel en de inzet klopt wel. Maar ja, het strategisch plan klopt de laatste 3 weken gewoon niet en dat mag de TS zich echt aanrekenen. Tegen PEC, VVV en W2 hadder er minimaal drie tot vijf punten kunnen (en moeten) worden gescoord.

In Tilburg klopte de linkerflank totaal niet (nog niet een KKD- niveau) en was de inzet van Ko en Schreck veel logischer geweest vanaf het begin. 

Aan de andere kant vind ik zelf het niet halen van de PO geen probleem. Dan kan de zomerperiode volledig worden benut voor de opbouw van een beter team voor 2020/21. 

Rob197029-02-2020 om 16:15

De basis bij Groningen was toch stabiel en erg degelijk, waarom is het elftal dan van slag, bij een blessure van Warmerdam.

Dat er geen aanvalskracht is, daar heeft het elftal mee te dealen, maar als het achterin dan matig gaat worden, dan is een wedstrijd snel verloren. 

Van Hintum, had gewoon op de back positie moeten starten, hij is overal van zijn taak bewust, en is daar een logische vervanger. Itakura kan op links, en niet op rechts zoals vorige week, hopeloos in zijn passing dan.

Het middenveld met van Kaam en Matisuwa is ook bekend, dan speel je toch vanuit je basis. Buijs is van behoudendheid, waarom dan niet in een wedstrijd tegen Willem ll, een degelijke ploeg, die veel kwaliteit heeft.

En vanaf dat moment weet Buijs het niet meer, aanvallend, kan hij geen systeem neerzetten, om ook maar 10% gevaarlijk te worden. Zoals in andere reactie’s ook beschreven, je krijgt geen vastigheid of spelpatronen om gevaarlijk te worden. De beweegredenen om na Ajax niet meer met Schreck te spelen, ontgaat mij, tevens het aan de zijlijn posteren van Asoro. Asoro is gevaarlijk in een counter, maar niet vanaf de zijkanten, heeft geen passeerbeweging, geen echte goede voorzet, (af en toe), en is vanuit die positie niet in staat om ook in de 16 te komen. Redan, is een noodoplossing gebleken, die het niet is, misgegokt, maar misschien ook wel heel slecht gescout. El Hankouri, is het niet en wordt het niet, Hrustic mist ook gewoon kwaliteit om wel effectief te worden en zo blijft het karig. Zoals al jaren schieten we tekort in een goede spits met een basisvermogen aan kwaliteit, die ook zelf iets kan. Van Weert, de Leeuw, zijn toch op hun waarde onderschat, en de vervangers hiervan zijn van een ander niveau gebleken. Gladon, hadden ze ook beter kunnen houden, dan inzetten op de transfervrije Benschop, die nog matiger bleek te zijn. Gladon, ook geen weldoener, maar heeft toch wel bewezen te kunnen scoren, en dat kunnen de huidige spelers buiten lundqvist om niet.

Alle mooie plannen voor 2030 mogen gewoon de prullenbak in, het voorheen vergaarde geld is gestopt in allerlei zaken en in een Topsportcentrum, nu is het tijd om de opbrengsten van Reis, Doan, Chabot, Memisevic, Benschop, Sierhuis, en de aankomende inkomsten van Zeefuik, echt te investeren in kwaliteitsspelers, met bagage. Niet allerlei potentiële groeibriljanten aan laten rukken, want die zijn er voldoende, maar aanvallende impulsen, die iets degelijks op de mat kunnen leggen. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten hebben wij al te lang gedaan. Mocht dit niet mogelijk zijn spreek dit dan uit, en doe openheid van zaken omtrent de geldverkwisting van de afgelopen jaren. 

Rusnak, is toentertijd verkocht om de begroting rond te krijgen, maar daarna zijn er echt serieuze bedragen binnen gekomen bij de club, als ook dat allemaal in de bodemloze put verdwijnt, dan is de club ernstig aan reanimatie toe, en reanimatie betekent op korte termijn iets verbeteren en niet denken over aankoop stadion, end. De groene stoeltjes moeten gevuld, en dat doe je voor vermaak op de groene mat, want met bijna beste verdediging van de eredivisie staan wij ook gewoon 8ste en misschien over 3 weken 12de.

Groen hart29-02-2020 om 17:28

Rob super verhaal en je raakt alle punten van het drama seizoen.

appie happie29-02-2020 om 19:34

Maar Buijs!! Hoe amabel ook...niet geschikt..!!!

29-02-2020 om 19:53

Je kunt alle spitsen van de wereld contracteren, maar bij de FC worden zij onzichtbaar.

Zelfs Messi samen met Ronaldo in het FC elftal worden onherkenbare voetballers.

Dus gewoon maar doormodderen.

Net zolang tot de raad van commissarissen zal ingrijpen.

Maar ja de staf is erg optmistisch en ziet het allemaal wel zitten.

Dus door de zure appel heen bijten.

De FC staat nog op de 8 ste plek.

Hoe lang nog.

Buijs had de defensie op orde, maar die gaat nu weg.

En hij kan opnieuw beginnen.

De bal in samenspel van achteren naar voren spelen op een zwembad veld was niet ok.

Daar kwam ook het eerste doelpunt uit voort. 

Op een zwembad veld moet je opportunistisch voetballen en de bal naar voren knallen.

En maar zien wat het wordt.

Voetbal is een spelletje mens erger je niet.

Dus erger je niet.

Het is niet zo belangrijk als je wel denkt.

 

 

29-02-2020 om 21:46

Juiste analyse Andries.

kees01-03-2020 om 08:29

 

@ Rob 1970: goede post van jou... grotendeels mee eens, maar ik ga nog een stapje verder , overigens niet met de intentie om hierna genoemde personen bij FC groningen zwart te maken  ..

 

FC Groningen...hoe is de nabije en verre toekomst van de club?  ( Gudde spreekt van een tienjarenplan, ik denk dat ze nu alles in elkaar zetten en mijn vraag is of de door Nijland in het bestuur voorgestelde Gudde jr.met voldoende statuur,  voldoende tegenwicht kan bieden ?!!)

 

Kijk je naar het lopende seizoen, dan denk ik: Bij Willem II stond een FCG fantasieformatie met El Messaoudi in de spits "wegens ziekte en afwezigheid van spelers, (volgens Buys:)  Itakura, El Hankouri, Warmerdam en Memisevic ontbraken  in de basis  of waren ziek en diverse andere basisspelers speelden onder hun niveau... verder stonden er 3, 4 "jonkies in het team"...ook niet ideaal...

De komende 10 wedstrijden van deze competitie  zal het wisselend gaan:  gelijkspelletjes, verliespartijen en een of een paar driepunters... Komt de FC op plaats 9-11  in concurrentie met bijvoorbeeld Heerenveen, Emmen, Heracles ...die categorie.  POffs Europees halen is een sportief succes, maar-ik denk hardop-toch twijfelachtig.

Het volgende seizoen zal zeker geen  exploitatie - en directe positieverbetering geven..de club heeft traditoneel een slechte start na het zemertrainingskamp/ is dan meestal nog niet ingespeeld. en een heel elftal restaureren in een keer,  daarvoor is de financiële nood te hoog.  Nijland moet nu eerst voor veel geld  worden uitgekocht ( wanneer komt er nou eens nieuws over die (ten onrechte door Nijland zèlf publiek gemaakt( want zit niet (meer) in het bestuur)  en dit had toch door Gudde die met RvC eerst-verantwoordelijk over de club is, gedaan moeten worden) ; Die aangekondigde aanstaande transactie met Hattrick-media waar Hans NIjland zelf een groot en tegengesteld aan het-club belang in heeft ? ). Of speelt er misschien onderliggend meer ?... ( zoals ik denk) .Het zou mij niks verbazen als Nijland al weer bezig is met een volgende grote financiële constructie.. zoals het misschien  meefinancieren van individuele spelers met  onderpand (delen van) het stadion misschien?? met weer ad hoc investeerders in BV vorm waaronder hijzelf ?? het is nog gissen: maar een RVC/voorzitter Eric Mulder moet toch ook statuutwijzigingen goedvinden

Nijland heeft afscheid als alg. directeur genomen, maar bepaalt sinds zijn "tijdelijke" terugkeer op diverse interim-adviseurstaken,  nu bij de directie na het naar huis sturen van Klaver, mede het langdurig beleid binnen de club net als voren...*  en het geld wat uit lopende transfers, periodiek binnenkomt,  zou gezien het vertoonde spel en bezetting vooral eerst aan versterking van de selectie en aan grotere spelerbudgetten  moeten worden besteed...Zeefuik is - als deze weggaat in de zomer- bijvoorbeeld een heel grote aderlating in het team en stel dat deze bijv. 4  milj. of meer opbrengt, kies dan eens bij voorrang nu voor een eenmalige kwaliteitsimpuls in de selectie!   Ik ben bang dat dit er voorlopig niet van komt domweg omdat er nu bespaard wordt, en dat er andere ( voor mij nog onbekende ) strategieën en prioriteiten bij FC Groningen voorang krijgen...De supporter is niet alleen klapvee...al hebben die trommels en grote schare uit-supporters wel effect gehad...

        * in een van de raportages van ruim 20 jaar geleden  over het toenmaals binnenhalen van een  (toen nog onbekende) toen nog jonge Nijland werd nog herinnerd dat hij gelijk met zijn aantreden in het bestuur, deze "voor zichzelf meteen een paar velden had gekocht".Verder noemde hij recent nog dat hij de transferperiodes altijd de mooiste tijd vond...geld en spelers  binnenhalen dus...ik denk dan:  een vos verliest zijn streken niet....

Betekent ook dat er VEEL spelers eerst wegmoeten, en dat BUYS een enorme kluif krijgt aan het volgend seizoen met  her-formeren van defensie, en de aanval en het middenveld.    Zeefuik, Te Wierik, Warmerdam zijn straks vertrokken/verkocht..... Asoro, Itakura ( en misschien ook Hrustic? en El Hankouri? ) weg, ..Geld komt er zeker binnen , maar wordt waarschijnlijk besteed aan eenjarige huurlingen, of spelers met een blessureverleden/of transfervrij.

Nieuwe ( EN goede ! ) spelers vinden op de transfermarkt  lijkt gemakkelijk als je met een volle beurs gaat shoppen, maar  gezien de salarisniveaus en spelersbegroting bij onze club is één (zeer) dure speler binnenhalen nu niet reëel, en ALS er dit soort spelers komen (zoals DOAN toen destijds werd gekocht) dan lopen investeerders grotendeeels met de korte termijnwinst weg en komt er maar een rest-deel naar de club , meer een noodverband voor een club die fanancieel met een terugkerend exploitatietekort zit.  ik  denk 6 of 7 spelers gaan er in de zomer weg, en  3 tot max 4 spelers hiervoor terughalen en voor de rest moeten "de jonkies" het invullen.

Wat voor volgend seizoen we dan krijgen is nu nog koffiedik kijken, maar als we het samen niet genoeg belangrijk vinden, HOE GOED DE FC GRONINGEN presteert in spel en in (doel-)punten,  is dan het Leit-motiiv van deze directie: alleen SNEL geld verdienen, zonder de club te laten groeien in sponsors en in supporters... het is allemaal moeilijk verteerbaar  voor de Groninger supporters.   

"Joost weet het -  niet"; Gudde,  Buys en Mulder(RvC) gieten straks, denk voor lange tijd van jaren,  alles in financiële en betonnen constructies..., en Nijland is nu redder in nood en een lachende derde .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!