Scheidsrechter speelt de hoofdrol in bekerwedstrijd FC Groningen o19

Door Redactie 1 reactie

Vanavond speelde FC Groningen o19 de kwartfinale in het bekertoernooi op een zeer druk bezocht Sportpark Corpus den Hoorn tegen FC Emmen o19. Bij FC Groningen miste een compleet elftal en vele aanwezigen waren nieuwsgierig hoe de boys het er van zouden brengen.

De volgende 11 moesten het doen voor de Groningers:

Thom van Rotterdam

Yannick Hettinga, Pim Betzema, Nikolas Talo,  Bjorn Meijer

Joris Reiziger, Milan de Koe, Oussame El Azzouzi, Max Hamelink

Remco Balk, Luciano Valente

Op de bank zaten: Owen van der Vlag, Agan Mjaki, Guus Beaumont, Emircan Gülge en Jan Muller.

Op Guus Beaumont na allemaal jongens van o17 als wisselspeler en met Talo, Meijer en Valante 3 jongens van o17 in de basis.

FC Emmen kwam al snel op een 0-1 voorsprong toen keeper Thom van Rotterdam over een bal heen dook en dat op een schot van Lars Dijk die houdbaar leek.

FC Groningen herpakte zich, nam het heft in handen en was de meeste dreigende ploeg. De één na de andere aanval legden de mannen op de mat en in de 31ste minuut was het raak.

Remco Balk (één van de uitblinkers) kapte in de zestien 2 man uit en de laatste legde hem neer. Scheidsrechter Bosscha wees naar de stip. Oussama El Azzouzi stuurde de keeper naar de verkeerde hoek en zo stond het weer gelijk, 1-1.

Precies 10 minuten later kwamen de Groningers op een verdiende 2-1 voorsprong toen Max Hamelink in geheel vrijstaande positie de bal tegen de touwen schoot na een voorzet van Bjorn Meijer. Op slag van rust ging scheidsrechter Bosscha in de fout. Hij gaf FC Emmen een strafschop na een overtreding van Yannick Hettinga. De overtreding was gemaakt net buiten de 16 meter. Echter de scheids (die na de pauze nog een grotere hoofdrol zou gaan vertolken) wees naar de stip en zo kwam FC Emmen via Joris Adams op 2-2, geheel tegen de verhouding in.

De 2e helft zou er eentje worden om niet snel te vergeten. FC Groningen nam wederom het heft in handen en kwam in de 52ste minuut via Remco Balk op een 3-2 voorsprong. Milan de Koe ging daarna van het veld en werd vervangen door Guus Beaumont. Drie minuten later bracht Joris Reiziger de stand op 4-2 en leek de wedstrijd gespeeld.

FC Emmen had weinig meer te vertellen en bij FC Groningen kwamen Jan Muller (65ste minuut) en Agan Mjaki (75ste minuut)  nog in het veld voor Luciano Valante en Oussame El Azzouzi.

Met nog een kwartier te gaan nam scheidsrechter Bosscha de hoofdrol over in de wedstrijd toen hij aan een FC Emmen speler een rode kaart gaf, na een niet al te zware overtreding. Een gele kaart had volstaan en daar dachten de spelers en supporters van FC Emmen net zo over. Ze bleven mekkeren tegen de scheidsrechter. Toen Lars Dijk de scheids een flapdrol noemde kreeg ook hij een rode kaart.

Zo gaf dhr Bosscha binnen twee minuten 2 rode kaarten aan FC Emmen. De supporters van FC Emmen bemoeiden zich ermee en de scheids wilde dat de aanvoerder van FC Emmen de supporters tot kalmte ging manen. Die weigerde waardoor de scheids de wedstrijd tijdelijk stil legde.

Na een afkoelingsperiode van 15 minuten werd de wedstrijd hervat maar het was natuurlijk allang beslist. Via Agan Mjaki en Emirgan Gülce scoorden de Groningers nog 2 keer en zo stond er een mooie 6-2 eindstand op het bord.

Toch weer een opvallende rol voor scheidsrechter Bosscha en dat is helaas niet de eerste keer...

Zo staan de mannen van Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers in de halve finale van het bekertoernooi waar men AZ of NAC Breda zal treffen.

Deze keer geen fotoalbum van de wedstrijd en geen interviews maar een paar filmpjes.