Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen pijnlijk onderuit tegen VVV Venlo

Door Redactie 16 reacties

Voor de Limburgers kan het carnavalsweekend niet meer stuk. Vrijwel niets laten zien en toch huiswaarts gaan met de drie punten. FC Groningen dat tijdens de eerste helft verzuimd had (met minimaal 2 doelpunten afstand te nemen) kwam na de pauze vrijwel niet meer tot kansen. De Limburgers profiteerden in de slotfase optimaal na een inschattingsfout van Padt. Darfalou kon de bal in een leeg doel koppen en bepaalde daarmee de eindstand op 0-1. Suslov maakte zijn debuut.

eerste helft
De wedstrijd kwam matig op gang. FC trok het initiatief meer naar zich toe. Asoro was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Een voorzet werd naast het doel geschoten, kort daarna een doelpoging die nipt voorlangs ging. Beide keren op aangeven van Van Hintum. Een strakke voorzet van Zeefuik ging ruim over het hoofd van Redan. 

Doelman Kirschbaum keerde een afstandsschot van El Messaoudi. In een andere situatie schoot Lundqvist van dichtbij naast. Uit een spaarzame tegenstoot vertrok Darfalou die diagonaal ruim voorlangs richtte. Na een klein half uur was het wederom Darfalau die onieuw op avontuur kon gaan. Een verkeerde inspeelpass van Itakura op het middenveld ging hieraan vooraf. De Japanner herstelde zich met een knappe sliding, de hoekschop werd uitverdedigd.

In het zestienmetergebied van VVV werd Zeefuik vrijgespeeld, zijn voorzet ging voorlangs. Redan beproefde met een hard schot van dichtbij het keeperswerk van Kirschbaum. Op slag van rust kreeg FC een corner die uiteindelijk door Memisevic werd ingekopt. Kirschbaum voorkwam de achterstand.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. De Limburgers werden aanvankelijk teruggedrukt. Kansen bleven uit. Zo was er nog een VAR moment in een situatie tussen Memisevic en Post waar geduwd zou zijn. Een strafschop zou teveel zijn geweest en die kwam er ook niet. 

De wedstrijd lichtte kortstondig op met mogelijkheden voor Redan. El Messaoudi kreeg een gele kaart nadat hij te hard doorging op Post. El Hankouri en Postema werden ingebracht voor Redan en van Kaam. 

Drie minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Een vrije trap voor de Venlonaren werd in eerste instantie weggewerkt. De bal werd opnieuw ingebracht. Darfalou zag Padt zijn doel uitkomen. De doelman versteende, waardoor de aanvaller de 0-1 kon inknikken. Suslov maakte daarna zijn debuut en verving Matusiwa. Ook El Hankouri kreeg geel. Van Dijk verving Bruns.

Er kwamen 3 minuten bij. Postema was nog dichtbij de 1-1 maar kwam een teenlengte tekort op de voorzet van El Hankouri.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Memisevic, Itakura,van Hintum, Matusiwa, vanKaam,  El Messaoudi, Asoro, Redan, Lundqvist                                      

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Gelmi, Bruns, Post, Opoku, Wright, Darfalou, Yeboah      

Reacties:
22-02-2020 om 23:42

Dit was een wedstrijd in de categorie pech.

In de aanval en niet scoren.

Dan een ongelukkig moment en de tegenstander scoort.

Een 1-0 wedsstrijd.

Er zijn tal van dergelijke wedstrijden geweest.

De hand van God.

Een minpunt in de Groningse aanval is dat zodra een kans op scoren aanwezig is spelers de bal nog overspelen.

Dus zodra een kans op een doelpunt zich voordoet koel en scherp blijven en zelf de bal in het doel schieten.

DE FC begon goed aan de wedstrijd.

In de tweede helft werd het minder.

En op het einde was Padt nog de sigaar.

Wij moeten deze wedstrijd gauw vergeten. 

 

kees23-02-2020 om 00:11

Soms denk ik waarom je druk maken ...is maar voetbal..

Maar dan denk ik:de hele afgelopen week sinds Buys' verlenging is er positieve praat gebezigd over Buys, over de FC selectie.. hoe zij het maar intussen (goed) doen in deze comptetitie... en dan kom t er 2 en een halve bus met carnavalgangers uit Venlo om de FC in Groningen te zien verliezen...

Kan gebeuren! zeg je?... Nou het voelt anders.

Moeten we nu Carnaval gaan meevieren dit weekend, met DE ZOT voorop?  En wie is dat...Padt toch niet?  want een foutje maken door een keeper betekent altijd een goal. Maar wie is dan wel DE SCHLEMIEL na deze wedstrijd ?   die Postema toch niet ..die is pas 19... en  Suslov is pas 17... nou jij weer.

Het voelt anders:  met het programma de de FC G op zak... komen er zware wedstrijden... Als je zelf niet scoort dan kan je niet winnen zei Cruyff al...geljkspel is het hoogst haalbare, en dat gebeurde nu ook niet...

Er is een schaduwzijde aan het FC beleid van "geen geld beschikbaar": jonge, onervaren en fysiek nog niet sterke spelers die kan je wel een leerschool geven door in het eerste fouten te maken/ niet af te ronden, maar die ruimte en tijd  om het voetballen te leren, dat  geven de andere ploegen in de competitie je niet cadeau.

Benieuwd of Gudde en Fledderus (nu ook) zelf in de spiegel willen kijken dat ze zonder extra spits het seizoen durven uit te spelen...want dit is profsport-realiteit namelijk ook:  een sterk gecalculeerde competitieverloop naar plaats 8 - 12  ( "precies waar we nu staan" zei Gudde erbij, in de nieuwjaarrede )..   maar als dat allemaal nou eens niet gebeurt, winnen in  die laatste 10 wedstrijden , wat dan ? 

 

appie happie23-02-2020 om 09:14

Kees,

Ik heb bewust weer niet gekeken ,want het was weer een verschrikkelijke tijd..20.45  prime time zaterdag avond...Ik heb er ook geen spijt van zo te lezen..hoef de samenvatting ook niet te zien..

Zoals je weet ben ik ook geen fan van Buijs,maar heel eerlijk   als de kansen er niet ingaan kan hij daar ook niks aan doen...en als Padt een of andere blunder maakt ook niet..Cantona zegt hieronder precies wat ik ook denk,van vvv moet je ook winnen met 1 tegen doelpunt..

En wat die lege stoeljes betreft,dat word gewoon steeds meer.ik snap het wel,maar daar zeg ik niks meer over.

Het roer moet om..zeg nog even iets over Emmen iedereen weet wat ik bedoel..

 

Kortom ik maak me er niet meer druk om,daar maak ik me druk om.

Fijne zondag nog..

Groen hart23-02-2020 om 09:24

Appie wel naar amerika gaan hoor.... ben er 3 x geweest en denk er nog elke dag aan zo mooi.

terzake weer een spits die het niet kan. Gisteren met jaloezie naar Emmen gekeken. De leeuw blijft een topper en was voor weinig geld te halen. Maar wij doen het met een jongen van 18 die beter praat met zijn mond dan met zijn voeten.

appie happie23-02-2020 om 10:05

Groenhart,

Amerika,

Schoonzoon komt er vandaan..

Ik ben 2 x geweest en die 3de komt er ook wel bij..ik zou graag naar San Fransisce en omgeving gaan..met een camper..

En Utah  en  ach te veel op op te noemen..

 

Idd de Leeuw was voor niks te halen n et als die Peruaan(kostte ook bijna niks,huur geloof ik)zulke spelers hebben wij niet.

Redan de topper die hebben wij,nou hij krijgt de kans maar ik vrees..

Maar ik hou er over op   laat me even koud dat voetballen.

brummie23-02-2020 om 18:30

Padt was gister de schlemiel. En dat is ook voetbal.

Uitgaan van de laatste 10 wedstrijden niet winnen is ook behoorlijk eenzijdig. Had je 3 punten gehaald was zelfs plek 4/5 in bereik. 

Kan me nog een post van je herinneren dat je een overzicht had gemaakt van te verwachten punten tegen ploegen in 2e helft competitie. 

Ook dat is anders gelopen dan jou voorspelling. Qua ranglijst doet FC prima mee. En het klopt, we missen ern goed scorende spits. Ben ook nog niet overtuigd van Redan. 

Maar aangezien de zeer jonge ploeg en achilleshiel matig scoren, wat mag en kan je verwachten? Een 7-8e plek zou aan het eind van het seizoen een prima prestatie zijn, gezien de middelen . 

 

kees23-02-2020 om 22:23

@ Brummie

ik probeer naar de eigen club te kijken, naar de eigen mogelijkheden hiervan... niet alleen of andere clubs ook afbraakvoetbal spelen... VVV past daar wel bij.  Maar er zijn zoveel voorbeelden te bedenken: Willem II, FC Emmen, Heracles van clubs die wel een sterke spitsenlinie hebben.  Bij Groningen wil men (nu...ik hoop dat dit in de zomerwindow anders wordt)  geen extra geld/budget inzetten nu, vanwege de gemelde precaire toestand van de clubbegroting, en het afhaken van sponsoren en toeschouwers..

Daar ligt een grote verantwoordelijkheid van Gudde en Fledderus en ook trouwens van trainer Buys ..

Ik was een van de eerste die het snelle spel door het midden ( wat Buys met het 2 spitsen duo Sierhuis/Asoro dit seizoen EINDELIJK heeft ingevoerd ) als winstpunt begroette;  verder weet ik dat met spelerscontracten en vervanging/versterking  je niet elk seizoen kunt shoppen, maar...dat je met eigen jonge jeugd gaat spelen roept nog meer balans-onevenwichtigheden in  het elftal.  Kijk die bomen van spelers van VVV...moeten we daar een kopduel tegen winnen? kijk naar tijdelijke spelers... en dan zeg ik:  wanneer worden we als team sterker en kunnen we week na week presteren?   Ik hoop dat er een grote  reparatie en aanvulling  komt in de zomer , en niet alleen achterin.

 

Cantona23-02-2020 om 00:14

Zelfs met die ene goal  tegen moet je nog van zo'n zaadelftal als VVV winnen.

Vanaf het begin bij de strot pakken en er vol op klappen.en je moet er gewoon 3 in knappen.

Het was wederom een schandalige vertoning , geen creativiteit, geen power, geen lijnen en weer weinig publiek.

Dit krijg je als je voetbalt om niet te verliezen,. In plaats van voetballen  om te winnen.

 

23-02-2020 om 02:47

Wederom een bedroefende voorstelling. Opdracht van Buijs was om met aantrekkelijk voetbal weer te zorgen voor volle tribunes. Helaas. Met dit soort wedstrijden zullen er gewoon wéér minder seizoenskaarten verkocht worden komende zomer. Het begint een langzaam leegbloedend verhaal te worden. Maar zodra men hier kritisch over spreekt laat je de club in de steek en ben je niet realistisch. Er zal nu toch echt iets moeten gebeuren. Het is inderdaad heel knap dat we met dit spel in het linkerrijtje staan, maar ik heb nog zeer weinig met een glimlach op de lippen naar de Fc mogen kijken dit seizoen.  

23-02-2020 om 09:43

Ik ben het niet eens met al die negatieve berichten. Groningen speelde de eerste helft prima maar het probleem was dat er niet gescoord werd. Dat kan pech zijn maar is ook een zeker onvermogen van de aanvallers. De wedstrijd tegen Ajax wordt hier vaak aangehaald. Naar mijn idee werd er nu met dezelfde intensiteit gespeeld, het verschil is echter dat we tegen Ajax doodgewoon mazzel hadden dat er twee goals vielen. Ze waren toen zeker verdiend maar vielen toch gelukkig. Denk maar aan Sierhuis die in eerste instantie tegen de keeper aanschoot. Het probleem zit hem in de aanvallers en het gemis van een nummer 10 die een goede steekpass kan geven. Hoewel ik El Messaouidi in de eerste helft goed vond spelen en zeker beter dan Hrustic op die plek.  Asoro doet het leuk, is ook wel gevaarlijk en lastig voor de tegenstander maar heeft een probleem, namelijk dat hij niet koel blijft voor de goal, hij scoort veel te weinig. Dat geldt ook voor El Hankouri. Redan mag van mij nog wel wat meer tijd hebben maar toch vind ik Postema meer een afmaker, ook gisteren in die luttele 20 minuten kwam hij wel voor zijn man bij de eerste paal terwijl Redan er toch weinig van maakte. Ik vind dat Buijs Slor en Postema in de tweede helft, of zeg na 10 minuten, had moeten brengen. Ook de inbreng van Suslov was prima maar te laat.  De technische staf heeft verzuimd geld te investeren in een goede spits, eentje van lengte en die een bal kan vasthouden. Het was vorig seizoen al zichtbaar dat we het met spitsen als Sierhuis en Benschop niets zouden bereiken. Maar ik ben vol vertrouwen voor de toekomst want de jeugd die er aan zit te komen is talentvol. 

campesino23-02-2020 om 09:49

Appie, als je de wedstrijd niet gezien moet je je oordeel niet vellen door de reaktie van 4 huilebalken hier. Misschien is de reaktie van andries maatgevender. Ik begrijp de teleurstelling maar in de eerste helft speelde groningen met name het eerste half uur een prima wedstrijd en had met name asoro 1 of 2 keer moeten scoren. De tweede helft was zwaar minder maar zelfs toen waren er kansen zat voor een doelpunt. Gaat ie er dan niet in dan denk ik dat je de laatste 10 minuten genoegen moet nemen met een punt. Nu was de hele organisatie weg en kon hij aan beide kanten vallen. Voor de sierhuis haters, ik denk dat die toch een stapje verder is dan redan en postema die allebij NOG niet klaar zijn voor het grote werk. Tot dlot als de spelers van vvv het over een gestolen overwinning hebben, zegt dat denk ik genoeg. Dus appie, gewoon lekker naar het stafion gaan

appie happie23-02-2020 om 10:11

Campesino

Tis me te koud in het stadion...ik ga tegen Psv weer.

En ik denk dat we tegen Willem 2  zeker een kans hebben,want fc is eigenlijk ook een counterploeg..w2 wil aanvallen en dat past ons wel..we wachten af.

 

En ja ik oordeel alleen op wat er in de media staat en wat ik hier lees...

1ste helft redelijk tot goed

2de bedroevend..tot..slecht..

 

Moi.

23-02-2020 om 10:00

Ik lees net dat Real Madrid scouts heeft gestuurd naar Turkije om Sorloth te zien spelen, toch blijft het apart en zonde dat dit niks voor fc groningen was...

23-02-2020 om 10:01

Gisteravond was een uitstekende weergave waarom er niet veel meer in zit dan een 8e plek. Tegen goede tegenstanders kunnen spelers zich extra opladen en boven zich zelf uitsteken. Tegen wat laag geklasseerde tegenstanders hebben we veel moeite. De 1e helft was Groningen nog wel heer en meester zonder de kansen te benutten. Maar de 2e helft was gewoon een wanvertoning. 

23-02-2020 om 10:33

1e helft hadden er zeker 2 ingemoeten (5 kansen), tweede helft slaapverwekkend tot Padt van t padje was.

23-02-2020 om 11:47

Na Ajax was er Zwolle en nu na een goede uitwedstrijd bij Sparta is er weer VVV.

Deze club kan maar geen serie neerzetten.

campesino23-02-2020 om 15:02

Dat is ook lastig als in de winter je 2 spitsen worden verkocht en je het met twee 17 jarige aanvallers moet doen. En als dan ook nog je iets ervarener aanvallers, el hankouri , hrustic en gudmondson gebleseerd zijn, is die wisselvalligheid snel te verklaren

campesino23-02-2020 om 15:02

Dat is ook lastig als in de winter je 2 spitsen worden verkocht en je het met twee 17 jarige aanvallers moet doen. En als dan ook nog je iets ervarener aanvallers, el hankouri , hrustic en gudmondson gebleseerd zijn, is die wisselvalligheid snel te verklaren

23-02-2020 om 11:55

Bij FCG kunnen de jonkies nu een seizoenshelft ervaring opdoen. Deze tijd kunnen we goed hiervoor gebruiken, wat in het volgende jaar staat er toch een compleet nieuw team. Postema, Slor, Suslov, Van Kaam e.d. veel en vaak laten spelen en eigen spelers als Absalem, Breij en Van der Looy terug halen. Met de aankoop van wat ervaring kan er een mooi team komen te staan.

Ik zou zeggen vergeet de PO en haal nog een 5- tal punten om definitief veilig te zijn (gaat lukken). Een beter resultaat zit er niet in, omdat er onder meer 6 punten zijn verloren tegen VVV, 5 tegen Twente en 3 tegen Fortuna en PEC.

Alle ogen gewoon richten op het realiseren van een goed volgend seizoen! 

23-02-2020 om 12:23

"Alle ogen gewoon richten op het realiseren van een goed volgend seizoen! "

Ik ben het met je eens hoor, maar aan de andere kant... Dit zeiden we vorig seizoen ook al! Wanneer houd het op? 
PO zijn imo gewoon haalbaar want de ploegen rondom ons, inclusief PSV en Willem II verliezen van iedereen. Net zoals wij.

23-02-2020 om 16:15

Altijd mooi hoe voorspelbaar Groningen is. Met de eind en tussenstanden van gister bij Willem II en Heerenveen zei ik al tegen een kameraad. Deze gaan ze verliezen want ze kunnen een enorme stap maken.

En ja hoor uiteraard gebeurt dat dan ook weer. Je had op 3 punten van Willem II kunnen komen met de wedstrijd tegen hun volgende week is dat een lekkere uitgangspositie. Ook had je op 8 punten van Heerenveen kunnen komen. Doodzonde en typisch. Ik wil me er eigenlijk niet kwaad om maken maar dat kutcluppie zit zo diep in mijn hart dat ik dat toch weer doe. 

23-02-2020 om 18:06

Helemaal mee eens zoals zo vaak. Kunnen ze stap maken lukt het weer niet tegen een ploeg waartegen je gewoon punten moet pakken. Frustrerend.

appie happie23-02-2020 om 18:43

Gaat mij net zo...

23-02-2020 om 16:16

We zijn allang veilig. Traditioneel is 34 punten genoeg. Ze hebben juist de PO in het vizier. Vergeet ook niet dat we weliswaar slecht hebben gepresteerd tegen VVV en Twente, maar de volle buit hebben gepakt tegen Vitesse, Sparta en Emmen.

brummie23-02-2020 om 17:40

Ongelukkige nederlaag. Spel 1e helft was behoorlijk. Keeper VVV paar prima reddingen. 2e helft was een stuk minder, helaas Padt in de fout.

Verdedigend heeft FC eigenlijk niets weg gegeven. Aanvallend zeker 1e helft paar leuke aanvallen gezien.  

VVV kwam voor een punt en kreeg 3 cadeau. 

 

Oeleoptak23-02-2020 om 19:47

Nee Brummie. Verdiend verloren. Als je uit een handvol kansen niet scoort en de keeper blundert ook nog eens dan is het je eigen schuld. Het is geen spel van toevallige omstandigheden...

23-02-2020 om 17:40

Goede Wedstrijd van de FC. 

Zeer onverdiend verloren. 

23-02-2020 om 18:07

Als ze maar boven Heerenveen eindigen anders kost dat weer tv geld.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!