Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint nipt van Vitesse

Door Redactie 12 reacties

Een benauwde 1-0 overwinning maar de 3 punten zitten in de groen-witte knip. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam tot stand door Lundqvist die in de eerste helft FC Groningen vanuit een strafschop op voorsprong bracht. Postema die in de slotfase van de eerste helft ongelukkig neerkwam en veel pijn had probeerde het na de pauze nog wel. Kort na de hervatting moest de aanvaller zich noodgedwongen laten wisselen. Redan maakte zijn debuut.

eerste helft
FC begon veelbelovend aan de wedstrijd en zocht de aanval. Dit leidde niet direct tot kansen. De gasten toonden in de 8e minuut tot dan aan toe de grootste dreiging. Matavz schoot nipt naast. Vitesse leek beter in de wedstrijd te komen en kreeg een vrije trap die via de vuisten van Padt werd weggewerkt. Een paar minuten later werd Hrustic aan de andere kant van het veld neergelegd in de zestien, penalty! Lundqvist mocht aanleggen en schoot raak, 1-0. 

Niet veel later werd Postema aangespeeld, kwam in scoringspositie maar maar mikte over. Groningen kende een sterke fase met goede combinaties en veel diepte waarin het meerdere keren via de zijkanten opkwam. Voor de Arnhemmers verdedigend alle hens aan dek. Vitesse kwam daarna wat meer in de wedstrijd waardoor Grunn korstondig terugmoest.

Het spelbeeld golfde daarna op en neer, echter kansen bleven uit. In de 40e minuut werd Hrustic onderuit gehaald. Lundqvist mocht op een aantrekkelijke een vrije trap nemen, deze werd tot corner verwerkt door Pasveer. Kort daarna kopte Asoro in een andere situatie de bal naast. Op slag van rust moest Te Wierik zich laten behandelen aan zijn hoofd nadat hij ongelukkig in aanraking kwam met de elleboog van Matavz. De aanvoerder kon verder spelen. In de slotseconden raakte Postema geblesseerd die in duel bij de bal wou komen en in de val niet goed terecht kwam. Het zag er in eerste instantie ernstig uit maar de spits liep op eigen kracht van het veld.  

tweede helft
Grot was ingebracht voor Vroegh. Postema begon aan de hervatting maar moest zich snel laten wisselen. Redan maakte zijn basisdebuut. Vitesse kreeg een hoekschop. Deze werd kort genomen. Zowel Grot als kort daarna Matavz waren dichtbij de gelijkmaker. Op de speelhelft van de Arnhemmers verslikte Clark zich in Asoro maar diens voorzet werd bijtijds weggewerkt.

In de buurt van de groen-witte zestien werd een overtreding gemaakt. Bazoer knalde via de muur over. De corner die volgde, liep via diverse schijven en werd uiteindelijk overgeschoten. Aan de overkant werd Redan van het scoren gehouden en dat leverde FC een corner op. Toch kregen de gasten wat meer de controle en begonnen meer en meer te drukken. Ook Tannane mocht een vrije trap nemen net buiten het Groningen strafschopgebied. De bal ging rakelings over de lat.

Matavz werd vervangen door Buitink. Een mislukte uittrap van Pasveer kwam terecht bij Lundqvist die Hrustic in stelling kon brengen. Het schot ging via een Vitesse speler naast.

In de zestien van FC kon van Hintum nog net een diepe bal eruithalen voor een inkomende aanvaller ten koste van een hoekschop. Deze leverde geen gevaar op. 

Asoro werd gewisseld voor El Messaoudi. En weer was Hrustic dichtbij een doelpunt, zijn schot werd half geblokt. De corner die volgde werd door Van Kaam vanuit de rebound als een granaat op doel geschoten. Pasveer verrichtte een redding. Dicko kreeg een gele kaart na te hard inkomen op Te Wierik. Clark werd naar de kant gehaald voor Brenet. Onder applaus werd Hrustic vervangen door Itakura.

Maar liefst vijf minuten extra tijd! Grot leek er met een knappe actie door te komen maar trof geen doel. De druk werd verhoogd richting Padt maar de verdediging hield stand. Door deze overwinning heeft FC Groningen ondertussen de 30 punten grens gepasseerd en aansluiting gevonden op de plekken zes en zeven. Volgende week zondag speelt Groningen uit tegen Sparta Rotterdam.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, van Hintum, Warmerdam, Hrustic, Matusiwa, Lundqvist, van Kaam, Postema, Asoro                                       

Opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Tronstad, Bazoer, Vroegh, Tannane, Matavz, Dicko  

Reacties:
kees08-02-2020 om 21:17

niks aan toe te voegen

...prettig weekend!

Cantona08-02-2020 om 21:18

Zaadwedstrijd, drie punten........proost

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

campesino08-02-2020 om 22:20

Het mag bij andries wel wat minder poetisch, masr inhoudelijk zijn de bijdragen beter dan: zaadpot, gezapige wedstrijd, hrustic kloten, ik lever mijn seizoenskaart in zonder argumenten te leveren.

08-02-2020 om 22:26

Topper 

Snooze08-02-2020 om 23:18

Geweldige poëzie van Andries! Ga zo door!!

Cantona09-02-2020 om 00:36

Oké ,zaadwedstrijd is niet echt een positieve benadering maar het was zeker geen goede wedstrijd. 

Verdedigend stonden we goed, vooral Van Hintum vond ik goed spelen, maar aanvallend en opbouwend hebben we gewoon te weinig in de melk te brokkelen. 

Dat was voordat Sierhuis wegging al het geval en ik had ook niet de verwachtingen dat het vandaag beter zou zijn ,maar tegen zo'n  pover Vitesse was toch wel wat meer mogelijk.

Je moet voetballen om te winnen, niet om niet te verliezen en dat doen we al te lang.

En omdat heel veel wedstrijden niet best zijn neemt het toeschouwersaantal elk jaar af en ben ik dus niet de enige die het voetbal niet best vindt.

Maar ik heb FC Groningen beter zien voetballen en heb misschien tegen beter weten in nog steeds de hoop dat het een keer weer beter wordt

En dan ben ik er bij omdat ik wel weer een seizoenskaart  koop...

 

09-02-2020 om 10:07

@cantona... stoer dat je er zo voor uit durft te komen... meeste successupporters, ook wel gloryhunters genoemd, doen dat niet.

Marco08-02-2020 om 22:58

Knap dat Vitesse geen uitgespeelde kans heeft gecreëerd.

Groningen degelijk. Lundqvist probeerde nog iets van aanvalsspel op te zetten, er is ook weinig beweging. Laat Asoro als afleiden van de centrumspits gaan functineen door eens te kruisen of diep te gaan. Is voorin zo statisch en makkelijk te verdedigen.

Knap resultaat.  

TomOkker09-02-2020 om 06:32

Begrijp ik het goed, worden Andries z'n posts verwijderd?

 

09-02-2020 om 15:56

Zwaktebod.

Groen hart09-02-2020 om 08:05

Waarom moeten Andries zijn berichten weg? Zeer zwak BM .

smaken zijn verschillend, maar las nooit iets van schelden. Snap dit echt niet en dit is de reinste censuur 

09-02-2020 om 09:01

Ik heb niets met de gedichten van onze Andries. Maar Andries is ook supporter net als wij allemaal. Als dit is vanwege zijn banaan-Redan opmerking: ik herinner mij dat Appie Happie vaak een banaan in zijn hand had. Volgens mij doelde hij daar op. 

TomOkker09-02-2020 om 09:27

zo had ik het ook begrepen. Maar goed er is hier in het recente verleden wel meer misgegaan.

09-02-2020 om 13:05

Heb er ook totaal niks mee... Lees het gewoon niet!! Ieder z'n manier van uiten... 

09-02-2020 om 15:54

Ach ja, Theo, als je in dit land de woorden "moorkop,zigeuner saus, blanke vla of jodekoek" in de mond neemt, ben je al gauw een racist, nog uitgezonderd de discussie over Sinterklaas. We zijn in dit land zo langzamerhand aan het "doorschieten" wat betreft deze item's. In de toekomst zijn er geen donkergekleurde,gele,of rooie mensen meer, dan zijn we met z'n allen alleen maar...........GROEN!!!!

brummie09-02-2020 om 10:22

Het was geen geweldige wedstrijd, toch prima vermaakt. 

Met Lundqvist en Hrustic meer impulsen creatief gezien. En positief vond ik dat bij corners Vitesse, er 2 FC ers voorin bleven ipv allemaal mee verdedigen.

Ik vond Warmerdam erg goed gister. Eigenlijk speelde de verdediging weer erg solide. Mooie 3 punten gister en een prima 8ste plek. 

09-02-2020 om 11:01

El Messaoudi viel zeer sterk in. Lundqvist speelde goed, creatieve voetballer wel. Hrustic kan echt wel wat, maar heeft het geluk ook niet aan zijn kont hangen. Al zo vaak het houtwerk geraakt of mooie schoten die net geblokt worden. Ik houd hoop. 

Oja, #FreeAndries

Laat de beste man hier lekker zijn poëtische buien van zich afschrijven, afschrijven en afschrijven. 

09-02-2020 om 18:43

#FreeAndries

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!