Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Groningen - Vitesse: Kan de FC het gat naar de subtop verkleinen?

Door Sven Heikens 14 reacties

Een belangrijk weekend voor ons aller FC, want als Groningen van Vitesse weet te winnen en gezien de lastige wedstrijd van Utrecht tegen ajax, kan Groningen dit weekend goede zaken doen richting de subtop. Dan zal er wel moeten worden gewonnen tegen Vitesse, het uitduel in Arnhem eindigde in een 1-2 overwinning door twee goals van Asoro.

 

Bij 'FC Hollywood aan de Rijn' is oud FC-er Bryan Linssen geschorst. Ander oud FC-er Tim Matavz is daarentegen wel weer beschikbaar voor trainer Sturing.  Vitesse zal waarschijnlijk spelen met de volgende basiself: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Tronstad, Bero, Bazoer; Tannane, Matavz, Dicko. Aldus de Gelderlander. Winteraanwinst Brenet zit nog niet bij de selectie.

Bij FC Groningen zijn El Hankouri en Gudmundsson nog steeds geblesseerd. Ten opzichte van vorige week is Schreck zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Hrustic, die goed inviel tegen Zwolle, verder zal Postema weer starten als spits. Redan maakt zijn debuut in de selectie vanaf de bank.

Verwachte opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Matusiwa, Van Kaam; Asoro, Lundqvist, Hrustic; Postema.

Scheidsrechter Martin van de Kerkhof fluit rond de klok van half 7 voor het begin van FC Groningen - Vitesse. Op naar opnieuw een driepunter voor eigen publiek! Come on FC!

Reacties:
08-02-2020 om 14:06

Als er met dezelfde inzet en agressiviteit gespeeld wordt als tegen Ajax kunnen we zeker winnen. En nu hopelijk geen mazzel nodig hebben om te scoren. Ik ben niet zo’n aanhanger van Lundqvist, hij en ook Hrustic zijn beide spelers die technisch redelijk vaardig zijn maar het niet van hun inzet moeten hebben. Liever El Messaouidi op de plek van Lundqvist, die heeft wat meer body. Als Asoro of Hrustic niet voldoet, dan snel Redan erin. Ik wil die 2 jongens (hij en Postema) wel es samen zien spelen. En natuurlijk mag Slor ook weer een kans krijgen.

FCG-Forever08-02-2020 om 17:12

Lundqvist scoort vanavond 

FCG-Forever09-02-2020 om 11:52

Prima pingel van Lundqvist he?

appie happie08-02-2020 om 17:38

Alweer

FCG-Forever09-02-2020 om 11:52

Haha ik voelde het gewoon aankomen :p

08-02-2020 om 18:18

Nee Groningen gaat het gat niet verkleinen, want Hrustic staat weer in basis. 

Even zonder gekheid, Schreck en Gudmondsson waren niet best vorige week, maar Hrustic is al anderhalf jaar niet goed. Dus waarom nu na 1 slechte wedstrijd van eerstgenoemden gelijk wel weer Hrustic in de basis staat mij echt een compleet raadsel. Ik heb er niet veel vertrouwen in. 

Johan08-02-2020 om 20:03

Gudmundsson deed vorige week niet mee

08-02-2020 om 20:16

@ Johan, klopt hahaha ik was in de war met Lundqvist die was vorige week niet best.

appie happie08-02-2020 om 19:05

Top penal  

08-02-2020 om 19:33

Gesapige wedstrijd zoals verwacht uiteraard.... Hrustic op rechts is niks maar op links... . Hij verdient wel een strafschop, knap gedaan!

Redan............ Beetje iel, weet niet hoor, afwachten 

08-02-2020 om 20:37

Stop eens een keer met dat gejeremineer over Hrustic. Die jongen doet gewoon z'n best, of is hij misschien de volgende pispaal. Typisch Gronings, dat gezeur over een speler.

08-02-2020 om 21:53

Nee!!!!! Z'n best doen is normaal... Dat doet ie ook op zijn manier... Maar ben echt niet de enige die ziet dat hij het niet is... Jammer maar waar niks met pispaal te maken, gewoon met kwaliteit!!! Fijne avond Honor 

09-02-2020 om 14:22

Als je hem gisteren hebt zien spelen,kon je zien dat de speler ook niet veel geluk heeft met zijn schoten, Voor hetzelfde geld schiet hij er twee in. Ik weet, geluk is niet te koop maar het moet je af en toe ook een beetje meezitten, en dat is nu juist het item waar deze jongen op wordt afgerekend door heel veel "onbenullen" van supporters.

09-02-2020 om 18:04

Geluk? Ja mss wel... Denk eerder gebrek aan kwaliteit... Dit gaat al 1,5 jaar zo... Maar veel "onbenullen" zien het wel in hem zitten! Hoop alleen maar dat het uitkomt... Zou mooi zijn voor de fc!! Fc Bayern heeft het mooi beschreven... Zo is het precies 

Oeleoptak08-02-2020 om 19:40

Postema er uit. Kon dat in de rust niet beoordeeld worden denk je dan. 

appie happie08-02-2020 om 20:29

Raar

08-02-2020 om 20:38

Even het dagblad v/h noorden goed lezen,Appie. dan weet je de reden.

kees08-02-2020 om 21:10

was zeker geen goede wedstrijd, maar wel 3 punten dankzij valpartij van Hrustic in de 16.  Vitesse was iets beter, vooral 2e helft, maar Groningen houdt weer de 0 en Padt weinig te doen

Ik wordt wel een beetje moe bij FC G van dat gebrei op het middenveld en die "enkele keer"  dat ze de achterlijn halen, maar natuurlijk veel te weinig akties op doel Vitesse nog.  Redan en Postema mag je die paar ballen die ze krijgen ( meestal niks ) niet kwalijk nemen dat dit geen kansen werden... Matusiwa en de andere middenvelders stonden weer veel te verdedigend...als zovaak !

Oeleoptak08-02-2020 om 20:40

Gewonnen. Verdediging ok. Aanvalsspel onder de maat. Hoewel Hrustic niet slecht speelde mist er snelheid in flankspel. Hoewel we ook geen spits hebben die goed kan koppen. Redan  (?) weet ik niet. Ik zou de spitsen of iig 1 tegen hun achterste man laten staan, altijd. Verdedigen door spitsen loopt vaak slecht af.  

debultjes08-02-2020 om 20:55

Yes, 1-0 gewonnen wat een wereld wedstrijd. Genoten van de tomeloze inzet, wedstrijd tactiek, schitterende aanvallen, de drang om naar voren te voetballen, 43% balbezit en alle schoten op doel. Als dat de volgende keer geen uitverkocht stadion is.....

Oeleoptak08-02-2020 om 21:08

Het was idd geen wereldwedstrijd. Maar als je voor staat ga je ook niet tomeloos aanvallen. Al helemaal niet met een paar oude pubers voorin. Ik vind wel dat er meer kwaliteit in aanval moet komen in de zomer. Zo armoedig als nu was het nog nooit. Meer klasse en ervaring. Ondanks zijn praatjes zie ik Redan ook geen dozijn goals maken.

kees08-02-2020 om 21:11

de helft van een dozijn is genoeg, kan Postema de andere helft maken

08-02-2020 om 21:14

Die messaoudi moet altijd spelen. 

Wat een geweldenaar zeg.  Akka pannatje hier en daar lekker hoor. 

08-02-2020 om 21:18

Lekker hoor, op papier geweldige uitslag. Hrustic die penal creëert, toppert. Prima afgerond.

Hopelijk is Postema niet langdurig geblesseerd. Op naar de volgende pot.

campesino08-02-2020 om 21:23

Wederom verbaas ik me over de verwachtingen. Denken jullie nu echt dat groningen vitesse alle hoeken van het veld last zien en met 5-0  wint.

Dat groningen saai voetbal speelt is een beetje een eigen leven gaan leiden net als dat gezever over hrustic.  Hrustic kan af en toe irritant zijn, maar wat was er in godsnaam mis met zijn wedstrijd vandaag? En groningen speelde niet briljant, masr bij vlagen speelden ze best aardig en verdedigend zijn ze nauwelijks in de problemen geweest. De vitesse verdedihing werd ook regelmatig afgejaagd en vitesse is kwalitatief toch beter dan groningen. Wat willen we nog meer??

08-02-2020 om 21:46

Ja, Campesino, dat gezeur over Hrustic begint echt vervelend te worden. Het is steeds hetzelfde plaatje dat afgedraaid wordt. Stelletje zeurzakken die het altijd over deze speler hebben.

08-02-2020 om 21:57

 

TomOkker09-02-2020 om 07:19

Jos Roosien was in het veld ook irritant maar die kon ook voetballen. Over de persoon Hrustic kan ik niet oordelen maar z'n spel heb ik hier meerdere malen uitgelegd waarom ik het niet zo heb met hem. Maar daar is Buijs ook debet aan met zijn strijdplan en/of taktiek die op papier leuk klinkt maar de uitvoering nogal te wensen over laat.

Dit heb ik reeds geprobeerd uit te leggen onder een eerdere topic. Bij elke aanval kruipt meneer naar het centrum als extra 10 of als aanvaller ik weet het nog steeds niet. Hierdoor is de rechterkant en gisteren de linkerkant kwetsbaar, in zowel aanvallend (zelden een combinatie waar Hrustic bij betrokken is) en verdedigend kwetsbaar doordat Zeefuik vaak tegenover 2 - 3 tegenstanders komt te staan waardoor met name Matusiwa, Kaam de verdedigende taken van Hrustic moeten overnemen. Toegegeven dit is wel erg kort door de bocht. Mag ik dan iets meer verwachten van een aanvallend ingestelde speler waar blijkbaar ook op gehoopt en/of gegokt wordt door Buijs.

Prima als er voor deze taktiek gekozen wordt maar ik zie net even te vaak balletje van de voet, verkeerde kant weggdraaien,  verkeerde keuzes door alleen maar te willen schieten.  Waarom zie ik dat Hrustic veelal de bal op de goal schiet wil schieten die of geblokt wordt of ergens op de tribune belandt en zelden een medespeler in stelling brengt, waarom zie ik wel veel balverlies bij hem. Komt het misschien omdat Buijs een aan een strijdplan vasthoudt die ergens een keer goed moet vallen? We zitten nu op 2/3 van de competitie dan mag de technische staf ook weleens kritisch naar zichzelf kijken en zich afvragen of dit met bepaalde spelers wel de juiste strijdplan is.

El Messaoudi is een speler die meer meer voetbal inzich heeft dan Hrustic ooit zal krijgen, zelfs hij moet zich opofferen voor Hrustic, het moet toch niet gekker worden. Die reacties vanaf de tribune gaan mij te ver maar dat hij loopt te janken kan ik mij wel voorstellen want het is al met al ook om te janken. 

campesino08-02-2020 om 22:05

Bikkel, je naam doet anders vermoeden, masr ik vind je een typische meehuiler met de wolven. Ik kan het met je eens zijn of niet. Masr geef eens wat argumenten wat hrustic vandaag zo slecht maakte, in plasts van wat loze kreten te uiten

08-02-2020 om 22:31

Zeg jij eens wat ie goed deed? Ben benieuwd...

Klein voorbeeldje, counter kans.... Hij komt aan de bal. in plaats van tempo vooruit, kapt ie terug... Counter verprutst...

Hij had wel een keer een mooie aanname, moet gezegd!! Schoot hem helaas tegen de tegenstander aan... 

09-02-2020 om 08:51

Bikkel heeft gewoon gelijk hoor. Hrustic was redelijk maar niet meer dan dat. Haalde helaas een paar keer alle snelheid uit een counter door weer terug te spelen ipv vooruit. Dit heb ik vorige keer ook al uitgelegd toen we het over statistieken hadden. Hrustic kan bijvoorbeeld hoge passzuiverheid hebben omdat hij volledig risicoloos speelt, balletje opzij of balletje terug.

Dan heb ik veel meer plezier in een van Kaam die continu vooruit denkt. Ja dan raak je af en toe de bal kwijt, maar van de mooie splijtende passjes die wel goed gaan kan ik echt genieten. Lundqvist had ook een paar van die lekkere passjes.

Redan was nog wat onwennig maar ik zag al duidelijk voetbalkwaliteiten, dook een paar keer goed in het graven bij mindere keepers als Pasveer is hij waarschijnlijk wel eerder bij de bal. Dat biedt hoop.

Tot slot nog wel even een klein puntje van ergernis. Wat schieten wij ontzettend vaak tegen verdedigers op. Hrustic wel een keer of 4 maar anderen ook. Soms heeft dat met handelingssnelheid te maken. Maar vaak ook met zuiverheid. Dit kan en moet echt beter.

Wel blij met de 3 punten, maar afgezien van de eerste 10 minuten van Groningen was dit weer geen reclame voor voetbal in de Euroborg.

 

09-02-2020 om 13:07

Juist Bayern, mooi gezegd..... 

kees08-02-2020 om 22:08

denk niet dat Buys erg zit met kritiek na een overwinning..  maar een ding moet je 'm nageven: hij had ( op mijn advies ) die rare ijsmuts met NIKE thuisgelaten....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!