Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verslaat Ajax en klimt naar plek 8

Door Redactie 26 reacties

In een uitverkocht huis heeft de trots van het noorden een prima prestatie geleverd door met 2-1 te winnen van Ajax. Na een kwartier bracht Kaj Sierhuis de FC op een 1-0 voorsprong. Kort na de pauze punterde Lundqvist Grunn naar 2-0 waarbij de bal van richting werd veranderd. Een kwartier voor tijd werd het 2-1 door Van de Beek en werd nog even het billenknijpen. Ondanks de Amsterdamse druk in de slotfase is op basis van de hele wedstrijd de zege dikverdiend. Smetten op de wedstrijd waren het gedoe met vuurwerk en het uitfluiten van Ajdin Hrustic die in de slotfase in het veld kwam. 

eerste helft
Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, met veel duels. De gasten trokken de regie naar zich toe, Grunn beet fel van zich af. Een prima aanvallende aktie van Van Kaam die een aantal tegenstanders passeerde. De middenvelder slingerde de bal voor op het hoofd van Lundqvist die naast kopte. 

Na een kwartier de 1-0!! Warmerdam gaf een diagonale bal op de diepgaande Sierhuis die in duel leek te komen met een naar de grond duikende doelman Varela, waarbij de bal in de kluts over de lijn ging. Wat een ontlading!!!

In de 22e minuut werd het spel stilgelegd in verband met een rookpot die op het veld was gegooid... Voor de wedstrijd waren er fakkels afgestoken. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zichzelf daarmee belangrijker vinden dan de club die wederom op torenhoge kosten wordt gejaagd! Met de mededeling als er nog één keer vuurwerk op het veld wordt gegooid het duel gestaakt zou worden. Het spel kon verder.

Sierhuis kreeg zijn tweede kans van de middag. Een vlotlopende aanval ging hieraan vooraf in een drie tegen twee situatie. Asoro vond Sierhuis die op Varela stuitte. Op slag van rust raakte Zeefuik (in duel met Babel) geblesseerd aan zijn pols en had veel pijn. Hij kon toch verder. Asoro kreeg nog een schietkans maar pegelde ruim over. Babel kreeg de grootste kans voor de Amsterdammers. Voor open doel liep de aanvaller "ongelukkig" over de bal. Tagliafigo's verdedigende aktie op Asoro werd bestraft met geel. De vrije trap eindigde recht op Varela.

tweede helft
Een voorzet van Tadic zeilde langs de tweede paal. De Amsterdammers probeerden meer aan te zetten. En dan ineens de 2-0! Een voorzet van Schreck kwam aan bij Lundqvist die met een punter Varela passeerde. Daarbij werd de bal door een Ajax speler van richting veranderd. Hoe dan ook, een ongekende weelde!! Kort daarna kreeg diezelfde Lundqvist geel bij het nemen van een vrije trap vanwege "tijdrekken". Blijkbaar hoef je als Ajax speler geen 9 meter afstand in acht te nemen. Eiting verving Gravenberch en Traore werd ingebracht voor De Jong.

Er waren mogelijkheden (schot en kopbal) voor Babel. Eiting schoot over. Memisevic maakte zijn opwachting voor Lundqvist. Van de Beek scoorde de aansluitingstreffer. Een scheidsrechtersbal ging hieraan vooraf waarbij de verdediging er niet goed uit zag. Martinez kreeg kort daarna geel. De druk nam toe en het werd eenrichtingsverkeer. Promez schoot uit de draai naast. 

Memisevic zag eveneens geel na het onderuithalen van Babel. De vrije trap werd bijna ingekopt door Tagliafico die appeleerde voor een strafschop. Hij geduwd zijn. Traore kopte in een andere situatie nipt naast. El Messaoudi mocht de tijd vol spelen voor de moegestreden Sierhuis. Hrustic maakte de wedstrijd vol voor Schreck die behoorlijk last leek te hebben van zijn hamstrings. Huntelaar kwam voor Martinez. Een vrije trap voor FC werd nipt naast (El Messaoudi) het doel gekopt van Varela. In de slotfase kreeg Promes een schietkans maar knalde ruim over. Een corner van Hrustic ging nipt naast.

Er kwamen vier minuten bij. Traore ging op de bon die iets te geïrriteerd een ballenjongen duwde. Grunn hield stand en stijgt voorlopig naar de achtste plek.  

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, van Hintum, Warmerdam, Schreck, Matusiwa, Lundqvist, van Kaam, Sierhuis, Asoro                                         

Opstelling Ajax: Varela, Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico, van de Beek, Gravenberch, de Jong, Promes, Tadic, Babel 

Reacties:
Nachtwacht26-01-2020 om 17:21

Wat een spektakel. Heerlijke overwinning dit.

kees26-01-2020 om 17:39

en zo belangrijk is nou winnen... je ziet dit meteen terug op de ranglijst.  Heb er nooit iets van begrepen die schroom en angst bij de selectie en de TS om te verliezen van mindere tegenstanders...top-Sport moet je beoefenen op het uitsterste en niet te veel calculeren... is mijn mening  

Groen hart26-01-2020 om 17:42

Waarom niet elke week zo spelen. Wat een triller was het 

ongelooflijk dat er hersenlozen zijn die een eigen speler uitfluiten.

Johan26-01-2020 om 17:43

Idd. Snap ik ook niks van. Net als dat geouwehoer met vuurwerk. Kost de club geld en dan ben je gewoon geen supporter. 

Johan26-01-2020 om 17:44

Mooie pot gezien!

Roelofsky26-01-2020 om 17:56

Door het idioote wisselbeleid van Buijs nog bijna de overwinning gekost... Maar geweldige wedstrijd gezien dit middenveld mooi laten staan. Veel meer voetbal....

campesino26-01-2020 om 17:59

Zo speel je de hut dus vol. Een 10 voor het heke team inclusief buijs.

Marco26-01-2020 om 18:08

Dapper om met Schreck en Van Kaam te durven beginnen en een fysiek ervaren speler Messaoudi op de bank houdten. 

Tegenstander goed geanalyseerd en twee keer toegeslagen in hun zwakte. 

Knap dat dit jonge elftal dit kan opbrengen. Lange ballen van Padt mogen ze nog wel eens naar kijken, evenals het terug spelen naar de keeper bij een vrije trap.

Hrustic discussie. Als je in het veld komt ben je zo goed als je laatste wedstrijd. Twente en strafschoppen missen ligt gevoelig. Groningen is geen vrijwilligers verening maar een prof club. Dan moet je om kunnen gaan met weerstand, speler is inmiddels ook 23 jaar. Vandaag had hij een paar goede corners getrapt. 

 

 

26-01-2020 om 18:12

Ben erg blij met de overwinning. Goed. Zeefuik, wat een held is dat. Lundqvist van Kaam, Matusiwa en Schreck bevielen mij ook prima vandaag. De rest redelijk en hard geknokt. Minpunt vond ik helaas Asoro vooral de eerste helft wel erg veel balverlies. Tweede helft herpakt hij zich een beetje. 

Wat ik overigens jammer vind is dat Danny in mijn ogen onbegrijpelijke wissels maakt. Ik had Lundqvist nog wat langer laten staan en Sierhuis voor Postema gewisseld. Dan zorg je er met de snelle Postema voor dat Ajax op moet blijven passen voor de counter en toch wat meer mensen achterin houdt. Nu nodig je ze uit om lekker op te stomen en wordt het weer gigantisch billenknijpen.

Tot slot nog even een negatieve noot voor hrustic die lamlul staat maar 10 minuten in het veld en sjokte overal ongeïnteresseerd achteraan. Terwijl mensen die al 85 minuten alles gegeven hadden nog meer energie in de laatste 10 minuten legden. Ongelooflijk wat een arrogante kwast blijft het toch. Nooit meer opstellen die gek.  

TomOkker26-01-2020 om 18:51

Het was een team prestatie en daar stak Matusiwa en vooral Zeefuik met kop en schouders boven uit. Ik vond Warmerdam goed maar vooral slim spelen en van Hintum kun je er als er gebuffelt moet worden ook prima bij hebben. Zelfs Azorro leverde uistekend werk, wist wat hij moest doen en moest staan zette op de juiste momenten druk was bij elke aanval betrokken, is alleen nog wat ongelukkig in sommige acties.

V.w.b. Hrustic, ik ben geen fan van zijn spel en toegegeven dat heb ik hier dan ook niet onder stoelen of banken geschoven, met als excuus wie leest al dat onzin wat hier geschreven wordt. Maar goed, het gaat mij iets te ver hoe sommigen dit op een zeer vervelende manier kenbaar moeten maken of in dit geval dat gedrag goed keuren. Ik wens de opsporingsdienst dan ook veel succes bij het vinden van de pyromannen en hoop dat de overige 3% van de bezoekers zich voortaan gedragen.

campesino26-01-2020 om 19:26

TOM OKKER, zo zie ik het ook ,een team prestatie. Daarom wil ik er niemand uitpikken. 

FC BAYERN, normaal ben ik ook voor meer aanvallende wissels, maar er zaten een aantal zo doorheen, dat buijs dit keer terecht verdedigend wisselde.

26-01-2020 om 18:19

Trekker naar Madrid!

26-01-2020 om 18:20

3 punten en een mooie pot voetbal gezien.

ik ben geen fan van Hrustic maar uitfluiten slaat echt nergens op.

Die gasten met dat vuurwerk ben ik zat, hopelijk word dat in de podcast ook een keer afgekeurd in plaats van verheerlijkt. Dit kost de club gewoon geld en waarschijnlijk een keer een wedstrijd zonder publiek!

26-01-2020 om 20:22

Die kindertjes met het vuurwerk zijn lafbekjes, met hun zielige groen witte maskertjes op tijdens het afsteken. Bang om herkend te worden. De stewards van de FC zijn ook lafbekken. Ik had  twee of drie van  de dadertjes over het hek getrokken, opgepakt, de schade laten betalen en een levenslang stadionverbod opgelegd. Maar nee, de stewards staan er bij en kijken er naar. Die gast die de rookbom op het veld gooide kon ik er zo uit pikken, maar de stewards doen helemaal niks. 

26-01-2020 om 22:37

Ja hoor als jij daar zou werken voor een mager loontje zou jij de "held" uithangen. Als hij dat zou doen krijgt hij ruzie met 30 lui.

27-01-2020 om 07:02

Dus angst regeert? Dan moeten we er maar gewoon over ophouden. Ik weet wel dat wanneer ik in mijn burgerlullenvak vuurwerk afsteek, ik heel snel door 3 man in blauwe jassen word afgevoerd. 

27-01-2020 om 12:16

Wanneer het 3 tegen 30 is regeert angst ja. Of gezond verstand?

TomOkker28-01-2020 om 19:06

is 30 het IQ?

TomOkker28-01-2020 om 19:10

@Moi dat is ook de reden dat ik die kort geding een aanfluiting vond want niet alleen jij hebt het gezien 

26-01-2020 om 18:20

Een geweldige wedstrijd gezien, met klotsende oksels, echt geweldig, maar twee dissonanten, één Traoré m.b.t. de ballenjongen, is later door hem rechtgezet. Maar het walgelijke fluitconcert naar Hrustic, niet in het laatst hier ook aangejaagd door diverse "leden", onterecht wat mij betreft, iedereen speelt weleens minder, maar dat geeft je niet het recht iemand tot het bot te beledigen, Hrustic heeft meer dan voldoende bewezen van toegevoegde waarde te zijn, dus laat echt die onnodige beledigen aan zijn adres hier. Sterker nog, wie maakt hier verontschuldigende opmerkingen, die hem hebben uitgefloten. Wees een kerel en maak je verontschuldigingen. Hrustic mag van mij zo lang hij wil blijven, hij heeft een toegevoegde waarde! Go on mate!

27-01-2020 om 08:25

Met alles eens maar niet wat betreft Hrustic... Die heeft geen toegevoegde waarde. Hoe duidelijk was dat niet te zien!!?? Met een goed schot alleen red je het niet...goeie jongen daar gaat het verder niet om... Maar met zijn vele balverlies, ongeïnteresseerde houding komt ie gewoon tekort... En dat uitfluiten slaat natuurlijk nergens op... 

skjipke26-01-2020 om 18:24

@fc bayern: ik ben ook geen Hrustic fan, maar volgens mij blesseerde hij zich bij zijn eerste actie aan zijn rechter knie. Ik zag die knie van dichtbij vanaf ons plekje en die zag er niet goed uit. Was ook de derde wissel, dus hij moest blijven staan. 

Wat betreft de wedstrijd.... elke wedstrijd met deze mentaliteit het veld in en we zullen nog zeker een paar plekjes stijgen. Mooi dat de hut toch vol kan.

26-01-2020 om 18:32

Dat heb ik niet gezien, als dat echt het geval is neem ik mijn uitspraak terug. 

26-01-2020 om 19:00

Helaas liet vandaag mijn internet verbinding me in de steek waardoor het een beetje een stop/start beleving was. Het viel mij ook op dat het na de wissel van Lundqvist wel erg verdedigend werd en Asoro op een eiland kwam te staan. Padt mag inderdaad op uittrappen gaan trainen. Het leidde in de meeste gevallen tot balverlies. Wel zeer blij met de inzet en de overwinning. Zo zet Groningen zich weer een beetje op de kaart hier in Portugal.

appie happie26-01-2020 om 20:03

Helemaal niks kunnen zien..internet  drama..grrrrrr nu dadelijk proberen om een samenvatting te zien...

 

Maar 3 p  geweldig..

27-01-2020 om 13:37

Moest ook via internet kijken en dat ging prima. Voorheen  via sebn. Echter die hapert vaak een keer. Tegenwoordig als ik zo moet kijken dan via 365sports live. Deze is bijna altijd goed. Scherp beeld en haast nooit haperingen

26-01-2020 om 19:24

GTPV. net zoals in de tijd met nevland.met veel bezieling gespeeld geweldige pot voetbal

26-01-2020 om 20:51

Geweldige pot gespeeld, ajax op mentaliteit afgetroefd. Zelfs Huntelaar pikte zijn gebruikelijke goal niet mee.

Zo jammer dat uitfluiten van Hrustic, dat is (naast het vuurwerk) wel een smet op de wedstrijd vind ik. Dat verdient een eigen speler niet, of je fan van hem bent of niet. Wel mooi dat zijn ploeggenoten voor hem opkomen, zouden supporters ook moeten doen. 

Met het verdegend wisselen riep Buijs nog wel de problemen op zich af, maar een winnende choach heeft natuurlijk gelijk.

Middenveld prima zo, Schreck kan ook prima  bikkelen.

TomOkker27-01-2020 om 07:03

Onzin, dit is niet te vergelijken met een Robben Advocaat scenario, hier moest ingegrepen worden op het middenveld want Ajax speelde op een gegeven moment met 5 - 6 aanavallers. Dus wissels waren terecht alleen mocht dat m.i. wel wat eerder.

 

26-01-2020 om 21:10

Fantastische eerste helft. Goede tweede helft totdat Buijs begon te wisselen. Gelukkig met veel strijd 3 punten over de streep getrokken. Hrustic moet zich niet zo aanstellen. Je kunt je beter afvragen waarom mensen fluiten. Dit geldt ook voor Buijs. Beetje vuurwerk moet kunnen. Kwajongens gedrag. Beste wedstrijd van dit seizoen! 

26-01-2020 om 21:17

Wat een heerlijke pot! Keihard geknokt met het hele team! Uitfluiten was echt jammer idd, gaat nergens over als je het mij vraagt. Maar dat is helaas wel gebruikelijk bij de supporters van Groningen... 

daarnaast erg benieuwd wat de opbrengst van de volgende collecte gaat zijn... sukkeltjes

27-01-2020 om 09:14

Die 'sukkeltjes' zoals jij ze noemt zorgen wel elke thuis wedstrijd voor alle sfeer en reizen ook stad en land af om tijdens uitwedstrijden de FC te supporten.

Ik gok dat jij beide niet doet. Dan heb ik toch liever die 'sukkeltjes' 

27-01-2020 om 13:22

Sfeer is inderdaad super... maar de afspraak is dat vuurwerk niet mag... ik mag straks misschien wel niet naar een wedstrijd door deze acties, dus ja ik sta daar ook gewoon en ben nog schor van gisteren...

27-01-2020 om 13:45

Sukkels ipv sukkeltjes of gewoon idioten. Je weet dat vuurwerk niet is toegestaan en dat het bestraft wordt. Dan kan je het mooi  vinden en vinden dat het er bij hoort, je benadeelt gewoon je club (die je zogenaamd support) ermee en ook jezelf en een hoop anderen wanneer een wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden. De knvb gaat echt niet zeggen nou vooruit ze blijven het doen dus vanaf nu staan we het weer toe. Straffen worden alleen zwaarder elke keer dat het weer gebeurd. Maar goed zal tegen dovemansoren gericht zijn dit gezien dezelfde klootzakken het telkens weer doen

27-01-2020 om 14:09

Idioten zijn het. Ik ga ook naar sommige uitwedstrijden en alle thuiswedstrijden heb het vuurwerk niet nodig. Tuurlijk het lijkt mooi maar er zijn regels en dit benadeeld de club 100%.

27-01-2020 om 17:17

Wat een brave burgers toch allemaal. Als je niet in je eigen vak mag zitten zijn er vast wel genoeg andere plekken beschikbaar. Aangezien de meeste mooi weer supporters dan weer thuis blijven. Begrijp me niet verkeerd, als je vuurwerkbommen etc gaat gooien of andere dingen waarmee je mensen in gevaar brengt mag  je van mij een enkeltje cel krijgen. Maar dit soort onschuldige rookpotten moet gewoon kunnen. Dat de angsthazen bij de KNVB hier een regel voor bedacht hebben betekend niet dat deze regel ook goed is. Maar goed om te zien dat de meeste mensen hier braaf tussen de lijntjes lopen!

27-01-2020 om 18:22

Een onschuldige rookpot die een speler van Groningen bijna tegen zijn hoofd krijgt. Los daarvan wat denk je van mensen met ademhalings problemen? Die hebben meer last van een rookpot dan van een vuurwerkbom. Plus je weet gewoon dat je club er boetes voor krijgt, dus ook in die zin zijn ze niet onschuldig.

Ben trouwens blij om te lezen vandaag dat 15 zogenaamde supporters aansprakelijk worden gesteld en de boete van 15.000 euro mogen betalen. Als je zo'n geweldige supporter bent en vindt dat dit gedrag moet kunnen betaal er dan ook maar voor

27-01-2020 om 21:11

@waistjawel Als jij het vindt kunnen om 180 km/u door een woonwijk te scheuren... dan moet iedereen dat ook maar accepteren en goedkeuren?!

27-01-2020 om 21:11

@waistjawel Als jij het vindt kunnen om 180 km/u door een woonwijk te scheuren... dan moet iedereen dat ook maar accepteren en goedkeuren?!

Cantona26-01-2020 om 21:32

Genoten van een hard werkend FC 

Vooral genoten van Matusiwa ,dat kleine mannetje zat overal tussen ,bleef maar gaan , sterk in de kleine ruimte en ik heb enorm om hem moeten lachen toen hij met z'n buikje vooruit z'n fout wilde herstellen na zijn hakbal.

Het is wel jammer dat tegen 80% van de tegenstanders we het spel niet kunnen maken en met hard werken alleen het niet kunnen brengen.

Als we tegen voetballende clubs zoals Ajax en AZ spelen kunnen we reageren en hoeven we niet het spel te maken en kunnen we op inzet veel goed maken.

Doordat het aan creativiteit ontbreekt en je het met hard werken moet oplossen zie je dat het dan zoveel kracht kost dat het rond de 65e minuut vaak billenknijpen wordt.

Een goede centrale middenvelder die de boel goed verdeelt zou geen overbodige luxe zijn.

Maar vandaag eindelijk weer eens genoten......mag ook wel eens gezegd worden

Wel jammer dat Ajax moet komen om de hut vol krijgen ......

26-01-2020 om 22:20

Ik snap het wel, van die volle hut. Normaal zitten er 14 duizend, nu zo'n 8000 meer. De helft daarvan komt louter en alleen voor Ajax. Genoeg om me heen gezien vandaag. De andere helft zijn een deel mensen die eerder wel iedere keer kwamen en nu alleen de top-3 en de Fraaizen meepikken, en ook vandaag weer, veel meer dan normaal, gezinnen met kinderen gezien: mensen die een keertje met de kids naar voetbal willen, en ja, dan snap ik wel dat je liever naar Ajax in goede doen gaat, dan naar bijvoorbeeld PEC Zwolle. Nu was Ajax vandaag niet in goede doen, en was de FC geen schim meer van de laffe ploeg in Tukkerland vorige week. Ik heb genoten van het voetbal vanmiddag. De randzaken, ach, zolang de club alleen maar lieflijk omroept en niet echt ingrijpt, verandert dat niet.

27-01-2020 om 08:11

Zoals al gezegd door M0i hierboven, de hut zat alleen vol omdat er duizenden ajaxfans door het hele stadion zaten. Wat mij helaas ook opviel was het enorme aantal (kleine) kinderen met ajax tenue. Dat zijn potentiële toekomstige Groningenfans uit de regio (tenminste ik neem aan dat je niet met je kind vanuit de regio Amsterdam helemaal hierheen rijdt voor een wedstrijd tegen Groningen) die blijkbaar alleen wat met ajax hebben, zorgwekkend. Toen ik in die leeftijd was was het bij mij in de klas, of Groningen of Niks. Alleen in Europa was men dan nog wel eens voor een Nederlandse club (ik ook). Maar wat de nationale competitie betrof was het echt Groningen. 

26-01-2020 om 21:47

Volgende wedstrijd applaus en toezingen voor Hrustic namens de "echte" supporters zou ik zeggen 

27-01-2020 om 08:29

Dat is ook weer overdreven.... Applaus prima maar zingen? Niet nodig.... 

27-01-2020 om 13:56

In ieder geval die jongen laten merken dat hoe slecht hij ook heeft gespeeld afgelopen tijd, een groot deel van het publiek hem wel support. Hoorde dat hij heel emotioneel is geweest in de kleedkamer na afloop en dat hij er helemaal kapot van is. Snap best dat hij z'n uitstraling niet helemaal mee heeft maar de trainers en medespelers geven aan dat hij elke dag kei- en keihard werkt. Als hij er met de pet naar had gegooid dan hadden spelers en staf het niet op deze manier voor hem opgenomen en was het wel afgedaan met een cliché als: "het publiek mag kritisch zijn maar je hoort je eigen spelers niet uit te fluiten".

27-01-2020 om 14:20

Jezus applaus en toezingen - hou op met dat betuttelen van ....

brummie27-01-2020 om 08:58

Gisteren heerlijke middag gehad in het stadion. Uitstekende teamprestatie. Matisuwa en Zeefuik echte uitblinkers vond ik.

Goed strijdplan en wissels van Buys. Er moest wel verdedigend gewisseld worden, omdat Ajax met steeds meer aanvallers ging spelen. Mag ook gezegd.

Het was ook wel eens lekker om een elftal op bezoek te krijgen die zich niet ingraaft in ons stadion. Krijg je ook leukere wedstrijden.

Van Kaam, ondanks wat onnodig/gevaarlijk balverlies hield zich uitstekend staande. Denk dat we nog heel veel plezier van hem gaan beleven. Schreck speelde solide, in dienst van het elftal. Kan nog moeilijk inschatten waar zijn grootste kracht, naast loopvermogen ligt.

Net als velen vond ik het uitfluiten Hrustic echt niet kunnen. Notabene een speler van je eigen team die een invalbeurt krijgt. En waarom? vanwege zijn "arrogante houding"? Blijkbaar is er een pispaal nodig en mag hij in het rijtje komen van Hateboer en Bacuna. Wat dat betreft gun ik de spelers beter supporters dan die uitfluiters. Want uitfluiten van spelers maakt ze niet beter, integendeel. 

Dan zullen we het maar niet over een groep eikels hebben, die arrogant genoeg zijn om wederom vuurwerk af te steken, en zelfs bij een 1 nul voorsprong rookbom op het veld gaan gooien.  Kost de club wederom geld, en wellicht nog andere sancties. 

Laat ik maar positief afsluiten. 3 punten in de knip, volle bak en mooie middag gister. Op naar PEC uit. 

kees27-01-2020 om 13:58

Tja Brummie: wat goed ging tegen Ajax geeft vertrouwen en hoop dat er -in tegenstelling wat er aanvallend werd gepresteerd tot nu toe - toch nog progressie zit in het elftal.   Natuurlijk smaken die 3 punten naar meer... gelijk kom je op de ranglijst omhoog en bij mij is het spannend om te bezien of volgend weekend weer de punten gepakt kunnen worden.

Jij hebt vaak geklaagd over de posts op dit forum, dat ze te negatief zijn... maar dat zie ik toch anders:  behalve dat er 200.000 voetbalkenners in Groningen stad wonen, die natuurlijk het "beter denken te weten" is er toch wel iets om je zorgen te maken:

Individiuele spelers die in teamverband niet renderen, achtereenvolgende jaren en een onvoorstelbare angst om initiatief te nemen en tactische druk die Buys(?) als  trainer op de selectie legt in uitwedstrijden, en ook  tegen mindere tegenstanders.  Als je de uitslagen bekijkt dan is 1 doelpunt verschil voor de FC  al heel mooi...

Komt nog iets bij dat de financiële positie van de club "opeens" behoorlijk nijpend schijnt te zijn, ondanks de toegzegde/ te ontvangen 13-15 miljoen van die drie uitgaande transfers. over de precieze cijfers daar hangt veel mist overheen, en dat is nooit goed. Hetg voorkeurs-"mats"gedrag voor bepaalde sponsoren is niet uit te leggen. Ook dat Hans Nijland de vertrekkende dir marketing Robbert Klaver nadien een "klein boefje " heeft genoemd... niet fraai.   Ook de nationale voetbalpers komt dan ook nog eens met verhalen over Buys dat hij vorige jaar toen ze helemaal onderaan stonden,  de mensen niet aan durfde te kijken inj de supermarkt of thuis na een nederlaag drie dagen "ziek" op de bank lag.  Vast staat dat het een emotionele man is die  (ook) allerlei bijzaken benoemt ( zoals scheidsrechter of VAR beslissingen ) waardoor hij zich in het openbaar uitlaat. 

Nu er ook wéér vuurwerk is gebruikt en er wel weer sancties zullen volgen, kom t de vraag ook op: waarom speelt FC Groningen eigenlijk  voor die raddraaiers die het verpesten ?

Blijf positief, maar gun ieder z'n mening.  Zondag was er veel discipline /strijdlust en bijna nog had Ajax nin de laatste 25 minuten nog een gelijkspel eruitgehaald.  Maar de jongens moet  ook aanvallend de meerdere kunnen zijn in het benutten van kansen. IS JA EEN VOORWAARDE

 

Helemaal onderaan staan met angstvoetbal is niet te verkopen voor de FC G supporters.  Ik hoop dat Gudde en Fledderus ( EN trainer Buys!!) die signalen begrijpen en oppikken, De club heeft vaker in z'n bestaan er periodes slecht voorgestaan, maar contiunue investering in spelers moet nou eenmaal prio krijgen.

Benieuwd of Buys c.s. het spel de tegenstander kan opleggen ( dwz. voetballen op hun helft!) en een mooie reeks kan maken.  Is ook nodig want het programma van FC G  is behoorlijk pittig.

        

27-01-2020 om 10:21

Mooi hoor, deze overwinning.

Die vuurwerkgooiers moeten nu echt eens kappen. Wat ben je dan een domme sukkel, als je daar aan meedoet, zeg. Tenzij je FC Groningen wilt slopen, in dat geval is vuurwerk gooien en doen alsof je een FC Groningen supporter bent best wel heel slim. Ze saboteren de club van binnenuit. Ik hoop dat deze lui worden opgespoord en dat ze geweerd worden. Misschien kunnen ze de volgende keer Ajax-petjes dragen, dan kunnen we ze herkennen.

Ik weet niet of het dezelfde groep betreft als de vuurwerkgooiers, maar die lui die Hrustic uitfluiten zijn net zo dom. Ten eerste is het uitfluiten van je eigen spelers meewerken aan kapitaalvernietiging, want je brengt de speler in een neerwaartse spiraal. Op den duur is hij niks meer waard voor Groningen en gaat hij voor een appel en een ei weg naar een andere club, waar die weer goed functioneert. En dus breng je hiermee de club ook in een neerwaartse spiraal, en ben je dus ook weer een saboteur van FC Groningen van binnenuit. Ten tweede is Hrustic helemaal geen slechte speler, maar juist erg goed. Hij heeft een erg mooie techniek en ik heb al een aantal geniale passes van hem gezien waarmee hij een medespeler vrij voor het doel probeert te zetten. De pass van Hrustic is niks op aan te merken, alleen wordt hij niet begrepen door Sierhuis of Asoro. Als je een beetje geduld had gehad met Hrustic, dan hadden Buijs en het team de kans gehad om dit soort balletjes in te slijpen en dan zouden er de mooiste doelpunten uit voortkomen. Maar ja, dat domme deel van het publiek kiest ervoor om zo'n speler uit te fluiten en stuk te maken. Lekker hoor, bedankt voor het "supporten" van onze club. Wat een eikels.

27-01-2020 om 13:47

Wat een enorme onzin loop je hier te verkondigen. Uitfluiten zou ik ook niet doen. Maar Hrustic erg goed? Geduld hebben met hem? Geniale passes? Welke wedstrijden heb jij het laatste halfjaar in godsnaam gezien en doe mij dan ook maar een abonnement op die fantasie... 

Hrustic is niets anders dan een arrogante dissonnant die het hele team naar beneden trekt met zijn negatieve houding. Ik vond het juist tekenend dat nu op elk moment elke Groninger bovenop een speler van Ajax zat. Dat kan alleen als iedereen bokje voor elkaar staat. Als je dan een Hrustic er tussen heb zitten die dat totaal niet doet en vaak maar wat doelloos rondsjokt, krijg je een kettingreactie van spelers die dat voor hem op moeten knappen waardoor er dan altijd weer een ander mannetje vrij komt bij de tegenstander. Nee, het was een gigantische verademing dat die jongen er niet in stond. Ik denk ook dat het het beste is voor zowel Groningen als Hrustic als hij komende zomer voor een vergoeding vertrekt.    

brummie27-01-2020 om 14:13

Dat jij het zorgwekkend  vindt dat jonge kids met Ajax shirtje lopen, zo zorgwekkend vind ik jou post hierboven. 

Ieder zijn of haar mening, zou alleen je willen adviseren eens goed naar wedstrijden te kijken hoe Hrustic echt speelt. Hij sjokt zeker niet rond en een dissonant? Kom op zeg. 

En wat die kids aangaat, laat kinderen gewoon kinderen zijn en (uit) dragen wat ze zelf willen. Als je dat zorgwekkend vindt, zou ik focus maar op wedstrijden houden i.p.v. randzaken.  Dat kost je blijkbaar al de nodige moeite gezien je relaas hier boven.

27-01-2020 om 14:30

Hij sjokt niet rond ????   Heb al vaker gezegd als je hem goed volgt laat die tig x zijn man lopen - ik weet heus dat die een aardige traptechniek heeft maar er komt meer voorkijken omprofvoetballer te zijn. Ik vind Sam Schreck een verademing - werkt keihard en verdedigd mee !!!

27-01-2020 om 14:30

Ik heb de afgelopen tijd juist extra goed op Hrustic gelet en geconcludeerd dat hij gewoon ontzettend slecht speelt al tijden en tijden lang. En ik ben niet de enige die dat ziet. En dat uit ik ook gewoon en dat is niet verboden. Net zo als het voor jou niet verboden is om op mij te reageren. Dat maakt het juist zo mooi zo'n forum om allerlei verschillende blikken op Groningen te zien. Zo vind ik het soms echt leuk om te zien hoe mensen op een compleet andere manier naar een wedstrijd en/of speler kijken. De 1 ziet het zo de ander ziet het zo. En ik zal mijn mond dan ook zeker niet dichthouden omdat ene brummie dat zegt, over zowel de wedstrijd als ook de randzaken.  

27-01-2020 om 14:33

Ow en ik heb nergens gezegd dat ik de hoeveelheid jonge Ajaxfans "Schokkend" vond, wel opvallend en zorgwekkend ivm toekomstige aanwas. Schokkend is heel wat anders, je mag alles over me zeggen maar je moet me geen woorden in de mond gaan leggen.

kees27-01-2020 om 14:36

Hrustic heeft van zichzelf gezegd toen hij een driejarig contract tekende dat het verschillende keren in zijn periode bij FC groningen afwisselend goed - en - dan weer niet goed (!) ging.

Dat hij nu niet in vorm is,  dat is geen verrassing.

 Maar het elftal kon zondag zeker zonder hem toe....maar wel met 11 man samen ! bedoel ik maar... Hoeven we toch geen ruzie over te maken 

27-01-2020 om 14:35

Was de leukste wedstrijd van het seioen in de Euroborg. Ik heb enorm zitten genieten van onze tank Deyo Zeefuik,want speelde (internationl) Babel compleet uit de wedstrijd. Daarnaast moet ik zeggen dat Buijs met de wissel Schreck erin en Hrustic op de bank een goede aanpassing heeft gedaan kijkende naar de kracht van Ajax.

 

Moet wel zeggen dat die supporters die Hrustic uitfloten geen supporters zijn. Ik begrijp de kritiek op Hrustic wel,maar uitfluiten vind ik te ver gaan richting een speler van je club.

27-01-2020 om 15:06

Naast het uitfluiten van Hrustic, wat in mijn ogen gewoon niet hoort, begrijp ik nog steeds niet waarom er van die dwazen naar het stadion komen om vuurwerk of hoe je het ook noemen wilt, op het veld te gooien. Kan iemand mij eens en voor altijd uitleggen wat daar de fun van is? Ik kan dat niet vinden en zien. En zoals vele malen eerder op dit grenium is aangegeven: dit zijn geen supporters. Als dit zogenaamde sfeeracties zijn doe dat dan buiten het stadion. 

Voor de rest is het duidelijk dat onze FC eindelijk weer eens aan klantenbinding heeft gedaan met een terechte overwinning. En als die verdedigers zo blijven voetballen zoals gisteren dan vrees ik toch een Exodus. Een Zeefuik is niet meer te houden en onze Fc zal met een behoorlijke contract verbetering moeten komen willen Warmerdam en Te Wierik verlengen, waar ik helaas niet optimistisch over gestemd ben. Maar onze TD heeft dat ook in de smiezen en anticipeert alvast. Nu alleen maar hopen dat deze wedstrijd geen eendagsvlieg is.

brummie27-01-2020 om 15:07

@Bayern, 

Uiteraard mag iedereen een mening  hebben. En ik mag dan ook afwijken van jou mening? Als Hrustic 6x paal en lat raakt 1e seizoenshelft zegt dat ook iets over de dreiging van een speler. En als uit cijfers blijkt dat Hrustic bovengemiddeld meer meters maakt ook qua intensiteit. Dan zegt dat ook wat. Buiten zijn prachtige trap en pass techniek. 

Zeker hij maakt fouten, en kan en zal  beter moeten. Het verbaast me gewoon omdat hij arrogantie verweten wordt en daardoor afgeserveerd bij een deel van het publiek en hierophet forum. Hij heeft blijkbaar geen gunfactor. Blijkbaar een speler of je houdt er van, of niet. 

Toch zijn er gelukkig  ook genoeg, ook bij ons op de tribune die juist voor zo'n type naar het stadion komen. 

Maar goed, ik hoop dat Hrustic het tegendeel nog mag bewijzen, net als  o.a. Bacuna en Hateboer. 

Excuus voor het woord schokkend, heb het inmiddels aangepast in mij post. 

27-01-2020 om 15:40

Bedankt voor je excuses, dat vind ik netjes. En ik geloof ook best dat zijn statistieken er redelijk uit kunnen zien. Maar statistieken zeggen ook niet alles. In de statistieken zie je bijvoorbeeld niet terug of hij zijn mannetje laat lopen. Ook zie je bijvoorbeeld niet terug hoevaak hij ipv Zeefuik (die er overheen dendert) volledig vrij aan te spelen weer naar binnendraait om zich vast te lopen. Het punt wat ik wil maken is dat er tegenover zijn ogenschijnlijk redelijke statistieken ook enorm veel minpunten staan.

Kijk een van Kaam kan bijvoorbeeld een veel lagere passzuiverheid hebben dan Hrustic omdat hij naar voren durft te spelen en dat niet altijd goed gaat. Terwijl Hrustic bijvoorbeeld veel vaker naar Matusiwa passt over 5 meter (let wel dit is een hypotetisch voorbeeld hè) dan is het ook veel makkelijker om een hoog percentage te halen.

Ook een woord als dreiging zegt mij niks. Want dreiging is niks zonder doelpunten/efficiëntie. Veel mensen vinden el Hankouri ook dreigend, maar zijn rendement is nihil. Zo kan Hrustic wel dreigend zijn en 6 keer op de paal schieten, maar dan heb ik liever wat minder 'dreigend' en wat meer rendement.

27-01-2020 om 16:37

Opnieuw helemaal eens met FC Bayern

Ben geen Hrustic hater maar met hem ben je zwakker.

27-01-2020 om 19:06

Wijze taal Bayern!!! Zo is het precies.... 

Cantona27-01-2020 om 20:07

Ik beoordeel Hrustic op z'n voetballen en of hij arrogant zou zijn dat zou me m'n reet roesten.

Ik denk ongetwijfeld dat de beste man potentie heeft maar het komt er vaak nog niet uit.

En als het er niet uit komt dan kun je het nog proberen op te vangen met hard werken.

Mouwen omhoog en er op klappen is niet zijn sterkste punt en dit is wel wat veel supporters willen zien.

Hij is dus niet de favoriete speler bij een aantal supporters,  maar Buijs denkt hier anders over en blijft hem vaak opstellen of wisselt hem niet wanneer dit nodig is.

Dit ligt volgens mij ook niet zo lekker bij veel supporters want het is wel Buijs die eindverantwoordelijke is voor het veelal vertoonde slechte spel.

Maar dan nog moet je hem niet uitfluiten wanneer hij het veld in komt en nog niets heeft kunnen laten zien. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!