Terug

Deel deze pagina:

Groningen en ADO delen de punten; Weer negatieve hoofdrol VAR + Kooij

Door Sven Heikens 19 reacties

Het is Joey Kooij weer gelukt. Voor de zoveelste keer heeft Kooij een negatieve hoofdrol tijdens een wedstrijd van de FC. Waar het de eerste keren lukte vanuit het VAR-busje, lukte het hem dit keer als scheids FC Groningen te benadelen. Hij gaf Zeefuik net voor rust de rode kaart voor een elleboog?!?! Een belachelijke beslissing, aangezien Zeefuik zijn elleboog niet als wapen gebruikte.. 

 

Eerste helft

ADO begon scherp aan de wedstrijd, maar na vijf minuten uitrazen nam FC Groningen de regie in de wedstrijd over, zonder echt noemenswaardige kansen te creëren. Tot de 21ste minuut. Gudmundsson onderschepte de bal halverwege de eigen helft, wist alles en iedereen eruit de sprinten en werkte koeltjes af. 0-1! Na de openingstreffer kwam Groningen steeds beter in zijn spel. Via de diepgang van Gudmundsson en Asoro kreeg de FC kansen, maar zonder succes. Koopmans wist de schoten van Hrustic en Asoro te keren.

Groningen had zoals gezegd alles onder controle, tot minuut 42. Een vrije trap van ADO werd richting de tweede bal geslingerd, teruggelegd door Beugelsdijk en binnengewerkt door Necid. 1-1. Vervolgens nam Groningen de aftrap op de inmiddels bekende stijl, balletje terugleggen om hem vervolgens naar voren te pompen op een diepgaande Zeefuik. In dit duel maakte Zeefuik zich breed, maar VAR Richard Martens dacht hier anders over en zag hier elleboogstoot + rode kaart in. Joey Kooij ging hier tot ieders verbazing in mee en gaf de rode kaart. Ongelooflijk want Zeefuik gebruikte zijn elleboog niet als wapen, maar maakte zich alleen breed om het kopduel aan te gaan. Lang leve de VAR....

Tweede helft

In de tweede helft zakte Groningen verder in, maar wist ADO helemaal niets te creëren. De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Sierhuis, waarbij de bal op de lat kopte na een voorzet van Asoro. In minuut 66 kreeg ADO de eerste kans van de tweede helft, Falkenburg schoot binnen, maar nam de bal mee met zijn arm. Rond de 80ste minuut zag FC Groningen opnieuw rood, want Danny Buijs rende het veld in en kreeg ook rood van Joey Kooij. Tijdens dit moment gebeurde niet veel, maar de rode kaart zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met de woorden van Buijs tegenover Kooij in de rust. 

Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen. Eerst een scrimmage voor de goal van Padt, maar in de laatste minuut van de wedstrijd kreeg FC Groningen in de persoon van Asoro dé kans om drie punten te pakken. Asoro kwam 1 op 1 met keeper Koopmans, alleen schoot ie recht op de keeper. In de allerlaaste seconde zag ook Beugelsdijk nog rood door zijn tweede geel van de wedstrijd te pakken.

Opstellingen:

ADO: Koopmans, Van Ewijk (Hooi), Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Bakker, Immers, Goossens (Haye); Malone, Necid, Falkenburg.

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Hrustic, Matusiwa, Lundqvist (Itakura), Gudmundsson (El Hankouri); Asoro, Sierhuis.

Kortom, had FC Groningen meer dan dit punt mee kunnen nemen uit Den Haag. Mede door de VAR en Kooij werd dit lastig gemaakt, maar ook met 10 man had Groningen nog het overwicht in de wedstrijd. Door dit punt blijft de FC 10de staan. Komende donderdag mag de FC op revanche tegen FC Utrecht voor de beker. De eerste competitiehelft wordt komende zondag afgesloten tegen FC Emmen in eigen huis.

Reacties:
Groen hart14-12-2019 om 21:29

Foute tekst . Moet zijn : weer negatief gedrag van Zeefuik .

een bal wegtrappen zo onprofessioneel van deze speler. Of een andere kop: weer kunnen onze spitsen het net niet vinden. 

14-12-2019 om 21:35

Negatief Zeefuik? Hou op hoor..

Johan14-12-2019 om 21:40

Korfbal is een leuke sport vj. Misschien moet je ook een keer kappen met je Sierhuisgezeur. We weten het wel

14-12-2019 om 22:23

Ik weet niet precies waar jij naar hebt lopen kijken maar in ieder geval geen ADO -Groningen.  Scheidsrechter van een dramatisch niveau. Eindelijk werd er naar voren gevoetbald en werden er kansen gecreëerd. Zelfs met 10 man. Ze gingen er misschien nu niet in maar dat komt vanzelf als je met deze basis elf verder gaat. hrustic er nog eruit voor el messaoudi en dan komen die goals wel

Hertog15-12-2019 om 11:55

14-12-2019 om 21:45

Helaas duurt het nog tot maart voordat het F1 seizoen weer begint en ik dit kansloze geklooi achter mij kan laten. 

14-12-2019 om 21:49

Gekooij :) 

14-12-2019 om 22:02

Slechte scheidsrechter, niet consequent. Maar ook niet slim van Zeefuik, bal wegtrappen en dan die zwaai met zijn arm. Maar onze beste speler mag ook wel es de fout ingaan, ik lan het hem niet zokwalijk nemen. Het probleem lag opnieuw voorin, kopballetje op de lat is geen toeval dat het weer net niet raak is. En Asoro, die zelf nog wel iets kan creëren maakt zijn kansen ook niet af voor de zoveelste keer. Hij komt vrij voor de keeper en schiet hem recht op de keeper! En onze jonge man van 17, die in andere teams heeft bewezen te kunnen scoren mag op de bank blijven zitten.? Ik begrijp dat je op die jonge jongens niet al teveel druk wilt leggen maar Postema had er best een half uurtje in gekund. 

14-12-2019 om 22:34

ik zie een ontzettend bange trainer Buys....bang om te verliezen, bang voor iedere volgende wedstrijd....benieuwd hoe dit halve seizoen afloopt...

14-12-2019 om 22:51

Kan iemand bevestigen of er oerwoudgeluiden in t stadion gemaakt zijn?

volgens Zeefuik heeft hij dit kenbaar gemaakt bij scheidsrechter Kooij, die hier niets mee deed.

14-12-2019 om 23:19

zwarte Piet mag al niet,  en de roep om camera's en soort tribunepolitie, wordt almaar sterker.  We tolereren steeds minder.  en alles is nu een probleem.. Maar in die wedstrijd had Zeefuik wat slimmer moeten zijn...voetballend was Zeefuik t.o.v. zijn tegenstanders immers de betere...

Volgens mij is Zeefuik ook wel link om er die supporters bij te halen...hij beklaagde zich in de eerste helft bij de scheids.   Hij trok zo veel  aandacht naar zich toe van het ADO publiek dat hierdoor steeds luidruchtiger werd...

Ik vond  ADO fysiek op het randje spelen;.  staan niet voor niks onderaan

 

 

 

14-12-2019 om 23:24

kansen...kansen...genoeg om te scoren en 3 punten mee te nemen. Je voelt het tegendoelpunt gewoon aan zitten te komen.... Waarom staat Hrustic er nog steeds in, haal hem eruit en ook Lundqvist ( overtuigd totaal niet). Zet Itakura in de verdediging en Memisivic op het middenveld. Asoro op rechts...spits erbij

Scheidsrechter: simpel niet meer aanstellen bij de Fc of als var. Als hij zeefuik rood geeft, had falkenburg ook rood moet hebben. Maakt zich ook breed en raakt Memisivic. Rode kaart zal wel geseponeerd worden. Mooi in beeld dat Buijs aangeeft dat de Fc nu voor de 4e keer genaaid wordt door kooy. Geen enkele scheids zou Buijs rood hebben gegeven..behalve deze simpele ziel, reden de woorden van Buijs eerder...

appie happie15-12-2019 om 00:03

Heeft Buijs dat echt op camera gezegd?

Als dat zo is , vind ik dat top..zal wel anders door knvb beoordeeld worden uiteraard..

Marco15-12-2019 om 00:35

Groningen laat zich gek maken door de KNVB en VAR.

Helaas zijn de trainer en spelers dom genoeg om zich steeds te laten profileren.

Te Wierik kreeg dom rood tegen Twente en nu weer Buijs. 

Loop of van het veld af de bus in, of focus je om te winnen. 

De KNVB zijn partijdige prutsers, zet het in het veld recht of ga naar huis.

 

Nogutsnoglory115-12-2019 om 00:55

Niet mee eens. Vind juist Buijs het hele jaar enorm politiek correct  om zich te onthouden van duidelijke kritiek op de scheidsrechters. Maar dit werd hem echt te veel. Zag eindelijk het gif terug wat wij zo bewonderden wat hij als speler had. Gvd je naait ons al voor de vierde keer dit jaar. Niet verstandig maar wel heeeel begrijpelijk. Voetbal is soms ook een beetje emotie. 

15-12-2019 om 08:19

Eens met noguts: Buis sprak uit wat wij allen ook dachten op de tribune of thuis voor de "Buijs".

15-12-2019 om 08:49

Na nachtje slapen kom ik tot de volgende conclusies.

Kooij en wij worden geen vrienden, graag deze man uitsluiten m.b.t. alle fc wedstrijden aangezien dit tot zware competietievervalsing leidt en onnodige frustraties bij spelers, trainer en publiek. KNVB.: Wat er bij een volgende wedstrijd van hem gaat gebeuren kun je nu al inschatten en bescherm ons (en hem) hiervoor met een goede risicoinschatting.

De 10 op het veld hebben uiteindelijk geweldig gepresteerd door dit gelijkspel over de streep te trekken, maar vergeten de trekker over te halen.

Kritiek op Sierhuis is misschien deels waar, maar niet altijd terecht, die kopbal was goed op doel en als alles meezit gaat hij er wel in en is hij matchwinner. IK heb het gevoel dat die goals wel gaan komen, en als hij in de loop van de wedstrijd gewisseld moet, dan Postema erin.

Asoro moet natuurlijk scoren 1 op 1, maar zag wel vanaf rechts goede acties en voorzetten. IK denk dat hij naar rechtsbuiten moet. Dan kun je met Gudmonson op links 433 spelen. Zeker als zeefuik verkocht wordt is dat een prima optie.

Memi heb ik vaker drama zien spelen na acties op hem, dat werd nu afgestraft en andere scheidsrechters zullen dat overnemen. Gewoon minder drama na een overtreding en doorbikkelen, want bikkelen kan hij prima.

Warmerdam vindt ik verdedigend tekort komen, en aanvalend ook.

Matusiwa is echt een kanjer op het middenveld.

Lundqvist nog niet geweldig maar heeft het zeker in zich.

En at last but not least: WAT WAREN ONZE MEEGEREISDE SUPPORTERS WEER GEWELDIG, dank en hulde.

 

15-12-2019 om 09:23

Hulde voor de mee gereisde supporters!!!! Verder 't zelfde als altijd.... Belabberd niveau, scheids die ook deeld in de malaise... Over de opstelling al genoeg gezegd, Hrustic for president......... 

15-12-2019 om 10:32

Het valt de 1e seizoenshelft op, dat FCG beter met de mond is dan met voetballen. Al met al heeft de ploeg toch minimaal 5 punten onnodig verspeeld. Een wisseling de 2e seizoenshelft op de bank, lijkt logisch. Buijs maar een half jaartje in de luwte als assistent.

Met 22 punten over 17 partijen hebben we een puntje meer, dan het 7 jaars gemiddelde. FCG presteert naar haar kunnen en ja dat kan echt wel beter. Ik twijfel of dat wel gaat gebeuren.

De pot tegen FC Utrecht voor de beker is minder interessant (hoop zelfs op verlies). De 3 punten tegen FCE zijn veel belangrijker.

 

15-12-2019 om 17:36

Pff... wat dom gekwak... "de pot tegen utrecht is minder interessant, ik hoop zelfs op verlies"... man man man

15-12-2019 om 11:35

Zeefuik was er sowieso afgestuurd geweest. Hij speelde de hele eerste helft met vuur en liet zich meeslepen.

 

Het is gewoon dom, want dit ADO had 3 punten moeten zijn. Zelfs met een man minder was er nog die kans van Sierhuis en vooral Asoro die de wedstrijd had moeten beslissen.

 

Kooij niet meer toewijzen aan wedstrijden van FCG lijkt me het best.

15-12-2019 om 11:39

4 keer genaaid door Kooy.

En dat tijdens de wedstrijden.

Waar zijn wij mee bezig.

Wordt er nog gevoetbald.

Is Kooy homo?

En doet hij het op het voetbalveld?

Kooy is geen homo, maar een onsympathieke scheidsrechter, die alle KNVB regeltjes toepast.

Hij gaat ook wel eens in de fout en dient geel of rood te krijgen.

De FC was gewaarschuwd en toch niet aangepast.

Het was een harde wedstrijd met veel overtredingen.

Iedereen wilde winnen.

Ook de scheidsrechter.

Buijs dacht geen geklooy met Kooy.

En dus ook rood voor Buijs.

Vier keer genaaid.

Drie keer was scheepsrecht geweest.

Hoeveel kansen moeten om zeep geholpen worden om nadien met een beetje geluk te scoren.

De FC is in ieder geval kampioen gemiste kansen.

Het lijkt op darten.

Dat is een moeilijk spelletje met hoge concentratie.

Er ontbreekt de FC soms aan nodige concentratie....

Een verbeterpunt.

 

Roelofsky15-12-2019 om 12:22

Kan iemand mij uitleggen waarom de wissel Gudmundsson (El Hankouri) Begrijp hier helemaal niks van. O ja en waarom wordt onze vriend Hrustic niet gewisseld....speelt vreselijk slecht en alleen voor zichzelf. De spelersgroep zit vol met talent maar Buijs bakt er helemaal niks van door steeds dezelfde fouten te maken.

15-12-2019 om 13:32

Ja joh wat moet je nog zeggen... Deze discussie wordt al weken gevoerd, Hrustic is blijkbaar heilig.... Vorig jaar en ook dit jaar een grote ergernis maar de technische staf ziet het volledig in hem zitten... 

Oeleoptak15-12-2019 om 12:43

Gudmundson was op. 
ik zit nu naar Emmen te kijken. Ziet er vaak qua veldspel veel beter uit dan wat je van de FC ziet. Langer balbezit en meer en langere combinatieteeksen. En hadden ze de Leeuw maar gehaald. 

Oeleoptak15-12-2019 om 12:46

Leeuw heeft nu net zoveel doelpunten als onze hele voorhoede...

Oeleoptak15-12-2019 om 12:55

En wie is daar scout eigenlijk. Halen zo twee Peruviaanse internationals.

Oeleoptak15-12-2019 om 14:51

Als je bedenkt dat Emmen 8 miljoen en de FC 19 miljoen budget heeft. Vind ik het verschil in kwaliteit elftal te klein. 

15-12-2019 om 16:44

Buijs had helemaal gelijk in de rust. FC moet officieel weigeren nog langer met Klooij te spelen, in welke rol dan ook.

 

Iedereen kan zien dat dit niet meer goedkomt. De partijen uit elkaar houden is dan het meest professionele dat de KNVB kan doen.

En eigenlijk ook aan de FC verplicht is, mochten ze nog de schijn van een onvervalste competitie willen ophouden.

16-12-2019 om 02:37

Voor mij is de hoop weer vervlogen. 

16-12-2019 om 02:37

.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!