Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht: FC kan bij winst over Utrecht heen.

Door Sven Heikens 5 reacties

Na de domper van vorige week in Sittard wacht deze week FC Utrecht. De uitwedstrijd tegen Fortuna was niet best en veel spelers zakten door het ijs. Zonde, want bij een overwinning had de FC er helemaal tussen gestaan en nu moet het weer in de achtervolging. Aanvallend kwam de FC totaal niet uit de verf en met name rondom de positie van Memisevic op het middenveld werd na afloop vraagtekens gezet. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze positie tegen Utrecht anders bezet/bespeeld worden.

FC Utrecht

De Domstedelingen staan momenteel 8ste in de Eredivisie met 2 punten meer dan FC Groningen. Waar Utrecht het seizoen erg goed begon, zit de klad er nu een beetje in. De laatste drie wedstrijden werden immers verloren tegen respectievelijk Ajax (uit), AZ (thuis) en RKC (thuis). Bovendien werd in deze wedstrijd welgeteld 0 keer gescoord door Utrecht en kreeg doelman Paes 8 doelpunten te verwerken.

Ondanks deze vorm heeft Utrecht een prima selectie staan met veel aanvallende kwaliteit en een solide defensie. Topscorer aan de kant van FC Utrecht is Gyrano Kerk met vijf goals. Trainer Van de Brom gaf aan spelers te gaan wisselen ten opzichte van de basiself van vorige week. Wie dit precies zijn, is moeilijk te zeggen omdat FC Utrecht vandaag besloten trainde. De kans dat Cerny zal starten is wel vrij groot.

FC Groningen

Door de nederlaag in Sittard vorige week werd de ongeslagen reeks van 7 wedstrijden doorbroken. In de eigen Euroborg is de FC nog wel 5 wedstrijden ongeslagen. Kan de FC deze reeks wel voortzetten? 

Groningen staat momenteel op de 10e plek in de Eredivisie met 21 punten, waarbij de achterstand op nummer 5 Heracles slechts 3 punten is en de voorsprong op nummer 12 Twente ook maar 3 punten is. Kortom, alles staat heel dicht bij mekaar. Bij een overwinning zal de FC wel over Utrecht heen gaan op de ranglijst.

Op basis van de vrijdagtraining keert Matusiwa terug in de basis op de nummer 6 positie. Alleen trainde Te Wierik daarin niet mee, omdat hij last had van zijn heup. Op zaterdag wordt besloten of hij wel of niet kan spelen tegen FC Utrecht. Wanneer Te Wierik Utrecht niet haalt, zullen Memisevic en Itakura centraal achterin staan met Matusiwa op 6. Hoe de as eruit gaat zien als Te Wierik wel volledig fit is, is nog onbekend. Verder is iedereen fit voor zondag. Lundqvist zal ook starten in de basis en dit gaat ten koste van El Messaoudi.

Vermoedelijke opstelling

Padt; Zeefuik, Itakura, Memisevic/Te Wierik, Warmerdam; Matusiwa, Lundqvist; Hrustic, El Hankouri; Sierhuis en Asoro 

Wellicht dat in de loop van zaterdag meer bekend wordt over de vermoedelijke opstelling en het wel/niet spelen van aanvoerder Mike Te Wierik.

Historie

De balans tegen FC Utrecht thuis is positief. In beker- en competitieverband werd van de 44 wedstrijden 21 keer gewonnen, 14 keer gelijkgespeeld en slechts 9 keer verloren (FCG Stats). De laatste vijf edities: 

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
30-09-2018 ED FC Groningen-FC Utrecht 1-1 Nijhuis  
27-08-2017 ED FC Groningen-FC Utrecht 2-1 Manschot  
25-02-2017 ED FC Groningen-FC Utrecht 2-3 Makkelie  
17-01-2016 ED FC Groningen-FC Utrecht 1-4 Kuipers  
25-01-2015 ED FC Groningen-FC Utrecht 2-2 van de Graaf

Vorig seizoen werd het 1-1 door een late treffer van Ahmad Mendes Moreira. Hierdoor werd een punt behaald in een erg moeizame periode. Iets verder terug in de tijd, namelijk op 14 september 2008 won FC Groningen met 2-0 van FC Utrecht door onder andere een weergaloze solo van Andreas Granqvist. Zweden doen het namens FC Groningen sowieso goed tegen FC Utrecht, want Marcus Berg scoorde in 6 wedstrijden tegen FC Utrecht liefst 8 keer. Kunnen Lundqvist, Asoro en Lundqvist een vervolg aan deze Zweedse trend geven?? 

Kevin Blom fluit zondag om 14.30 voor de aftrap van FC Groningen - FC Utrecht.

COME ON FC!

 

Reacties:
06-12-2019 om 20:41

En hij blijft waarschijnlijk vasthouden aan Elhankouri en Hrustic en slachtoffert Messaoudi die ik juist prima vind. Ik zal het wel niet goed zien.

Marco06-12-2019 om 22:10

Selectie is vrij gelijkwaardig. Buitenspelers voegen creativiteit en aanvallende impuls toe. Publiek wil attractief aanvallend voetbal, daarbij horen buitenspelers. Optie is mesaoudi in de basis en Hrustic later inbrengen. Vaak is het tegen Utrecht de slag op het middenveld dat beslissend is.

Benieuwd of matisuwa en lundqvist voetbal in het elftal krijgen.

appie happie07-12-2019 om 08:03

Ik verwacht rode kaarten..!!!

 

Utrecht moet en de FC moet "eigenlijk"ook.

En de scheids , blondie" wil ook..

 

Een scherpe wedstrijd...hopelijk krijgt de FC weer kansen , want daar schort het gewoon aan..

 

Kleine overwinning  1-0.

07-12-2019 om 23:36

ze hebben het in Sittard laten liggen...die aansluiting naar boven,  wat een collectief falen daar. Mogen ze een voorbeeld nemen aan  Willem II die Ajax over de knie legt.

Ik wil altijd zo "positief blijven als wat" maar als beide ploegen gaan theater maken voor een penalty dan vallen er bijkans dooien... en gaan we er toch met een kleine nederlaag vanaf, denk ik;  tenzij de eerste helft benut wordt voor een voorsprong voor de FC  ... dat ze dat nu eens begrijpen?

Snooze07-12-2019 om 09:08

inderdaad, tenminste 1 rode kaart. ik verwacht 3-2

Roelofsky07-12-2019 om 09:28

Buijs verdeging is goed, laten staan.... maar ga nou es voor dit middenveld please Schreck, van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, Gudmundsson, en Sierhuis (postema) en Asoro in de voorhoede. Maar haal in godsnaam die circus artiesten eruit zie je dit nou niet..? of ben je echt zo eigenwijs. Middenveld met creativiteit, diepgang en snelheid willen we.

 

Nachtwacht07-12-2019 om 10:57

Het tweede heeft idd wel een visitekaartje afgegeven, maar het zit hem niet in de spelers. Het gaat vooral om de instructies die de mannen meekrijgen. Utrecht zit in een vervelende positie met drie verloren wedstrijden. Het vertrouwen is daar gedaald. Dat moet je "belonen" door er fel op te zitten en direct druk te zetten. Met een vijf-mans verdediging lukt dat niet (dat hebben we bij meerdere wedstrijden tegen laagvliegers als Heracles en Fortuna wel gezien). Gewoon vier verdedigers en er op klappen, dan winnen we deze maand in eigen huis twee keer van Utrecht.

07-12-2019 om 23:55

zou helemaal niet gek zijn om een paar basisspelers te wisselen.  Nu weer over Matusiwa of ie wel of niet speelt...het moet maar eens klaar zijn met Hankouri, Benschop en Hrustic die ieder voor zichzelf lijken te spelen: effectiviteit moet erbij in de aanval en weg met die tactische aanpassingen van de trainer.  wat heb je eraan als je zo bij voorbaat toch verliest

Ik zeg 1-2

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!