FC Groningen o19 wint de topper tegen PSV o19 met 1-0

Door Redactie 2 reacties

Op een koud sportpark Corpus den Hoorn moesten de mannen van Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers de strijd aanbinden tegen medekoploper PSV o19 dat getraind wordt door Ruud van Nistelrooij en Andre Ooijer. Afgelopen vrijdag sprak FCG Radio nog met Peter Hoekstra over deze wedstrijd. Hoekstra verwachtte dat de Eindhovenaren met hun sterkste opstelling zouden komen. Het is altijd maar weer de vraag wat een topclub doet, echter Hoekstra's inschatting kwam uit. Het grote PSV wilde koploper FC Groningen even pootje lichten onder toeziend oog van o.a. Erik Nevland, Ramus Lindgren Femi en Mathias Floren. Oud FC spelers die 's avonds aanwezig waren bij de boekpresentatie van Ferdi Delies.

FC Groningen kon niet in hun sterkste opstelling spelen want Romano Postema was afwezig. De aanvaller had rust gekregen na zijn avontuur met Oranje o17 in Brazilië en ook Joël van Kaam was afwezig. Kian Slor is net weer fit na een langdurige blessure.

FC Groningen startte in de volgende opstelling:

Thom van Rotterdam,

Ayoub Haddad, Milan van de Koe, Leonel Miguel, Thomas Poll,

Oskari Sallinen, Oussama El Azzouzi, Mohamed El Kharbachi, Tomas Suslov

Giovanni Zwikstra, Remco Balk

Rest bank: Oscar Hooiveld, Joris Reiziger, Guus Beaumont, Yannick Hettinga, Kian Slor.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al kregen de Groningers de betere kansen. Zo kreeg spits Giovanni Zwikstra in de 17e minuut een mooie kans na een voorzet van Ayoud Haddad maar de kopbal ging over de goal. Thomas Poll (één van de uitblinkers) ging in de 26e minuut op avontuur aan de linkerkant en kwam met een prima voorzet die bijna door een PSV verdediger in het eigen goal werd gewerkt. De laatste mogelijkheid was ook voor FC Groningen toen Oussame El Azzouzi te slap inschoot na een mooie aanval. Een scherp spelend FC Groningen maakte het PSV heel moeilijk in deze eerste helft.

Direct na rust was het spits Giovanni Zwikstra die een grote mogelijkheid kreeg, alleen was zijn bal aanname net niet goed genoeg om de kans tot een goal om te zetten. FC Groningen was duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen dan PSV en was de gehele 2e helft de bovenliggende partij.

In de 61ste minuut was het dan wel raak. Een afgeslagen bal werd vanaf ca 25 meter ineens op de slof genomen door rechtsback Ayoub Haddad en de bal vloog bij de eerste paal snoeihard binnen, een verdiende 1-0 voorsprong voor de Groningers. De Groningers bleven kansen creëren en hadden ook de pech bij een prachtig schot van Tomas Suslov die de paal raakte. In de 71ste minuut kwam Kian Slor in het veld nadat hij langdurig geblesseerd was geweest en zo maakte hij zijn eerste minuten van dit seizoen.

Hij was nog maar een paar minuten binnen de lijnen toen hij een niet te missen kans kreeg waarbij hij de bal uit een voorzet in een leeg doel kon knikken. Hij kopte de bal helaas over. Kian zou later zeggen dat hij de bal te laat aan zag komen en daaroor niet meer gericht kon koppen. Dat was uiteraard de beslissing in de wedstrijd geweest. Zo bleef het nog spannend want PSV probeerde er via counters uit te komen maar de Groningse defensie stond prima en gaf vrijwel niets weg.

Een snoeihard schot van de spits van PSV kwam recht op keeper Thom van Rotterdam af,  hij liet de bal even los maar herstelde zich prima en kon de bal klemmen. Zo bleef het bij een dik verdiende 1-0 overwinning voor FC Groningen, een uitslag die hoger had moeten uitvallen.

Zo blijven de mannen koploper in de eredivisie en staan nu alleen aan de leiding met 3 punten voorsprong op FC Utrecht o19 en PSV o19. Zaterdag a.s. treffen de mannen op Sportpark Corpus den Hoorn de nieuwe nummer 2 FC Utrecht. Op dinsdag 3 december treffen de mannen de nummer 4 op de ranglijst Ajax o19 eveneens op Corpus den Hoorn. Prachtige affiches voor de boys.

Plaatsing bij de eerste 8 is het doel voor de winterstop zodat ze na de winterstop om het landskampioenschap kunnen gaan spelen. Dit FC Groningen o19 bulkt van het talent en heeft zeker een kans om lang mee te gaan doen in de strijd om het landskampioenschap.

Hierbij een mooie fotoreportage van José Reijinga van Josés Art Photography en interviews met aanvoerder Leonel Miguel, matchwinner Ayoub Haddad en trainer Melchior Schoenmakers.