Terug

Deel deze pagina:

Hans Nijland keert tijdelijk terug bij FC in de rol van interim-manager mediatak

Door Redactie 5 reacties

Oud algemeen directeur Hans Nijland gaat tijdelijk aan de slag als interim-manager bij Hattrick Media BV, een onderdeel van de FC waar FC Groningen media eveneens onder valt. Het uitgevers onderdeel dat in het verleden door Nijland is opgericht, brengt onder meer het FC Groningen journaal uit.In gesprek met RTV Noord benadrukt Nijland (die nog steeds als adviseur bij de club is betrokken) dat hij niks voor de commerciële afdeling gaat doen en dat hij puur op de achtergrond blijft. De samenwerking zal van maand tot maand worden bekeken, totdat algemeen directeur Wouter Gudde (die eveneens eindverantwoordelijk blijft over de mediatak) het gevoel heeft dat er weer een stabiele commerciële organisatie staat.

Nieuwe organisatie structuur
Afgelopen donderdag maakte de club bekend dat Marc-Jan Oldenbandringh is aangesteld als operationeel directeur. Oldenbandringh begon in 2006 bij FC als controller en werd vanaf 2012 financieel manager als opvolger van Erik Mulder. Diens takenpakket bevat financiën/ICT, accommodaties en veiligheid.

De dagelijkse clubleiding bestaat uit een drietal directie leden.

Algemeen directeur Wouter Gudde heeft de commerciële- en marketingactiviteiten in zijn pakket. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt zich toe op de gehele voetbaltechnische afdeling.

Reacties:
appie happie22-11-2019 om 18:32

Heel eerlijk ik mis Hans Nijland gewoon.

Is en was toch een memorabele figuur in zijn FCG tijd..

Johan22-11-2019 om 18:43

Sterke zet van Gudde. Maakt echt een erg goede indruk op mij. Zijn weinig directeuren die sterke mensen om zich heen durven te verzamelen. 

22-11-2019 om 19:39

Inderdaad! Zeker een gedurfde keuze

Marco22-11-2019 om 20:16

Onbegrijpelijke keuze.  Gudde wilde analyseren en daarna de organisatie aanpassen. Zonder Nijland zijn er zaken positief veranderd, 2 kapiteins op een schip gaat voor interne problemen zorgen. Zowel Gudde als Nijland hadden verstandiger moeten zijn.

23-11-2019 om 01:44

het begint nu echt op een bedrijf te lijken ipv een voetbalvereniging... ik haak af. sorry. 

 

 

 

 

23-11-2019 om 22:38

Als je per se naar een voetbalvereniging wil kijken moet je lekker de provincie in gaan op zaterdag. De FC is tegenwoordig een bedrijf en zal ook op die manier bestuurd moeten worden. Of je dat nou leuk vindt of niet... 

23-11-2019 om 07:42

Tja... ik had veel voor mogelijk gehouden maar deze "mariage à trois"  ( Gudde-Nijland en Fledderus ) niet zo snel...  handig van Nijland dat alle opties over zijn bemoeïenis niet strak omschreven zijn en in de voorziene tijdsduur..al wordt hier gesproken over "van maand tot maand bekijken".  "Adviseurschap" is een trouwens een rekbaar begrip. wie weet hebben we toch een soort " model Riemer " als bij SCHeerenveen gekregen ??

 

Ik moet ook denken aan Gerard Kemkers, die destijds voor zichzelf een nadrukkelijk leidersrol bij de FC Groningen zag weggelegd, directeur zelfs, door taken op te eisen.  "We gaan de hele club niet aan een man ophangen" zei Nijland...en Kemkers ging wel weg ... In het algemeen veranderen volwassen mensen niet zomaar van karakter, zeker Nijland niet, en zeker niet als er geldbelangen op het spel staan.  

Aan de andere kant is er met het weer binnenhalen van Nijland ( en met de promotie van Oldenbandringh tot directeur ) wel de mogelijkheid om veel méér dan personele zaken  te veranderen, dan alleen  wie er namens de FCG precies de skyboxen verkoopt.. Het was mij opgevallen dat Jans toen hij door Hans Nijland werd gevraagd voor de functie van technische man hij niet de status van directeur kreeg maar met de titel manager organiek ónder Nijland werd gesteld. Met Oldebandringh heeft Nijland weer "een zeggenschap" terug bij de club buiten de RvC om  (voorzitter Mulder) , maar in het Dagelijks Bestuur...  

De hele club verkopen aan investeerder(S) is niet voorzien ( zegt Gudde in een van zijn recente podcasts ) maar die gedachte ligt toch -denk ik- dichter bij de toekomstige organisatie waar geldschieters of investeerders een dikkere vinger in de pap gaan krijgen..

Duidelijk dat Robbert Klaver helemaal niet meer in het verhaal voorkwam. Hij is geofferd voor Oldenbandringh.   Allicht is er hem een goede oprotpremie aangeboden maar dat Nijland voor zijn terugkeer "Klaver vanzelfsprekend eerst even gebeld heeft", dat  klinkt mij wel wat erg populair en villein toe.  Verder is Nijland even bijgerust sinds de zomer en kan hij de club waarschijnlijk niet geheel loslaten , iets wat je in de voetbalwereld wel vaker ziet.

Nee...we gaan snel veel meer veranderingen bij FC G meemaken op het bestuurlijke vlak, op mensen en in statuten.  dat staat voor mij wel vast.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!