Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Groningen

Door Jan-Pieter Westing 6 reacties

Aankomende zondag is het weer tijd voor de uitwedstrijd naar Heerenveen. Daar waar het vorig jaar voetballend kwam tot een 1-1, werd de matchday ontsierd door ongeregeldheden. Komende zondag moet dat anders, hoe lastig de club en de gemeente Heerenveen het ons ook maken. Voetballend zou een resultaat heel erg fijn zijn.

Vorig jaar
Vorig jaar stond deze wedstrijd gepland in de 30ste speelronde van het seizoen. Voor rust wist Pelle van Amersfoort de Friezen op een 1-0 voorsprong te schieten. In de tweede helft wist Paul Gladon de trots van het noorden op gelijke hoogte te brengen met Heerenveen. Dit was ook gelijk de eindstand. 

SC Heerenveen
Heerenveen begon het seizoen matig, maar lijken inmiddels hun draai gevonden te hebben. Vorige week werd er knap gewonnen in Den Haag van AZ (2-4) Met deze overwinning werd de vierde wedstrijd van de laatste vier gewonnen. Een knappe prestatie van selectie van trainer Johnny Jansen. Odgaard en Ejuke zijn spelers waar de defensie van FC goed op zal moeten letten. Achterin staat Dresevic ook lekker te voetballen. SkySports heeft hem zelfs in het beste team met O23 spelers staan, dit op basis van statistieken. Sven Botman, die deze transferzomer nog gelinkt werd aan FC Groningen, wordt benoemd als speler die het net niet haalde.

FC Groningen
FC Groningen wist zijn laatste twee wedstrijden te winnen. (RKC 3-0, Sparta 2-0) Toch hielden beide wedstrijden niet over qua veldspel. Beide wedstrijden werden gewonnen met nul tegen doelpunten, net als vorig seizoen ligt de kracht van de formatie van Buijs in het verdedigen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen Sierhuis en Benschop eindelijk samen voorin gaan starten! De verdediging van de thuisploeg mag haar borst nat maken!

Een nutteloze statistiek, waar we verder niet veel aan hebben is eentje van het account van Michel Abbink (@sportzeloot) FC Groningen bezet een zesde plek op de ranglijst, als we een lijst zouden maken van alle gespeelde wedstrijd in het jaartal 2019. Het spel mag dan wel niet altijd sprankelend zijn, toch wordt er de afgelopen jaargang de nodige punten behaald.

Historie ( 31x gespeeld, 6 winst, 7 gelijk, 18 verlies)

SC Heerenveen 1-1 FC Groningen

SC Heerenveen 1-1 FC Groningen

SC Heerenveen 0-0 FC Groningen

SC Heerenveen 1-2 FC Groningen

SC Heerenveen 3-1 FC Groningen

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Warmerdam, Matusiwa, El Messaoudi, El Hankouri, Hrustic, Sierhuis, Benschop

Come on FC!

Reacties:
26-10-2019 om 01:01

ben benieuwd hoe het gaat met sierhuis en benschop, voorin kan het alleen maar beter gaan zo, had echter wel liever memisevic gezien op de plek van matisuwa. daarnaast blijf ik warmerdam een erg matige speler vinden, hoop dat hij morgen het tegendeel kan bewijzen

Hoekie26-10-2019 om 10:19

Ik ben het met je eens dat Memisevic de plaats moet innemen van Matusiwa. Hij heeft heel veel balverlies. Dat is levensgevaarlijk op de plek waar hij speelt.

skjipke26-10-2019 om 10:36

Ik vraag mij ook af, waarom Buys niet kiest voor Memisevic. Hij is toch weer fit? Hij heeft vorig jaar laten zien één van de meest waardevolle spelers te zijn op het middenveld. Niet alleen qua voetbal, maar ook qua mentaliteit.

26-10-2019 om 11:07

Memi staat erin zodra het kan, daar vertrouw ik bij Buijs dan wel weer volledig  op.

Fijn dat hij naar zijn vrouw luistert. Laten we wel zijn, we willen Buijs maar dan wel een aangepaste versie. Eentje die speelt met twee spitsen, eventueel meer/beter overig aanval, beter doordachte aanval, sprankeling voorin. Tevens graag minder lang vasthouden aan beroerd spelende spelers, en vlotter aanpassing aan het beschikbare spelersmateriaal. Dat laatste moet ook snel mogelijk zijn, laat je adviseren door je assistenten op dat vlak Danny!

 

26-10-2019 om 11:51

Wát een waslijst van wensen heb jij daar opgepend...!

Ik vind ook wel e.e.a.  "mankeren"" aan Danny, en die lulpraat dat hij meer naar zijn vrouw luistert...ach het zij hem vergeven..Nog niet zo lang geleden vertelde hij dat hij ÚREN op de bank in stilte kan  liggen piekeren over zijn werk...

Buys lijkt mij een driftkikkertje, maar daar verander je niet veel aan

 

Vind hem steeds meer  op Huistra lijken, qua het (krijgen van) eigen gelijk: vaak in de verdediging, niewt alleen op het veld maar ook in de communicatie:  een keer schoot ie uit z'n slof, toen Doan niet speelde en met hoofdpijn in de bus was meergereisd..."MOET je aan MarkJan vragen, niet aan mij!  alsof Markjan de man van de paracetamol is. 

  Het is ook wel tricky, want in januari komt er een contractverlenging voor hem klaar OF niet...en dat hangt dan weer scherp af of Gudde en Fledderus hun ambtities bij FC Groningen met geduld willen aankijken of dat ze dit niet op kunnen brengen .

Alleen al om die reden zou het slim zijn om beter ogend voetbal te spelen waar spitsen (veel meer) kansen krijgen.  En Matusiwa en El Hankouri en (soms Hrustic) stellen toch wel wat teleur in die 10 wedstrijden

VERZIN EEN LIST  Buys ( citaat Olie B Bommel )

 

campesino26-10-2019 om 12:18

Ik ben natuurlijk blij dat we met 2 spitsen gaan spelen, masr vind dit niet de juiste wedstrijd om er mee te beginnen.

In uitwedstrijden tegen betere tegenstanders, zie ik liever een versterkte verdediging. Gewoon met lelijk voetbal een puntje mee nasr groningen nemen. 

In thuiswedstrijden zie ik wel graag een groningen vol op de aanval met 2 spitsen, zeker tegen ploegen als, net alle respect, rkc en vvv.

Ik voorzie dan ook een addertje onder het gras. Buijs speelt liever met 1 spis. Gaat het tegen het dorp fout, zegt hij, xie je wel, met 2 spitsen gaat het ook niet, en heeft hij voldoende reden om weer met 1 spits en lundqvist daarachter, verder te gaan.

Roelofsky26-10-2019 om 12:24

Eindelijk gaat Buijs met 2 spitsen voetballen door de pubieke opinie en niet door zijn vrouw..... Maar het beroerde middenveld blijft gewoon staan de spitsen moeten toch bedient worden Buijs of niet ?? Nou dat bereik je niet door met El Hankouri en Hrustic te spelen. Omdat de beide zweden geblesseerd zijn zou ik gaan spelen met Schreck (diepgang) en van Kaam (creativiteit)... Maar ja misschien zie ik het helemaal verkeerd....

Nachtwacht26-10-2019 om 13:50

Eens met Roelofsky. Als Matusiwa tussen de CV's gaat spelen, speel je nog steeds 5-3-2... met Sierhuis op de plek van el Hankouri en heb je alleen Warmerdam een linie teruggeplaatst. Ik hoop dat de instructies wat offensiever zijn.....

26-10-2019 om 16:04

Waarom 1 spits, waarom niet 2 of 3 spitsen.

De spitspositie is flauwekul.

Alle aanvallers zijn spitsen, buiten- en binnenspelers.

Het is geen pasen maar bij Heerenveen zijn ze gek op eieren.

Kivietseieren zoeken is een Fries gebruik.

Wie het eerste Kivietsei vind mag naar koning Willlem.

Hopelijk zijn de FCG spelers zondag geen eitjes.

Buijs doet vreselijk moeilijk en dat gaat over naar de spelers.. resultaat verkrampt spel.

Eerste helft naar verwachting weer dramatisch.

In de tweede helft door knullig balverlies en dekkingsfouten komt de FC op achterstand.

Met nog twintig minuten te gaan komt de FC op stoom.

Te laat.

Waarom niet vanaf het begin op stoom en volle kracht de tegenstander slopen.

Nee, de eerste helft is in opdracht van Buijs voorzichtig warmdraaien.

Als de FCG op stoom is zie je dat de ploeg kan voetballen. 

Entreeprijzen moeten gebaseerd worden 20 minuten stoomvoetballen.

Duurt het stoomvoetballen na verloop van tijd langer, worden ook de entreeprijzen evenredig verhoogd.

Bij minder stoomvoetballen is het entree gratis.

Wie komt er dan nog naar het stadion van de FCG.

Durf te voetballen, voetballen en voetballen.

De aanval is de beste verdediging en dat moet Buijs ook weten of hebben geweten.

En voor de wedstrijd geen dwangbuis van trainer Buijs aantrekken.

Vrij en vrolijk voetballen, voetballen en voetballen.....

Sierhuis, Memisevic.... en andere verrassingen....wij zijn benieuwd....

Moet Buijs zijn vrouw de deur uit doen... is zij de oorzaak van Buijs's rampzalige beslissingen.

Of is het de schuld van zijn kinderen, vader, moeder, broers, zusters, opa's, oma's, neefjes en nichtjes, buurman en buurvrouw, huishond, huiskat..... 

De oorzaak is verweg te vinden....

 

 

 

Hoekie26-10-2019 om 19:34

Gaap

appie happie26-10-2019 om 22:06

Idd

26-10-2019 om 22:37

Prima analyse van Andries. Maar ja, humorloze reacties.Jammer

27-10-2019 om 01:52

Andries met z'n glazen bol  (en ik sta bol van een glas sterk) - vreselijk!;ga ook niet  naar dat halve voetbalwerk toe in H'veen; ik hoor wel als ik mijn bed uitben...kijk Ttxt 818 na de brunch.; 

zeg "2-0 wordt de uitslag"... van die wedstrijd  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!