Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

Door Jan-Pieter Westing 17 reacties

Komende zaterdag speelt FC Groningen zijn thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. FC Groningen verloor zijn vorige wedstrijd in Venlo tegen VVV. PEC Zwolle wist in een doelpuntrijke wedstrijd RKC aan de kant te zetten met 6-2. Aankoop Ghoochannejhad wist bij de Zwollenaren vier keer het net te vinden in zijn eerste wedstrijd voor de club. De aftrap van deze wedstrijd is om 19.45uur.

 

FC Groningen

De eerste drie wedstrijden was het geluid rondom de club positief. Met aanvallender voetbal werd er voor het publiek een aantrekkelijkere wedstrijd op de mat gelegd dan vorig seizoen vaak te zien was. Aankoop Ramon Pasqal Lundqvist had daar vaak een positieve rol in. Toch werden in deze wedstrijden niet altijd de benodigde punten gehaald, al dan niet door het toe doen van het arbitrale kwartet (Kwartet)? Tegenwoordig komen ze met een hele touringcar en zien ze het vaak nog niet goed…)

De afgelopen twee wedstrijden laat Groningen weer een neerwaartse spiraal zien. De opbouw loopt stroef en voorin worden er moeizaam kansen gecreëerd. Het spel heeft weer veel weg van vorig jaar. Tegen PEC Zwolle moeten er eigenlijk drie punten behaald worden, want na deze wedstrijd volgen er uitwedstrijden naar PSV en Ajax. Wedstrijden die van te voren ingecalculeerd worden als verloren.

PEC Zwolle

PEC Zwolle bewandeld een beetje de omgekeerde route. Na een moeizame start waarin 0 punten werden behaald in de eerste drie wedstrijden is de groep van Stegeman inmiddels uit zijn schulp gekropen. Uit bij Emmen werd met 1-3 gewonnen, thuis werd er gelijk gespeeld tegen Sparta en gewonnen van RKC. Ook het spel lijkt in een stijgende lijn te zitten. Met aankoop Reza Ghoochannejhad lijkt ook de voorhoede voorzien van doelpunten.  

 

Historie

FC Groningen 0-1 PEC Zwolle

FC Groningen 2-0 PEC Zwolle

FC Groningen 5-1 PEC Zwolle

FC Groningen 2-0 PEC Zwolle

FC Groningen 0-1 PEC Zwolle

 

Reacties:
19-09-2019 om 20:26

We kunnen wel weer zeggen deze moet gewonnen worden. Maar als je verliest van Heracles en VVV clubs die minder zijn dan Groningen  hou ik m'n hart weer vast voor deze wedstrijd . Als deze wordt verloren zit je weer in dezelfde problemen als vorig seizoen en kan je in de winterstop weer een blik nieuwe spelers halen. Terwijl aan het begin van dit seizoen al is gewaarschuwd waar het aan schort in dit team. Wat heb je aan geld op de bank als je het aan het eind van het seizoen weer moet bijpassen omdat er minder supporters, sponsoren en tv gelden binnenkomen. Er bovenop klappen en niet meer loslaten tegen PEC

20-09-2019 om 08:00

Een neerwaartse spiraal die in 2013 is ingezet. In 2015 nog gecamoufleerd door de bekerwinst (geen echt moeilijke tegenstanders uitgeschakeld, bij Vitesse zat het heel erg mee). Enige positieve dit seizoen is dat ik het erg mis had met de seizoenkaarten. Had er 8.000 voorspeld, maar er zit zelfs groei in, de teller staat op ruim 9.600. Om deze aanwas te houden zullen Danny en het team nu toch echt aan de bak moeten. De uitgebreidere analyses hier van Val en Bayern bieden ook naar mijn idee genoeg aanknopingspunten. 

19-09-2019 om 21:51

Opstelling FC Groningen 4-2-2-2

                         Padt

Zeefuik     Ter Wierik   El Messaoudi   Van Hintum

                 Matusiwa   Lundqvist

     Hrustic                                   Gudmonsson

                    Sierhuis    Asoro

Ik denk dat je deze jongens een aantal wedstrijden de kans moet geven en dat er dan vanzelf resultaten en doelpunten komen. Asoro kan met zijn snelheid om Sierhuis heen bewegen. Je hebt met El Messaoudi een tweebenige centrale verdediger, waardoor de opbouw sneller en beter verzorgd kan gaan. Je zag met Van Hintum centraal tegen AZ, dat de opbouw makkelijker ging doordat hij links is. Er konden mooie cross passes naar Zeefuik worden gegeven. In deze opstelling kan je de backs goed mee op laten komen. Wat denken jullie ervan?

19-09-2019 om 22:58

Zaterdag maar es kijken, wa't wordt.

 

19-09-2019 om 23:10

kijken doen we wel, maar what matters:    hoeveel toeschouwers        zitten er IN  het stadion, helemaal???.

 

20-09-2019 om 09:57

14000?

19-09-2019 om 23:04

hoewel ik nooit de Toto heb gewonnen / en per definitie dus een minder goede voorspeller ben van de einduitslag,

kan ik jullie melden dat ik - hoe dichter we  bij zaterdagavond komen - des te minder ik een overwinning verwacht voor de FC... HOOGUIT (niet hooghoudt dus!)  komt er een gelijkspel... 2-2, en in dat geval mogen we blij zijn met twee (spaarzame) goals van onze kant. 

Iemand heeft mij ingefluisterd dat FC Groningen in het Oosterpark bepaald niet altijd winnend speelde, en ook vaker dan goed voor ze was , met slecht spel of veel gemiste kansen, de supporters ook niet kon vermaken...dus ik dacht:

 

FC Groningen  - PECZwolle    alleen maar beoordelen op het eigen spel, dwz.  niet op dat van  de tegenstander, niet op de scheids, en al helemaal niet op de VAR.   Nee...:  FC Groningen moet PECZwolle zaterdag VAN DE MAT BLAZEN      zogezegd

19-09-2019 om 23:15

Doan mocht een klein kwartier voor het einde invallen.

Maar 1 goede actie van hem gezien.

De PSV ploegmaten zagen hem verder in de wedstrijd niet.

Domme PSV ers.

Doan is te goed voor dom PSV.

Kon beter naar Ajax gaan daar past hij beter.

PSV was wel op dreef en wakker.

Toen Malen er uit ging werd het voetbal ook minder.

Malen zou een voorbeeld voor de FCG aanvallers zijn.

Rennen en scoren. 

Scoren en rennen.

Hij doet niet anders.

Die andere renner Bergwijn was minder goed.

De renners  of de straatvoetballers maken furore.

De Belgen gingen daarin voor.

Rennen en scoren eenvoudiger kan niet.

PEC op bezoek.

Buijs verwacht weer verbeterpunten.

Wat heeft Buijs al een hoop verbeterpunten verzameld.

Zijn huis is er vol van.

Buijs denkt aan verhuizen maar blijft in de buurt van de FCG.

Fledderus is zijn vriend en die heeft geen haast.

Wat goed is komt langzaam, langzaam en langzaam.

Fledderus slaapt goed en verzameld geen verbeterpunten.

PEC een maatje te groot? we zullen het zien....

20-09-2019 om 11:42

Tja, wat moeten we hier nou weer van zeggen. Ik zou zeggen aanvallend spelen en Zwolle gelijk bij de strot grijpen. Maar Danny zal wel weer met een 5-5-0 opstelling komen ofzo. Mijn opstelling zou zijn.

                                       Padt

Zeefuik            Te Wierik         Itakura          Absalem

                      Matusiwa        El Messaoudi

       Gudmundsson                            Lundqvist

                      Postema          Sierhuis

 

Waarbij ik Absalem door zijn iets aanvallender impulsen en snelheid net iets liever heb dan van Hintum. Wanneer je meer verdedigende zekerheid wil zou je weer kunnen wisselen (tegen bijv PSV en Ajax). Messaoudi en Matusiwa spelen allebei sterk dus die kunnen het slot op de deur zijn waardoor Zeefuik en Absalem ook de ruimte hebben om aanvallend te denken en lekker langs de lijn te gaan. Gudmondsson heeft wat meer diepgang dan Hrustic waardoor die bij mij een lichte voorkeur heeft en lundqvist is eigenlijk de enige die lepe steekpassjes kan geven op de spitsen dus die moet er sowieso in. Dan heb je voorin Sierhuis voor het betere sleur en trekwerk. Hierdoor komt Postema in de gelegenheid om de gaten die hij trekt in te duiken om zo op de juiste plek te staan voor ofwel een steekpassje van Lundqvist ofwel een bal van de zijkanten van Zeefuik/Absalem/Gudmondsson. Dan heb je een aanvallend elftal met toch nog de door Danny gewenste zekerheid van het slot op de deur met El Messaoudi en Matusiwa. En als je druk op Zwolle wilt zetten schuiven Lundqvist en Gudmundsson gewoon door op de backs van Zwolle en trekken Zeefuik en Absalem iets naar binnen en naar voren om zo tegelijk de middenvelders en de vleugels van Zwolle af te schermen.

Nachtwacht20-09-2019 om 12:04

Op zich logisch, maar we moeten af van twee verdedigende middenvelders. Anders houd je van die wedstrijden waarin je amper iets creeert. Liever 3-3, dan 0-1 verliezen door een dwarrelbal van afstand. Ben het eens met het passeren van Warmerdam en Hrustic. Beiden zijn te weinig dynamisch en dominant. Op basis van VVV moet Messaoudi idd wel spelen. Ik zou Lundqvist centraal zetten.

20-09-2019 om 12:09

Met deze opstelling ga je gegarandeerd op je bek. Absalem voor van Hintum, moet maar niet, ervaring voor een hoogvlieger. Van die beide Zweden hebben we nog niet veel gezien dus Hrustic toch maar in de ploeg. Postema en Sierhuis zie ikwel zitten. Snelle Asoro kan ook voor gevaar zorgen.

20-09-2019 om 12:11

@ Nachtwacht dat ben ik eigenlijk wel met je eens, ik zei het ook omdat Danny waarschijnlijk nog een slot op de deur wil. Maar je kunt idd nog beter Messaoudi doorschuiven naar de plek van Lundqvist en dan Lundqvist dichter achter de spitsen zetten voor die steekpassjes. Warmerdam blijf ik idd veel te licht vinden en Hrustic is het grootste deel van de tijd idd veel te laks/slap, die moet zichzelf veel meer laten zien. 

20-09-2019 om 12:18

@ A matter of honor, waarom zou je gegarandeerd op je bek gaan? Dit zijn in mijn ogen de beste spelers die we momenteel hebben. Dus bij jou is het verschil alleen dat je van hintum voor absalem er in zet en Hrustic er in. Zoveel verschil zit daar toch niet tussen?

Aan Hrustic zit wat mij betreft altijd een groot risico, soms een paar leuke momenten, maar de rest van de tijd speelt hij vaak als een drol. Zo ook de eerste helft tegen VVV, dat hij in de tweede helft een mooi goal maakt die hij niet snel meer maakt doet daar niks aan af. 

En van hintum is nou echt niet zo verschrikkelijk veel beter dan Absalem hoor, en hij heeft echt 0 aanvallende impulsen. Daarom wil ik Absalem tegen een "zwakkere" ploeg als Zwolle juist weer zien. Omdat je wilt aanvallen! 

20-09-2019 om 13:34

Jij hebt er kijk op!!

Eindelijk iemand die positief meedenkt en de Fc niet afkraakt. 
kop der veur!!!

20-09-2019 om 13:53

@FC Bayern,

Is allemaal waar wat je zegt, maar ik wil graag in de verdediging wat meer ervaring en dat kan je van Hintum toch wel toeschrijven. Als Danny met een slot op de deur wil spelen dat moet hij gewoon 4-1-3-2 gaan spelen met een ouderwetse "ausputzer" . Bovendien staat  bij PEC die Iranieër goed te spelen, dus daar moet de ploeg goed op verdacht zijn, de rest van PEC is middelmaat.Hopelijk kan FC-Groningen dit PEC de baas maar persoonlijk heb ik er geen goed gevoel over. Daarbij komt nog dat er een zeer onervaren scheidsrechter op het veld rondhuppelt. Het zal wel weer "billenknijpen "worden.

20-09-2019 om 14:48

het Hoofdprobleem op dit momnet is datg er teveel middelmatige/of wisselvallige en defensieve spelers bij de FC  bij elkaar gezocht zijn... er werd in de voorbereiding over "balans", maar zoals El Hankouri nu invalt is ie als linker vleugelaanvallernog minder bruikbaar als bij Feyenoord. Hrustic en Van Hintum kunnen ELK wel door twee andere spelers vervangen worden...maar daat schieten we weinig mee op. Achterin  moet volgens sommigen Absalem weer een basisplaats krijgen, maar die is achterin niet snel genoeg en tegen PEC Zwolle ligt ie al gevloerd als er een counter van de tegenstander komt...Van Hintum L.A. dus  Voorin zou mij verbazen als er een nieuwe voorhoede opgesteld wordt : Sierhuis moet in nde aanval er wmb. nu staan,  en scoren uiteraard,  ervaring gaat hier wmb boven telent !als Buys maar niet met Schreck aankomt, is voor deze tegenstander niet geschikt.

Hoop dat ik het helemaal mis heb, maar een 2-2 is het max haalbare denk ik.

 

brummie20-09-2019 om 11:42

Normaal gesproken 3 punten voor FC tegen Zwolle, toch is de eredivisie behoorlijk onvoorspelbaar geworden. 

Hoop dat supporters achter Hrustic blijven staan morgen. Op dit moment de voetballer die het meest betrokken is bij doelpogingen en kansen FC dit seizoen. Tegen VVV zelfs 9 keer (opta) een record welke stond op naam stond van Bacuna (2018). 

Het zou ook prettig zijn als Padt weer meer in vorm komt, dit seizoen nog niet echt op dreef. 

Spel tegen VVV was zeer behoorlijk en hoop dat dit morgen zich uitbetaald in een leuke pot en 3 punten. 

De enige wedstrijd die ver onder de maat was, was tegen Heracles.  Dus Come on FC!

20-09-2019 om 18:02

Ghoochanneghad, Bruns en Bel Hassani bij PECZwolle...  en dan FC Groningen met balbezit?  

RaRa  wie wint 'm ?

Roelofsky20-09-2019 om 15:05

Hoop dat ik het mis heb maar volgens begrijpt Buijs er helemaal niks meer van gezien de opstelling van de FC...

20-09-2019 om 16:53

buijs is volgens mij niet/nooit zeker van zijn zaak.Zal wel onervarenheid zijn.Hij valt altijd terug op oude in zijn ogen ervaren spelers.Zie Absalem -van Hintum.Hoe krijg je een speler onzeker?Kijk naar sierhuis.En dat zelfde geld voor onze jeugd.Debuteren in 1 ,maar vervolgens toch weer terug naar "oude"namen.Laat deze jongens eens staan of meer invallen.Ze zijn vaak onbevangen en kunnen gerust meekomen.Maar geef ze het vertrouwen.Van Kaam debuut..vervolgens niks meer,Postema ..Ik zeg niet dat je 10 jeugdspelers moet neer zetten maar deze jongens kunnen echt een Warmendam,Schreck of benschop wel vervangen hoor.Hij kiest altijd voor dezelfde wisselspelers.Zonde...

Kapitaal vernietiging. 

20-09-2019 om 18:06

Contracten van jeugdspelers worden dan niet verlengd, lopen gratis de deur uit. En wat blijkt bij andere clubs doen ze het wel goed.. Zie Baas, Bijl, Bos en dallinga. Vervolgens wil de fcze weer terugkopen. Omgekeerde wereld dus. En nu zit dallinga hier (opnieuw) en krijgt ie geen enkele kans.. Is natuurlijk niet minder dan postma. Maar buijs laat hoofd hangen naar publieke opinie 

campesino20-09-2019 om 19:18

De opstellingen die hier de revue passeren valrt allemaal wat voor te zeggen en op aan te merken. Maar hebben 1 ding det elkasr gemeen:

2of 3 echte aanvallers.

Maar buijsje weet het weer beter. Een hoop middenvelders zonder goal en maar 1 aanvaller.           Thuis,, tegen zwolle.  Man ik noem dit pure MINACHTING van de groningen fans.

En dan maar raar opkijken dat we geen goals maken. Brummie het spijt me, maar hier is masr 1 oplossing voor. OPROTTEN

Reactie verwijderd door redactie

brummie20-09-2019 om 21:24

FC speelt morgen 4-2-3-1, inderdaad met 1 spits en 3 spelers met aanvallende invulling. Goed dat Buys vasthoud aan team vorige week. Telkens rouleren maakt het ook niet beter. 

Er zijn trouwens meer teams die 4-2-3-1 spelen. FC is geen uitzondering. Je kan trouwens met dit systeem makkelijk switchen naar 4-4-2/4-3-3. 

Spelen met 1 verdedigende middenvelder (ruit) is een systeem wat qua uitvoering veel moeilijker is. 

Ach Heracles had ook tegenvallende start seizoen, wint 2x en staan nu (voorlopig)  5e. Zo snel kan het gaan. 

 

20-09-2019 om 23:20

Verstandig inderdaad dat Buys winnende teams rouleert en als hij dan een kutopstelling gevonden heeft daar aan vasthoud! Wat een tactisch genie deze man! Ik hoop dat hij voorgedragen wordt voor de coach van het jaar award! 

Man man man wat een ellende zeg. Rot nou gewoon op met die kerel. Thuis tegen Zwolle weer met dat luizige 1-spits systeem beginnen. Waarom mag deze man nu voor het tweede jaar proberen de club kapot te maken? Ik snap er echt helemaal niks meer van.

Johan20-09-2019 om 23:08

Als opstelling Dvhn klopt ben ik er ook wel klaar mee. Buijs snapt er gewoon geen ruk van. Wegwezen en graag een trainer die er wat logica in brengen kan. Ga natuurlijk weer kijken maar wordt weer verliezen. Pfffffff

20-09-2019 om 23:47

Buijs geeft niets weg.

Dat slaat op het elftal.

Op het weggeven van doelpunten aan de tegenstander.

Hij geeft ook niets weg aan de supporters.

Buijs is een gelovig man.

Hij gelooft in de opstanding van de FCG met Pasen, de dag van alle opstandingen.

Stapje voor stapje ziet hij vooruitgang.

Al is het stapje nauwelijks te zien hij ziet het.

Dus uiteindelijk na zoveel stapjes zal het goed komen.

Fledderus heeft Buijs de rode lantaarn laten zien, daar moet Buijs voorblijven.

Buijs mag de rode lantaarn met Sint Martinus gebruiken voor zijn zoon.

Geen doelpunten maar tassen vol snoep deze keer.

Wanneer zijn de spelers jarig en tracteren iedereen op doelpunten.

Buijs heeft de verjaardagen afgeschaft.

Niemand mag iedereen tracteren.

Wij geven niets weg, weg en weg.

 

 

 

 

The Cottage21-09-2019 om 00:17

De geschiedenis gaat zich herhalen bij Buijs net zoals bij die andere voormalige FCG trainerd uit Rotterdam  in de jaren 80 van de 20e eeuw.

marcelfcg21-09-2019 om 09:17

Ha ha, daar zat ik net ook aan te denken. Die Jacobs was net zo eigenwijs. Had ook schijt aan die boertjes totdat er bezoek in zijn tuin stond.

skjipke21-09-2019 om 09:20

@brummie, ik ben zelf meer van het positieve dan negatieve en snap dus vaak wel wat je schrijft. Nu niet.

We zijn nu een paar wedstrijden onderweg en Groningen heeft in elke wedstrijd laten zien (op Heracles thuis na) dat er veel meer voetbal in de ploeg zit dan vorig seizoen. Dat ze de tegenstander zelfs hun wil kunnen opleggen. Echter bestaat voetbal voor het grootste deel uit fouten, anders zou elke wedstrijd in 0-0 eindigen.  Je moet er alleen voor zorgen dat je minimaal een fout minder maakt dan je tegenstander.

Elke wedstrijd begint met een opstelling. Als daar de eerste fout wordt gemaakt sta je al met 1-0 achter en moet de wedstrijd nog beginnen. Ik ben met je eens dat je moet vasthouden aan een opstelling en de spelers vertrouwen moet geven, maar er moeten ook goals gemaakt worden en dat is met 1 spits die het halve veld moet belopen bijna niet te doen. Op deze manier wordt Benschop straks de volgende miskoop genoemd op dit forum. Maar goed.... de beste stuurlui staan aan wal. 

Succes vanavond Danny. Ik hoop dat jij gelijk hebt en deze wedstrijd wint. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!