Terug

Deel deze pagina:

Machteloos FC verliest weer van Emmen, toch nog play-offs...

Door Redactie 20 reacties

FC Groningen heeft ook de derde wedstrijd in een jaar tijd verloren van FC Emmen. Moest het in de voorbereiding (Rolde) al zijn meerdere erkennen in de equipe van Dick Lukkien (1-0), thuis ging het mis met 1-2 en nu ook in Emmen, 1-0. Chacon schoot van afstand na een klein half uur de thuisploeg op voorsprong. FC Groningen dat over de gehele wedstrijd vrijwel niet tot kansen kwam, maakte een machteloze en onsamenhangende indruk. En dat terwijl er zoveel op het spel stond en bij winst, als zevende was geëindigd.

Dankzij de 6-2 overwinning van ADO Den Haag op Willem 2 eindigt FC Groningen als achtste en is verzekerd van de play-offs. SC Heerenveen eindigt op plaats 11 waardoor Groningen ruim 7,5 ton extra aan TV geld tegemoet kan zien.

eerste helft
Een vrij tamme beginfase waarin de Emmenaren het balbezit overlieten aan FC. De gasten voerden wat meer de druk op, zonder dat dit tot kansen leidde.

De eerste dreiging kwam van Emmen, Padt bokste een vrije trap uit de lucht voor het hoofd van de inkomende Arias. Op de speelhelft van de rood-witten voerde Groningen opnieuw de druk op. Een schot van Doan werd gepakt door Scherpen. In de 27e minuut kwam Emmen uit het niets op voorsprong. Chacon die in duel was met Reis en won, kreeg daarna alle tijd om aan te leggen en schoot van een meter of 25 raak, 1-0. De VAR liet de beelden bekijken door scheidsrechter van Boekel, deze zag geen overtreding (duel Chacon/Reis) en bleef bij zijn eerdere beslissing dat de treffer geldig was.

De Emmenaren werden wat brutaler. FC leek het even kwijt te zijn. Voor Arias was het einde wedstrijd vlak voor de pauze. De aanvaller kreeg last van zijn hamstring en werd vervangen door Bannink. Een schot van Cavlan vloog via een FC speler over de achterlijn. De corner die volgde leverde een rebound op voor Bijl. Zijn poging op doel werd gekraakt.

tweede helft

De eerste gele kaart was voor Bijl die Mahi op volle snelheid onderuitschepte. Een schot van Cavlan werd gekeerd door Padt. Aan de andere kant van het veld kreeg Gladon een kopkans, Scherpen lag in de weg.

Trainer Danny Buijs paste een dubbele wissel toe. Hrustic en El Hankouri kwamen in het veld voor Handwerker en Sierhuis. Een aanval van Emmen volgde. Via Van de Looi vloog de bal bijna in het eigen doel. Memisevic bracht een miraculeuze redding voor de doellijn. Er was buitenspel geconstateerd. Direct daarna het moment van Gladon die scoorde. In duel zou de aanvaller de bal hebben beroerd met zijn arm. Het doelpunt werd (mede door toedoen van de VAR) afgekeurd.

Bruns verving van de Looi. Doelman Scherpen kreeg een publiekswissel voor Telgenkamp. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. FC bakte er niets meer van. De meest simpele passes mislukten. Er kwam nog een spaarzame schietkans voor Zeefuik, Telgenkamp redde met hulp van de paal in de korte hoek. Op de speelhelft van Groningen klemde Padt een schot van Braken. Siekman verving Braken. Padt verrichtte een prima redding op de harde knal van Cavlan.

Zaterdavond speelt FC Groningen tegen Vitesse, aanvang 20.45 uur. De return is op dinsdag 21 mei. Heracles speelt eerst thuis tegen FC Utrecht.

Opstelling FC Emmen: Scherpen, Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan, Slagveer, Chacon, De Leeuw, Ben Moussa, Arias, Braken

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Doan, van de Looi, Reis, Mahi, Sierhuis, Gladon   

 

Reacties:
Marco15-05-2019 om 22:30

Tactisch dom om geen meer voetballend vermogen op het middenveld te zetten. Was ook het problerm voor de winterstop tegen mindere ploegen.

Het geluk was vanavond ons gunstig gezind met een nederlaag voor wii en hv.

Trgen de play offs ploegen hoeven we het spel niet te msken en kunnen we tegenhouden en vanuit de reactie spelen.

hermank196915-05-2019 om 22:33

Het enige wat ik kwijt wil en ook omdat Fox geweldige beelden liet zien (achteraf gelukkig maar) kan ik er niets over zeggen hoewel je door deze uitslag behoorlijk gefrustreerd kan raken. Ik kan alleen uitgaan van wat men schrijft en zo te zien niet best, wederom! Fouten worden herhaald. Hoe haal je het in je hoofd om met alle respect v/d Looi in de basis te zetten. Waarom Mahi telkens in de basis staat? Die vent presteert niets maar dan ook niets in het hele seizoen en daarnaast gaat hij weg. Natuurlijk is het alsnog knap dat je uiteindelijk 8e wordt maar dat is ook alles mee gezegd.

brummie16-05-2019 om 08:58

Vanwege blessure Chabot, is het toch niet heel raar dat vd Looi  als verdedigende middenvelder plaats inneemt van Memisevic? Wie had je dan op willen stellen zonder te veel aanpassingen te dien qua systeem? 

Verder zeer matige pot van FC. Gelukkig is de bal rond.

campesino16-05-2019 om 09:31

Brummie

Warmerdam bijvoorbeeld. Ik denk dat voor de kerst wel bewezen is dat jongens als vd llooi, hrustic niet het niveau hebben voor onze fc

FC Bayern16-05-2019 om 10:58

@ campesino, dan liever v/d Looi (ben ik ook geen fan van) dan Warmerdam hoor. Dat is helemaal brandhout, ik erger me altijd groen en geel aan die gast als die er in staat.

JPS16-05-2019 om 15:08

vd Looi en Hrustic zullen je nooit verder brenegn. Niets te maken met onervaren of moeten wennen. Onzin - ze missen gewoon kwaliteit als je beter wil worden.  Het veldspelmet Reis als balafpakker en een vd Looi die in een traag tempo het spelmoet verdelen (0,0 creativiteit) zijn we een ploeg zoals voor de winsterstop. 2e helft seizoen verbloemen de punten heel veelmaar veldspel bedroevend. Mahi dramatisch en blijft gewoon staan. Ik hou van trainers die wel beslissingen durven nemenen niet na elke wedstrijd hetzelfde deuntje zeggen van ik ben medeverantwoordelijk.

 

Pietjepal15-05-2019 om 22:55

Tja tegen Vitesse. Nou nog twee leuke potjes en dan zomervakantie.

randal15-05-2019 om 23:01

Waarom verliest het team zelfvertrouwen ?

Tot aan de treffer is er niks aan de hand, daarna..drama

Met de instelling van vandaag heb je niks te zoeken in de po........je moet na de wedstrijd op apegaten liggen...niet in staat zijn om voor een camera te verschijnen, en als je daar verschijnt...het eerste wat je daar doet .... een gras pohl uitspugen :-)

Martijn 16-05-2019 om 07:17

Heeft de FC al een bloemetje gestuurd naar Damil Dankerlui? Dankzij zijn oliedomme rode kaart en het vervolg in den Haag staat Groningen toch nog achtste.

 

Verder wordt Hans Nijland ook nog ter verantwoording geroepen voor domme uitspraken in de media? Danny Buijs moest zich wel verantwoorden voor een uitspraak kort geleden, kan mij ook nog een uitspraak van Nijland herinneren nadat Emmen een jaar geleden net gepromoveerd was. Dat zijn vast 6 punten voor ons sprak Hansie.

marcelfcg16-05-2019 om 08:03

Die uitspraak van El Presidente kan ik me ook nog levendig herinneren. Niet handig. Vanaf volgend jaar is dat geen probleem want dan doet hij dit soort uitspraken als supporter.

M0i16-05-2019 om 07:28

Ik gun het Emmen wel, maar niet tegen de FC en al helemaal niet met dit zeer matige vertoon. Je biedt je publiek helemaal niks zo. Schaam je kapot. In Europa ook niks te zoeken, misschien dat ze nog kans  maken op een zomeravondtoernooi, tegen FC Bal op het Dak 4. De bezem erdoor en opnieuw opbouwen Mark-Jan! 

Bikkel 16-05-2019 om 08:01

Als Groningen met dezelfde passie en inzet speelde als Emmen... Stonden ze nog hoger. Maar op een of andere manier is het al een aantal jaren matig. Geloof er niks van dat het alleen aan de trainers ligt... 

skjipke16-05-2019 om 08:11

Is er iemand die weet waarom Bel Hassani niet meer speelt sinds hij weet dat hij (nog) niet wordt overgenomen van AZ? Geblesseerd?

campesino16-05-2019 om 09:35

Dat vraag ik me ook af,  er wasc toch niet definitief afscheid van hem genomen? Ik vraag me ook af wasrom warmerdam niet meer speelt en wel die ontzettende loozer van een hrustic.

Ronnie 16-05-2019 om 08:27

Sierhuis;

Sierhuis doet zijn best, maar is niet goed genoeg. Omdat hij veel werk verricht staat hij er iedere week in. Maar voor een spits, en Gladon laar dar wel zien, is alleen scoren belangrijk. Dat doet Sierhuis te weinig en gaat hij ook niet doen.

te weinig techniek, Matige balaanname, matig in kopduels, matig in kaatsen samengevat: matige spit die er niet meer dan 8 per seizoen maakt en dat is te weinig.

Fledderus moet dus op zoek naar een betere spits. Vraag eens aan Willem2 hoe je spitsen scout. Eerst die fransol, nu dat ventje van dortmund...

Bikkel 16-05-2019 om 12:21

Dat ventje van Dortmund gezien de laatste wedstrijden??Fran Sol was wel goed idd... 

Geef Sierhuis de kans, deze jongen heeft wel potentie!! Dat heeft ie bij ajax wel bewezen... 

Gasten als Hrustic, vd Looij om 2 te noemen komen wel te kort... Gauw slijten deze jongens 

 

 

 

campesino16-05-2019 om 09:39

Daar heb je helemaal gelijk in. Sierhuis kan van alles een beetje ,maar mist het meest belsngrijke voor een spits, doelpunten maken. Die gladon is geen fantastiche spits masr prikt er wel bijna elke wedstrijd eentje in. En dasr gaat het toch om.

En als flederus dan toch aan het zoeken is mag hij ook een opvolger zoeken voor el hankuri. Man wst een prutser, een zeer slechte replica van mahi

campesino16-05-2019 om 09:52

Ala het nieuwe bestuur slim is knikkeren ze die buijs er snel uit. Hij is een tijdje gepruimd, door de goede resultaten, masr het voetbal is triester dan triest.nu dan ook de resultaten wegvallen........

Bovendien kan hij de ploeg niet motiveren als het er echt om gaat.  Heerenveen en zwolle uit en dat van gisteren kan er bij mij niet in. 

Ik sap oon niet wasrom hij weer met afgeschreven voetballers als vd looi en hrustic speelt en warmerdam, bel hasani en bruns op de bank llaat. En wel mahi laten spelen die ook vertekt en al maanden geen pepernoot raakt.

Ik denk dat buijs bij het overgrote deel al zijn krediet al heeft verspeeld ( en dan heb ik het nog niet over zijn 1 april grap). Dus volgend seizoen is hij bij het minste of geringste de gebeten hond en moet hij alsnog weg. Dus dan beter meteen.

Opvolgers: koeman, van der gaag, verbeek, lukkien.

avl16-05-2019 om 10:40

Laat BM eens een poll houden van hoeveel mensen Buijs liever zien verdwijnen?

Ik zie hem het liefst vertrekken. Oneliners lags de lijn roepen kan iedereen. een team motiveren en beter maken is stuk moeilijker en daar is Nuijs voor gezakt.

Opvolger? Iemand zonder teveel bravoure en die past bij de FC.
De genoemde namen hierboven;
Erwin Koeman, Van der Gaag, Verbeek en Lukkien voldoen wel aan dat plaatje.

En Erwin kent misschien nog paar leuke spelers ut zijn Hongarije en Everton tijd?

 

Marco16-05-2019 om 10:49

Hadden Adrie Koster voor komend seizoen moeten aanstellen. Laat zijn elftal leuk verzorgd aanvallend spelen. Buijs had dan assistent kunnen zijn voor het defensieve spel.

 

brummie16-05-2019 om 11:48

Ik vind dat Buijs veel te snel afgeschreven wordt. Hij heeft ook dingen wel goed gedaan. Voetballend in balbezit vaak matig, maar verdedigend, maar 13 doelpunten tegen na winterstop is natuurlijk grote klasse. 

Jonge spelers afbranden als Hankouri, vd Looi en Hrustic gaat me ook veel te ver. Zijn erg jonge jongens in ontwikkeling. Vorig seizoen was men ook negatief over Reis en zie hoe het er nu voor staat. 

Buijs heeft als beginnend trainer zeker fouten gemaakt, maar ook spelers beter gemaakt. 

Namen van trainers zoals Verbeek of Koster kan ik niet serieus nemen.  Geef mij dan maar Buijs. 

Koeman in de toekomst zou mooi Zijn, maar lijkt me niet te betalen. Een 8e plek is een mooi resultaat zeker als je kijkt waar we stonden in de winterstop. Er is veel belangstelling voor spelers, en dat is niet voor niets. Hoe je het went of keert. Buijs is altijd rustig gebleven en mag credits hebben voor een 8e plek op de ranglijst lijkt me.

avl16-05-2019 om 15:54

Dat is niet Buijs zijn verdienste. Verdedigend blok speelde met veel meer vertrouwen

campesino16-05-2019 om 17:09

Credits voor de achtste plaats? Met ploegen als emmen , vvv, fortuna, nac was de eredivisie dit jaar van eerste divisie niveau

 

Bikkel 16-05-2019 om 12:27

Gezeik over Buijs... Elke trainer is zo goed als z'n materiaal wat op het veld staat en bij Groningen zijn er een aantal die niet met "schuim op de bek" knokken om er het beste van te maken!! Allemaal net niet spelers kan er genoeg opnoemen. Ook al zet je van Gaal voor zo'n groep zelfs dat wordt niks.... Spelers als bijv Kieftenbeld die mis je!!Reis is denk ik de enige die dat wel heeft en zeefuik... 

A Matter of Honor16-05-2019 om 14:55

Heb gisteravond even gekeken op FOX sport (14 ziggo) naar het Engelse voetbal. Leeds United versus Derby County. Als we het over passie en beleving praten, dan is dat tenminste voetbal zoals het gespeeld moet worden. Niet zoals in Nederland,waar de meeste eredivisie ploegen als een paar lamgeslagen schapen op een grasveldje proberen tegen een bal te schoppen en het naar een shirtje van dezelfde kleur proberen te spelen. Man, praat me niet over passie in het Nederlandse voetbal. Om kotsmisselijk van te worden.

brummie16-05-2019 om 15:55

Helemaal mee eens, tempo en intensiteit ligt vele malen hoger in Engeland. 

Bikkel 16-05-2019 om 19:54

Klopt helemaal, bij Groningen is dat nog net een tikje erger vaak 

Nogutsnoglory116-05-2019 om 16:40

Ben het met Campesino eens hoe kun je nou met zo'n weinig bezieling weer een uitwedstrijd ingaan? Zeker na Pec Zwolle uit. Weer heb je het in eigen hand en weer verkloot je het zonder enige passie. Terwijl je nog 70 minuten hebt om de achterstand goed te maken , ongelovelijk. Met als toppunt El Hankouri die als een balletdanser probeert een hakbal te geven achter zijn standbeen met een 1-0 achterstand en een Willem 2 dat op dat moment gelijk staat. Op de middellijn notabene . Wat een speeltuin voetballer is dat. De enigen die al weken nog met passie spelen zijn Zeefuik en Reis. En gisteren met Mahi en Handwerker speelde je gewoon met 9 man. Beide geen bal geraakt. Ben altijd wel een fan van Mahi geweest maar die mist echt wedstrijdritme en die krijgt hij de laatste wedstrijden ook niet meer. Elke bal levert hij in. Zaterdag snel Bel Hasani of Bruns opstellen voor meer evenwicht. Bovendien wil Bruns het tegen zijn huidige werkgever nog wel even laten zien lijkt mij. Handwerker was ook dramatisch , totaal geen vertrouwen en zeer onrustig aan de bal. Op 100 meter afstand zie je al weer dat hij hem terug gaat spelen op Te Wierik. Terwijl hij zoveel ruimte linksvoor bij hem had liggen, hij heeft geen 1 keer geprobeerd een aktie te maken of mee naar voren te gaan. Totaal niet verrassend. Verdedigend redelijk maar veel te dure speler voor de FC. Zelfs Burnett brengt aanvallend veel meer, van onze linkerkant komt helemaal niets. Sorry voor dit negatieve verhaal maar ben nog steeds pissed na gisteravond. Dingen geregeld op het werk om maar op tijd te zijn en dan je cluppie zo'n wanvertoning te zien leveren, bah. Wel alle respect voor Emmen chapeau. 

Enige positieve van de avond vond ik dat Dick Lukkien luidkeels werd toegezongen door het uitvak na de ereronde van Emmen. Bescheiden als hij is voelde hij zich een beetje opgelaten. Mooi man. Het is hem van harte gegund. Zijn mannen speelden wel met passie. 

Groen hart16-05-2019 om 17:07

Ook geen zelfreflectie , die Buijs

 

Het blijkt dat je met goed verdedigen en een enorme vechtlust ook de play-offs kan bereiken. Als je ziet hoeveel punten we hebben gehaald na de winter en hoe weinig goals we tegen hebben gekregen, dan zijn er bepaalde dingen goed gegaan. De spelersgroep verdient een groot compliment."

marcelfcg16-05-2019 om 18:16

Hij heeft een boekje met uitspraken van Van de Looi in een hoekje gevonden.

Rob197016-05-2019 om 21:21

Hoe vaker je het leest hoe warmer ik het krijg. Buijs is in de veronderstelling dat dit de juiste strategie is om te winnen. Echter dit is hem na de winter zeker gelukt, maar toen streden de nieuwelingen op het veld, met succes. Maar ook dit loopt op zijn retour, omdat Buijs zijn filosofie niet echt een top visie is. Tegenhouden is leuk, maar iets creeeren is toch ook wel belangrijk, zeker in ee tweeluik in de play offs. 

Gisteren werd maar weer eens duidelijk dat er geen verrassing en creativiteit in het elftal zit om iets te creeeren. Een foutje bij Reis werd genadeloos afgestraft, en daarna is het pijnlijk duidelijk geworden wat voor elftal hij heeft opgesteld.

Alle eventuele ploegen in de play offs, zijn juist ploegen die vaak scoren, dus creativiteit is wel gewenst. Een kleurloze van de Looi, gaat hem niet worden. Bel Hassani en Bruns moeten gewoon spelen en de daarbij hopeloos uit vorm zijnde Hrustic, Mahi, El Hankouri, mogen wel even op derde rang. Doan, weet je maar nooit, en kan blijven staan. 

Maar waarschijnlijk hadden ze bij Groningen geen rekening gehouden met de play offs, want dan hadden ze iets tactischer met Bruns en bel Hassani kunnen omgaan. Deze spelers zitten in een niemandsland omdat Buijs het niet echt ziet zitten in beide spelers. Je kunt zeggen wat je wilt, maar beide spelers hebben een gave om iets onverwachts te doen. Jammer dat ze niet gebruikt worden waar ze goed in zijn. Mahi, heeft er gisteren niets van gebakken, maar was eerder in Zwolle ook al een zwakke schakel. 

Ik ben geen Buijs fan, maar dat heeft echt te maken met zijn manier van denken. Het hele spel proberen te neutraliseren. Voor ons als toeschouwers niet om aan te gluren, maar wat belangrijker is ook niet echt een strijdwijze die hem veel zullen brengen. Alle ploegen in het rechterrijtje waren jaloers op de versterkingen in de winter bij Groningen, simpelweg omdat deze spelers het verschil maakten, wat de bleke selectie voor de winter niet kon. Slappe excuses dat het niet altijd meezat voor de winter, zijn drogredenen. Het niets kunnen creeeren is de bottleneck geweest, want dan valt pech snel op, omdat je het van enkele momenten in een wedstrijd moet hebben. Om te kunnen voetballen, heb je echte voetballers nodig, en die zijn er wel, als je ze maar opstelt.

brummie16-05-2019 om 17:39

Als een zelfreflectie heeft is het Buijs wel. Heeft meermaals aangegeven dat het voetballend matig was dit seizoen. Ook na de nederlaag tegen Emmen was hij kritisch op zijn ploeg. 

Je mag de ploeg best een compliment geven hoe ze het in de 2e helft van het seizoen opgepakt hebben. 

Uitspraken dat het de eredivisie meer eerste divisie niveau was omdat Fortuna, Emmen en NAC meespeelden en daarom de 8e plek geen compliment verdiend, doe je de ploeg echt te kort. 

Maar goed, het negativisme viert weer hoogtij. Het was zeker bij vlagen voetballend vrij matig, maar uiteindelijk is een 8e plek een prima resultaat. 

We hebben dit seizoen mogen genieten van doorbraak Reis en Doan nog kunnen koesteren. 

Verder ben ik van mening dat de gehele defensie stappen heeft gemaakt. Memisevic erg goed seizoen op het middenveld. 

Aanvallend/creatief had het beter gekund. Hier is werk aan de winkel voor Buijs & co. Buijs zal dit zeker als eerste toegeven. Aan de bal moet het veel en veel beter kunnen en moeten. 

GroningenZuid16-05-2019 om 23:44

Die punten zijn na de winterstop gekomen door 2 factoren, versterkingen en wel degelijk het kwartje dat steeds de goede kant op viel terwijl het in de eerste seizoenshelft steeds dikke pech was. ADO thuis winnen we met 1-0 door een eigen goal van Immers, in het eerste seizoenshelft zouden we zo'n wedstrijd verliezen of 0-0 spelen want goed was het totaal niet en er waren nauwelijks tot geen mogelijkheden. Willem II uit was ook niet goed, de ploeg wordt zoekgespeeld maar die winnen we op 1 of andere manier. Dat gebeurde in de eerste maanden steeds niet. 

De versterkingen bleken te voldoen. Bruns berzorgde ons in de eerste duels punten, toen scoorde Bel Hassani een winnende, toen Sierhuis, Hankouri deed het tegen Vitesse geloof ik en natuurlijk Gladon die een paar duels op rij besliste. Echter zijn ze op Gladon na eigenlijk allemaal snel en erg ver weggezakt. Wat ook vreemd is want Bruns kan echt wel voetballen, maar die speelt dan opeens nooit meer.

Defensief stond het wel wat beter, maar ik vind wel dat Buijs veel fouten heeft gemaakt met zijn opstelling en tactiek. Laten we het op beginnersfouten houden en misschien dat het volgende seizoen wat beter begint.

 

Andries17-05-2019 om 15:29

Het spel is beneden peil.

Andere trainer?

Emmen, VVV, Heracles, Willem 2, enz. spelen fris aanvallend voetbal.

Waarom de FC niet?

Mahi, Doan, Sierhuis enz. presteren benedenwaarts en zouden een deel van hun salaris moeten inleveren, evenals de trainersstaf, enz.

3x van Emmen verliezen is bedroevend.

 

 

 

 

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!