Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

Door Redactie 8 reacties

Na het zwaarbevochten nipte thuisverlies tegen Ajax, reist FC Groningen woensdag met positief gemoed af naar Zwolle. Met nog drie wedstrijden voor de boeg (PEC Zwolle, Fortuna en FC Emmen) treft de FC (met alle respect) geen hooggeklasseerde ploegen meer. Na deze doordeweekse speelronde ligt de competitie stil tot zondag 12 mei. Daarvoor is er op zondag 5 mei nog wel de bekerfinale tussen Willem II en Ajax. Op woensdagavond 15 mei eindigt het seizoen 2018/19. Of FC Groningen de play-offs gaat halen? Ranglijst technisch gezien in samenhang met de goede prestaties van dit kalenderjaar is dat nog steeds mogelijk. Om dat af te dwingen, is drie overwinningen op rij een absolute noodzaak! Te beginnen woensdagavond in Zwolle.  

Verliezend bekerfinalist en dan?
Voor wat betreft de bekerfinale gaat alleen de winnaar Europa in. De verliezend finalist krijgt niet automatisch toegang tot Europees voetbal en zal dat alsnog via de competitie (in dit geval play-offs) moeten zien te bereiken. Voor FC Groningen is nu het meest gunstige scenario dat Ajax de beker wint.

Wat als Willem II de beker wint?
Mocht Willem II de beker winnen, spelen de nummers 4 t/m 7 play-offs en gaan de Tricolores Europa in. Met het huidige gat van vijf punten op Vitesse en FC Utrecht is het voor FC vrijwel onmogelijk, om dan nog als zevende te eindigen.

Resterend programma Willem II (huidige nummer 8)

Willem II - PSV

Bekerfinale tegen Ajax

Willem II - FC Emmen

ADO Den Haag - Willem II

De Tilburgers hebben momenteel twee punten meer dan FC Groningen met een iets minder goed doelsaldo. Zij kunnen donderdag aan de bak tegen PSV. De Eindhovenaren zitten nog steeds in de race voor de landstitel en kunnen zich geen enkel verliespunt meer veroorloven.  

Resterend Programma SC Heerenveen (huidige nummer 10)

Heerenveen - VVV Venlo

Heerenveen - NAC Breda

FC Utrecht - Heerenveen

Mocht Grunn toch naast de play-offs grijpen is er nog een ander interessant scenario om voor te blijven strijden. Voor FC Groningen is het van groot belang om dit seizoen minimaal twee plaatsen boven SC Heerenveen te eindigen. Dat levert de groen-witte clubkas ongeveer 7,5 ton aan extra TV geld op.

PEC Zwolle
Vertrekkend trainer Jaap Stam die eind december werd aangesteld voor de ontslagen Johnny van 't Schip, kan inmiddels terugkijken op zes overwinningen, twee gelijke spelen en zes nederlagen. De club heeft zich nagenoeg veilig gespeeld en wil graag nog een paar plaatsen stijgen op de ranglijst. 

FC Groningen
Ludovit Reis die het afgelopen weekend tegen zijn vijfde kaart aanliep, is automatisch één wedstrijd geschorst. Op het moment van schrijven is het niet duidelijk hoe het zit met de inzetbaarheid van Django Warmerdam, Michael Breij en Mimoun Mahi. Mocht er in de loop van dinsdag meer daarover bekend worden, zullen we een update plaatsen.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Bruns, Bel Hassani, Doan, Sierhuis, Gladon

Het uitvak in Zwolle zal met ongeveer 500 groen-witten druk bezet zijn! Alleen de winst dat telt!

COME ON FC!

Reacties:
Marco22-04-2019 om 20:45

Winnen in Zwolle

Vitesse en Utrecht moeten nog naar Amsterdam, daarna kunnen ook deze ploegen zich geen nederlaag meer veroorloven.

Groningen moet zich nu zelf belonen met een overwinning.

kees22-04-2019 om 23:06

in feite nu al een sportief  afscheid voor Ron Jans van zowel FC Groningen als PECZwolle...

appie happie23-04-2019 om 07:37

In feite heeft de FC 1 groot probleem en dat is scoren...

FC Bayern23-04-2019 om 08:27

Meest gunstige scenario is, verlies voor Heerenveen tegen VVV (niet ondenkbaar) verlies van Willem II tegen PSV (ga ik van uit) en winst van Groningen bij Zwolle. Dan laat je op dat moment Heerenveen 3 plekken achter je want VVV wipt over Heerenveen en wij over Willem II en dat is lekker voor de tv gelden. En je hebt plaatsing voor de playoffs nog bijna in eigen hand (er van uit gaande dat Willem II de bekerfinale verliest). Echter het zou mij niet verbazen als Heerenveen en Willem II allebei verliezen en dat Groningen dan ook verliest of een luizig gelijkspelletje speelt. 

Over de wedstrijd zelf, tja zoals ik hierboven al zeg, winst voor Groningen is absoluut niet zeker. Spelen op dat rottige kunstgras is sowieso niet lekker, en we missen Reis natuurlijk die de laatste maanden bijna zonder uitzondering man of the match is steeds. Hopelijk kan Danny ze genoeg motiveren en beseffen de jongens wat er allemaal op het spel staat, anders kon deze speelronde nog wel eens een gruwelijke deceptie worden.  

blauwevogel23-04-2019 om 08:31

Waardeloos 2.5 milj voor reis!!

Bikkel 23-04-2019 om 08:43

Als dat waar is.... Schandalig bedrag, niet te geloven. 

Pietjepal23-04-2019 om 09:07

Update Nijland meldt dat 2,5 miljoen onvoldoende is, noemt dat dat verkwanselen zou zijn..

Als hij als Virgil een wereldtopper wordt zullen er meer miljoenen komen, via de aanvullende gelden. Als Groningen rijker was dan was het minder slim, maar dat is als-dan. Reis is het gegund, mooie analyses laten zien dat hij zeer bijzondere kwaliteiten heeft als Frenkie, maar dat in balbezit hij deze nog niet heeft. Barcelona hoopt dat hij die in Barcelona leert. Als hij daarvan de helft leert, wordt het nog een topper en komt ie terug dan wel gaat hij naar een grotere club dan Groningen. Het was een gok van Barcelona meldt Spaanse radio, en die lijkt nog niet zo gek als je  bedenkt dat mocht hij aanvallend sterker worden, hij kan uitgroeien tot wereldtopper. Dat bij Barcelona leren is toch geen rare gedachte. Doan heeft meer potentie dachten we, maar die is wel al ouder. Wie zegt waar de ontwikkeling  van een speler stopt. Reis zijn ontwikkeling  ging erg hard afgelopen jaar. Misschien  ook door jong oranje? 

 Het is  leuk om te kijken hoe de speler zich ontwikkeld. Wie weet geeft het hem een boost. Mocht de gok goed uitpakken dan biedt het kansen voor Groningen  in het vervolg. Spelers worden dan niet meer afgestaan aan Celtic of Ajax maar slaan die stap over en gaan linea directa door naar Barcelona. Dat zou ook goed kunnen zijn voor het imago van Groningen en de transfergelden. Want ik ben het eens met forumleden die zeggen dat er afgelopen jaren meer betaald wordt voor vergelijkbare spelers van andere eredivisie clubs. 

 

Groningen moet op zoek naar een opvolger.

 

Bikkel 23-04-2019 om 09:29

Eerst maar afwachten of het klopt. Maar een spotprijs als het echt waar is!! .. Zo'n pierie om wat te noemen levert al 5 miljoen op. 

Bikkel 23-04-2019 om 10:00

Klopt dus niet, gelukkig 

Fan op afstand23-04-2019 om 09:27

Denk dat 2,5 miljoen een redelijk bedrag is. Kan aanzienlijk hoger worden door allerlei bonussen. Mag voor onze FC belangrijke speler zijn maar hoe ontwikkeld hij zich bij Barcelona? Genoeg voorbeelden dat het fout ging. Dus begrijp het wel. En ben nu ook wel eens benieuwd wat Doan oplevert mocht hij verkocht worden. Er wordt gezegd dat 020 geen belangstelling meer heeft. Ook dat begrijp ik want na terug komst van de Azië Cup speelt hij een stuk minder dan daarvoor. Dus maar eens kijken of er nog liefhebbers zijn en wat men betalen wil. Velen van ons waren zich al rijk aan het rekenen maar de praktijk valt vaak tegen. Wens Reis veel succes bij Barcelona en de FC moet maar eens rond gaan kijken bijvoorbeeld bij Excelsior.

FC Bayern23-04-2019 om 10:06

2,5 miljoen voor Reis een redelijk bedrag  terwijl zoals boven je genoemd wordt de Kik Pierie's enzo voor 5 miljoen verkocht worden. In deze tijd waarin waanzinnige bedragen neergeteld worden voor spelers is dit natuurlijk lachwekkend. Ik weet iig dat ik jou voortaan ook niet meer serieus hoef te nemen. Overigens heeft Nijland al lang gezegd dat die 2,5 miljoen onzin is.

Rob197023-04-2019 om 13:39

@FCBayern, 2,5 miljoen is een bedrag dat genoemd is, en dat nu weer opduikt. Deze kan onder de knop Fake news. Afgelopen zaterdag heeft ook Ajax kunnen zien, dat hij een topper kan worden. Ajax gaat zich zeker nog melden mochten ze er met Barcelona niet uitkomen. Nijland weet echt wel hoe hij dit moet spelen, en hij zal Reis als een goede erfenis willen achterlaten. Een transfer met mooie clausules, debuutpremie, doorverkooppremie, enz enz, afwachten en snel op zoek naar een nieuwe middenvelder. De positie waar we jaren naar zochten, maar die er gewoon rond liep.

Pietjepal23-04-2019 om 10:16

 Pfff ik gok dan het dubbele plus bonussen en terugkoopregeling? Of een afketsen van de deal? Barcelona die niet krijgt wat het wil....bijzonder. 

Dan verwacht  ik nog wel belangstelling van andere topclubs deze zomer, er zal vast wel ééntje 7 miljoen bieden. Hij is 18 hè? DRIE jaar jonger dan FRENKIE. Ik herhaal: Drie jaar jonger. Die speelde op die leeftijd nog niet eens fatsoenlijk  in de eredivisie. Hij speelde weleens, maar zo slecht in dat seizoen dat hij slechts af en toe mocht INVALLEN bij Willem II! Drie jaar jonger neutraliseert Reis al een speler van 90 miljoen. Dat is een aantal topclubs vast niet ontgaan, temeer hij al op lijstjes stond en Frenkie  en Tadic niet in de wedstrijd kwamen tegen Groningen... Hoe langer ik erover nadenk hoe minder gek ik het vind dat Barcelona zich meldt.

Doan kan voor zijn ontwikkeling beter vertrekken in de zomer. Groningen zal dan maar 5 miljoen vangen, maar met 25 procent doorverkoop (bij  beter worden zal ie wel 15 miljoen opbrengen) komt dat in totaal uit op tegen de 9 miljoen. 

Is er eigenlijk al een Monopoly-spel voetbaltransfers?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!