Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing AZ - FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

De interlandperiode zit erop, de competitie kan worden hervat! Drukke tijden de aankomende periode want tot eind april moeten maar liefst zeven speelrondes worden afgewerkt. De laatste wedstrijd van het seizoen is op zondag 12 mei. FC Groningen dat zich nagenoeg heeft veilig gespeeld treedt zaterdagavond aan tegen AZ-Alkmaar. Op papier een loodzware klus!

AZ Alkmaar
Van de negen Eredivisie wedstrijden sinds de jaarwisseling wist de ploeg van John van den Brom zeven keer winnend af te sluiten. In zeven van die negen wedstrijden incasseerden de Alkmaarders geen tegentreffer. Slechts één wedstrijd ging verloren. Op bezoek bij Willem II eindigde dat Eredivisie-duel in 2-1 voor de Tilburgers. In totaal oogste het 22 punten, waarmee de ploeg in 2019 het best presterende Eredivisie-team is. De AFAS bewoners staan in punten op gelijke hoogte met nummer 3 Feyenoord.

Historie (via FCG Stats)

18-03-2018 ED AZ - FC Groningen 3-2  

20-05-2017 NC AZ - FC Groningen 4-1  

01-04-2017 ED AZ - FC Groningen 0-0  

20-02-2016 ED AZ - FC Groningen 4-1  

25-10-2014 ED AZ - FC Groningen 2-2

Deze uitwedstrijd werd 34 keer eerder gespeeld. Doelsaldo 64-34. Het gemiddelde winstpercentage is 11,76 procent.

FC Groningen
Ook de trots van het noorden liet zich niet onbetuigd. Na de winterstop won het (van de negen) zes duels, uit bij NAC Breda en FC Utrecht werden de punten gedeeld. Op bezoek bij PSV werd nipt verloren. Grunn hield vijf keer de nul en oogste 20 punten. Een imposante prestatie waarmee het als tweede best presterende Eredivise ploeg van 2019, een eervolle tweede plaats in handen heeft! En dat tegen de achtergrond dat het eerste kwartaal die bijna achter de rug is bijna jaarlijks een groen-witte dip teweegbracht waarbij Groningen - meestal rondom deze tijd - ging schakelen in turbo stand...

De grote vraag die velen dan ook bezig houdt is, waar dit gaat eindigen> Weet FC de stijgende lijn vast te houden om uiteindelijk de play-offs te bereiken? Kan het misschien nog door stijgen op de ranglijst? Gelet op het resterende programma wordt de maand april een hele interessante, de maand van de waarheid! Groningen treft thuis nog de Graafschap, Excelsior, Ajax en (in mei) Fortuna SC. Uit resteert na AZ: SC Heerenveen, PEC Zwolle en FC Emmen.

Vanaf vandaag is de selectie weer compleet. Ook op vrijdag wordt besloten getraind. 

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Reis, Memisevic, Doan, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

Een kleine zeshonderd (!) supporters reizen af naar Alkmaar. Laat ons weer eens juichen!

COME ON FC!

Reacties:
29-03-2019 om 02:19

Schitterend aantal uit supporters. Ik kan helaas niet.

Hopelijk voor Thijs dat de wind niet te hard waait in het AFAS Stadion.

Ik hoop op een gelijkspel of een kleine overwinning maar als ik eerlijk ben denk ik niet dat Groningen lang stand kan houden tegen dit AZ. Ik laat me graag verrassen, COME ON FC!

29-03-2019 om 09:27

29-03-2019 om 09:42

 Waarom wordt mijn reactie ingekort???? Waar slaat dat op

appie happie29-03-2019 om 09:29

Zou zomaar 1-1ofzo kunnen worden..punt daar is "winst"en reken maar dat AZ er ook niet gerust op is..

29-03-2019 om 12:01

Vrees dat we uit moeten gaan van het standpunt dat elk punt dat we meenemen een bonus is. Kwalitatief is AZ ons de baas. Hopelijk kan een hele grote mate van strijd en een zeer gefocust team een kleine wondertje verrichten. Fingers crossed.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!