Terug

Deel deze pagina:

Hampus Findell (voorlopig?) terug naar Zweden

Door Redactie 11 reacties

Aanvallende middenvelder Hampus Findell (17) is teruggekeerd naar Zweden. Het afscheid van Groningen is waarschijnlijk definitief bericht het DvhN. De jonge Zweed heeft last van heimwee en heeft het er eveneens moeilijk mee dat zijn ouders in scheiding liggen. Ron Jans vertelt dat Hampus zich al een tijdje niet happy voelde en op zoek gaat naar een oplossing. Jans sluit niet uit dat Findell terugkomt maar sowieso niet meer in dit seizoen. Jans vindt het doodzonde, de club zag echt toekomst in Findell die het spel goed zag, soms gaan persoonlijke afwegingen boven het zakelijke. Het contract loopt door tot medio 2019. 

Reacties:
appie happie10-11-2017 om 10:17

Geweldige oplossing 17 jaar dan ben je nog een kind..en dan alleen in een ver land...fc hulde voor deze coulante houding..zo hoort het.

 

GerdaS10-11-2017 om 11:42

Complimenten  voor de club 

Groentesoep10-11-2017 om 18:47

Ten eerste respect voor FC Groningen hoe ze met de situatie omgaan. Maar was er geen constructie mogelijk voor Findell, en misschien voor andere jeugdspelers. Nijland was toch ook zo creatief met de constructies van Doan en Antuna. Omdat spelers niet onder contract staan lopen ze vaak gratis de deur uit. Is er geen constructie te bedenken dat Groningen spelers toch op een of andere manier kan vastleggen? Zul je zien dat dit soort spelers in Zweden gaan voetballen en uiteindelijk worden overgenomen door clubs als Ajax.

rob roy11-11-2017 om 00:19

Kan niet, Groentesoep. Deze jongen heeft een contract tot de zomer van 2019. Dus hij blijft "eigendom" van FC-Groningen. Als hij naar een andere club zou gaan, moet er een transfersom worden betaald.

metworst11-11-2017 om 08:56

Laat hem in zijn eigen omgeving maar even tot rust komen en verhuur hem vanaf winterstop aan een club in Zweden. Als hij weer mentaal oké is terughalen met nog een talent uit zweden zodat ze steun aan elkaar hebben. Dan met hem afspreken, vanwege deze coulance, om zijn contract  te verlengen. Dat zou voor beide partijen goed zijn.

In winterstop Mahi verkopen en Frenkie de Jong van ajax huren, ik denk dat deze jongen veel dreiging, doelpunten en balvastheid zal brengen. Dan hou je wat geld over om een krachtpatser/ verdedigende middenvelder te kopen.

Met zo'n verststerkt middenveld kunnen de backs zich ook meer richten op het verdedigen en kunnen de aanvallers zich bezig houden met aanval. 

Als Frenki dan weer teruggaat naar Ajax wil Arjen Robben misschien nog wel een jaar naar de FC (wishful thinking) en anders zijn de aanwezige talenten misschien zover om deze rol te vervullen (Doan)  en daarna  mischien wel Findell ???

P.s. Ik ben ook bang dat we in de winter op zoek moeten naar een nieuwe keeper.

appie happie11-11-2017 om 09:09

Dat zou mooi zijn maar de Jong wil echt niet naar de fc ..reken daar maar niet op..

TomFCG12-11-2017 om 00:44

Sorry maar alle inhoud van deze reactie is onzin. Backs zijn halve aanvallers, De Jong klopt op de deur bij Ajax 1 en gaat nooit naar Groningen

Jegelkser11-11-2017 om 12:30

Hoeveel doelpunten heeft Frenkie de jong gescoord? Hoeveel assist heeft hij op zijn naam? Hij komt net kijken en dat wil je dat hij een dragende jongen wordt. Wij moeten gewoon kijken wat er in de jeugd loopt.  Heb Findell meerdere wedstrijden zien spelen en vindt hem echt heel goed! Jammer, maar hopelijk komt hij nog terug, want in potentie zeker een eerste elftal speler!

appie happie12-11-2017 om 23:28

Heb net de nieuwe trainer gezien de opvolger van Faber  Hyballa ,volgens mij ook zijn opvolger bij Nec...ik zeg welkom volgend jaar   eindelijk wat bevlogenheid langs de lijn...en voetbalverstand

 

Ik mag hem wel die gast ,Nijland moet snel zijn voordat een andere club er met hem vandoor gaat.

Rob197012-11-2017 om 23:41

Mooie man, die het niet zo op heeft met vriendjes, iets wat onze Fc nodig heeft. Een beetje gek doen past mij ook. 

kees13-11-2017 om 02:28

APPIE  !

 

Ben je "om", dwz vertrokken uit het positivo kamp van FC Groningen naar de groep van de doemdenkers?

 

Ik ben i.i.g. NOG NIET zover...FC Groningen gaat <zo goed en zo kwaad>, na een paar wedstrijden weer winnen en komt tweede seizoenshelft gewoon halverweg rechterrijtje, dwz "veilig gespeeld" ...

Faber blijft nog een jaar

en Hyballa, vind ik een TE emotionele trainer voor FC Groningen.. Moet aan Martrin Drenth denken 

Lijkt mij beter dat Faber blijft enz

13-11-2017 om 02:33

Ben je al tevreden met halverwege rechterrijtje Kees? Plek 14/15? Pfoe. Laat de financiële afdeling van de FC het niet horen

appie happie13-11-2017 om 08:35

Kees ok zei ; volgend jaar   dan is Faber toch uitgewerkt?

kees14-11-2017 om 12:45

@ Baksteen

Ik ben (gelukkig) niet verantwoordelijk voor de financiën bij de club.  Maar hoe de situatie er nu voorstaat, dat begrijpen ze daar donders goed. 

Jegelkser13-11-2017 om 08:01

Van der Gaag van Excelsior zou een goede zijn. Hyballa is toch de trainer van NEC die bijna alles verloren heeft? Daarnaast is Faber gewoon een prima trainer met een selectie die best aardig is maar blijkbaar niet kan samenspelen

rob roy13-11-2017 om 11:22

Faber gaat heus niet weg. Hoeft voor mij ook niet. Blijft tot de winterstop een beetje doormodderen en tijdens het verblijf in Spanje komt er een middenvelder bij. Na de winterstop de gebruikelijke "dip" en als we die hebben overleeft een eindspurt naar het linkerrijtje. Zo ongeveer!!!!!!.

ps. Mahi heeft nu een verklaring afgelegd en het schijnt dat hij die "verschrikkelijke bewering" niet heeft gedaan. Mijns inziens zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Maar goed, zand erover en verder met de geit.

kees14-11-2017 om 12:47

Ach Rob Roy... ik denk bijvoorbeeld (?) een koffiemok naar iemand's hoofd slingeren zegt net zoveel . Heb geen blauwe ogen gezien trouwens  

rob roy14-11-2017 om 15:51

Een flinke storm (9 Beaufort) is door de gelederen van de club gegaan en is nu afgezwakt tot een briesje (2 beaufort), nog een paar weken en het is windstil in de club. De nodige kopjes en schoteltjes zijn door de kantine gevlogen en Elwin Baas is weer terug in z'n hok. Dan is de rust weer teruggekeerd in de Euroborg en gaan we ons weer concentreren op voetbal...........en zo hoort het ook!!!!

rob roy15-11-2017 om 11:43

Al vijf dagen geen nieuwe topic op BM!!!!! Is de redactie reeds op "kerstreces" of houden ze zich rustig, bang dat ze zijn voor Sinterklaas, en mee moeten naar Spanje (in de zak uiteraard)??????????.

Robert16-11-2017 om 23:15

Hampus keert niet terug. Hij is met ruzie vertrokken. Het joch heeft meerdere keren aangegeven niet gelukkig te zijn, heimwee te hebben. FC heeft daar niet adequaat op gereageerd totdat het te laat was. Toen kwam het tot ruzie en moest Hampus zich maar afkopen. De les is dat begeleiding veel beter moet, of het nu een kind is of jongens als Tibbling en Sorloth die ronduit ongelukkig waren, dit hebben geuit, en waar FC niets mee heeft gedaan.

rob roy17-11-2017 om 14:32

Of deze jongen met ruzie is vertrokken, weet ik niet, maar dat de begeleiding van deze zeer jonge voetballers bij de FC-Groningen heel belabbert is, is al langer bekend. Het heet dan een professionele voetbalclub te zijn maar hierin zijn ze heel amateuristisch bezig. Je hoeft deze spelers ook niet elke dag te "pamperen" , maar een gedegen begeleiding in het leren van de taal en een studie, daar schort het aan bij de club.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!