Terug

Deel deze pagina:

Grasmat FC eindigt op de elfde plek

Door Redactie 10 reacties

Maar liefst vijf plaatsen gekelderd in de grasmat ranking van de Vereniging Van Contract Spelers in Nederland. Feyenoord eindigde op de eerste plaats. Dit betekent dat (volgens de aanvoerders van alle tegenstanders) het natuurveld van FC Groningen onderaan de ranglijst (dat loopt van 1 t/m 11) is geëindigd. De plaatsen 12 t/m 18 worden bezet door kunstgrasploegen. FC Groningen is momenteel weer drukdoende met de jaarlijkse groot onderhoudsbeurt. De verwachting is dat eind juli het speelveld er weer op en top bijligt. Laten we hopen dat het veld tijdens het aankomende seizoen beter wordt beoordeeld.

Reacties:
Johann Hermann16-05-2018 om 20:05

Een suggestief beeld. Vergeleken bij de knollenvelden van Akkrum-zuid en FC-Twenthe brengt het hybride-veld van FC-Groningen het er nog heel goed vanaf. Er is dit seizoen geen enkele wanklank van welke speler dan ook, geweest. En "vereniging van contractspelers", een amateurgroepje ergens in een achterkamertje.

kees16-05-2018 om 20:26

 

ook een suggestieve tekst hierboven: laten we hjopen dat het beter wordt beoordeeld... 

Dat spelers of anderen er niet over klagen, dat zegt ook niks.  Het is in ieder geval beter gebleken dan ongeveer 4 jaar ervoor, toen al na één jaar na een lange en natte de winter de grasmat compleet kaduk was.  Dat is deze winter niet gebeurd. 

Laten we hopen dat het komende winter seizoen 2018/2019 niet teveel regent, en behoudens een milde vorstperiode, de grasmat redelijk ongeschonden uit die winter komt.  ...  

kees17-05-2018 om 21:53

breaking: (de Telegraaf)  Van de looi NIEUWE BONDSCOACH  jong Oranje.  Dit jaar kwalificatie ( Engeland uit en Schotland thuis)  volgend jaar EK in Italië.  

(Schotland thuis doet mij ergens aan Aberdeen denken...)

Ronnie 16-05-2018 om 21:19

Gelul over randzaken.

wanneer wordt zeefuik nou bekend gemaakt en wanneer Cassiera. Daar moet het over gaan. De grasmat.....

kees16-05-2018 om 21:32

vrijdag as wordt e.e.a. bekend gemaakt.  Maar je hoort nooit iets totdat het helemaal rond is gekomen.  BM heeft ook wat afstand genomen met wat onbenullig en nietszeggende items ( over Alejandro,  niks over Zeefuik, niks over het weekend in Barcelona van de selectie ) en komt zeker niet  met primeurs...soms denk ik wel eens:  sinds november 2017 rommelde het in de kleedkamer en bij de TS.  Achteraf iblijkt het seizoen gered door een nieuwe taakverdeling en dreigen met ingrijpen/ontslag trainer Faber.  De supportersd hadden ook wel door dat het niet goed ging achter de schermen.  Maar hier op BM werd vooral over de wedstrijden geschreven.   

Johann Hermann16-05-2018 om 21:43

Precies wat je zegt,Kees en daarom noem ik het genoemde erg suggestief. Eigenlijk is het voor BM ook de moeite niet waard om over dit item te schrijven en noemt Ronnie het gelul over randzaken en heeft een ieder weer z'n gelijk.

KWibus16-05-2018 om 21:33

Randzaken Ronnie? Zeefuik en Cassiera hebben aangegeven naar een club te willen met kwalitatief goede grasmat... hoop dat de scouting ook een plan B heeft voor de spits- en rechtsback positie

kees16-05-2018 om 22:23

Nou als je in de kop leest:: ""de verwachting is dat eind juli het speelveld er  weer op en top bijligt"...is dus kennelijk een probleempje minder als het om die twee spelers gaat ( of ze naar Groningen komen )...HAHAHA ! 

Nee, we hadden zeker over Zeefuik vast al wat meer gehoord als hij/ of Ajax al  "ja" hadden gezegd. ADO bijvoorbeeld heeft een linksback aangetrokken uit Duitsland ...voor rechts zouden ze ook gïnteresseerd zijn.   Cassierra verwacht ik wel dat het rond is.

Hwet is een publiek geheid dat, als er spdelers goed worden verkochtdoor FC Groningen , dat de vraagprijs voor vervangers opeens omhoog gaat... lastig als de tweets en geruchten om je oren vliegen.  

En dan ontbreekt nog nieuws over  bijvoorbeeld Mahi en Padt...  Voor de supporters en de  seizoenkaartenverkoop niet onbelangrijk  

M0i17-05-2018 om 01:09

Seizoenkaarten verkoop. Niet mijn hoop, maar ik heb hier al eerder geschreven dat ik denk dat de FC met moeite de 10k gaat raken ...... 2k meer afhakers na dit seizoen met overwegens dramatische vertoon op de grasmat.

kees17-05-2018 om 09:18

ik spreek alleen voor mijzelf, maar denk dat jij eens een potje positief denken moet tanken ...ergens.  "Overwegend dramatisch vertoon" zal zeker geen uitgangspunt zijn.  Ik denk dat ze allemaal van Nijland tot en met de hulptrainers , uit willen gaan van eigen kracht en minder ( zoals de laatste jaren ) aanpassen aan  de tegenstander.  Helemaal ...dat kan je je niet permitteren.  voetbal blijft "oorlog"" die jemoet zien te winnen. Verder zit de concurrentie niet stil/ versterkt zich deze zomer ..  Vitesse , Utrecht en AZ gaan zich vertsterken en dus is plaats 7 voor Groningen al mooi, áls ze dat halen.  Gezien de nieuwe ervaring voor de trainer Buys verwacht ik een relatief sterke eerste seizoenshelft... en wat er daarna uitkomt aan het einde van de rit... dat weten we niet.

 

Ik wens jou i.i.g. een zonnige vakantie toe.

M0i17-05-2018 om 14:18

Er is een verschill kees tussen realiteitszin en positivisme. Uit mijn bericht kun je lezen dat ik hoop op beter. Dat het maar ergens vandaan mag komen dat "de hut weer vol geraakt". De realiteit is dat in het seizoen 16-17 een neergaande lijn is ingezet van 14k naar 12k, en het spel was in het seizoen 17-18, op een paar potjes na, niet best. Hoezo zal dat geen uitgangspunt zijn. Mensen die zijn geweest hebben toch gezien wat ik ook heb gezien? Pas met de komst van Zeefuik was er weer iets van strijd te zien, dat wat ik in ieder geval bijzonder kan waarderen. Zet me in ieder geval aub niet neer als een somber mannetjes dat ergens moet tanken en een zonnige vakantie toegewenst moet worden. Ga maar iemand anders betuttelen.

kees17-05-2018 om 18:59

@ MOi

Ik begrijp niet dat je in mijn reactie zoveel "betuteling" leesgt..  ik begon nog wel met: ik spreek alleen voor mijzlef !... maar goed...meestal ben ik het met je eens,  ook nu weer voor wat bvetreft het vertoonde spel en de situatie de achterliggende jaren.  Er is geld gereserveerd o.a. voor de investeeerders uit te kopen en ook voor het Topsportcentrum, wat enige invloed had op de spelersbegroting.  De trainers sinds Maaskant moesten doelen halen wat trouwens ook redelijk is gelukt om toch in de subtop te eindigen.  Ik denk dat je ervan uit mag gaan dast Nijland en Jans ditmaal er alles aan doen om een trendbreuk te krijgen: betere spelers, meer voetbalstrijd en vooral meer clubgevoel, EN meer/een betere/ sponsoring Geld is nu eenmaal nodig   Daar zijn we het over eens...en binnenkort ( morgen, vrijdag ) verwacht ik al berichjt over het e.e.a. .  Groeten

brummie17-05-2018 om 09:30

Wellicht dat er minder seizoenkaarten verkocht gaan worden, gezien de prestaties. Maar las gisteren dat Fc bij de top 5 Fox kijkers behoord. En was FC ook nog 5 keer op de vrijdagavond gepland, een avond met de laagste kijkcijfers.

 

Het aantal FOX kijkers neemt toe. Blijkbaar zit een deel van de aanhang liever bij de kachel en is men al minder bereid om moeite

te nemen om naar het stadion te gaan. En de aanhang van de FC vergrijst.

 

Je ziet ook bij clubs die wel goed presteren, Az , Utrecht of Vitesse, nauwelijks meer een uitverkocht huis spelen.

Het zal mij niet verbazen dat in de toekomst, supporters minder geneigd zullen zijn om seizoenkaart te nemen, maar alleen de wedstrijden bezoeken die ze echt leuk vinden. Net als je bijv. 1x per maand naar de bios gaat. Alleen de film kijken die je echt leuk lijkt. Ik denk in het algemeen dat mensen zich niet meer "verplicht" willen voelen met een seizoenkaart, maar in het weekend zelf willen bepalen of ze gaan of niet. Of andere activiteiten willen en kunnen plannen.

 

 

 

kees17-05-2018 om 10:19

de achtergrond en reden  van het verminderde stadionbezoek is niet eenduidig.  De maatschappij ontwikkelt zich steeds en verandert: zondag geen kerkbezoek of smiddags op de bank met familie, maar met twee werkende ouders gaan de klinderen ook iets anders doen.  Een keertje naar het stadion dat kabn maar de clubs zijn zo afhankelijk van sponsoren en handelshuizen geworden dat hety clubsentiment veel minder aanspreekt.  Ze proberen wel om de doelgroepen met nieuw marketingbeleid te bereiken, maar als er betonvoetbal wordt gespeeld en men een gelijkspel wel een mooi resultaat vindt, en de spelers drukken zich zichtbaar in de wedstrijd () iets wat wij al heel veel jaren hebben laten gebeuren, dan is het circus eromheen ( inclusief de stadionbeleving ) niet meer toereikend voor een blij gevoel.  Altijd wordt maar over de kosten van de seizoenkaart gerept dat dit het criterium zou zijn. Het telt zeker mee voor de gewone man.  ik denk dat de club meer ambitie en creativiteit aan de dag wil brengen onder Nijland/Jans vanaf het nieuwe jaar.  Maar dat de top 3 (en 3 eronder) clubs altijd de beste spelers naar zich toe halen dat is evident. En dat geldt ook voor het buitenland t.o.v. Nederlandse clubs.  Het maximaal bereikbare  voor FC Groningen is niet een top klassering, maar ergens tussen plaats 5 en 7.  Wel moet het zich  zien te onderscheiden van NAC, WILLEM II, Heracles en VVV en Excelsior en PECZwolle en Heerenveen, zeg maar de middenmoot.  Ik heb er vertrouwen in voor het komende seizoen.  Op basis van inzet en redelijk goede spelers  kom Groningen bovendrijven de komende jaren.  Niet het geld naar de investeerders laten weglekken, maar investeren in betere spelers.  Becheiden, maar wel om rekening mee te houden.  En dan komt de achterban ook wel weer naar het stadion ... of het nu losse kaarten zijn of seuizoenkaarten 

17-05-2018 om 11:29

Als je met een hybride veld 11de eindigt, doe je als club iets flink fout met de verzorging en onderhoud ervan. Man, man, wat een treurnis.

kees17-05-2018 om 13:39

misschien zit er wel een gasbel onder...

Johann Hermann17-05-2018 om 15:34

 Ee flut onderzoek. Is te vergelijken met een onderzoek van wie de beste zoute haring verkoopt of wie de beste oliebollen bakt. Als het werkelijk zo'n slecht veld was geweest dan was er wel eerder commentaar geleverd door de voetbalanalisten op de TV, want de heren Gijp/Derksen grijpen altijd elke gelegenheid aan om de FC-Groningen op één of andere manier verbaal onderuit te halen. Gaat het niet over een speler dan wel over de leiding of over de grasmat. Ik denk maar zo "Wij  zijn Groningen" en wij redden ons altijd nog zelf, zonder inmenging van die lui uit het Westen des lands met hun grote snaters en dito ego's.

kees17-05-2018 om 21:00

Johan Hermann

Ik kan je zeggen dat ik die oplichterij met warentest van haringen, oliebollen of wat ook,  erg heb betreurd.  Sterker nog : het is nog geen vlaggetjesdag, maar die oude haringen ( ingevroren van vorige jaar ) zijn bij mij bij voorbaat al niet meer detongstrelende lekkernij waar je het over hebt.  Dan zie je hoe belangrijk het is dat mensen geloofwaardig zijn over wat ze beweren. In Zuidlaren moet je ook geen kreupel paard voor een snelle draver verkopen...in dat geval zit er nog wel een staartje an, want die boer (die van de koude kermis) die zal zeker verhaal komen halen met een riek over de schouder... 

Het gras in het stadion tenslotte,  het zal allemaal..  beetje mest erover en goed sproeien en de competitie kan weer los ! 

alexvl18-05-2018 om 14:50

Gerucht?; De Fc heeft interesse in Alex Schalk?

Duuuuuuuuuh, hoop t niet. Er zijn toch genoeg andere betere spelers?

robin18-05-2018 om 15:13

Iemand de krant gelezen?  Mooi stuk over de veelbesproken bacuna ....blijkt nog maar weer dat ik echt niet de enige ben die er zo over denkt ...jan van Dijk en Joop Gall slaan de spijker op zijn kop ...

brummie18-05-2018 om 15:30

Je hoeft je niet al te druk meer over Bacuna te maken, moet al heel gek lopen dat hij niet vertrekt. 

robin18-05-2018 om 15:35

Dat is wel t laatste. ..Maar las het stuk ,vandaar 

Johann Hermann18-05-2018 om 17:00

Soccernews meldt dat Zeefuik een keuze heeft gemaakt en niet naar ADO gaat. Volgens Alfons Groenendijk heeft Zeefuik een andere keuze gemaakt. Zou hij dan toch voor de FC hebben gekozen???? We moeten dus nog geduld hebben, de trainerspresentatie en nieuws is nog aan de gang.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!