Terug

Deel deze pagina:

FC Utrecht en FC Groningen komen niet tot scoren

Door Redactie 8 reacties

Een mooi stukje vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd. Zou FC Utrecht eerdaags ook een leuk schikkingsvooorstel uit Zeist tegemoet zien? Nadat de kruitdampen waren opgetrokken beloofde de openingsfase nog meer vuurwerk maar de wedstrijd zou nooit echt loskomen. Ondanks de werklust en strijd ontbrak het (beide teams) aan zuiverheid en doeltreffendheid waardoor het duel in 0-0 eindigde. 

eerste helft
Doelman Sergio Padt kon binnen één minuut gestrekt op de inzet van Van de Streek. Een prima redding. Aan de overzijde van het veld werd een corner verlengd door Sierhuis en voor het doel weggekopt door Gustafson. Het spelbeeld ging op en neer. Van de Streek kreeg een mogelijkheid maar kopte naast. 

Utrecht voerde de druk op. Memisevic kreeg een beuk op zijn tanden van Kramer en bloedde uit zijn mond. De VAR keek er naar en oordeelde dat er "niets" aan de hand was...

Grunn werd kortdurend vastgezet op de eigen speelhelft maar wist zich aardig onder de druk uit te voetballen. Een doelpoging van Klaiber vloog hoog over. 

Een knal van Bel Hassani eindigde in een hoekschop die geen gevaar bracht. Kort daarna een prima schot op doel van Bruns waarop Jensen redding bracht.

De gasten probeerden meer en meer de weg naar voren te vinden maar de zuiverheid ontbrak om tot kansen te komen. Daarna begonnen de Domstedelingen weer aan te zetten maar vonden eveneens geen eindstation. Op slag van rust leek Mahi vrij te komen om uit te halen maar liep zich uiteindelijk vast. Op de speelhelft van Groningen kwamen er twee corners vrij kort achter elkaar. Een rebound verdween hoog in de tribune. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Het eerste doelgevaar kwam op naam van Bruns die naast schoot. Chabot kreeg als eerste een gele kaart na een overtreding op Kerk. De vrije trap die volgde eindigde in de handen van Padt. 

Sergio Padt bood een knappe redding op de kopbal van Kramer maar er was buitenspel geconstateerd. Mahi onderscheidde zich met een paar goede verdedigende akties.

In het zestienmeter gebied van Utrecht werd een voorzet van Bruns "verkeerd" voor het eigen doel geraakt, Zeefuik schoot van dichtbij naast. Van Overeem werd vervangen door Boussaid. Reis ging als tweede Groninger op de bon na een duel met twee tegenstanders. El Hankouri verving Sierhuis. Boussaid schoot nipt naast.

Kort daarna tikte Padt een kopbal over de lat van Kramer. Venema mocht de laatste tien minuten volspelen voor Bazoer. Memisevic tackelde stijlvol de bijna doorgebroken Venema.

De Bosniër liep daarbij een pijnlijke arm op maar kon verder. De druk op de gasten nam weer toe. Bel Hassani die geblesseerd leek werd gewisseld voor Hrustic. Janssen torpedeerde Mimoun Mahi hetgeen hem prompt op geel kwam te staan. Paul Gladon verving Mahi.

Er kwamen vijf minuten extra bij. Een vrije trap van Hrustic draaide knap het doel in, Jenssen redde ternauwernood. Bruns en Hrustic kregen geel vanwege tijdrekken. Padt pakte in de slotseconden een bal van Kerk. 

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory, Gustafson, van Overeem, van de Streek, Bazoer, Kerk, Kramer                                            

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker,Bel Hassani, Reis, Memisevic, Bruns, Sierhuis, Mahi   

Reacties:
blauwevogel08-03-2019 om 22:42

Een punt dat is gewoon netjes ,dan tegen ADO maar weer 3 pakken

Wel 4 gele kaarten is er nog iemand geschorst tegen ADO

Geel voor Chabot,Reis,Bruns&Hrustic

FC Knudde08-03-2019 om 23:34

Geen idee, maar ik vond de gele kaarten van Bruns en zeker van Hrustic heel zwaar. 

Wouterp09-03-2019 om 09:10

Niemand geschorst tegen ADO, alleen Doan staat op scherp. Na deze schorsing is hij bij zijn eerstvolgende gele kaart weer geschorst.

Marco08-03-2019 om 22:45

Gewonnen punt mee naar huis. 

Verder 100 uittrappen van Padt 95 keer balverlies. In de voorbereiding weet je toch al dat de kopsterke Letschert en Janssen achterin staan,  verzin dat iets beters.  

Mahi wat minder laten draven, dat kan Sierhuis ook wel doen. In de beslissende fase lijkt MahI steeds net niet meer fris gewoon om te beslissen. 

FC Bayern08-03-2019 om 23:07

In eerste instantie dacht ik dat we blij mochten zijn met een punt. Maar als je er even over na denkt dan besef je dat Utrecht geen 1 honderd procent kans gehad heeft. En als je dan ook nog eens ziet dat Utrecht door de laffe VAR geholpen wordt met Kramer, dan mogen zij eigenlijk niet klagen. Ze hadden gewoon vanaf minuut 10 met tien man moeten staan. Waarom in godsnaam waarom kan mongool kramer dit toch elke keer weer doen? Dit is echt al 428 keer onbestraft gelaten door de Nederlandse scheidsrechters, zij kennen deze man toch??? Ik vind het ook onbegrijpelijk dat er in de rust geen seconde gerept werd over dit allerbelangrijkste moment van de eerste helft. Is iedereen bang voor zakkevullertje Dickie ofzo?

Over de spelers van Groningen. Voorin was het allemaal niet heel best. Mahi, Bruns en ook Sierhuis (al stond hij er vaak alleen voor) allemaal onvoldoende. De zuinige uitvallen van Groningen werden zo slecht uitgespeeld, elke keer passje achter de man of de verkeerde man kiezen voor de voortzetting, erg frustrerend.

Beste mensen van het veld waren denk ik Memisevic, Reis en Zeefuik. Bij Utrecht vond ik die Kerk heerlijk spelen, die zou ik graag bij Groningen zien.

Al met al die punt er weer lekker bijtellen en volgende week gewoon weer vol er op klappen en 3 punten pakken.

M0i08-03-2019 om 23:17

NOS commentator wel heel duidelijk over Kramer: dit had rood moeten zijn. Belachelijk dat niet werd ingegrepen door de VAR. 

kees08-03-2019 om 23:16

Een punt is beter dan nul punten,( kan voor de P.O. nog uitmaken ) maar  van voetbal bij FC groningen kwam weer niet veel terecht. Middenveld en vooral aanval verpeelde te vaak de bal, en door hard werken van achterhoede spelers werd Utrecht niet gevaarlijk.

Jammer dat Buys zo behoudend begon... Zonder Doan blijft er niet veel over van de 2 mans voorhoede

Werd een wedstrijd die niet erg lang herinnerd zal blijven. 

herman196008-03-2019 om 23:59

Hoe alle verhalen ook worden verteld dit Fc Groningen kon nooit winnen van de Maffia  van de KNVB.  Kuiper en Advocaat toch wel hele dikke maatjes.  En de VAR  teld  alleen voor de KNVB maatjes. Schandalig dat Kuiper niet gaat kijken.

Cantona09-03-2019 om 12:30

Als Kramer er gewoon afgestuurd wordt dan had het misschien een heel andere wedstrijd geworden, maar het was niet echt goed.

Als je iemand per ongeluk raakt dan reageer je daar op ,of je kijkt naar je hand of datgene wat je raakt.

Dat hij nergens op reageert geeft al wel aan dat hij het bewust deed.

Ik herinner me trouwens nog een wedstrijd waar Martin Drent tot twee keer toe door Majstorovic gevloerd werd ,deze kreeg geen rood en ook voor de tuchtcommissie werd hij vrijgesproken.

Zou hij nu met de VAR wel een rode kaart krijgen?

campesino09-03-2019 om 15:03

Gelijk spel in utrecht is gewoon goed. Zo heel slecht vond ik groningen nou ook weer niet spelen. Je ook niet verwachten dat groningen utrecht in Utrecht even alle hoeken van het veld laat zien.

Die el hankouri die heeft wel wat, masr moet eens om zich heen kijken als hij een aktie maakt, want iedere keer als ik denk, he nu wordt het spannend, legt hij de bal af op niemand.

kees10-03-2019 om 00:13

Groningen speelde vooral een tactisch spel..kijk naar het rondspelen achterin en steeds de lange bal van Padt, om het middenveld van Utrecht van het doel af te houden, vooral de eerste helft   In eerste instantie herkende ik de hand van de trainer hierin en een 0-0 met de rust was alleszins te billijken.  Maar de schaduwzijde ervan bleek in de tweede helft, toen Utrecht niet meer zo fris en overtuigend in de aanval kwam, en er zeker ( naar mijn overtuiging ) eerder aanvallend  gewisseld had moeten worden, en beter op het middenveld gecombineerd kunnen worden. Helaas was het wedstrijdbeeld meer een fysieke strijd geworden en stond Mahi alleen vaak buitenspel of moest meeverdedigen. Verder valt op dat de wissels (van  Sierhuis, Bruns ) duidelijk maakten dat de aanvalslinie bij FC Groningen nog steeds niet ingespeeld is, ook niet met El Hankouri en Hrustic konden daar op het laatst weinig aan veranderen.

campesino10-03-2019 om 19:29

Ja kees, achterin zit het wel snor. Er zijn masr 5 ploegen die minder tegengoals hebben. En sinds de winterstop zit het helemaal potdicht.

De vraag is nu of de trainer er ook aanvallend lijn in weet te krijgen. Of misschien heeft het een wel met het ander te maken. Mahi en sierhuis rennen zich rot en verdedigend werpt dat zijn vruchten af   anvallend mist dan echter de precisie.

Grongen zou wat zorgvulldiger met balbexit om moeten gaan, zodat de aanvallers niet zoveel achter de bal hoeven te rennen en preciezer in het asnvalsspel kunnen zijn. De kwaliteiten zijn ervoor aanwezig

Reacties zijn uitgeschakeld