Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint nipt van ADO Den Haag en staat opnieuw achtste

Door Redactie 14 reacties

De trots van het noorden heeft opnieuw de thuiswinst naar zich toe getrokken. Grunn kwam na een ruim half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Lex Immers. FC verzuimde na de pauze om de score verder uit te bouwen. Daardoor bleef het lang spannend. 

eerste helft
Een aftastend begin, een rommelig op en neergaand spelbeeld. Na een minuut of dertien de eerste groen-witte dreiging. Handwerker plaatste een diagonale bal door de Haagse zestien, Sierhuis kon er net niet tegen aanlopen om verwoestend uit te halen. Kort daarna, een voorzet over de rechterkant die door Sierhuis nipt werd naast geschoten.

Een voorzet van Bel Hassani via verschillende schijven eindigde net niet een schiettent, de gasten behielden met het nodige kunst en vliegwerk de nul. Op de speelhelft van Grunn peerde Malone ruim over het doel van Padt. Niet veel later was er weer een dreigende situatie waarbij Goossens over het doel schoot. Voor het Haagse doel werd een voorzet van Zeefuik vanaf de rechterkant door Mahi naast geknald.

Een Haagse vrije trap scheerde bij de tweede paal langs van Padt. En daarna dan toch de 1-0! Een corner voor FC schoot door de Haagse verdediging, Immers die er als laatste aanzat passeerde zijn eigen doelman. Malone kreeg na de hervatting een gele kaart na te wild inkomen op Bruns. Ook Reis ging op de bon na te wild inkomen op Bakker.

In de 39e minuut een flinke opstoot in het veld waar meerdere spelers bij betrokken waren. Zelfs trainer Danny Buijs was het veld ingekomen om spelers uit elkaar te halen. Dat kwam El Khayati op geel te staan die Reis onderuit had gehaald en eveneens voor Zeefuik die een duw had uitgedeeld. Ook Sierhuis liet zich in een andere situatie op Meijers niet onbetuigd en ging eveneens op de bon. Eindigen we elf tegen elf?

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Goosens was dichtbij de 1-1 na een verkeerde inspeelpass van Reis op Memisevic. Padt verrichtte een prima redding. De hoekschop leverde geen gevaar op. Aan de andere kant van het veld kon Sierhuis net niet bij een diepe bal van Doan. 

Pinas kreeg geel na opzichtig vasthouden van Mahi. Maar de VAR liet Higler naar de beelden kijken. Mahi kreeg geel omdat hij de eerste overtreding had gemaakt, de kaart voor Pinas werd ingetrokken. De vrije trap was voor Den Haag. 

Met nog een half uur te gaan paste trainer Groenendijk een dubbele wissel toe. Bakker werd vervangen door Goppel, Falkenburg verving Necid. Ook coach Buijs wisselde en liet El Hankouri invallen voor Sierhuis. Deze bracht kort daarna Doan in stelling die op doelman Zwinkels schoot. Grunn werd sterker en begon meer en meer te drukken. De Haagse doelman kon opnieuw gestrekt op de inzet van Mahi. Zwinkels zwijnde bij het schot van Doan en wist de bal toch nog van de doellijn weg te grabbelen. De Japanner verschalkte Zwinkels bijna weer, de corner leverde niets op. Chabot verving Bruns. Kanon kreeg geel na een overtreding op Mahi. Bel Hassani schoot de vrije trap ruim naast.

Lorenzen maakte zijn opwachting voor El Khayati. Gladon verving Bel Hassani. Een corner voor Groningen eindigde rebound voor de voeten van Reis die rakelings langs de kruising schoot. 

Er kwamen vijf minuten bij. En wat een kans voor Mahi die één op één werd weggestuurd. In plaats van de 2-0 een slap balletje in de handen van Zwinkels... Higler floot af. FC Groningen schrijft drie punten bij, kan verder omhoog gaan kijken en is nu eerst bijna 14 dagen vrij.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Doan, Bruns, Reis, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi                                    

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Pinas, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati, Bakker, Becker, Necid, Goossens    

Reacties:
skjipke17-03-2019 om 17:24

Eerste helft snel vergeten. Tweede helft de baas. Op vechtlust 3 punten verdiend. Waar ik mij wel wat zorgen over maak is het scorend vermogen. Het blijft spannend tot de laatste minuut. Maar goed.... Achtste! 

Thomas Portugal17-03-2019 om 17:37

tot aan het eigen doelpunt van Immers, was ADO de betere ploeg. Waarom toch steeds weer die hoge ballen naar voren zonder enig rendiment? Ik vond dat Groningen pas in de tweede helft echt beter ging spelen. El Hankouri en Chabot vielen goed in, en met Memisevic als verdedigende middenvelder, was er meer controle. Beide backs speelden weer prima. Uiteindelijk moet Groningen zo'n wedstrijd als vandaag eenvoudig met 3-0 winnen. Er worden ongelooflijk veel mogelijkheden verprutst. Het lijkt soms wel of de voorhoede spelers voor het eerst met elkaar samenspelen.

17-03-2019 om 17:57

Doan weer een miljoen minder waard... 

Wat een wedstrijd weer, niet normaal maar waar het voor de winterstop tegenzat, zit het nu mee .. Dat verdoezeld alles want het spel is niet best .. Bruns en Hassani niet best .. Eigenlijk alleen beide backs goed en Reis 

Groen hart17-03-2019 om 18:27

Een bal over een aantal schijven is nog te moeilijk . Vind het niveau schrikbarend . En mis een echte afmaker.

 

marcelfcg17-03-2019 om 18:53

Die afmaker heet Sierhuis en die is daar zeer bekwaam in. Maar dan moet hij de bal wel fatsoenlijk aangespeeld krijgen. Dat is het probleem. Dat zag je ook toen Gladon erin kwam. Er kon vanaf links een voorzet gegeven worden. Gladon gaat naar de eerste paal en de voorzet komt bij de tweede paal. Waar train je dan de hele week op.

17-03-2019 om 19:00

Ja als profvoetballer een goede voorzet geven schijnt moeilijk te zijn.... 

Arthur17-03-2019 om 18:29

Afgelopen weken echt heerlijk op z'n Mourinho's gewonnen.

Cantona17-03-2019 om 21:07

Sierhuis werd na 66 minuten gewisseld na zich moe te hebben gestreden door zich de pleuris te lopen op die hopeloze diepe ballen en luchtduels aan te gaan met Kanon.

Elk luchtduel werd door Kanon gewonnen en toch bleven ze de lange bal hanteren,  terwijl Bel Hassani liet zien dat deze speler op de grond te kloppen was en een draaicirkel heeft van een mammoettanker.

Ik had Bruns veel eerder gewisseld voor El Hankouri zodat Sierhuis misschien dan wel bruikbare ballen zou krijgen.

Met spelers als El Hankouri, Bel Hassani ,Doan, Bruns , Reis , Mahi en Sierhuis moet er voetballend veel meer uit te halen zijn.

 

Marco17-03-2019 om 22:20

Belangrijke overwinning. edereen doet maar wat voorin. Met een Doan en MahI mag je wel wat meer verwachten, hoewel ze zich wel te pletter werken.

Weinig spelpatronen en afspraken.  Goed kijken, weten wat de ander gast doen eindpass ontbreekt. Meest eenvoudige passes komen niet aan.

opa18-03-2019 om 09:24

ik las overal over de reactie van Zeefuik en hoe verkeerd het was wat hij deed(en dat klopt) maar ik las praktisch niks over de overtreding van El Khayati, dat was in mijn ogen niet bepaald een kleinigheidje

blauwevogel18-03-2019 om 10:34

Interland week komt eraan ,er moet nu naar aflopende contracten gekeken worden(dit voor 01 april)

Snel Memisevic vastleggen en handwerker kopen van FC Koln!!

Rob197018-03-2019 om 13:29

De opstelling van Buijs gaf een onrustig gevoel. Teveel spelers afhankelijk van de ander, waarbij de balans gewoon niet aanwezig was. Memisevic weer terug op het middenveld, vind Reis ook prettiger. Bel Hassani op de vleugel samen met Bruns. Echter dit zou ten koste gaan van een vaste basisspeler. Mocht Doan in goede doen zijn laat hem dan maar op 10 spelen, of Bel Hassani. Mahi, doet wel leuke dingen, maar doet ook heel veel foute dingen. Voor de goal is hij lang niet scherp genoeg. Het halen van de play offs mag een doel zijn, maar je als club de intensie hebt om met Bel hassani door te gaan, zou je hem nu moeten laten spelen. Mahi is bij mij niet onomstreden, daarvoor heeft hij op dit moment te weinig laten zien.

Het passeren van Mahi, zal wel een dingetje zijn voor Buijs denk ik, maar ik zou er gewoon over nadenken. Sierhuis loopt volgend jaar ook in de spits, laat hem alvast lekker met Bel Hassani voetballen, en natuurlijk ook de andere spelers die er volgend jaar nog zullen zijn. 

Johan18-03-2019 om 14:08

Eens

campesino18-03-2019 om 16:31

Onzin, je moet gewoon de spelres opstellen waarmee je de meeste kans hebt om te winnen. Ook al zou je het alleen maar doen omdat ieder plekje dat je hoger eindigt, gunstig is voor de verdeling vd TV gelden. Mocht je met 3-0 voorstaan zou ik ook mahi wisselen, maar zolang de 3 punten niet veilig zijn, gewoon de sterkste 11 opstellen.

Ik zei het vorige week ook al, voorin missen ze scherpte omdat de vreselijk veel meters afleggen. Het voordeel is wel dat het verdedigend staat als een huis. Al vijf keer de 0 sinds de winterstop en ik denk zo'n beetje de ploeg met de minste tegengoals sinds de winterstop.

Rob197018-03-2019 om 17:47

Daarom mag hij er ook uit. Je moet daarbij met je sterkste mogelijke opstelling spelen, waarbij je soms keuzes voor je spelers moet maken. Mahi, is geen Tadic of Zyech, die je simpelweg niet kunt passeren. Er zijn na de winter betere spelers binnen gehengeld, waarbij je een leuk draaiend elftal kan maken. Chabot, moest ook wijken voor het nieuwe technische plan, wat voor hem ook een shock moet zijn geweest. Waarbij komt kijken, dat echte teamplayers hun eigen belang aan de kant zetten, en dat idee heb ik niet bij Mahi.

FC Bayern18-03-2019 om 16:38

Ik vind het rendement van Mahi ook veel te laag, ondanks het feit dat hij keihard werkt. En aangezien hij er volgend seizoen sowieso niet meer bij is zie ik niet in waarom je hem niet een keer zou kunnen passeren? Hij is toch niet heilig?

Ik zou de volgende opstelling wel eens willen zien met Doan in een soort van zwervende rol om sierhuis heen.

                            Padt

Zeefuik    Te Wierik    Chabot    Handwerker

                  Reis       Memisevic

Bruns                                    Bel Hassani

                       Doan

                     Sierhuis

 

Dan heb je Mahi en El Hankouri nog achter de hand om iets te forceren als het niet loopt.

Roelofsky18-03-2019 om 16:39

Buijs roept het onheil weer over zichzelf af... Zet de spelers op de goede plek neer. Dan zit er ook meer voetballend vermogen in de ploeg en laat Mahi er maar een tijdje uit want die bakt er toch helemaal niks van.... Bovendien gaat die toch weg. Heb het idee dat deze trainer de spelers niet beter maakt door de vele possitie wisselingen en vaste patronen ontbreken ook mede daardoor. 3 Punten is natuurlijk heel mooi maar het voetbal kan veel beter...... helemaal met deze selectie.

Cantona18-03-2019 om 21:58

Sierhuis en elke andere spits is afhankelijk van de ballen die hij krijgt, ik denk dat El Hankouri de spitsen wel kan bedienen van de linkerkant.

Als Doan dan over rechts de bal voor kan krijgen of wanneer Zeefuik ook eens een goede voorzet geeft dan denk ik dat de spitsen aardig beter renderen.

Maar het moet niet zo zijn dat Sierhuis en Mani zich alleen de pleuris lopen en dan geen kracht genoeg meer hebben om de bal af te maken. 

brummie19-03-2019 om 08:53

Matige pot, ook van Ado zijde. Duel lag ook vaak stil mbt overtredingen. 

Door Chabot op de bank te zetten, speelde FC aanvallender  en was de insteek meer voetballend vermogen met Bruns, Hassani en Doan. 

De bedoeling was goed, maar het kwam er niet helemaal uit. Maar had je Chabot en Memisevic samen laten spelen,  heb je ook geen garanties. Denk dat Buijs goede keuze heeft gemaakt.

We hebben 3 punten erbij. Play-offs nog binnen handbereik. Weinig echt te klagen lijkt me.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!