Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wacht met het lichten van de koopoptie Bel Hassani

Door Redactie 21 reacties

Opmerkelijk nieuws vanuit de wekelijkse groen-witte nieuwsbrief. FC Groningen dat bij AZ een optie heeft bedongen om na de verhuurperiode Iliass Bel Hassani definitief over te nemen, gaat in eerste instantie van deze mogelijkheid geen gebruik maken. Hans Nijland stelt dat er nog geen afscheid wordt genomen, een definitief besluit komt na afloop van dit seizoen.

Reacties:
val30-04-2019 om 16:22

Een goede beslissing. Bij twijfels niet kopen.

skjipke30-04-2019 om 17:32

Jammer, vind dat hij wel iets extra’s bracht. Misschien een slimmigheidje om de prijs wat te drukken?

Bikkel 30-04-2019 om 17:38

Als ie in z'n ritme komt van bij Heracles... Aanwinst !!! Maar nu nog twijfelachtig. Voor een prikkie overnemen, anders laten gaan denk ik  

Ronnie 30-04-2019 om 18:17

Geen vechter, laat mannetje te vaak lopen. Dat mag, maar dan moet je aanvallend wel heel goed zijn. Lijkt het toch net niet te zijn. 

Als je hier veel voor moet betalen niet doen. Nog jaar huren kan wel een optie zijn.

we zien het wel

marcelfcg30-04-2019 om 21:47

Vertoont geen stijgende lijn. Ik zou me veel drukker maken over Reis. Gisteren gezien wat ons middenveld zonder Reis is. Als Nijland niet Vero meer dan 2,5 mln kan vangen dan mag Reis absoluut niet weg. Belachelijk bedrag voor zo’n groot talent die voor ons meer waarde dan 2,5 mln heeft.

kees01-05-2019 om 03:44

Deel jouw mening, maar we kennen het hele verhaal achter Reis nog niet.  Nu Memisevic heeft bijgetekend en Reis, Doan en Mahi waarschijnlijk weggaan, is het inderdaad de vraag /en de zorgen om/ welke spelers  in het nieuwe seizoen ervoor in de plaats komen...  

Groen hart01-05-2019 om 17:39

Kees mahi gaat weg 

campesino01-05-2019 om 09:06

Persoonlijk.vind ik het een fantastische speler, waar veel meer uit te halen valt. Masr niet met die vreselijke speeldtijl van buijs.

Mischien is de wens de vader van de gedachte, masr zou het zo kunnen zijn dat groningen op zoek is nssr een nieuwe trainer en eerst diens oordeel over bel hassani wil afwachten??

Snooze01-05-2019 om 10:44

Buijs doet het mijn inziens best goed! het was even wennen voor hen volgens  mij maar haalt goede resultaten. Zijn visie: werk je kapot tijdens de wedstrijd spreekt mij ook aan. Misschien wachten ze met Bel Hassani vanwege een andere kandidaat of jeugdspeler?

blauwevogel01-05-2019 om 14:57

Ja ,ik wordt ook een beetje moe van dat gezeik op buijs,beste stuurlui staan weer aan de kant!!

Wat betreft BH,ik denk dat de TS wacht op de ontwikkeling rond Reis,Doan&Memisevic als behoorlijk wat geld binnenstroomt kunnen we betere spelers kopen dan BH bv een Ramselaar,verder hoop ik dat men wel verder wil met Gladon.

campesino01-05-2019 om 18:22

En ik wordt moe van het voerbal van groningen.

Is trouwens wel een gezond slaapmiddel. Als je niet in slaap kan vallen,kijk iedere willekeurige wedstrijd van de laatste jaren terug en gegarandeerd lig je binnen 20 minuten te snurken.

Want sinds jans is het voetbsl niet om aan te gluren.ultradefensief tempoloos fantasieloos heen en weer getraphet is dat ik groenwit bloed heb anders was ik al lang afgehaakt

kees01-05-2019 om 19:04

@ Campesino:  De nieuwe TD  èn de nieuwe Algemeen directeur moeten zich nog profileren... logisch dat Jans al een paar maanden gel;eden heeft ggezegd dat hij geen nieuwe spelers gaat halen voor het nieuwe seizoen maar aan zijn opvolgers wil overlaten... Maar met vertrek van 3 besisspelers/Reis, Doan en Mahi/ ( en waarschijnlijk nog meer: Bel Hassani?, Bruns?, Memisevic?, Van de Looi? ...moet er weer een half nieuw elftal komen.  Wat hieronder wordt beweerd, dat Buys misschien zou vertrekken, dat vind ik wel erg doemdenken... Maar Heerenveen en PECZwolle was tactisch te behoudend...zoveel is wel zeker. 

Terugkijkend naar van de trainers sinds Huistra/Maaskant, kan jew we zeggen dat Groningen deze trainers heeft binnengehaald met te beperkte spelersbudgetten:  "presteer maar met minder materiaal,  ieder jaar". Dat heeft de club geld en aanzien gekost, want er stond steeds in augustus geen winnend team op het veld:  In uitwedstrijden werd het best geprersteerd, thuis was het idd. slaapverwekkend.

Nu zijn we zover dat er tenminste anders wordt gevoetbald en  andere eisen aan spelers worden gesteld.  Het lijkt lang geleden, maar nu kan FC Groningen weer eisen aan de spelers stellen. Met wat geluk staan we na de eerste seizoenshelft januari 2020 op ....plaats 7 !  Ga je de trainer nu vervangen wat heb je dan nog over van wat je hebt opgebouwd?

Ik zit in mijzelf te praten...dat kijg je als de club zich zo stil houdt... laat eens wat ambitie en beleid zien, heren beleidsmakers.  Zal de verkoop van Seizoenskaarten ten goede kunnen komen.

Bikkel 02-05-2019 om 12:47

Campesino. . Dit is precies de reden dat ik geen seizoenkaart meer heb!! Ben van kleins af aan altijd bij de fc geweest  1e divisie seizoenen ook  zelden een wedstrijd gemist maar idd na Ron heb ik me telkens weer zitten verbijten... En uiteindelijk besloten niet meer te gaan  Zie nog liever een amateur wedstrijd... Twijfelde na de winterstop om toch overstag te gaan, maar na de laatste wedstrijd besloten het niet te doen .. Zal wel een azijnseiker zijn .. Dat is dan maar zo!!! 

Marco01-05-2019 om 16:12

Zou Bel Hassani graag als spelbepaler willen zien tegen Fortuna. Tegen Vvv speelde hij het laatste half uur centraal en speelde toen erg goed. 

Als rechtshalf vindt ik hem niet bijzonder.

 

kees01-05-2019 om 19:09

En wat te zeggen van Mahi?, die ALS hij invalt mee moet verdedigen in de linker zone?...Zet daarin plaats  van de Looi neer... Mahi daar is iets mee, heeft misschien geen vertrouwen meer.

Groen hart01-05-2019 om 17:41

Is Buijs nog wel de baas vraag ik mij af. Spelers voeren opdrachten niet uit. Komt niet over als een manager.

blauwevogel02-05-2019 om 10:56

Southampton wil Doan kopen!!

 

kees02-05-2019 om 12:52

als dat doorgaat, zal Nijland bij zijn boedelscheiding kunnen cashen... en tegelijk de club financieel gezond achterlaten.  Komt er geen tweede horreurscenarrio om de sterk dalende transferwaardes,   zoals bij Mahi, Tibbling, Drost, Femi enz.  . 

Nog belangrijker is, hoe de nieuwe trainer ( met de nog onbekende (?) aan te stellen  assistent ) wil  gaan spelen en of de vervangers er meteen, dwz.  begin van het seizoen al  "staan" ...nooit meer zo'n slechte eerste seizoenshelft dus !!

appie happie02-05-2019 om 12:58

Als ze maar genoeg betalen..+10 miljoen..

FC LICHTBOEI02-05-2019 om 17:24

Lijkt mij een prima club voor Doan mits ze het goede bedrag gaan betalen,want bij zo'n club kan hij zich beter ontwikkelen gaat vermoedelijk wel spelen daar ipv niet spelen bij een club als Man. City bijvoorbeeld.

 

Ik zou zeggen bij 9+ miljoen bod lekker wegdoen als FC zijnde.

brummie02-05-2019 om 13:03

Ik vind dat Buys als beginnend trainer prima doet. Met name na de winterstop. Er is tov vorige seizoenen meer strijd en pressing in het elftal. Men vergeet dat in de hele eredivisie, er matig gevoetbald wordt. 

In het Oosterpark hebben we toch slechte wedstrijden/ seizoenen gehad. Onder Jans en met het nieuwe stadion en met spelers zoals Suárez, Nevland steeg het elftal tot grote hoogte. Zulke spelers zijn simpelweg niet meer te halen en worden opgeslokt door kapitaalkrachtige clubs in het buitenland. 

Ik denk dat het voetbal overall in de eredivisie gewoon van een redelijk matig niveau is. Wellicht technisch bij vlagen aardig. Maar qua tempo en intensiteit erg matig. 

Welke clubs spelen volle bak thuis met pressing in de eredivisie? Bij vlagen zet FC tegenstander echt wel vast en is de intentie er ook wel om pressie te spelen. En we hebben echt ook wel leuke spekers zoals bijv. Reis, Doan en Mahi waar je voor naar het stadion komt. 

Natuurlijk was het tegen Zwolle een drama, en mag niet gebeuren. Maar ondanks dat blijft het mensenwerk. Gelukkig maar...

marcelfcg02-05-2019 om 14:09

Brummie, het probleem is denk ik dat de spelers meerdere keren hebben laten zien na een achterstand wel leuk en attractief te kunnen voetballen. Dan ontstaat snel het gevoel dat de trainer de handrem er dus opzet. En als dat niet zo is wat Buijs doet voorkomen dan heeft hij dus geen grip op de spelers. 

kees02-05-2019 om 15:50

FC G -spelers hebben 4 dagen vrij... als ze weer op de training komen zijn dan zit Buys hier echt nog wel hoor... maar wat mij ook lijkt is dat de trainer zijn eigen functioneren moet beoordelen, en sinds het behalen van die ( noodzakelijke ) 36 punten, dwz. weg uit de degradatiezone, het rendement voorin toch mager is geweest.  Waardoor dit precies komt is mij onduidelijk.   

A Matter of Honor02-05-2019 om 17:33

Overall, vind ik dat Buijs het niet zo gek gedaan heeft en vooral als beginnend trainer. Twee wedstrijden voor het einde op plek negen staan? t'Kon minder zegt een Groninger dan. Hennie Spijkerman gaat na dit seizoen wieberen en ben benieuwd wie deze man gaat opvolgen. Jopie Gall misschien, toch het "maatje" van Danny? Of zou het toch Sander van Gessel worden, ook niet verkeerd. We zullen zien. Het seizoen loopt ten einde en we gaan een vrij onzekere toekomst tegemoet met vragen van "wie gaat er weg"en "wie komt erbij". Ikzelf zou Ilias Bel Hassani er wel bij willen houden, goede speler  voor op het middenveld.  

Fan op afstand02-05-2019 om 19:33

Kan mij herinneren dat hij vroeger aardig een balletje kon trappen. Kan hij toch niet verleerd zijn? Naast het feit dat ik bang ben dat er redelijk gemuteerd gaat worden qua selectie. Wat komt er aan duiten binnen en wat kun je daar voor kopen? En hoe zit het met extra sponsoring? Allemaal vraagtekens. En Bel Hassani heb je in huis. Dus denk ik voor een acceptabel bedrag te behouden. En het is eigenlijk bedroevend dat we financieel nog steeds elke euro moeten wikken en wegen voordat we deze euro eventueel uit kunnen geven. Daarom zou je BelHassani moeten behouden met zijn ervaring want vrees dat we weer een aantal redelijk onervaren spelers krijgen. Maar misschien hebben we geluk.

kees02-05-2019 om 20:33

Begrotingstekort is één ding, het (weer) her-invoeren van een investeerdersclub, of privésponsoring dat zet het hele financiële beleid op scherp want terubetalen met rente  gaat als last op de  de spelersbegroting; in het verleden maar zelfs met de verkoop van Doan en Reis moet er nog steeds worden afgewogen of de selectie qua kwaliteit en investering wel voldoende "mee kan"...dan hoeven er maar een paar inschattingsfouten of tegenvallers te zijn en we krijgen weer zo'n beroerde eerste seizoenshelft....

Genoeg gesomberd nu:  die twee wedstrijden winnen, dat zijn ze bij FC Groningen  wel verplicht aan de supporters, zeker aan de trouwe  uit-supporters dit jaar ! 

Groeten

Johan02-05-2019 om 21:01

Wordt verkeerd gebruikt. Geen wonder dus dat de optie niet wordt gelicht. Man moet centraal spelen. Is bij AZ mislukt aan de buitenkant, deed het bij Heracles fantastisch centraal en wat doen wij.....

brummie02-05-2019 om 21:33

Bij Az heeft Hassani ook behoorlijk wat wedstrijden centraal of aanvallend middenveld gespeeld. Met wisselend succes. Bij Heracles speelde hij cm/am.

Als je Hassani centraal wil laten spelen, zal je het systeem op de kop moeten gooien of wisselen op het middenveld. Memisevic eruit? Lastig hoor. 

Johan02-05-2019 om 21:47

Als je systeem er niet naar is moet je zon speler niet halen. Kan me verder weinig wedstrijden van hem herinneren op 10 bij AZ. Eigenlijk geen 1. Verder zijn we het dus eens dat zijn sterkte niet aan de zijkant ligt. Hoop maar dat ze dan wat beters op het oog hebben. 

brummie02-05-2019 om 22:18

Zijn sterkte ligt niet aan de zijkant inderdaad, maar voetbaltecnisch dit toch enigzins prima moeten kunnen uitvoeren. 

A Matter of Honor02-05-2019 om 22:27

De drie spelers die er na de winterstop bij zijn gekomen, waaronder Ilias Bel Hassani, hebben er toch mede voor gezorgd dat we nu in het linkerrijtje staan. Niet gek gedaan dan toch. Dus ze hebben toch hun waarde gehad. Thomas Bruns en Kaj Sierhuis zijn mij ook niet tegen gevallen. Thomas Bruns zal na de competitie wel weer terug gaan naar Vitesse en naar ik meen blijft Sierhuis nog een jaar. Kan die speler mooi eerste spits worden met Phol als reserve.

Thomas Portugal03-05-2019 om 09:58

Ik vraag me af wat er met Hrustic gaat gebeuren. Ik neem aan dat ie aan het einde van het seizoen vertrekt. Laten we hopen dat we Handwerker voor een mooi prijsje kunnen overnemen.

Buddy03-05-2019 om 15:55

Handwerker overnemen....??? Alsjeblieft niet, zelfs niet gratis

Bel Hassani mag best blijven, mits de prijs om is natuurlijk. Als AZ de hoofdprijs vraagt, moeten we dat maar

niet doen dan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!