FC Groningen onder 23 zet goede reeks voort, 1-0 winst op Ajax amateurs

eerste helft
Jong FC had over de eerste drie kwartier het betere van het spel. Lange tijd waren er geen kansen. Na ruim een half uur ontstond een prima aanval waarbij Riksman over de rechterkant leek door te komen in het zestienmetergebied. Hij kreeg een flinke zet in de rug en kwam ten val, de scheidsrechter zag er niets in... In de 38e minuut schoot Ploem via de onderkant van de lat Jong Groningen op een 1-0 voorsprong. Een handssituatie van een Ajax speler ging hieraan vooraf, ook hier oordeelde de scheids geen penalty maar gelukkig pakte het toch goed uit.

tweede helft
De gasten drongen wat meer aan. Na ongeveer een uur kreeg Bouman namens FC een uitgespeelde kans, doelman Veenboer wist de 2-0 ternauwernood te voorkomen.

Op aangeven van Hardijk benutte Bouman (niet veel later) jammer genoeg ook zijn tweede grote kans niet. Op de speelhelft van Groningen kregen de Amsterdammers een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Boevink tikte de bal over de lat.

Hardijk kegelde op afstand een meter over het doel. Zwikstra verving Margaritha. Diep in de tweede helft nam de druk op Groningen toe. Ploem kreeg geel na een noodzakelijk ingreep. De vrije trap zeilde over het doel van Boevink. Gootjens maakte zijn opwachting voor Burger.

In de extra tijd een grote kans voor Zwikstra die alleen door kon gaan. Hij stuitte op Veenboer die met de voet redding bracht. Aan de andere kant werkte Boevink een gevaarlijk ingeschoten bal over de lat. De corner leverde geen gevaar meer op.

FC Groningen onder-23 zet dit kalenderjaar de ongeslagen reeks voort. Volgende week speelt het uit tegen koploper Noordwijk.

Opstelling FC Groningen onder-23: Boevink, Riksman, Kramer, van de Kaap, Wouters, Ploem, Bouman, van Kaam, Hardijk, Margaritha, Burger