FC Groningen Onder -23 wint van ONS Sneek en eindigt op een vijfde plaats

Onder zeer warme omstandigheden heeft Jong Groningen het seizoen winnend weten af te sluiten. David Browne schoot Groningen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong hetgeen tevens de eindstand was. Het duel kende weinig hoogtepunten, het weer zal zeker van invloed zijn geweest.

eerste helft
De bezoekers uit Sneek die vandaag moesten winnen om een mogelijke verkeerde nacompetitie te ontlopen, waren binnen 10 minuten via de Boer dichtbij de openingstreffer. Na ruim een kwartier moest ONS doelman Ditewig gestrekt op een laag ingeschoten bal. Op de speelhelft van FC beproefde Dantuma met een hard schot Jan Hoekstra die een prima redding verrichtte. De hoekschop leverde niets op. Ruim halverwege schoof David Browne de bal in de verre hoek achter Ditewig, 1-0. Daarna was het tijd voor een korte drinkpauze.

Na deze korte onderbreking ontving Lanting (een stevige overtreding) de eerste gele kaart. Lars Kramer was dichtbij de 2-0, een corner werd voorlangs gekopt. Ook Marijn Ploem werd op de bon geslingerd na iets te opzichtig opvangen van zijn tegenstander. David Browne probeerde het nog één keer op slag van rust, Ditewig had de bal. Michael Breij kreeg nog een schietkans maar ook deze was voor de keeper.

tweede helft
Robbert de Vos kreeg al snel een kans, een verdediger voorkwam dat de bal tussen de palen zou eindigen. De corner die volgde was ongevaarlijk. Aan de overzijde van het veld kreeg Lars Kramer geel voor het onderuithalen van een tegenstander. De vrije trap van de Boer, op ruim twintig meter afstand eindigde op de paal... Daar kwam Grunn heel goed weg! Van Eeken verving Dantuma. Merraki kwam in het veld voor Oosterbaan. Fatima kopte een vrije trap nipt naast.

Tim Freriks en Kasper Oldenburger kwamen na een uur in de ploeg voor Joël Donald en Antonio Manolache. Fatima zag een gele prent na het vasthouden van Robbert de Vos. Buning werd gewisseld, Stevens kwam daarvoor terug, de gasten waren uitgewisseld. Ook Van der Veen kreeg een gele kaart. De vrije trap werd uiteindelijk via Tim Riksman ruim overgeschoten.

Stevens kreeg namens ONS een gele kaart na het wel heel opzichtig onderuittrekken van David Browne die een blessurebehandeling nodig had. Abdul Karim die een tijd uit de running is geweest mocht minuten maken. Robbert de Vos ging naar de kant. Fatima ontsnapte aan zijn tweede geel na het onderuithalen van Michael Breij die wou afdrukken op doel. De vrije trap werd door Ludovit Reis in de muur geschoten. Kasper Oldenburger kreeg geel voor obstructie. In de slotfase dwong Kasper Oldenburger doelman Ditewig tot een redding. De corner werd door Merijn Ploem naastgekopt. Freriks zag zijn schot gekeerd worden door Ditewig en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Ondanks het nipte verlies van de gasten spelen zij geen nacompetitie. Capelle en Spijkenisse eindigde als vijftiende en zestiende en mogen strijden voor lijfsbehoud. Spakenburg was al kampioen, Scheveningen, Jong Almere en Jong Volendam spelen promotie play offs.

ACV en Magreb degraderen rechtstreeks. Jong Twente wordt uit de derde divisie gehaald.

Opstelling Jong FC Groningen: Hoekstra, Riksman, Ploem, Kramer, Manolache, de Vos, Postma, Reis, Breij, Donald, Browne