Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen Onder -23 pakt in de slotfase punt tegen Achilles '29

Door Redactie 0 reacties

Er werd vanmiddag uitgeweken naar het kunstgras van Groen Geel. Mats Roorda stond onder de lat. Pelle Boevink was door de blessure van Jan Hoekstra, meegereist naar Eindhoven. Onder koude en miezerige omstandigheden kwam Jong FC na ongeveer een half uur op een 0-1 achterstand door een gemakkelijk gegeven strafschop van Schmidt. Lange tijd zag het er naar uit dat er geen verandering meer zou komen in de score. Maar gelukkig kopte Dallinga diep in de tweede helft de stand in evenwicht hetgeen de 1-1 eindstand was.

De openingsfase ging op een neer met mogelijkheden voor beide teams. Postma ging als eerste op de bon. Burger raakte kort daarna geblesseerd, Hardijk verving zijn ploeggenoot. Een afstandsschot van Breij ging naast. Van Doorn stopte het schot van Hardijk. Breij leek gevaarlijk te worden bij een vrije trap situatie maar schoot ruim naast. Voor de rest gebeurde er vrij weinig.

Na ruim een half uur ging de bal op de verkeerde stip. Riksman tikte in de eigen zestien licht zijn tegenstander onderuit. Schmidt mocht aanleggen en scoorde de 0-1. 

Michael Breij leek vlak voor de rust te gaan profiteren van een foutje van de Achilles verdediging maar strandde uiteindelijk op de doelman en een inkomende verdediger. Was dat dan ook geen strafschop? Breij die onderuit ging raakte geblesseerd maar kon verder spelen. 

tweede helft
Jong FC probeerde met meer druk de weg naar voren te vinden. De gasten loerden op de omschakeling. Een voorzet bij de tweede paal kwam net niet goed aan bij Bouman. Kort daarna verdween de lob van Breij voorlangs en over de achterlijn. 

Een mooie groen-witte combinatie eindigde voorlangs. Even later had Dallinga iets teveel tijd nodig waardoor de bal bijtijds werd weggewerkt. Breij schoot uit de draai op van Doorn. Manolache en Sefer werden ingebracht voor Riksman en van der Kaap. 

Van Dongen kreeg een gele kaart voor het onderuithalen van Hardijk. De vrije trap werd hoog voor het doel gebracht, Thijs Dallinga knikte de 1-1 achter Van Doorn. Breij had kort daarna de 2-1 op de schoen maar schoof tot zijn eigen ontzetting de bal niett in maar over het doel. Ook Sefer was nog dichtbij de 2-1. In de extra tijd mocht Achilles nog een corner nemen die voor het doel langs ging. Deze kon worden ingeschoten, Roorda bood een stijlvolle redding.

FC Groningen Onder -23 blijft voorlopig tiende. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Quick Boys.

Opstelling FC Groningen Onder-23: Roorda, Riksman, van der Kaap, Ploem, Wouters, Postma, van Kaam, Burger, Bouman, Breij, Dallinga

Reacties:
Reacties zijn uitgeschakeld