Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt punt mee uit Enschede

Door Redactie 22 reacties

Een zwaar bevochten gelijk spel (1-1) en automatisch een punt erbij, is het resultaat dat Groningen meeneemt uit de Grolsch Veste. De gasten openden na ongeveer een uur de score via Ritsu Doan. Boere bracht een minuut of twintig voor tijd de ploegen op gelijke hoogte. 

eerste helft
De eerste mogelijkheid was voor Tom van Weert die in de diepte werd aangespeeld en (in duel met een verdediger) ruim overschoot. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Een goed uitgevoerde aanval over de rechterkant kwam terecht bij de vrijstaande Boere die gelukkig niet al te sterk inschoot. Direct daarna was Groningen opnieuw dichtbij, de inzet van Ritsu Doan eindigde in een hoekschop die geen gevaar bracht. Na ongeveer een kwartier leek Jensen er door te zijn, Sergio Padt toonde zich doortastender. Aan de andere kant van het veld stichtte Minoun Mahi gevaar, een hoekschop volgde en de bal werd uiteindelijk door Drommel gestopt die in de baan van het schot stond. 

Twente trok het balbezit meer naar zich toe met de betere mogelijkheden. Sergio Padt stopte een bal van Maher. Assaidi maaide in kansrijke positie over een bal heen. Boere kopte een voorzet op het dak van het doel.

De eerste gele kaart kwam op naam van oud FC-er Danny Holla voor te doldriest inkomen op Ritsu Doan. Een fase waarin over en weer veel overtredingen werden gemaakt. Vuckic kreeg een gele kaart na wat onvriendelijkheden met Deyovaisio Zeefuik. Ajdin Hrustic verstapte zich maar kon na een blessurebehandeling door, kort daarna ontving ook Hrustic geel na een pittige overtreding. Bij de vrije trap die volgde zat Sergio Padt ernaast, de bal kon worden weggewerkt waarna Ed Janssen af floot voor de rust.

tweede helft
Ritsu Doan kwam goed door en schoot, de bal eindigde uiteindelijk bij Juninho Bacuna die het doel onder vuur nam. Drommel werkte de bal over de lat. Groningen werd brutaler en nam meer het initiatief. In de 57e minuut was het raak. Een aanval leek bijna te mislukken, op de rand van de zestien nam Ritsu de bal over, wurmde zich er tussendoor en schoot in de verre hoek de 0-1 achter Drommel. Niet veel later viel bijna de gelijkmaker, de bal van Vuckic (uit de draai) landde op het dak van het doel. 

Tighadouini verving Assaidi. En wat was FC dichtbij de 0-2. Een uitgebreide aanval rondom de Overijsselse zestien meter over meerdere schijven kwam terecht bij Juninho Bacuna diens inzet tegen de arm van een verdediger kwam. Zou het anders een doelpunt zijn geweest? Was dat geen penalty? Direct daarna kon Sergio Padt aan de bak na  een uithaal van Jensen. Django Warmerdam voorkwam een (vrijwel zekere) treffer door in de baan van de doelpoging van Maher te staan. 

Jesper Drost loste Tom van Weert af. Daarna viel al snel de 1-1. Maher gaf een voorzet op Boere die teveel ruimte kreeg en met het hoofd de gelijkmaker inknikte. Tighadouini en Zeefuik gingen op de bon na iets teveel uitwisseling van onvriendelijkheden. Niet veel later eindigde een kopbal van Boere op de lat. De thuisploeg had moed geput nadat het op gelijke hoogte was gekomen.

Jesper Drost keerde een bal van Danny Holla voor de doellijn weg. Juninho Bacuna kreeg een gele kaart wegens spelbederf. Slagveer werd ingebracht voor Jensen. Sergio Padt verrichtte een redding in de korte hoek op de inzet van Boere. Bijen kreeg geel na het vastpakken van Mimoun Mahi. De vrije trap van Juninho Bacuna werd door  Drommel over de lat getikt. In de extra tijd sloeg het noodlot bijna toe. Een gevaarlijke kopbal van Boere werd door een prima keepende Sergio Padt over de lat getikt.

Opstelling FC Twente: Drommel, v.d.Lely, Bijen, Lam, Cuevas, F.Jensen (Slagveer/81), Maher, Holla, Vuckic, Assaidi (Tighadouini/61), Boere          

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, v.d.Looi, Bacuna, Hrustic, Mahi, v.Weert (Drost/70)

 

Reacties:
Poar neemn04-03-2018 om 19:37

Faber je tijd is voorbij. FABEROUT!

Marco04-03-2018 om 19:40

Mogen blij zijn met een puntje. Achterhoede dramatisch, middenveld hopeloos voorhoede onzichtbaar. 

kees04-03-2018 om 19:49

dit keer was de afvallende bal in de GFroninger verdediging niet meteen een doelkans voor Twente...da's op zich al meegenomen.  Middenveld sluit nog niet mooi aan bij  aanval.  er lag nog ruimte genoeg,  Twente gaat moeilijk tijd tegemoet,

Groningen-PEC Zwolle wordt ...( hoe raad je het ) ..een gelijkspel.    

Oeleoptak04-03-2018 om 20:21

In ieder geval punt erbij, en concurrentie onderin blijft op 8 punten, met doelsaldo van ons beter. Met nog 8 wedstrijden te gaan moet het te doen zijn. Als onze briljante coach tenminste de juiste mensen opstelt. Zal blij zijn als de man vertrokken is.

ZMulder04-03-2018 om 21:35

Ze hebben er flink voor gevochten in ieder geval. Punt lijkt me terecht. Twente loopt niet in dus dat is mooi. De enige verliezers zijn de mensen op dit forum die elke week weer keurig een nederlaag voorspellen. Volgende week nieuwe kans op een nederlaag mensen. Fijne supporters. Ik ga met een tevreden gevoel het weekend afsluiten. Op naar zondag, PEC Zwolle. Benieuwd wat er ons deze week te wachten staat qua updates van boerenmacht. 

Kelderklasse05-03-2018 om 11:50

Kan toch de voorspelling van Jantje na 1 wedstrijd al de prullenbak in..

ZMulder05-03-2018 om 12:41

Inderdaad Kelderman ;) 

ZMulder05-03-2018 om 12:44

Excuus, Kelderklasse is de naam

appie happie04-03-2018 om 21:48

Ik heb de wedstrijd uitgesteld gezien(wist de uitslag alwel) ik moet eerlijk zeggen de FC speelde niet slecht..punt is zeer verdiend..Hrustic is een meevaller mooi laten staan,komt meer voetbal in de ploeg.

 

Op naar Pec...volgende week   die zijn ook te pakken...en met nog 3 punten  zijn we al een heel eind op pad..

04-03-2018 om 21:50

Aaah fabertje speelt vast nog een paar x gelijk , ieder punt is nu mooi , kan deze coach na 2 seizoenen 30 gelijke spelen op zijn naam schrijven 

rob roy04-03-2018 om 21:53

Ben altijd al wel blij dat ze niet hebben verloren. Als we zo doorgaan punten verzamelen komen we op 34 punten en is genoeg voor dit seizoen dat voor de club als een nachtkaars uitgaat. Volgend seizoen met nieuw elan aan de slag met een nieuwe trainer en een paar gerichte aankopen in alle linies. Misschien ziet de wereld er dan wel wat zonniger uit dan de laatste tijd. Vind het dit seizoen overigens toch een raar lopend seizoen voor bijna alle clubs. Feyenoorders die er niets van bakken. 020 die voor de keutel meevoetbalt. VVV middenmoter en die oud papier club uit Rotjeknor die boven ons staat. Vreemd allemaal, maar blijft tot het einde toe wel spannend, dat wel. 

Bolhuis1704-03-2018 om 22:44

Niets vreemd aan.

De laatse jaren kun je al zien dat ook de kleinere clubs het beter gaan doen en de grote verder en verder achterop raken zowel in de eredevisie en europa.

Iets waar de KNVB zich ernstig zorgen om moet maken.

 

kees05-03-2018 om 00:00

Laten ze zich niet rijk rekenen bij de FC ...iemand heeft hier laatst groepen dat het in maart traditioneel weer beter gat ( na het trainingskamp en de vorst ).  Ik hoop dat het zo gaat: we hebben een betere grasmat dan voorheen , het zonnetje erbij, en een paar spelers weer terug op hun oude niveau. maar het moet nog wel even gebeuren die eerste winst in '18.  en de krachtsverschillen zijn klein.  

kees05-03-2018 om 00:04

ps;  in ieder geval een mooie gelegenheid om het thuispubliek te binden op een partij met strijd...en voetbalplezier.  ik zeg 2-2 voor die wedstrijd.  

Cantona04-03-2018 om 22:00

Ze hebben er voor gestreden en mooi een punt gestolen.

Ik zeg het niet graag maar Twente had meer recht op een overwinning dan wij, maar dat dondert me niks.

De scheidsrechter was niet best, Vuckic had een rode kaart moeten hebben voor iemand in de kont schoppen en ipv Zeefuik en Tighadouini geel te geven had hij  de laatste rood moeten geven voor een elleboog richting Van de Looi.

Maar ik heb een strijdend team gezien met af en toe een leuke actie en een goed voetballende Van de Looi, die ondanks zijn leeftijd al een belangrijke man op het veld is en volgens mij wel een glanzende carrierre tegemoet kan zien.

 

Thomas Portugal04-03-2018 om 22:37

Blij met een gelijkspel. Jammer dat Groningen bij een 1-0 stand het weer niet afmaakt. Op zich een leuke pot voetbal gezien met af en toe hele leuke acties en veel strijd. Het deed me een beetje aan Engels voetbal denken. Hrustic speelde weer zeer gedreven en Doan deed veel goed defensief werk. Ik hoop dat hij blijft volgend seizoen. Zeefuik vind ik een beetje een vreemde; zo nu en dan verdedigend heel sterk maar aanvallend valt hij me tegen. Waarom slingert hij die bal niet eens een keertje voor het doel? Breien is leuk maar Maher en Boere lieten zien dat een strakke voorzet ook heel effectief kan zijn. Thuis tegen PEC moet weer een mooi gelijkspelletje kunnen worden!

Kelderklasse05-03-2018 om 11:49

Doan was voor mij de man van de wedstrijd, buiten zijn fantastische goal om waarmee hij liet zien hoe gevaarlijk hij kan zijn in de kleine ruimte in de zestien meter liet hij vooral zien verdedigend enorm te zijn gegroeit in de loop van het seizoen. Hij speelde met veel inzet en kan dat nu ook een hele wedstrijd doen. Aan de rechter kant vind ik hem ook een stuk gevaarlijker dan aan de linker kant. 

Ook Hrustic liet zien dat hij zeker goed genoeg is om volgend seizoen bij de FC te blijven voetballen. Wel heeft hij net als Idrissi ook te vaak had dat hij bepaalde momenten van de wedstrijd compleet onzichtbaar kan zijn. Met Hrustic op links en Doan op rechts heb je wel 2 spelers die allebei naar binnen willen komen. Als je met deze jongens op deze posities wil gaan spelen volgend seizoen zul je een spits moeten aantrekken die zelf zijn kansen kan creeëren en niet afhankelijk is van een voorzet. 

Bacuna en van de Looi speelden allebei een goede pot, al vind ik dat ze beide zich wel wat meer met de aanval mogen bemoeien en een hoger baltempo kunnen hanteren. 

Warmerdam en Zeefuik wisselende allebei te veel goede momenten af met slechte...

En ik denk dat je deze wedstrijd meer had gehad aan Veldwijk in de spits. Ik ben benieuwd wat het plan van Groningen met hem is. Krijgt hij nu begeleiding en gaan ze zijn houding proberen te veranderen waardoor er een toekomst voor hem is bij de club, of schrijven ze hem af en laten ze hem gaan aan het eind van het seizoen?

LeoFCG05-03-2018 om 21:06

Ik zie zowel Hrustic als Doan voor de toekomst ook meer als nr 10 dan als buitenspeler eigenlijk

Heinrich05-03-2018 om 13:51

Heb wedstrijd gezien. Vond de fc zo slecht nog niet. Je ziet heel duidelijk dat het een jong elftal is.  Genoeg strijd. Te weinig power in de spits. 

GroningenZuid05-03-2018 om 21:43

Groningen heeft een snelle jongen voorin nodig. Twente liet veel ruimte maar met een Van Weert heb je daar niets aan. Een Veldwijk is leuk als je op de helft van de tegenstander kunt drukken. Dat kan dit FC Groningen niet, zelfs niet thuis tegen ploegen als NAC en W2. 

 

manus06-03-2018 om 10:39

Ik had om die reden van snelheid en ruimte Antuna als wissel verwacht in plaats van Drost. Van Weert is goed in de 16, maar daar komen we heel weinig.

robin06-03-2018 om 10:46

Nog een overwinning dan haast wel veilig ...Niet voor te stellen maar er zijn nog slechtere ploegen dan dit fc! ! Sprokkelen gaat aardig zo, elke week een puntje. ..Verder weinig over te melden ...Zie nog steeds geen positieve dingen... Padt is de enige die ons red elke keer! ! 

Ohw zag gisteren Sorloth spelen... Die hobbelt aardig mee daar in Engeland ...Leuke wedstrijd gezien! ! Kan er nog steeds niet bij dat het hier mislukt is ...beste maar weer 

Golden state warriors06-03-2018 om 21:13

achja een klein gelukje in groningen donar (basketbal) doet het goed

ronald197606-03-2018 om 22:05

BN bang dat doan niet blijft 

appie happie07-03-2018 om 07:52

Volgens mij is er een overeenkomst voor 2 jr incl optie tot koop..

robin07-03-2018 om 10:58

Is doan nou zo geweldig? ? Zie het er nog niet aan af ....Die Mexicaan mag ook gelijk wel terug!  Zou ook zo snel zijn... Nou ook dat zie ik er niet aan af. ...Nog!!??!?! Komisch loopje dat wel...

ronald197607-03-2018 om 11:52

Voor 1 april moeten ze zeggen ivm xoan.  Verdacht stil

brummie07-03-2018 om 12:24

Als je niet aan Doan kan zien dat hij goed kan voetballen, zou ik eerst maar eens een andere bril kopen Robin.

Hij is nog maar een halfjaar bij de FC, en komt uit een compleet andere cultuur. Daarnaast loopt hij gelijk met Suarez in doelpunten toen deze bij FC kwam. 

Antuna is gehaald voor de langere termijn, krijgt de tijd om te aarden. Is niet gehaald als een directe versterking voor het 1e elftal. 

robin07-03-2018 om 15:02

Brumbrummie haha. ..Bedankt voor de tip !!  Zal es kijken of dat helpt ...schrik me dan helemaal lam denk ik ...vergelijken met Suarez??  Nee ,heel ander kaliber. ..Ben ik geen bril voor nodig!  Kan aardig ballen ,dat zeg ik ook niet .maar de Messi van Azië? ?? Neeeeee ....antuna voor de toekomst? Nog een jaartje hierna en dan naar een niveau of twee lager.. .Let maar op !! Maar je weet niet ...

ronald197607-03-2018 om 14:36

Down word beter en beter hoop echt dat ze hem meerjarig vastleggen 

blauwevogel07-03-2018 om 14:51

Die 01 april regel geldt dat ook voor zeefuik, nou jans snel aan de slag zou ik zeggen.

brummie07-03-2018 om 16:01

@Robin, ik vergelijk Doan niet met Suarez qua kaliber. De overeenkomst is dat zij qua scorend vermogen gelijk lopen met elkaar als tiener in dienst bij FC. En dat is simpelweg knap, zeker gezien hoe het elftal draait.

robin08-03-2018 om 13:29

Dat is zeker waar!!! 

Marco07-03-2018 om 22:17

Doan zou ik zeer laten afhangen van prijs en salariskosten. We hebben een beleidsplan dat we 4-3-3 spelen. Als spelbepaler komt hij tekort, als flankspeler is het ingezakte puddingvoetbal. Zijn scorend vermogen een plus, veel balverlies en niet meeverdedigen. Kan me voorstrelend dat we afscheid nemen. Hoop dat Buijs hierbij wordt betrokken. 

Zeefuik zou ik de beslistermijn uitstellen naar half mei. Speler is energiek. Voorzetten drama. Dit is geen kwaliteit om mega kloof met subtop te dichten. Omdat andere verdiensten nog komend seizoen onder contract staan is rechtsback positie een plaats waar je kunt verbeteren.

Johan07-03-2018 om 23:05

Andere verdiensten? Kantoorpersoneel bedoel je dan? Ik zou niet weten als ik naar onze bank kijk welke selectiespeler je op doelt. Verder totaal oneens over Doan en Zeefuik. Welke rechtsback in onze eredivisie kan eigenlijk en verdedigen en een voorzet geven? Genoten van Juventus vanavond en dat zonder 4-3-3. Vond Groningen ook veel leuker zonder 4-3-3. Dus 4-4-2 met Doan op 10. Verkopen Drost want dat heb ik gezien en dat is niks. Verlengen Reis en van der Looi. 

Oeleoptak08-03-2018 om 13:29

Een beleidsplan wat 4-3-3 voorschrijft. Als dat zo is is dat complete onzin. Een trainer bepaalt de speelwijze en dat is prima omdat hij weet welke spelers hij heeft. Daar pas je je systeem op aan. Beleidsmakers doen maar wat, niet gehinderd door enige kennis, zo is wel gebleken de laatste jaren.

Wat je opmerking inzake Doan en Zeefuik betreft. Doan is een van de weinige spelers die wel veel beter zijn geworden de laatste tijd. Hij verliest weinig duels, heeft weinig balverlies en heeft vaak dreiging. En hij verdedigt nog mee ook, hoewel ik niet zo'n fan ben van aanvallers die verdedigen. Zeefuik heeft gif en is dynamisch. Die voorzetten kan hij op trainen. 

Als er al spelers gelost moeten worden dan ben ik ook voor zuurtje (Drost) en Nieff. En inderdaad de mannen Reis en Looi contracten verlengen, die worden alleen maar beter.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!