Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 31 mei] FC Groningen kent zeven internationals die zijn toegevoegd aan Nationale A selecties

Door Redactie 4 reacties

Wie straks op zaterdag 1 juli met de eerste veldtraining meedoet zal zonder meer van invloed zijn op het aantal deelnemers. In totaal zijn er maar liefst zeven spelers geselecteerd voor hun Nationale A teams bericht de clubsite. Voor de volledigheid nog even een kort overzicht:

Update woensdag 31 mei - Ajdin Hrustic zit bij de A selectie van Australië. Volgende week donderdag 8 juni wacht het WK kwalificatie treffen tegen Saoedi Arabië (Bert van Marwijk), een kleine week daarna speelt het mee in de Confederations Cup in Rusland.

 

 

Sergio Padt is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Oranje bereidt zich voor in Portugal en oefent op woensdag 31 mei in en tegen Marokko, op zondag 4 juni wacht in Rotterdam Ivoorkust. Op vrijdag 9 juni wacht het WK kwalificatieduel tegen Luxemburg.

Mimoun Mahi is uitgenodigd voor het Marokkaans elftal. De Marokkanen spelen op woensdag 31 mei een oefenwedstrijd tegen Nederland en op vrijdag 9 juni een uitwedstrijd tegen Kameroen, voorronde Afrika Cup.

Ruben Yttergard Jenssen is geselecteerd voor Noorwegen. Op zaterdag 10 juni is er een WK kwalificatiewedstrijd tussen Noorwegen en Tjechië. Drie dagen later wordt er geoefend tegen Zweden.

Samir Memisevic is opgenomen in de Bosnische selectie dat op vrijdag 9 juni thuis een WK kwalificatiewedstrijd speelt tegen Griekenland. 

FC Groningen Onder-23 speler David Browne is opgeroepen voor Papua Nieuw-Guinea. Zij nemen het op (vrijdag 9 juni) tegen het team van Salomons Eilanden, de return is op dinsdag 13 juni. 

Voorselectie
Simon Tibbling zit in de voorselectie van Zweden, Ajdin Hrustic is voorlopig opgeroepen voor Australië.

 

Reacties:
29-05-2017 om 18:22

En de vergoedingen voor het "uitlenen" van deze spelers, stróóóóóóóómen binnen, en Hans Nijland maar lachen.

29-05-2017 om 18:42

off topic:

Fandi Ahmad, vandaag jarig..............het mannetje is met z'n 55ste levensjaar begonnen. Proficiat!!!!!

ronald197629-05-2017 om 18:51

Krijgen ze daar dan geld voor als ze opgeroepen worden door hun land

29-05-2017 om 19:48

Voor kwalificatiewedstrijden wordt een vergoeding verstrekt aan de club van de betreffende speler. Hoeveel dit is, is bij mij niet bekend. Bedragen worden door de Fifa vastgesteld.

nandov31-05-2017 om 14:24

De drie traditionele topclubs uit Nederland klagen de laatste jaren over de vele interlands op de toch al overvolle voetbalagenda. Net als de andere Nederlandse verenigingen krijgen Ajax, PSV en Feyenoord van de KNVB een vergoeding wanneer ze een speler aan Oranje afstaan. Bij vriendschappelijke wedstrijden is dit bedrag 3500 euro, bij kwalificatiewedstrijden 7000. Jeugdinternationals worden gratis vrijgegeven.

Dit bericht is echter nog uit 2003, dus kan me voorstellen dat de bedragen veranderd zijn, maar het is wel een indicatie.

 

http://www.rijnmond.nl/nieuws/67108/KNVB-botst-met-Feyenoord-over-vergoeding-internationals

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!