Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE] FC Groningen introduceert voorrangsperiode bij verkoop FC Emmen-uit

Door Thijs Faber 3 reacties

Op zondag 28 april speelt FC Groningen een uitwedstrijd bij FC Emmen. Vanwege de korte reisafstand en de tegenstander zal dit een populaire uitwedstrijd worden om te gaan bezoeken. Echter biedt het vak in stadion de Oude Meerdijk louter plaats aan 375 uitsupporters, een aantal waar de verkoop hoogstwaarschijnlijk makkelijk overheen gaat. Om er voor te zorgen dat supporters die regelmatig een uitwedstrijd bezoeken niet buiten de boot vallen treft de club een voorrangsprocedure. Deze voorrangsperiode zal inhouden dat supporters die regelmatig een uitwedstrijd hebben bezocht dit seizoen de kans krijgen om een kaart te kopen. De club zal binnenkort meer bekend maken over de exacte inhoud van procedure.

Update 4 april: FC Groningen heeft de exacte inhoud van de voorrangsprocedure bekendgemaakt. 250 mensen met 5 of meer bezochte uitwedstrijden (in het uitvak) dit seizoen zullen een uitnodiging krijgen om een kaart te kopen. 46 kaarten zullen naar de bus van de Supportersvereniging gaan. Gezien het feit dat het uitvak van Emmen plaats biedt aan 375 uitsupporters, zullen er nog 79 kaarten (+ eventuele kaarten die overblijven na de voorrangsprocedure) in de vrije verkoop gaan. Van de 375 kaarten zullen 210 kaarten autokaarten zijn, de rest van de kaarten moet met de bus naar Emmen. Vertegenwoordiger supporterszaken van de supportersvereniging Peter van Dijken meldt vanmiddag op Twitter dat ook gekochte kaarten voor Fortuna-uit meetellen in de voorrangsregeling, ondanks dat de club toen iedereen met een kaart hun geld heeft terugbetaald toen het verbod werd ingesteld. De uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle zullen niet meetellen voor de voorrangsregeling. Van 16 tot 18 april krijgen supporters die in aanmerking komen voor de voorrangsregeling de kans om een kaart te kopen. Op 19 april start de reguliere verkoop.

Reacties:
M0i28-03-2019 om 16:03

Volkomen terecht. Als er iets goed is aan dit seizoen zijn het de trouwe supporters die bijna iedere keer weer bij uitwedstrijden het thuispubliek van de tegenstander van dienst 90 minuten lang overstemmen. Erg leuk als je thuis op de bank kijkt en toch je club aangemoedigd hoort worden. Het zou erg sneu zijn als deze mensen voor de wedstrijd in Emmen geen kaart meer zouden kunnen krijgen. Mooi opgelost door de FC!

marcelfcg29-03-2019 om 18:33

Ik denk dat niemand het hier niet mee eens kan zijn. De fans die er in voor en tegenspoed bij waren horen nu voorrang te krijgen.

MaxFCG05-04-2019 om 10:26

Prima maatregel! Inderdaad een groot compliment aan de supporters die er altijd bij zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!