Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen 2 wint met 3-1 van PEC Zwolle 2 met foto's en interviews.

Door Redactie 12 reacties

Het tweede team van FC Groningen speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn de vierde competitiewedstrijd op het eigen sportpark Corpus den Hoorn tegen PEC Zwolle 2. Na winst tegen FC Twente (3-0), verlies tegen Vitesse (5-1) en het gelijkspel (1-1) tegen FC Emmen waren we benieuwd wat de mannen vanmiddag gingen doen en met wie beide teams zouden aantreden.

FC Groningen speelde in de volgende basis:

Jan Hoekstra

Ayoub Haddad, Leonel Miquel, Tapmahoe Sopacua, Amir Absalem

Ramon Pascal Liundqvist, Daniël van Kaam, Nicklas Strunck

Joel Asoro, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri

Zoals te zien kwamen bijna alle wisselspelers die zaterdag erbij waren in Venlo aan bod en ook Leonel Miguel van de o19 speelde in de basis. Afgelopen zaterdag zat hij dit seizoen voor het eerst bij de eerste selectie. Sander van Gessel nam de coaching deze keer op zich maar ook Danny Buijs zat op de bank en die liet zich soms ook horen. Adrie Poldervaart was eveneens aanwezig net als Alfons Arts. Kaj Sierhuis droeg vandaag de aanvoerdersband.  

FC Groningen begon prima aan de wedstrijd want in de 2e minuut was het Kaj Sierhuis die de 1-0 binnen kopte na een voorzet van Joel Asoro en dat onder toeziend oog van de spelers van de eerste selectie met hun nieuwe winterjassen. Dat is altijd lekker denk je dan, een vroege goal.

De wedstrijd verliep daarna gelijk op en in de 15e minuut werd de 1-1 binnen geschoten door Eliano Reijnders van PEC Zwolle, na een misverstand in de Groningse defensie. FC Groningen kreeg daarna nog wat schietmogelijkheden maar schoten van Mo El Hankouri, Joel Asoro en Ramon Pascal Lindvqvist waren een prooi voor de Zwolse doelman. Beide ploegen waren dreigend en kregen kansen maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Eén opmerkelijk moment nog vlak voor rust toen Joel Asoro op snelheid de 16 meter probeerde in de soleren maar de voet dwars werd gezet door een Zwolse verdediger. Of die echt de bal speelde? Twijfelachtig.

Een smetje in de eerste helft was de blessure van Nicklas Strunck. Wat er gebeurde konden wij niet zien maar hij ging strompelend het veld af en werd vervangen door Oskari Salinen in de 39e minuut.

Direct na rust kreeg FC Groningen de kans om op 2-1 te komen maar Ramon Pascal Lundqvist miste een grote kans. Even later kwam Mo El Hankouri naar binnen gesneld, schoot en de keeper stopte de bal met de voet en die caramboleerde via een verdediger net naast. De Groningers bleven dreigend en kregen kansen via Amir Absalem, een schot van Ayoud Haddad, Kaj Sierhuis, Kopbal Leonel Miguel.

In de 73e minuut schoot Mo El Hankouri op doel en de bal werd van richting veranderd door een verdediger. De keeper kon de bal net pakken maar de scheidsrechter gaf een corner aan de Groningers. Of de bal de achterlijn gepasseerd has was twijfelachtig. Ramon Pascal Lundqvist nam de corner en bij de tweede paal werd de bal prima binnen gekopt door Leonel Miguel, 2-1.

PEC Zwolle probeerde meer druk te zetten op de verdediging van FC Groningen maar echte kansen kregen ze niet meer. Het slotakkoord was voor Kaj Sierhuis. Hij kreeg een diepe bal van Joel Asoro en schoot de 3-1 binnen en daarmee was de wedstrijd beslist en ook afgelopen want afgetrapt werd er niet meer. Zo pakten de mannen de tweede winst van dit seizoen.

Maandag 7 oktober spelen de mannen de volgende wedstrijd in Leeuwarden tegen SC Cambuur 2 en dat begint om 18.30 uur.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met Ramon Pascal Lundqvist, Leonel Miguel en Sander van Gessel.

Reacties:
skjipke16-09-2019 om 20:34

Ik ben eigenlijk wel benieuwd in wat voor veldbezetting er werd gespeeld.

M0i16-09-2019 om 20:34

Kay heeft zich kunnen laten zien. Is geen spits om op een eiland te staan en zich het schompes te rennen. Ben benieuwd wie er tegen Zwolle in de spits staat. Heb er veel vertrouwen in dat we gaan scoren. Ik voorspel 1-3.

A Matter of Honor16-09-2019 om 22:17

Je hebt er veel vertrouwen in, zie ik.. Vandaar dat PEC met  3-1 aan het langste eind trekt. Goeie analyse.

M0i17-09-2019 om 14:51

Moet ik het nog uitleggen, of is het voldoende dat ik zeg dat er enige ironie zat in mijn opmerking? 

Andries16-09-2019 om 21:07

Sierhuis begint eieren te leggen.

Liep er een haan op de veld of was Arie Haan in de buurt.

Sierhuis was al een tijdje van de leg en is nu vrolijk aan het scharrelen op het voetbalveld.

En als iedereen wakker wordt  gaat de FC een mooie toekomst tegemoet, tegemoet en...

Beter een half ei dan een hele dop.

Eieren zijn gezond vooral als ze het doel invliegen.

Al is het nog geen Pasen alle eieren zijn welkom, welkom.

Heeft Sierhuis 2 eieren in het doel geschopt?

Of waren het voetballen.

Nu ja de scheidsrechter liet veel toe.

 

kees17-09-2019 om 00:22

ach, alles is nu wel over VVV-uit gezegd...  terug naar de situatie nu, waarin FC Groningen tegen PEC as. zatrdag  twee doelen heeft te behalen ( haha, ik bedoel niet de beide doelen in het stadion )

 

1. geen fouten maken achterin bij Padt, bij het dekken of in het centrum bij balverlies, slordige passing

 

2. kansen creëren en benutten om een snelle voorsprong  op PECZwolle van minimaal 2 doelpunten te behalen 

 

    EN  ALS ZE VERSTANDIG ZIJN, dwz niet "eigenwijs"

 dan spelen ze  behalve met Lundqvist, de volle  90 minuten met hun sterkste spelers i.pl.v. tactische wissels inbrengen.  Wat hebben we nu voor kansen op overwinning  als je de FC G na 80 minuten nog op een 0-0 staat en  de trainer op het laatst , met een achterstand,  alles weer omgooit met extra aanvallers...??   juist dan verlies je (weer) die pot net als bij VVV  !

M0i17-09-2019 om 15:01

Twee doelen kan wel Kees, er wordt namelijk van speelrichting gewisseld in de rust. Zolang het vijandelijk doel maar getroffen wordt is het prima in orde. Zelf heb ik er niet veel vertrouwen in. Negen punten laten liggen, waar je er met een beetje goede wil drie van af kunt schuiven op Bax. Die andere zes punten had je moeten pakken, en voor die opgave staat de FC komend weekend weer.

 

kees17-09-2019 om 20:00

ja @ Moi...het lijkt grappig, deze wat tobberige teksten waar ik niet bij weg kan blijven, maar ik krijg soms het idee dat de spelers niet sterk kunnen presteren onder deze trainer...die ongetwijfeld (te?) veel opdrachten meegeeft  voor de wedstrijd.  Natuurlijk is het gissen maar waarom komt het spel soms zo hersenloos over op de supporter...die maar een ding wil: FC Groningen dat "onderscheidend beter dan de tegenstander speelt".  Daarin zijn we erg in teleur gesteld geraakt... misschien komt er (alsnog) schot in !!   hopen we maar

Frankism17-09-2019 om 07:49

Sierhuis scoort twee keer, das altijd lekker. Misschien maar es starten met Asoro en Sierhuis? 

GroeneKat17-09-2019 om 09:10

Sierhuis heeft het best in zich. Moet alleen veel te veel meters maken en wordt praktisch nooit in stelling gebracht.

Mo el Hankouri is een leuke pingeldoos, komt wel eens iemand voorbij. Maar hij heeft een schot van een C-junior. Ontbreekt aan power. Hoeveel ik hem al wel niet op doel heb zien schieten na een leuke actie en dat er dan een pisbal komt is niet meer op één hand te tellen. Dit maar eens oefenen bij de reserves. Ik hoef die jongen een tijdje niet meer in het eerste te zien.

Daarnaast zou ik Asoro wel eens in de basis willen zien. Zijn snelheid is wel echt een wapen. En diepgang is wat we nodig hebben. Dat gekut iedere keer rond de 16 meter van de tegenstander.

Stop met drukzetten op de 16 van de tegenstander. Mochten we de bal dan al afpakken hebben we de techniek niet om door de verdediging heen te spelen. Inzakken en rond de middenlijn druk zetten. Dan de spitsen wegsteken. Dat moet met een Lundqvist/Hrustic wel kunnen. Snelle jongens als Asoro/Gudmundson zouden dan kunnen denderen en evt. Sierhuis bedienen.

 

Doe als GroeneKat en het wordt 3-1 tegen PEC Zwolle.

 

GroeneKat17-09-2019 om 09:13

En ik weet dat het vloeken in de kerk is en een hele impopulaire mening onder de supporters, maar ik zou Jan Hoekstra wel eens in het eerste willen zien. Die jongens is atletisch, jong en heeft fantastische reflexen.

Ik vind Padt dit jaar er niet goed uitzien. Sorry jongens!

kees17-09-2019 om 22:11

Padt wordt met zien zware lijf niet behendiger, maar op routine heeft hij 2e helft van het vorige seizoen veel punten gepakt.  Ik denk dat Padt nog wel scherper gaat spelen na een paar overwinningen...het blijkt een gevoelsmens, en die moet beginnersfouten van voorzetten onderscheppen te boven zijn. Hoekstra komt er wel - volgend seizoen bij een andere club.

FV BedGro 17-09-2019 om 09:15

Opstelling FC Groningen 4-2-2-2

                         Padt

Zeefuik     Ter Wierik   El Messaoudi   Van Hintum

                 Matusiwa   Lundqvist

     Hrustic                                   Gudmonsson

                    Sierhuis    Asoro

Ik denk dat je deze jongens een aantal wedstrijden de kans moet geven en dat er dan vanzelf resultaten en doelpunten komen. Asoro kan met zijn snelheid om Sierhuis heen bewegen. Je hebt met El Messaoudi een tweebenige centrale verdediger, waardoor de opbouw sneller en beter verzorgd kan gaan. Je zag met Van Hintum centraal tegen AZ, dat de opbouw makkelijker ging doordat hij links is. Er konden mooie cross passes naar Zeefuik worden gegeven. In deze opstelling kan je de backs goed mee op laten komen. Wat denken jullie ervan?

Nachtwacht17-09-2019 om 09:25

We spelen al jaren met twee verdedigende middenvelders en dat geeft misschien af en toe play offs, maar ook tenenkrommend saaie wedstrijden. Denk ook dat dat niet de plek van Lundqvist is. Groningen 2 speelde 4-3-3, waarbij Sierhuis/ Benschop of Postema meer aanvoer krijgen. Met 4-2-2-2 en de beschikbare spelers hebben we aanvallend te weinig stootkracht. Ook omdat Hrustic geen loper is. Als we echt zo moeten spelen dan zou ik Asoro op de plek van Hrustic zetten en met Postema spelen.

val17-09-2019 om 11:29

Opvallend in deze wedstrijd was dat de jonkies Haddad, Miquel en Salinen (invaller) moeiteloos mee konden op dit niveau. Dit zegt wel iets over de goede opleiding en kwaliteit van de huidige FC onder 19 jaar. De overwinning was zeer verdiend. Jammer was dat diverse keren de eindpass niet goed was, anders was de wedstrijd veel eerder beslist geweest en had de score hoger kunnen uitvallen. Fijn te zien dat Sierhuis 2 goede goals maakte. Het probleem bij hem is ook dat hij teveel gefixeerd is op het maken van doelpunten. Het is daarom verstandig dat hij nu even in de luwte is/wordt gezet. Asoro laat duidelijk vooruitgang zien. Ik verwacht dat hij binnenkort zijn eerste speelminuten in het 1e team krijgt.

Ik heb zaterdag j.l. ook de wedstrijd Jong FC onder 19 tegen Almere gezien. Opvallend was het gemak waarmee een overigens matig Almere op alle fronten werd afgetroefd. Het krachtsverschil was dermate groot dat de ruststand van 2-0 ook 4/5 -0 had kunnen zijn. Na de rode kaat voor de aanvoerder van Almere in de 2e helft werd het helemaal een ongelijke strijd. Eindstand 5-0 met 3 doelpunten van Romano Postema. Opvallende spelers bij de FC waren; 

Tomas Suslov (net 17 jaar): lichtvoetig, creatief met een fantastisch linkerbeen. Een echte (10) spelverdeler. 

Romano Postema (ook 17 jaar); een gemakkelijk scorende spits met Erik Nevland bewegingen. De grote kop boven het artikel in het Dagblad van het Noorden "Gooi Postema voor de Leeuwen" gaat veel te ver. William Pomp heeft dit waarschijnlijk in een bepaalde emotie geschreven. Ik vraag mij af of hij wel beseft welke impact dit heeft bij de speler en zijn omgeving. Het afbreukrisico is erg groot. Enige relativering is wel op zijn plaats. Hij verdedigt dit ook door de vergelijking met de jonkies Robben, Ax en Zivkovic die allemaal al op 16 jaar debuteerden. Hij vergeet daarbij dat de huidige invloed van social media veel groter is dan destijds en bovendien zijn genoemde jongens zonder druk, anders dan nu bij een gebrek aan scorend vermogen bij de hoofdmacht, gebracht. Verder moet niet worden vergeten dat Postema in de voorbereiding veel heeft gescoord tegen met name amateurvereningen en zoals nu tegen een jeugdteam van een KKD club. De eredivsie is een ander niveau. Neemt niet weg dat hij zeer talentvol maar ik vind hem op dit moment nog niet basiswaardig. Hij kan beter rustig worden gebracht met in 1e instantie invalbeurten.

Thomas Poll (net 18 jaar); linksback en aanvoerder. Opvallend is de volwassenheid in zijn spel en het maken van de juiste keuze's. Hij is het verst richting een basisplaats bij het 1e team.

 

 

harley17-09-2019 om 13:47

Aan de andere kant..goed genoeg is oud genoeg.

Moet er wel bij aantekenen dat een spits zonder aanvoer/aansluiting niet veel zal klaarmaken. Wie je er ook neerzet.

marcelfcg17-09-2019 om 14:38

Wat een goed onderbouwde post.

Ik heb het met plezier gelezen. Ik hoop dat je vaker dergelijke analyses wilt posten, aanwinst voor dit forum!

Hoekie17-09-2019 om 18:24

Prima post! Inhoudelijk, goed onderbouwd, opbouwend kritisch en wat ook belangrijk is, informatief. Een verademing tussen de vele posts die elkaar napapagaaien over Hrustic en Buys en mindere mate Fledderus. Ik zie graag meer van deze posts. 

Andries17-09-2019 om 15:13

Leeftijd.

Pele debuteerde met 15 jaar.

Messi debuteerde met 16 jaar.

Cruijff debuteerde met 17 jaar.

Wanneer gaat de aanstormende FCG jeugd debuteren?

Wat is leeftijd wat is talent.

Postema naast Sierhuis in de basis?

Gewoon proberen.

Gaat het niet dan direct wisselen.

Meer risico's voorin en achter solide spelen.

Honderd keer proberen een goal te maken en 3 vliegen er in.

Dat is rendement.

Dat zegt ook Buijs: rendement.

 

 

Corinti17-09-2019 om 20:02

Ook het 2e team speelt behoorlijk traag en heeft te weinig diepgang. Dat wat het eerste ook mist. De enige speler die een overtal situatie kan creëren en het midden veld kan indribbelen is Daniel van kaam.die speelt al een tijdje goed en heeft het overzicht en creativiteit die nodig gemist wordt.

Beter en behendiger dan messoudi of warmendam

kees17-09-2019 om 21:59

@Corinti

Het is zo vaak gebeurd:  het eerste jaar dat een 20+ prof bij de FC speelt wordt ie niet opgesteld, of moet het aabcht van vanachter-opbouwen en op middenveld afjagen "nog leren", en in principe spelers worden deze spelers in hun tweede jaar dan wel beter...en kunnen meer dan hun  eigen kwaliteit laten zien..  Daarna worden ze verkocht of bij minder succes "weggedaan".  En wat blijkt:  die spelers ( zoals Idrissi,  Chaboten vast ook Doan ) komen vaak wel tot bloei bij een grotere club,  maar soms niet ( Drost, Hoessen, zwaargewicht Zeefuik ).  

Ingewikkeld hoe de overgang van 2e elftal-jeugdspeler naar de A selectie verloopt.  Hoopgevend is dat er genoeg kwaliteit rondloopt bij de FC;  en ook blijkt het een hele  kunst voor de trainer om er een hecht team van te maken, dat goed rendeert en het elftal aan overwinningen kan brengen.  Het gaat overal zo...FC Groningen is geen uitzondering. Goed teken is dat er verschillende jeugd spelers in veertegnwoordigende jong-Natioinale elftallen spelen.   

Alleen de grotere clubs kunnen veel  selectiever zijn vanwege  het feit dat er meer geld voorhanden is: geld voor aantrekken van een (in principe) dure  spits en dat er ook behoorlijk hogere salarissen worden er betaald dan bij de FC .

 

Ik heb goede hoop dat de twee nieuwe directeuren hun verantwoordelijkheid in de winter nemen met het aantrekken van een extra speler, en niet denken dat het wel komende jaren met eigen kweek meteen "vanzelf"goed staat in het veld;  Dat duurt dus minstens 2 jaar en voor een hoge ein dklassering (7e plaats of hoger) moet er wel ieder weekend op weekend gepresteerd worden. Daar moet Buys voor zorgen, en ik benijd hem hierin niet in zijn positie:  alle laag geklasseerde ED clubs zijn niet meer walk-overs voor de FC...al jaren niet . alle thuiswedstrijden in het Hitachi stadion zijn niet automatisch winstpartijen. 

Het moet uit het teamspel komen, op eigen kracht.  en daar mag geen speler individueel falen in zijn optreden.... 

over druk gesproken ! 

     

Pietjepal17-09-2019 om 22:39

Nou er staat wel wat aan te komen lijkt het. Wiens succes is dit nou? Gewoon een goede lichting? Over Postema heb ik een andere mening, prima bericht hierboven trouwens, scroll maar even omhoog . Nee joh, hij wordt daar niet warm of koud van. Hij weet ook wel dat hij Messi niet is, veel te sobere speelstijl voor rariteiten. Ook is  ie er vast van op de hoogte dat ie er nog geen 20 in heeft liggen op eredivisie nivo. Laat hem er maar in komen. Langzaam brengen kan altijd nog. Je krijgt ook een kans als de rest niet levert, en dat is nu. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!