Terug

Deel deze pagina:

Eindelijk weer winst voor Jong FC, met 4-0 te sterk voor DVS'33

Door Redactie 1 reactie

Na vijf nederlagen op rij kwam vanmiddag nummer 3 van de ranglijst DVS'33 uit Ermelo op bezoek. Trainer Alfons Arts die snakt naar een succes kon maar liefst over vijf oude bekenden beschikken, die dit seizoen zijn ingedeeld bij het eerste elftal. Bij de tegenstander speelde oud FC-er Berry Powel.

eerste helft
Van Kaam kreeg na een minuutje of 8 de eerste serieuze kans, Freriks schoot uit de rebound op goal. Doelman Eppink werkte de bal tot corner die niets opbracht. Kort daarna een knal op doel met stuit van Bouman die met moeite werd gered. 

Na een kwartier kreeg DVS een vrije trap vlak voor het strafschopgebied van FC. Ozturk schoot naast. Boevink voorkwam kort daarna een achterstand na goed doorkomen van Roemeon die een dot van een kans kreeg. Na ongeveer een half uur kwam FC op voorsprong. Freriks nam doelman Eppink onder vuur, de rebound was voor Bouman die kon aantekenen voor de 1-0. 

Freriks kwam kort daarna er bijna door maar stuitte op Hollart. Ook de Ermeloërs kregen mogelijkheden. Boevink trapte met veel risico laag over de grond uit. De bal werd onderschept. Een harde pegel van de Vries eindigde namens de gasten in het zijnet. Aan de overzijde van het veld miste Bouman de net te scherpe voorzet van Freriks. Op de speelhelft van Groningen kreeg Pilon een vrijwel niet te missen kans. Boevink stond op de juiste plek. Op slag van rust scoorde Absalem de 2-0. Uit een moeilijke hoek passeerde hij Eppink die er niet goed uit zag.

tweede helft
Al snel kwam Jong FC op 3-0. Van der Kaap knikte een goed genomen hoekschop over de doellijn, keeper Eppink schutterde opnieuw. Ozturk ging niet veel later op de bon na het wel opzichtig vasthouden van Breij. Binnen het uur werd het 4-0 door Freriks die de bal in de verre hoek schoof, wat een ongekende weelde!

Hardijk mocht het laatste half uur volmaken voor Breij. De wedstrijd was definitief gespeeld, Jong FC domineerde het spel. Freriks schoot nipt naast.

Dallinga verving Freriks. Er waren nog mogelijkheden voor Riksman, Hardijk (2x) en van de Looi. Ozturk kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart na het hard onderuit halen van Absalem en kon met rood van het veld. Van Kaam schoot in de handen van Eppink. Met de afzwaaier ruim naast het doel van Boevink eindigde de wedstrijd. Een dik verdiende zege!

Met deze zevende overinning blijft Jong FC voorlopig op plek 10. Volgende week speelt het uit tegen ASWH.

Opstelling FC Groningen Onder 23 : Boevink, Riksman, Kramer, van der Kaap, Absalem, van de Looi, Reis, Bouman, Breij, Freriks, van Kaam

Reacties:
Ronnie 12-01-2019 om 22:34

Jammer dat spelers niet en bij onder 23 en ook bij het eerste mogen spelen.

met Spelers als vd Looi, Absalem, Reis, Breij, Freriks en Kramer staat onder 23 er wel en winnen ze makkelijk. Spelen zegewoon alle wedstrijden, dan promoveren ze zo.

uberhaupt maar eens goed over nadenken of 3e divisie met onder 23 beter is dan competitie met andere 2e elftallen. Bij andere 2e elfallen mogen ook oudere spelers meedoen. Dat zorgt dat ook zij wedstrijdritme houden. Kom je terug van blessure, kun je hier mooi wedstrijdritme op doen. 

Twijfel dus tussen 3e divisie en beloftenelftal competitie

Reacties zijn uitgeschakeld